با نگاهی به عکس العمل مردم در مورد برخورد پلیس با اراذل و اوباش در فضای مجازی و حقیقی متوجه همراهی عموم جامعه با نیروی انتظامی می شویم. همراهی و تاکید مردم بر تداوم برخوردهای شدید با برهم زنندگان امنیت و آرامش جامعه حاکی از آن است که اقدام پلیس مهم است و در تداوم این روند برای دادن پاسخ سریع و قاطعانه به قلدرانی که گمان می کنند با اسلحه سرد و گرم می توانند امنیت جامعه را مختل کنند باید از هیچ کوششی فروگذار نبود.
مردم خواهان استمرار عزم پلیس در برخورد با اراذل و اوباش هستند
تقدیر و تشکرهایی که عموم مردم از پلیس در حین برخورد با اراذل و اوباش دارند بیانگر آن است که مردم خواهان تداوم عزم جدی پلیس برای برخورد با کسانی باشند که رعب و وحشت را در جامعه ایجاد می کنند.
استقرار امنیت درجامعه مطالبه عمومی است
آنچه پلیس و قوه قضاییه با همراهی مجلس در برخورد با اراذل و اوباش به نمایش گذاشته اند نشان از عزم جدی مسوولان ذی ربط برای استقرار امنیت و آرامش در جامعه است. در شرایط سخت اقتصادی که تامین معاش حداقلی بسیار رنج آور شده است از دست دادن تلفن همراه یا لب تاپ و وسایلی که با خون جگر خریداری می شود یا حمله به کسبه وعابران پیاده و زورگیری برای دزدیدن طلای زنان و دختران و تخریب اموال عمومی گناهی بسیار بزرگ و جرم سنگینی است که قانونگذار و مجری برای حفاظت و صیانت از اموال و جان مردم باید پاسخ دندان شکنی و درس عبرتی برای همیشه به کسانی بدهد که گمان می کنند با زور و ارعاب می توانند در جامعه صاحب اموال دیگران شوند یا برای خود اعتباری در میان اراذلی چون خود دست و پا کنند.
برخورد فراجا با اراذل و اوباش امید را در جامعه زنده کرده است
متاسفانه طی ماه های اخیر شاهد حملات خشن زورگیران وسارقان به مردم عادی بوده ایم. قتل دانشجوی دانشگاه تهران به وسیله زورگیران در کوی دانشگاه تا کشیدن گوشواره و گردنبند از گردن زنان و حملات دسته جمعی لات ها به مردم در امکان عمومی بوده ایم؛ روندی که ضرورت حضور قاطعانه و برخورد سخت پلیس را دو چندان کرده است. برخوردهای قاطع نیروهای فراجا با ایجاد کنندگان رعب و وحشت در جامعه که با عکس العمل های سریع در شناسایی آنها توام شده رضایت و امید به برخورد با اشرار و زورگیران را یک بار دیگر در جامعه زنده کرده است.
کمترین فرصتی به برهم زنندگان امنیت جامعه نباید داده شود
مردم امیدوارند طرح برخورد با اراذل و اوباش چونان سالهای گذشته به صورت مقطعی انجام نشود؛ بدین معنا که یکی از مطالبات مهمی که مردم از آن سخن می گویند تداوم برخورد با اراذل و اوباش در تمام طول سال است نه اینکه به یک یا طرح چند در مقطع زمانی مشخصی محدود شود. مردم امیدوارند این رویکرد در دستور کار پلیس قرار بگیرد زیرا برهم زنندگان امنیت در جامعه نباید از دست پلیس در امان باشند. هر گونه فرصت دادن به اراذل و اوباش به ناامنی و انتقاد و نارضایتی مردم از عدم امنیت در جامعه منتهی می شود در حالی که یکی از اصلی ترین شعارهای مسوولان در مواجهه با مردم تاکید بر داشتن امنیت اجتماعی است.
رادان گفت سال سختی پیش روی متخلفان است
با اینکه سردار رادان فرمانده کل انتظامی کشور برهم زنندگان امنیت و گردنکشان خیابانی را نسبت به تداوم اعمال خلاف خود هشداری جدی داد و بدین موضوع اشاره کرد که متاسفانه 76 نفر از ماموران پلیس در سال 1403 شهید شدند و عدهای به خود اجازه دادند که به پلیس تعرض کنند، این افراد هم اراذل بودند و هم قاچاقچیان لذا سال 1404 برای اراذل و اوباش و قاچاقچیان «سال سختی» خواهد بود اما مردم انتظار دارند کمترین فرصتی برای تکرار تخلفات سارقان و مجرمان بدانها داده نشود زیرا یکی از مهمترین انتقادات مردم به پلیس و دستگاه قضا این است که متخلفان بعد از مدتی از زندان آزاد و با فراگیری جرائم بیشتری برای ارتکاب جرم و جنایت به جامعه بازمی گردند.
