صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۳  ، 
کد خبر : ۳۷۵۸۱۳

نشریه اخبار و تحلیل ها 17 اردیبهشت 1404

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): امروز ما در مقابل استکبار قرار داریم؛ [البتّه] نه‌فقط ما ملّت ایران. فرق ملّت ایران با بسیاری از ملّتهای دیگر این است که ملّت ایران این جرئت را دارد که بگوید آمریکا متجاوز است، آمریکا دروغ‌گو است، آمریکا مستکبر است و «مرگ بر آمریکا»، [در حالی که] دیگران حس میکنند که آمریکا دروغ‌گو است، حس میکنند که فریب‌گر است حس میکنند که به هیچ اصلی از اصول انسانی پایبند نیست، [امّا] جرئت نمیکنند این را بیان کنند، جرئت نمیکنند در مقابل او بِایستند.1403/11/14

دانلودPDF

دانلود WORD

حرف روز

ایران امام رضا(ع)

در آستانه میلاد پر برکت امام خوبی‌ها حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) هستیم. سالروز طلوع نورانی هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت، فرصتی است برای تجدید عهد با ارزش‌های معنوی و الهی که در طول تاریخ، چراغ راه مردم ایران بوده است. حضور مبارک آن حضرت در ایران و خطه خراسان، همواره مایه برکت و آرامش برای مردم این دیار بوده و ایرانیان در طول تاریخ با عشق و ارادت به ساحت مقدس ایشان، مسیر ایمان و ایستادگی را پیموده‌اند.

امام رضا(ع) نه تنها تکیه‌گاه معنوی مردم ایران بوده، بلکه آموزه‌های ایشان، چراغ هدایت در مسیر زندگی و مقاومت در برابر سختی‌ها و ایستادگی در برابر دشمنان بوده است. ایرانیان، در سایه الطاف امام رئوف، همواره با ایمان راسخ و روحیه‌ای استوار، در برابر سختی‌ها ایستادگی کرده‌اند و با توسل به اهل بیت(ع)، امید و اقتدار خود را حفظ کرده و در مسیر پیشرفت و تعالی مادی و معنوی، گام‌های استواری برداشته اند.

لذا مناسبت‌های دینی و آیینی مانند دهه کرامت که به میلاد امام رضا(ع) ختم می‌شود، فرصتی است برای تقویت ارزش‌های معنوی و روحیه همبستگی و ایستادگی. این روز مبارک، یادآور پیوند عمیق مردم ایران با اهل بیت(ع) و تجدید عهد با آرمان‌های والای اسلامی است. جشن‌های این روز، نه تنها نمادی از عشق و ارادت به امام هشتم، بلکه تجلی وحدت و همدلی ملت ایران در مسیر ایمان و اقتدار است که چشم طمع دشمنان و بدخواهان را کور خواهد کرد.

واقعیت این است که در ۴۵ سال گذشته، مردم ایران با ایستادگی و مقاومت در برابر توطئه های مختلف، مسیر عزت و اقتدار را پیموده‌اند. از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ تا به امروز، ایران با تحریم‌ها، تهدیدها، جنگ تحمیلی، ترورها و فشارهای سیاسی و اقتصادی مواجه بوده است، اما همواره با روحیه‌ای استوار و با تکیه بر ایمان و وحدت ملی، این موانع را پشت سر گذاشته اند.

رهبری حکیمانه و هدایت‌های داهیانه رهبر معظم انقلاب، که از سلاله پاک این خاندان نورانی است، دراین مسیر رمز وحدت و حرکت پرشتاب ملت ایران به سوی قله‌های افتخار و عزت بوده است. این هدایت‌ها، همچون چراغی فروزان، مسیر تعالی و پیشرفت را روشن کرده و ملت ایران را در مسیر عزت و سربلندی، همدل و هم‌صدا ساخته است.

در این روزهای فرخنده، دل‌های عاشقان به سوی بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) روانه می‌شود و زمزمه‌های عاشقانه، فضای ایران را معطر می‌سازد و نویدبخش روزهایی سرشار از خیر و برکت، آرامش و امنیت و آبادانی و پیشرفت برای ایران عزیز خواهد بود. انشاالله.(علی حیدری)

 

 

گزارش روز  

    خوش‌بینی عاقلانه نیست!

