بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۳۷۱۰۶۶
صبح روز هفتم ژانویه بود که آتش سوزی از جنگل‌های کالیفرنیای جنوبی آغاز شد و تا همین لحظه ذره‌ای کوتاه نیامده و ساعت به ساعت ویرانی بیشتری به بار می‌آورد.

می‌گوید: «این آتشی که می‌بینید هفت مایل با خانه من فاصله دارد. من اینجا آمده‌ام تا بگویم ما انسان‌ها مسئول این وضعیت هستیم. این کار طبیعت نیست. این ساخته دست انسان است.»

به تصاویر ویرانی غزه و لس‌آنجلس اشاره‌ای می‌کند و ادامه می‌دهد: «این‌جا غزه است و آن‌جا لس‌آنجلس. ما داریم هولناک‌ترین پدیده‌های دنیا را خلق می‌کنیم. درحال انجام بدترین کارها هستیم و آن وقت از دست فعالان محیط زیست که روی آثار هنری رنگ می‌ریزند عصبانی می‌شویم. برخی بیشتر از دست فعالان محیط زیست که آثار هنری را تخریب می‌کنند عصبانی می‌شوند تا از این میزان ویرانی. آن‌ها تلاش می‌کنند جلوی چنین فجایعی را بگیرند. پرتاب بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی به مدت ۱۵ ماه در غزه مستقیماً بر آتش‌سوزی اینجا (لس‌آنجلس) تأثیر می‌گذارد.

این چیزی است که صاحبان قدرت تصمیم گرفته‌اند عادی جلوه دهند. باید بیدار شویم. به این موضوع فکر کنید. میلیاردها دلار هزینه می‌کنند تا این کارها را انجام دهند اما برای نجات ما از این وضعیت پولی ندارند.» این صحبت‌های یک شهروند آمریکایی با همان زبان و لهجه انگلیسی و چشمانی زاغ و پوستی سفید است، نه یک سیاه پوست، و نه یک فلسطینی و نه حتی یک ایرانی.

خبری از «باران» هم نیست

تقریباً پنج روزی از آتش سوزی گسترده شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا می‌گذرد. صبح روز هفتم ژانویه بود که آتش سوزی از جنگل‌های کالیفرنیای جنوبی آغاز شد و تا همین لحظه ذره‌ای کوتاه نیامده و ساعت به ساعت ویرانی بیشتری به بار می‌آورد. روز جمعه با کاهش پیدا کردن سرعت باد آتش نشانان هم امیدوار شدند که امروز دیگر می‌توانند آتش را مهار و به آن خاتمه دهند اما زهی خیال باطل. پوشش گیاهی خشک و زمین شیب دار شهر «پالیساد» ایالت متحده آمریکا، آتش را روانه بخش جدیدی از لس‌آنجلس می‌کند و وخامت اوضاع، مردم را مجبور به تخلیه اجباری و فرار از شهر و خانه‌هایشان می‌کند.

 

 

در این اوضاع و احوال باران‌هایی که معمولاً در پاییز و اوایل زمستان در این شهرها سروکله‌شان پیدا می‌شود هم تصمیم می‌گیرند نبارند و با خشک شدن استخوان‌های کالیفرنیا، پوشش گیاهی خودش را برای سوختن آماده می‌کند. خلاصه از آسمان تا زمین آمریکا دست به دست هم می‌دهند تا غزه را مقابل دیدگان این کشور پر زرق و برق پوشالی و حاکمانشان که خدای جنگ و کودتا و ترور هستند بیاورند.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که تشدید جنایت و کودکی‌کشی‌های اسرائیل علیه مردم و مظلومان غزه آغاز شد تا به امروز که ژانویه ۲۰۲۵ است سیاستمداران جنایتکار آمریکایی طبق منابع رسمی اعلام شده رقمی بالای حدود ۲۰ میلیارد دلار به رژیم کودک‌کش کمک کردند. عددی که حالا شعله‌های آتش مناطق امپراتوری خودشان چندین برابر یعنی تا به الان چیزی حدود ۱۵۰ میلیارد دلار خسارت زده و شهر لس‌آنجلس که یکی از بهترین و زیباترین نقاط ایالات متحده آمریکاست درحال سوختن و خاکستر شدن است و سازمان آتش‌نشانی نیز به‌خاطر بریز و بپاش‌های دولت برای قتل و غارت و خونریزی امکانات لازم جهت نجات آن را ندارد. این موضوع صدای شهروندان آمریکایی را هم حسابی بلند کرده است: «این آتش سوزی باورنکردنی است. باوجود اینکه اینجا کنار اقیانوس آرام است اما حتی هواپیمای آتش‌نشانی ندارند که آب را از اقیانوس بردارد و آتش را خاموش کند. حتی فلکه‌های آتش‌نشانی هم کار نمی‌کنند و مردم برای نجات خود داخل استخر می‌پرند.»

