صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۵  ، 
کد خبر : ۲۳۸۳۸۹

اخبار ویژه برخی روزنامه های28 فروردین 1391


دنیای اقتصاد

مصباحی‌مقدم: خبر دارم که بهمنی استعفا کرده است

خبرگزاری مهر نوشت: رییس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس در مورد استعفای رییس کل بانک مرکزی ایران گفت: هم استعفا مطرح است، هم انکار آن؛ البته من خبر دارم که محمود بهمنی از ریاست بانک مرکزی استعفا کرده، ولی دولت این استعفا را قبول نکرده است.غلامرضا مصباحی مقدم اظهار کرد: بانک مرکزی هم اکنون استقلالی ندارد و تحت فشار تصمیمات دولت است. وی همچنین در رابطه با تایید صلاحیت مدیران بانکی و نظارت بر عملکرد آنها گفت: کمیته‌ای صلاحیت مدیران بانکی را بررسی و تایید می‌کند. البته بی‌کفایتی در بخشی از مدیریت نظام بانکی کشور وجود دارد.

لغو استیضاح با وعده استعفا

حداد عادل از قول مرتضوی برای استعفا خبر داد، نمایندگان استیضاح را پس گرفتند:

دنیای اقتصاد: - بالاخره چالش یک ماهه استیضاح عبدالرضا شیخ‌الاسلامی در مجلس هشتم پایان یافت: «استیضاح وزیر کار لغو شد.»

اگرچه این پایان، به گفته برخی نمایندگان با «قسم مرتضوی به شرافتش» مبنی بر اینکه دیگر به تامین اجتماعی برنگردد، رقم خورد.

رییس سابق مجلس در نامه به نمایندگان نوشت: «مرتضوی (مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی) پیشنهاد استعفا را پذیرفت و آمادگی کامل خود را برای استعفا هم در جلسه ای که با بنده داشت و هم در تماس‌های مکرر تلفنی بعدی اعلام نمود.»حداد عادل در این نامه از استیضاح‌کنندگان خواست تا از مطرح کردن استیضاح وزیر کار خودداری کنند که این درخواست با لبیک 18 نماینده در جلسه علنی روز گذشته مجلس روبه‌رو شد و استیضاح از دستور کار مجلس خارج شد.

جمهوری اسلامی

* کارگران نساجی مازندران می‌گویند ایکاش رئیس‌جمهور که قرار است برای کلنگ زنی طرح آغاز عملیات انتقال آب دریای خزر به پنج استان کشور به مازندران سفر کند، سری هم به ما بزند و ببیند آیا به قولی که در سفرهای استانی در مورد احیاء نساجی مازندران و پرداخت تمام و کمال کارگران این کارخانه داده بود عملی شده یا خیر. به گزارش خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی از ساری، کارگران نساجی مازندران قریب به چندین ماه است حقوق دریافت نکردند و شب عید امسال با توجه به وعده‌های عملی نشده شرمنده زن و بچه هایشان شدند و بس و ماجرایی که ادامه دارد.

* ایاد علاوی هم به یاری شیوخ امارات شتافت و ایران را به اشغال سرزمین‌های عربی متهم کرد! جنبش وفاق ملی عراق به رهبری ایاد علاوی نخست‌وزیر سابق این کشور، طی بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن سخنان احمدی نژاد در جزیره ابوموسی گفت: ایران برای فرار از بحران داخلی به دنبال ایجاد بحران در کشورهای عرب همسایه است. به گزارش انتخاب، در ادامه این بیانیه آمده است: "ما هرگونه اشغال سرزمین اعراب را غیرقابل قبول می‌دانیم و به آقای احمدی نژاد یادآور می‌شویم که این خلیج، خلیج عرب است و مهم نیست که دیگران آن را چه خطاب می‌کنند ولی حقیقت آن است که این خلیج یک دریاچه عربی است که اعراب در سواحل مختلف آن زندگی می‌کنند." جنبش وفاق ملی عراق با اینکه از حمایت عربستان و قطر و دلارهای نفتی آنها برخوردار است، در میان مردم عراق جایگاهی ندارد.