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روز تحلیف خود در ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی، وعده داد که «فوق‌العاده‌ترین ۱۰۰ روز اول ریاست‌جمهوری در تاریخ آمریکا» را ارائه دهد. او با بیان این که فردی عمل‌گرا است و وعده‌هایش را اجرانشده باقی نمی‌گذارد بارها بر تعهد خود به اجرای سریع این برنامه‌ها تأکید کرد، با این حال، تا امروز برخی از کلیدی‌ترین وعده‌های او همچنان به مرحله اجرا نرسیده‌اند یا با موانع جدی مواجه شده‌اند. یکی از وعده‌های ترامپ حل مناقشه اوکراین و روسیه بود اما، بیش از چهارماه ماه پس از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و هیچ نشانه‌ای از توافق قریب‌الوقوع دیده نمی‌شود. ترامپ در یکی از جاه‌طلبانه‌ترین وعده‌های خود، مدعی شد که می‌تواند غزه را به منطقه‌ای مرفه و آرام، موسوم به «ریوریای خاورمیانه»، تبدیل کند. طرحی که توسط دیوید فریدمن، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل، «درخشان و تاریخی» توصیف شد، این طرح هم بعد از آنکه با مخالفت‌های گسترده همه کشورهای دنیا روبه‌رو شد به سرانجام نرسید. تعرفه‌ای با چین نیز نه‌تنها به برتری اقتصادی آمریکا منجر نشد، بلکه چین نیز با تعرفه‌های متقابل 125درصدی به این اقدامات پاسخ داد.

در داخل نیز ترامپ کارنامه بهتری ندارد، او اخیراً اظهار داشته که قصد دارد تا زندان مشهور آلکاتراز را بازگشایی کنند و توسعه دهد. به گفته وبسایت سازمان زندان‌های فدرال، دلیل تعطیلی این زندان هزینه زیادش بود. به گفته این سازمان، مخارج آلکاتراز تقریبا سه برابر دیگر زندان‌های فدرال بود. نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، که حوزه نمایندگی‌اش زندان آلکاتراز را در بر می‌گیرد، گفت که این پیشنهاد «جدی نیست.» اسکات واینر، سناتور ایالتی حزب دموکرات شهر سانفرانسیسکو، هم این طرح را «عمیقا بی‌سر‌وته» خواند و آن را «حمله‌ای به حاکمیت قانون» توصیف کرد.

به طور کلی وقتی نتایج اقدامات ترامپ را بررسی می‌کنیم می‌بینیم که دولت جدید به جای آنکه صد روزه اول خود را صرف شکوفایی و حل مشکلات کشور کند، خود را درگیر طرح‌های پیچیده و منازعات خارجی کرده که نه تنها نفعی برای ملت آمریکا نداشته، بلکه بعضاً اقتصاد آمریکا را با چالش مواجه کرده است.

با اندکی تأمل خواهیم دید که تصمیمات ترامپ تا کنون نه تنها ناجی آمریکا نبوده بلکه در مواردی اقتصاد آمریکا را دچار چالش جدی کرده است به گونه‌ای که مردم آمریکا، اول قربانیِ این تصمیمات خواهند بود. از طرف دیگر برای آنهایی که امیدوارند مذاکره با آمریکا فتح الفتوحی در ایران رقم بزند، وقایع فوق الذکر تنبهی است که بیان می‌دارد رویکرد دولت فعلی ترامپ ثبات لازم را ندارد و خوش‌بینی مفرط به آن عاقلانه نیست!(محمد حکیمی)

خبر ویژه 

  سناریوی امنیتی لندن!

در حالی که ایران و آمریکا مشغول مذاکرات غیرمستقیم برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای هستند، دولت انگلیس با فضاسازی رسانه‌ای و بازداشت‌های مشکوک، بار دیگر به سیاست نخ‌نمای ایران‌هراسی روی آورده است. پلیس ضدتروریسم این کشور اخیراً ۱۰ نفر از جمله چند تبعه ایرانی را به اتهامات اثبات‌نشده بازداشت کرد و بلافاصله رسانه‌های غربی تلاش کردند آن‌ها را به جمهوری اسلامی نسبت دهند. همزمان، لندن و بروکسل با ادعای واهی ارسال موشک و پهپاد از ایران به روسیه، دور تازه‌ای از تحریم‌ها را کلید زدند. این تحرکات که از نگاه ناظران نوعی باج‌خواهی سیاسی در آستانه دور جدید گفت‌وگوها با ایران به شمار می‌رود، با قوانین تبعیض‌آمیز علیه ایرانیان مقیم انگلیس و تهدید به فعال‌سازی «مکانیزم ماشه» تکمیل شده است. این در حالی است که تهران این اقدامات را تلاشی برای تحت فشار گذاشتن ایران در مذاکرات و ایجاد تصویر امنیتی‌سازی‌شده از آن در افکار عمومی غرب می‌داند.