یا توبه کنید یا حذف می شوید
سرهنگ سعید راستی، رئیس مرکز عملیات پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ نیز که حضور فعالی در برخورد با اراذل و اوباش دارد خواستار توبه یا حذف اراذل واوباش از جامعه شده است. وی اعلام کرد: «با تمام توان وارد میدان مبارزه با اراذل و اوباش شدهایم و اجازه عربدهکشی، زورگیری و ایجاد رعب و وحشت را به هیچکسی نخواهیم داد. اوضاع امنیتی تحت کنترل است و با تمام توان به میدان آمدهایم تا با کسانی که با سلاح سرد و گرم، مزاحم خانوادهها و مردم میشوند یا در فضای مجازی اقدام به نمایش قدرت میکنند، برخورد کنیم. همان طور که فرمانده کل انتظامی (فراجا) نیز تأکید کردهاند، اگر این افراد مقاومت کنند، نیروهای پلیس با اقتدار از روی آنها عبور خواهند کرد.»
دستگاه قضا در کنار پلیس باید پای کار باشد
مردم امیدوارند پلیس و دستگاه قضا کمترین سهل انگاری در برخورد و مجازات با اراذل و اوباش نداشته باشد. شلیک مستقیم به پای سارقانی که به ایست پلیس بی اعتنایی کردند از جمله موضوعای است که مردم را خشنود ساخت. علی رغم اینکه ممکن است برخی این اقدام را خشونت آمیز عنوان کنند اما حمایت مردم از اقدامات قاطعانه و سخت پلیس با سابقه داران متخلفی که در نقاط مختلفی از شهرهای کشور اقدام به زورگیری و رعب و وحشت عمومی کردند نشان داد مردم ایران از حافظان امنیت خود به شدت حمایت می کنند.
دست پلیس برای برخورد و شلیک به متخلفان باید باز باشد
امید می رود در این موضوع یعنی آزاد بودن دست پلیس برای برخورد قاطعانه و دست به اسلحه شدن در برابر متخلفان و مجرمان همه نهادهای بالا دستی حمایتهای لازم را به عمل بیاورند. شاید اگر قانون استفاده پلیس از اسلحه در سال های گذشته مصوب شده بود امروز بسیاری از مقتولانی که در صحنه های درگیری بخصوص با چاقو و قمه از پای درآمدند در کنار خانواده می بودند زیرا پلیس می توانست با دست باز اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب رساندن به مردم را به اجرا بگذارد.
مردم خواهان برخورد بدون تعارف پلیس با اراذل و او باشند
مردم از برخورد بدون تعارف پلیس با اراذل و اوباش حمایت می کنند. حمایت مردم از پلیس امنیت در طی هفته های اخیر که در فضای مجازی بسیار دیدنی است ما را به این نقطه امید رسانده که در ادامه عملیات های ضربتی پلیس و برخورد قاطع با مجرمان و اراذل و اوباش شاهد بازگشت و افزایش آرامش در جامعه باشیم و برهم زنندگان امنیت بدانند دیگر امیدی به نجات و رهایی نیست.
کورسوی امید به حمایت قوه قضاییه از پلیس باز شده است
بی تردید حمایت رئیس قوه قضاییه از پلیس فراجا با تاکید بر این موضوع که دستگاه قضا در کنار پلیس آماده برخورد با اشرار و اراذل و اوباش برهمزنندگان امنیت جامعه است کورسوی امید نسبت به تداوم برخورد با متخلفان را در جامعه بیش از پیش باز کرده است.اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری 27 فروردینماه در پاسخ به سؤالی درباره «سیاست تشدید برخورد قاطع پلیس با اراذل و اوباش در سال جاری»، اظهار داشت: «نیروی انتظامی و فراجا با مخلان امنیت و آسایش کشور برخورد قاطع داشته که قابلتقدیر است. پلیس به عنوان یکی از ضابطان قضائی در راستای احکام قضائی و دستورات قضائی اقدام به جمعآوری و برخورد با مخلان امنیت کشور کرده که موجبات خوشحالی مردم را فراهم کرده است. سیاست قوه قضائیه نیز در برخورد با کسانی که در امنیت کشور اخلال ایجاد کرده و آسایش مردم را برهم میزنند، در چارچوب قوانین مقررات سیاست قاطعانه است.»