خراسان

آصف نیوز مدعی شد

یک مقام آگاه در مورد فعالیت شرکت ف. ا که اطلاعات الکترونیک بانکهای ایرانی را لو داده است، گفت: این شرکت در سال ۷۸ با سرمایه گذاری یک هلدینگ اروپایی و یک شرکت فعال در حوزه فناوری اطلاعات کشور تاسیس شده است.وی با اشاره به اینکه این شرکت از سال ۸۲ فعالیت خود را با بانکهای کشور آغاز کرده است و بر اساس آن، تصاحب بیش از ۳۰ درصد سهم تأمین کارت های بانکی کشور را در اختیار دارد، افزود: این شرکت با شرکت های بزرگ خودروساز و همراه اول نیز همکاری های گسترده ای دارد.

فرارو نوشت

شواهد و قرائن و دریافت بازتاب‌ها چه پیش و چه پس از نشست استانبول نشان دهنده ظهور و بروز سیگنال‌های در راستای ایجاد یک مسیر مبتنی بر خردگرایی سیاسی به منظور حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران است.

خبرآنلاین نوشت

همزمان با پایان نشست استانبول ورضایت دو طرف ایرانی و اروپایی از مذاکرات هسته ای، روند نزولی قیمت ها در بازار ارز و طلا که آغاز شده بود، با شتاب بیشتری از صبح دیروز نیز ادامه دارد.

نسیم نوشت

بر اساس گزارش دیوان محاسبات، تأمین هرگونه منابع برای پرداخت یارانه نقدی خارج از «قانون هدفمندکردن یارانه‌ها» و «قانون بودجه سنواتی» فاقد جواز قانونی بوده و برپایه مصوبه ۲۱ اسفند سال ۹۰ مجلس، دایر بر اجازه دریافت و پرداخت به دولت در دو ماهه اول سال ۹۱، دولت صرفا مجاز بوده که در سه ماهه اول سال ۹۱ معادل سه ماهه آخر سال ۹۰ یارانه پرداخت کند، از این رو افزایش میزان یارانه در سه ماهه نخست سال ۹۱ مستلزم اصلاح قانون مذکور در مجلس است.

رادیو فرانسه

میزان آلودگی خلیج فارس و دریای عمان 46 برابر حد مجاز است که البته بیشتر آلودگی ها مربوط به خلیج فارس است، دایره ‏گسترش آلودگی های آب های سطحی هم اکنون به آبهای مرزی مانند خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر رسیده است.‏ عوامل اصلی آلودگی خلیج فارس بسیار متنوع و گونا گون است. حد اقل 3 جنگ گوناگون از جمله، جنگ بین ایران و عراق، کویت و عراق و حضور آمریکا در منطقه و جنگی که در آخرین مرحله صورت گرفت به مسائل زیست محیطی خلیج فارس آسیب های فراوانی وارد کرد. بنا بر آمار سازمان ملل در سال 2007 حدود بیش از 970 بمب در خلیج فارس فرود آمد و در همین جنگ ها 80 کشتی نفت خام در درون خلیج فارس سقوط کرد و وارد آب های خلیج فارس شد.

یورنیوز

روز جمعه یک مسافر آمریکایی شرکت هواپیمایی امارات در حالی که از دبی به سیاتل ایالات متحده در حال سفر بود دچار حمله قلبی می شود و هواپیمای اماراتی با فرود در فرودگاه امام خمینی(ره) بیمار را به دست پزشکان ایرانی می سپارد. فرد بیمار که یک آمریکایی 52 ساله است به سرعت به یکی از بیمارستان های تهران منتقل می شود. ایران و آمریکا بیشتر از 30 سال است که روابط دیپلماتیک شان قطع شده و تنها رابط سیاسی دو کشور سفارت سوئیس در تهران است. شرکت های هواپیمایی ایران سال هاست به دلیل تحریم خرید تجهیزات برای هواپیماهایشان در مضیقه هستند و یکی از شرط های تعلیق غنی سازی که از سوی ایران در سال 2004، پذیرفته شد فروش تجهیزات برای نوسازی هواپیماهای ایرانی بود. هرچند دولت ایران غنی سازی را به مدت 6 ماه متوقف کرد اما دولت جرج بوش در آن زمان تحریم ها را متوقف نکرد و ایرانی ها غنی سازی را از سر گرفتند.