 

اخبار

پاسخ محکم به تهدیدها

رونمایی از موشک بالستیک «قاسم بصیر» توسط وزارت دفاع ، با برد ۱۲۰۰ کیلومتر و قابلیت نفوذ در سامانه‌های پدافندی، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت. همزمان با تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا، این اقدام ایران به‌عنوان پیامی روشن و قاطع در چارچوب راهبرد بازدارندگی تفسیر شده است.تحلیلگران غربی، از جمله در «نیوعرب» و «بریکینگ دیفنس»، این اقدام را پاسخی به تحرکات نظامی اخیر و نشانه‌ای از آمادگی ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز ارزیابی کرده‌اند. همچنین، ضعف لجستیکی و صنعتی آمریکا در صورت ورود به جنگ، مورد تأکید رسانه‌های غربی قرار گرفته است.در شرایطی که غرب بر طبل تهدید می‌کوبد، ایران نه‌تنها از موضع قدرت دفاع می‌کند، بلکه با تقویت توان موشکی و دفاعی خود، عملاً ابتکار عمل را در میدان به‌دست گرفته است.

ترامپ عقب نشست!

در اقدامی ناگهانی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از توقف حملات به یمن خبر داد؛ تصمیمی که به گفته منابع رژیم صهیونیستی، بدون هماهنگی قبلی با تل‌آویو اتخاذ شد. پایگاه آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد صهیونیستی نوشت: «ما از تصمیم ترامپ بی‌خبر بودیم. او ما را غافلگیر کرد.»ترامپ در نشست خبری با نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد که «حوثی‌ها دیگر نمی‌خواهند بجنگند» و ایالات متحده بمباران‌ها را متوقف می‌کند. این اظهارات در حالی بیان شد که رژیم صهیونیستی به حملات هوایی به صنعا ادامه می‌دهد.برخی رسانه‌ها علت این تصمیم ترامپ را نگرانی از واکنش ایران و گسترش جنگ در منطقه عنوان کرده‌اند. و این که آمریکا برخلاف ادعاهای گذشته، آمادگی ورود به یک جنگ فرسایشی جدید در منطقه را ندارد و در برابر مقاومت منطقه، گام به عقب برداشته است.

تزلزل در کاخ سفید!

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط که قرار بود وارد دور چهارم شود، به‌طور ناگهانی متوقف شد. منابع عمانی علت را دلایل فنی و لجستیکی عنوان کردند، اما تحلیل‌ها از اختلافات جدی در تیم امنیتی ترامپ خبر می‌دهند. برکناری «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی آمریکا، که به‌دلیل هماهنگی با «نتانیاهو» خواهان حمله نظامی به ایران بود، یکی از این نشانه‌هاست. ترامپ با کنار زدن او، مسیر دیپلماسی را ترجیح داد و حتی از احتمال پذیرش برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران سخن گفت. در تهران نیز مذاکرات برای انتفاع راهبری می‌شود. منابع مطلع تأکید دارند که تیم ایرانی با کنترل هوشمندانه روند، حفظ قدرت بازدارندگی، و کنترل پیام‌ها، فضای مذاکرات را مدیریت می‌کند. به گفته ناظران، این گفت‌وگوها برای ایران آزمایشگاهی جهت ارزیابی رفتار طرف مقابل و مهار اقدامات غیردیپلماتیک محسوب می‌شود.

نتانیاهو در محاصره بحران‌ها

سفر «بنیامین نتانیاهو» به جمهوری آذربایجان که قرار بود ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت انجام شود، به‌دلیل مجموعه‌ای از بحران‌های داخلی و منطقه‌ای به تعویق افتاد. ناآرامی‌های سیاسی در «کنست»، اعتراضات گسترده در تل‌آویو، فشار اقتصادی، و اختلافات درون دولت ائتلافی از دلایل اصلی این تصمیم عنوان شده‌اند. تحولات میدانی در غزه و سوریه، و تهدیدهای امنیتی مستقیم از سوی ایران نیز نگرانی‌های شدید امنیتی برای رژیم صهیونیستی به‌وجود آورده است. هم‌زمان گزارش‌هایی مبنی بر مخالفت ترکیه با عبور هواپیمای نتانیاهو از حریم هوایی‌اش منتشر شده که نشانگر تنش رو‌به‌افزایش آنکارا و تل‌آویو است. کارشناسان معتقدند تعویق این سفر، نشانگر تزلزل موقعیت منطقه‌ای رژیم صهیونی و افزایش انزوای دیپلماتیک آن در بحبوحه شکست‌های نظامی و امنیتی است.

آمریکا در مسیر انزوا!