بمب کاشتید و آتش درو کردید

تصاویری که از این شهر در جهان درحال مخابره شدن است دقیقاً شبیه همان جهنمی است که فرعون زمان، ترامپ، خاورمیانه را به آن تهدید کرده و گفته بود «: اسرای اسرائیلی باید آزاد شوند در غیر این صورت جهنم به پا خواهد شد». حالا ترامپ و بایدن درحال برداشت آتشی هستند که بذرش را در غزه و لبنان کاشته بودند.

آتش سراسیمه درحال شعله‌ ور شدن است و شهر را در خود می‌بلعد. از خانه‌های میلیارد دلاری سلبریتی‌های معروف آمریکایی گرفته تا تمام وسایل و خاطرات و سرمایه شهروندان عادی. یکی از همین شهروندان با گریه خطاب به سوال خبرنگار آمریکایی می‌گوید: یک‌دفعه برق رفت. بیرون را که نگاه کردیم حجم بزرگی از آتش دیدیم. هرچیزی را که توانستیم با خودمان برداشتیم و فرار کردیم. تمام یادگارهایی که از مادرم داشتم در آتش سوخت، همینطور لباس عروسی ام و آلبومی که عکس‌های عروسی ام در آن بود…»

«جیمز وود» بازیگر سرشناس آمریکایی که یکی از مشوقان معروف قتل عام در غزه است، حالا در گفت‌وگویی با شبکه «سی‌ان‌ان» به‌خاطر سوختن خانه‌اش در آتش به پهنای صورت اشک می‌ریزد. درحالی که تا قبل از این حادثه سرسختانه با آتش‌بس در لبنان و غزه مخالفت می‌کرد و هشتگ «همه‌شان را بکشید» را پای پست‌های توییتری‌اش میخ می‌کرد. «دیوید ممت» نویسنده آمریکایی به همراه «دایان وارن» آهنگساز برجسته این کشور و همینطور «دبرا مسینگ» دیگر بازیگر زن آمریکایی از دیگر کسانی بودند که برای مخالفت با تحریم اسرائیل ایستادگی کردند و حالا خودشان در گرداب آوارگی فرو رفته‌اند.

اینجا غزه نیست، آمریکاست!

حالا تصاویر این آتش‌سوزی و قیاس آن با وضعیت بغرنج غزه هرلحظه توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی درحال دست به دست شدن است. «چلسی ادواردز» که یکی از خبرنگارن کالیفرنیایی است ویدئویی از شهر درحال سوختن پالیساد در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت و ابراز حیرت کرد. این ویدئو با حجم عظیمی از نظرات روبه‌رو شد که محتوای این نظرات به‌طور عجیبی به غزه و حمایت از آن اختصاص داشت. برخی از این نظرات به شرح زیر است:

فلسطین آزاد است، کارما به‌دلیل حمایت از نسل‌کشی در واقعیات پاسخ می‌دهد.

لطفاً بودجه بیشتری برای ایرائیل فراهم کنید و از طبیعت غافلگیر شوید.

غزه را نجات دهید.

این غزه است، درسته؟ اوه، صبر کنید، اینجا آمریکاست.

آیا این غزه است؟

مالیات مردم آمریکا کجا خرج می‌شود؟ بله به اسرائیل داده شده است. بله بمبی شده است بر سر بچه‌های غزه.

زندگی هرروز غزه

مانند آن‌چه در غزه و لبنان اتفاق می‌افتد.

شاید شما کمی کودکان غزه را درک کنید.

دولت شما به‌جای اینکه ۲۲ میلیارد برای پیشگیری از آتش‌سوزی هزینه کند آن را برای اسرائیل فرستاده است. آمریکایی بودن است.

به فلسطینی‌ها در غزه فکر کنید. زنده باد فلسطین!