 رادیو آمریکا

محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، خواهان «برگرداندن سیستم ارزی به سیاست تک نرخی » شد. وی هدف از تحریم های بین المللی علیه ایران را، کاهش قدرت رقابت واحدهای اقتصادی در ایران عنوان کرده و گفته است: «اگر برای صنعت گر و تاجر ایران در خارج کشور مشکلاتی ایجاد شود؛ در داخل می‌توان تسهیلات بانکی را به نوعی برای دور زدن آن فراهم کرد؛ به این معنا که می‌توان دستی را گشود و تسهیلاتی را فراهم کرد.» رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، این تسهیلات را در «برگرداندن سیستم ارزی به سیاست تک نرخی و شناور مدیریت شده» عنوان کرده و خواستار اقدامات سریع و جدی در این زمینه شده است.

رادیو آمریکا

مذاکره ایران و 6 کشور بزرگ جهان بر سر برنامه اتمی ایران، پس از یک روز کامل کاری در استانبول پایان یافت. دیپلمات های غربی نشست روز شنبه را سازنده توصیف کردند. نمایندگان ایران و کشورهای مذاکره کننده موسوم به 1+5 قرار است بار دیگر در ۲۳ می ملاقات کنند. آخرین دور مذاکرات اتمی میان تهران و نمایندگان جامعه بین الملل، بیش از ۱۴ ماه پیش، پس از آن که گروه ایرانی حاضر نشد درخواست توقف کامل غنی سازی را بپذیرد، متوقف شد. در مذاکرات اخیر، گروه نمایندگان کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان موسوم به 1 + 5 با توقعات پایین تری پای میز مذاکره حاضر شدند. دیپلمات ها پیش از شروع مذاکرات گفتند همین که ایران حاضر شده درباره غنی سازی مذاکره کند، پیشرفت و تضمینی برای دور بعدی مذاکره است.

رادیو آلمان

روزنامه آلمانی "زود دویچه" از وجود "شواهد محکمی" خبر می‌دهد که احتمال تلاش ایران برای دست‌یافتن به سلاح هسته‌ای را تقویت می‌کند. گزارش این روزنامه همزمان با آغاز دور تازه‌ مذاکرات هسته‌ای منتشر شده است.

رادیو آلمان

همزمان با پایان نشست استانبول و رضایت دو طرف ایرانی و اروپایی از مذاکرات هسته ای، روند نزولی قیمت‌ها در بازار ارز و طلا که از عصر روز شنبه (۲۶ فروردین / ۱۴ آوریل) آغاز شده بود، با شتاب بیشتری ادامه یافت

مردمسالاری

انصاری ،نماینده سابق مجلس از وضعیت آب آشامیدنی مردم آبادان انتقاد کرد و گفت: یادم می‌آید ، احمدی نژاد به آبادان سفر کرده و در آن سفر اعلام کرده بود که اگر تا فلان زمان مردم آبادان آب تصفیه شده نداشته باشند،‌ فتاح وزیر وقت نیرو را می‌گذارم در لوله، اما نه فتاح را در لوله گذاشت و نه آب را در لوله جاری کرد.

مردمسالاری

باهنر نائب رئیس مجلس گفت: شایعات منتشر شده در خصوص نامزدی من برای انتخابات ریاست جمهوری 92 کذب محض است و قصد فعالیت در این زمینه را ندارم. دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین درخصوص تشکیل حزب بزرگ اصولگرایان اذعان داشت: یکی از مهمترین خواسته های قلبی من تشکیل حزب بزرگ اصولگرایان بوده است و امیدوارم این موضوع در آینده نزدیک با تأمین منابع مالی شکل گیرد

کیهان

عبدا...نوری در دیداری که ارگان حلقه لندن (جرس) گزارشی از آن را منتشر کرده، از خاتمی انتقاد کرد و گفت: برداشت من هم در مذاکره با آقای خاتمی این بود که ایشان بدون محقق شدن شرایطی که اعلام کرده بود در انتخابات شرکت نخواهد کرد. به هر حال اگر ایشان از ابتدا بنای شرکت شخصی می داشت بهتر بود از قبل در بیانات خود شرایط شخصی خویش را از بحث جمعی جدا می کرد تا سوءتفاهمی به وجود نیاید و یا اصولا آن شرایط را بیان نمی کرد. عبدا... نوری از یأس و بی برنامگی نیروهای اصلاح طلب و جنبش سبز خبر داد و تلویحا آنان را توصیه به مصالحه واقعی با نظام کرد.