«مایک پنس» معاون پیشین دونالد ترامپ، در گفت‌وگو با CNN ضمن انتقاد از سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اعلام کرد تعرفه‌های گسترده پیشنهادی ترامپ پیروزی برای مردم آمریکا نیست و به تورم و آسیب به مصرف‌کنندگان منجر خواهد شد. پنس هشدار داد که تبعات منفی این سیاست‌ها هنوز بروز نکرده و افزود: «این تعرفه‌ها نه تنها کشورهایی که روابط تجاری را نقض می‌کنند، بلکه متحدان آمریکا را نیز هدف قرار داده‌اند.»وی همچنین سیاست ترامپ در قبال روسیه و اوکراین را زیر سؤال برد و حمایت تزلزل‌ناپذیر کاخ سفید از اوکراین را به تمسخر گرفت. پنس مدعی شد: «پوتین به دنبال صلح نیست، بلکه قصد تسلط بر اوکراین را دارد.

اخبار کوتاه

نتایج مرحله اول انتخابات شهرداری‌های لبنان با پیروزی قاطع فهرست «التنمیة والوفاء» (توسعه و وفاداری) وابسته به حزب‌الله و جنبش امل، ناظران را غافلگیر کرد. این فهرست در تمامی مناطقی که نامزد معرفی کرده بود، از جمله «الغبیری»، «حارة حریک»، و «برج‌البراجنه»، تمامی کرسی‌ها را به دست آورد.این نتایج پرسش‌هایی جدی درباره مشروعیت مخالفان مقاومت در لبنان ایجاد کرده است.

عمان اعلام کرد تلاش‌های دیپلماتیک میان مسقط، واشنگتن و صنعا به توافق آتش‌بس منجر شده است. طبق این توافق، حمله به کشتی‌های آمریکایی در دریای «سرخ» و تنگه «باب‌المندب» متوقف شده و آزادی کشتیرانی تضمین می‌شود. «دونالد ترامپ» نیز در اظهاراتی مدعی شد که بمباران‌های آمریکا علیه یمن پایان خواهد یافت.

«محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن در واکنش به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به این کشور تأکید کرد:« پاسخ یمن در راه است؛ پشتیبانی از غزه ادامه دارد و نتانیاهو باید خود را برای استعفا آماده کند. تروریسم شکست خورده است و ملت یمن هرگز از تروریسم آمریکایی- اسرائیلی نمی‌ترسد.»

«رشیده طلیب» عضو دموکرات کنگره آمریکا با انتشار پیامی در ایکس با انتقاد تند از سیاست‌های رژیم صهیونیستی و دولت واشنگتن، اعلام کرد که آمریکا در تخریب نوار غزه شریک و در نسل‌کشی فلسطینی‌ها با صهیونیست‌ها همدست است.نماینده کنگره آمریکا ضمن تاکید بر اینکه ۶۴ روز است صهیونیست‌ها از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه ممانعت می‌کند، نوشت:« نتانیاهو، جنایتکار جنگی، طرح خود برای تبعید کل مردم فلسطین، ارتکاب پاکسازی قومی و تخریب کامل و الحاق نوار غزه را اعلام کرد.»

شبکه «سی ان ان» به نقل از منابع مطلع آمریکایی خبر داد که یک فروند جنگنده F/A-18 سوپر هورنت متعلق به ناو هواپیمابر «یواس‌اس هری اس. ترومن» در دریای سرخ سقوط کرده است.این دومین جنگنده اف-18 آمریکا در یک هفته اخیر و سومین جنگنده‌ای است که در 6 ماه گذشته در دریای سرخ سقوط می‌کند.

  به گفته روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، ارتش رژیم صهیونیستی در چند روز اخیر هشدار داد که گسترش عملیات نظامی در نوار غزه، زندگی اسیران این رژیم را به مخاطره می‌اندازد.مسئولان بلندپایه این رژیم در مؤسسه امنیتی به اعضای کابینه صهیونیستی اعلام کردند که این احتمال وجود دارد، نیروهای حماس که اسرای صهیونیستی در اختیار آنها است، مناطق درگیری را ترک کنند و اسرا در تونل‌ها بدون آب یا غذا باقی بمانند که منجر به مرگ آنها طی چند روز شود.

 «شیه فنگ» سفیر چین در آمریکا:«واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند.ما نمی‌خواهیم بجنگیم اما از اقدامات آمریکا هم نخواهیم ترسید.ما نه تنها از حقوق و منافع مشروع خود، بلکه از نظم تجارت بین‌المللی نیز محافظت می‌کنیم.اگر آمریکا می‌خواهد مذاکره کند، باید با روحیه برابری، احترام و متقابل عمل کند.»

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات