
عباس حاجینجاری
یکی از آسیبهای اصلی تحولات پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری، تأثیرپذیری نخبگان از خط رسانهای و تبلیغی دشمن بیرونی و القائات عوامل و عناصر داخلی مؤثر در ایجاد آشوبها بود که بر اثر آن ضربات جبران ناپذیری به امنیت داخلی و اعتبار نظام اسلامی در صحنه بینالمللی وارد آمد. در آخرین نمونه این واکنشها میتوان به مواضع و اهانت اخیر آقای صانعی در جمع تعدادی از روحانیون گرگان نسبت به آقای احمدینژاد اشاره کرد. این اهانت که در نوع خود آن هم از لسان یک مدعی مرجعیت کمنظیر است، اگرچه از سوی دفتر وی به گونهای دیگر تعبیر شد اما در جای خود میتواند آثار منفی و ناگواری را در عرصه اجتماعی و سیاسی کشور در پی داشته باشد.
آقای صانعی که در سخنرانیها و مواضع اخیر خود نسبت به تحولات سیاسی کشور با دعوت آشوبطلبان و مسببان اصلی حوادث اخیر به حضور در صحنه و دمیدن بر آتش فتنه به منبعی اصلی برای رسانههای بیگانه بویژه صدای آمریکا (VOA) و رادیو فردا و بی بی سی و ... تبدیل شده است اخیراً در پاسخ نامه جمعی از فعالان حوادث اخیر و حامیان آنها با دعوت آنان به ادامه راه از آنان میخواهد که مبادا فشارها و اذیتها و حقکشیها موجب یأس و ناامیدی شما گردد و خواسته «ستمکاران» تحقق یابد.
طی ایام پس از انتخابات در حالی که برخی از نخبگان و خواص به درستی تحولات کشور را درک کرده و با دعوت مردم به هوشیاری و شناخت توطئههای دشمن نقش اساسی در کاهش تنشهای اجتماعی داشتند، عدم درک درست تحولات از سوی برخی دیگر سبب شد که با دامن زدن به آشوبها و متهم کردن نظام اسلامی و مسؤولان آن به اتهامات واهی، بیشترین زمینه را برای هتک اعتبار و آبروی نظام در عرصه جهانی فراهم آورد که در این میان نقش عوامل نفوذی و القائات آنان را نمیتوان در این مواضع نادیده انگاشت.
امام راحل عظیم الشأن در 23 تیر سال 1362 در پیامی به مناسبت آغاز به کار مجلس خبرگان اول خطاب به نمایندگان مجلس خبرگان میفرماید: «شما که خود را پیروان اصحاب وحی و اولیای عظیمالشأن میدانید و به حمدالله هستید، خود را جز خدمتگزار به ملتهای ستمدیده ندانید و باید بدانید که تبهکاران و جنایتپیشگان بیش از هر کس چشم طمع به شما دوختهاند و یا اشخاص منحرف و نفوذی در بیوت شما با چهرههای صددرصد اسلامی و انقلابی ممکن است خدای نخواسته، فاجعه به بار آورند و با یک عمل انحرافی نظام را به انحراف بکشانند و با دست شما به اسلام و جمهوری اسلامی سیلی بزنند.
الله الله در انتخاب اصحاب خود،الله الله در تعجیل در تصمیمگیریها خصوصاً در امور مهمه و باید بدانید و میدانید که انسان از اشتباه و خطا مأمون نیست. به مجرد احراز اشتباه و خطا از آن برگردید و اقرار به خطا کنید که آن کمال انسانی است. توجیه و پافشاری در امر خطا نقص و از شیطان است.»
(صحیفه نور،جلد 18 چاپ اول صفحه 44)