جمهوری اسلامی

افزایش آمار تجاوز جنسی در ارتش آمریکا از سرعت انحطاط اخلاقی جامعه آمریکا خبر می‌دهد. آمار رسمی که توسط پنتاگون منتشر شد، نشان دهنده آن است که میزان سوءاستفاده جنسی در ارتش آمریکا، نسبت به سال گذشته، افزایش داشته است. درحالی که در سال 1389 تعداد 3158 مورد تجاوز جنسی در ارتش آمریکا گزارش شده بود، این آمار در سال 1390 به 3192 مورد رسیده است. در میان آمار منتشره، مشخص شد که 26 درصد موارد تجاوز جنسی، از سوی مأمورین آمریکایی نسبت به شهروندان و مردم عادی انجام گرفته، همچنین در 56 درصد این موارد هم یکی از مأمورین آمریکایی به همتای خود حمله کرده است.

ایران

به تازگی برخی سایت‌های خبری اطلاعات جالبی از دانشگاه آزاد واحد آکسفورد که مهدی هاشمی نیز به بهانه سرکشی به آن به لندن رفته است منتشر کرده‌اند. بر این اساس، نام ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد واحد آکسفورد لندن، به ثبت رسیده است که نیمی از این تعداد هم اکنون در داخل ایران به سر می‌برند! و گفته می‌شود که قید تحصیل در واحد لندن دانشگاه آزاد را زده‌اند. نیم دیگر دانشجویان نیز در دیگر دانشگاه‌های انگلیس مشغول به تحصیل هستند و ارتباطی با این واحد ندارند. نکته جالب در این میان آن است که دانشگاه آزاد واحد لندن ۳۰ استاد دارد که هرکدام از آنها ماهیانه در حدود ۳۰۰۰ پوند به اضافه دو میلیون و پانصد هزار تومان دریافتی حقوق دارند! گفتنی است هفته گذشته فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفته بود که در شهرآکسفورد واحدی است که نه دانشجویی داشته و نه فعالیتی انجام می‌داد!

مردمسالاری

اولیا نماینده یزد در مجلس با اشاره به اظهارات گذشته احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه پول یارانه‌ها متعلق به امام زمان(عج) است و برکت دارد،از حذف اجباری یارانه شماری از هموطنان‌مان انتقاد کرد وگفت: دولت مردم را از برکت پول امام زمان محروم نکند!

مردم سالاری

حسن نوروزی عضو فراکسیون اصولگرای مجلس گفت:جبهه پایداری به دنبال این است که آقای آقا تهرانی رییس مجلس نهم شود.

کیهان 

 

چرا این سؤال و پاسخ آن سانسور شد؟! (خبر ویژه)

 

«حسین فرح بخش» تهیه کننده و کارگردانی که نمایش فیلمش- زندگی خصوصی- در جشنواره فجر اعتراضات مردمی وسیعی را برانگیخت در گفت وگو با هفته نامه یکشنبه مورخه 20/1/1391 (که در محافل رسانه ای وابسته به حلقه انحراف معرفی می شود) ضمن دفاع از فیلمش آن را سیاسی تر از فیلم «قلاده های طلا» خوانده و خواستار پرداخت مبلغ ضرر و زیان فیلمش به مبلغ هفتصد میلیون تومان از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است. وی در پاسخ به این سؤال که چرا فیلمتان با این همه واکنش همراه بوده می گوید:

«...در خانواده ای بزرگ شده ام که از سابقون انقلاب اسلامی بوده و از کودکی در کنار مرحوم پدرم مسائل مختلف را از نزدیک دیده ام. کسانی که ما در فیلم زندگی خصوصی به تصویر کشیده ایم کسانی هستند که قبل از انقلاب هیچ تلاشی انجام ندادند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خود را صاحب این انقلاب معرفی کردند و با کارهای افراطی باعث شدند جمعی نسبت به انقلاب بدبین شوند.»