کمترین ارفاقی به اراذل و اوباش در میان نباشد
وی افزود: «قوه قضائیه درخصوص مجرمان جرایم خشن از هرگونه ارفاقات قانونی جلوگیری میکند و با هرگونه مرخصی آنها موافقت نمیکند و تخفیفات لازم و تقلیل جرایم را در مورد آنها انجام نخواهد داد و تلاش میکنیم که نسبت به آنها به نحوی عمل کنیم تا مجازاتهای بازدارنده و تنبیه لازم در مورد آنها اعمال شود.»
بازدارندگی نتیجه برخورد با اراذل و اوباش است
مردم امیداورند در همکاری دستگاه قضا با پلیس شاهد بازدارندگی بیشتر و کاهش ارتکاب جرایمی باشیم که اصولا توسط اراذل و اوباش رقم می خورد. این امیدواری وجود دارد احکام قضایی سنگینی برای کسانی در نظر و اجرا شود که در دسته زورگیران و سارقان مسلح اعم از سلاح سرد یا گرم هستند. در این صورت بخش قابل توجهی از مطالبات مرتبط با امنیت مردم توسط دستگاه قضا و پلیس کشور به خوبی پاسخ داده خواهد شد.
حداکثر مجازات در انتظار اراذل و اوباش
سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری اخیر خود در این موضوع تاکید داشت:«در سال جاری در اجرای دستورالعمل کنترل مجرمان حرفهای و سابقهدار، بحث اعمال حداکثر مجازات در چارچوب قوانین و مقررات با سیاستهای ابلاغی برای آنها پیشبینی شده است. در کنار آن اجرای صریح و قاطع احکام قضائی با هدف بازدارندگی یکی دیگر از مسائلی است که مورد توجه و تاکید رئیس قوه قضائیه است. بحث پایش و کنترل مستمر توسط نیروهای انتظامی و اطلاعاتی با افزایش گشتهای امنیتی و انتظامی یکی دیگر از مواردی است که با همکاری فراجا و با مساعدت دستگاه قضائی دنبال میشوند.»
امید می رود در راستای توجه به مطالبات و درخواست مردمی و همچنین ارتقای ایمنی و برخورد با هرگونه اقدام مجرمانه و مخل نظم و آرامش عمومی، اجرای طرحهای اقتدار در برخورد با اراذل و اوباش با مشارکت ردههای تخصصی و انتظامی در سطح شهر تهران به صورت مستمر ادامه داشته باشد و همکاری دستگاه قضا نیز با پلیس مانع نقض قانون و حقوق شهروندی عامه مردم توسط اراذل و اوباش شود.
قدرت نمایی و قلدری جایی در جامعه ایران ندارد
اگرچه مصادیق اوباشگری در جوامع مختلف یکسان نیست اما به طور کلی ایجاد ناامنی، برهم زدن نظم عمومی، خشونت در اماکن عمومی، قدرتنمایی و نمایش قلدری از مصادیق بارز آن است به طوری که اراذل و اوباش با هر نوع تلنگر و رویدادی به دنبال جلوهگری قدرت و قلدری هستند تا منجر به وحشت دیگران شوند.
رفتارهای ضد اجتماعی با قاطعیت پاسخ داده میشود
این پدیده اجتماعی که درون خود آسیب های اجتماعی متعددی چون استعمال مواد مخدر، قاچاق، شرب خمر، تجاوز به عنف و نیز جرایم متعدد اجتماعی و امنیتی را به همراه دارد، در سال های اخیر و به دنبال توسعه فضای مجازی و دسترسی آحاد جامعه به ارتباطات وسیع در دهکده جهانی، ابعاد وسیعتری یافته است و حتی می توان گفت که فضای مجازی بر آتش این رفتارهای ضداجتماعی دمیده است که گواه آن گزارش فرمانده پلیس تهران بزرگ است که بهتازگی اعلام کرده در مدت ۴۸ ساعت ۱۸۹ نفر از اراذل و اوباش پایتخت را دستگیر کردهاند.
داستان شرارت اوباش فقط به خیابان و محلات محدود نمی شود؛ حتی طی سالهای اخیر پای برخی از موارد اوباشگری به اماکن حساس مانند بیمارستانها و مراکز درمانی باز شده است و بارها خبرهایی از ضرب و شتم کادر درمان از سوی این اشرار رسانهای شده که نشان می دهد از هیچ رفتار ناهنجاری فروگذار نیستند. مردم امیدوارند پلیس به عنوان حافظ امنیت جامعه ضمن اجرای طرحهای ضربتی برخورد با اراذل و اوباش که به دستگیری تعدادی از اوباش منتهی می شود درهمه زمان ها با کسانی که با قدرت نمایی و بزهکاری در تلاشند تا آرامش جامعه را برهم بزنند برخورد کنند تا شاهد کاهش بسیار شدید پدیده اوباشگری در جامعه و حفظ امنیت عموم مردم باشیم.