فرح بخش در ادامه معترضان به فیلم خود را با فتنه گران سال88 مقایسه می کند و می گوید:

«...یک عده به خیابان ها آمدند و مثل همان آدمهایی که سال88 به خیابان ها ریختند، یک کار غیرقانونی انجام دادند.»

وی در ادامه از موضع قدرت ادعا می کند:

«فکر نمی کنم کسی جرأت تهدید کردن من را داشته باشد. کسانی که این جنجال ها را به راه انداخته اند، بهتر از هر کس دیگری من را می شناسند و جرأت تهدید کردن مرا ندارند.»

وی حتی ضمن تعرض به خطیب نماز جمعه تهران می گوید؛ کسی که مردم را به تقوا دعوت می کند، چگونه می تواند ندیده درباره یک فیلم اظهار نظر کند.

هفته نامه یکشنبه در ادامه مصاحبه خود این سؤال معنادار را که ترجیع بند رسانه های ضدانقلاب درباره مدیر مسؤل کیهان است مطرح کرده و می پرسد؛ «رفتن سراغ کاراکتر حسین شریعتمداری کمی جسارت می خواهد»، فرح بخش در پاسخ می گوید:

«یادتان باشد من جز از خدا از هیچ کس دیگری حساب نمی برم و با اینکه آدمهای کره زمین را محترم می دانم اما جز امام زمان(عج) برای هیچ کس دیگری ارزش مطلق قائل نیستم و از کسی هم نمی ترسم...»

وی در پایان فرج الله سلحشور کارگردان سریال «یوسف(ع) پیامبر» را هم از تیغ زبان خود بی نصیب نمی گذارد و او را فردی مزاحم سینما معرفی می کند.

شایان ذکر است حسین فرح بخش در اوائل دهه1360 توسط دوست کارگردان و سرمایه گذارش «امیر-ت» به عنوان کارگزار و مستخدم وی وارد سینمای ایران شد. اما پس از تولید دو فیلم از سوی امیر-ت، «فرح بخش» با ادعای ورشکستگی کسی که در مجامع سینمایی کیف او را به دست می گرفت و در پشت سر او راه می رفت با معضلات مالی بسیاری تنها گذاشت و با مشارکت عناصری مانند منوچهر-ص تهیه کننده فیلمهای آبگوشتی رژیم شاه، عباس شباویز تهیه کننده توده ای رژیم شاه و افرادی از این دست شروع به تولید فیلمهای بی ارزش تولید به مصرف نمود، فیلمهایی که حداکثر طی مدت کوتاهی فیلمبرداری و تدوین می شوند و در شهرستانها بازگشت مالی هنگفتی داشتند.

«فرح بخش» طی همه این سالها به کمک این روش ثروت زیادی اندوخت به گونه ای که «سینما عصر جدید» بازسازی شده را واقع در خیابان آیت الله طالقانی به همکاری برخی دوستان از صاحب آن «کاوه» خرید تا فیلم های بی ارزشش در سینمای موسوم به دانشجویان و فرهیختگان هم به نمایش دربیاید.

فرح بخش از رهگذر تولید چهل و اندی فیلم که عموماً بی ارزش و گاه مستهجن بوده اند علاوه بر این سینما در زمینه برج و مراکز تجاری سازی هم فعال است. به گونه ای که در حال حاضر یکی از کلان سرمایه داران شهر تهران به حساب می آید.

گفتنی است مصاحبه کننده هفته نامه وابسته به حلقه انحرافی این پرسش از فرح بخش و پاسخ وی را حذف کرده است که «آقای فرح بخش در محافل سینمایی گفته می شود که شما به ثروت دست یافته اید ولی به دلیل احساس کمبود شخصیت و برای مطرح کردن خود در فیلم زندگی خصوصی به دامان این و آن پیچیده اید. آیا این دیدگاه را قبول دارید؟!»

خودمان ثابت کردیم اپوزیسیون مزخرف است (خبر ویژه)

«سیاسی نویسان اپوزیسیون لطفن اثبات نکنند که مزخرف های سلطنت طلبان و اصلاح طلبان و بقیه مخالفان مزخرف است»!

این مطلب را پایگاه اینترنتی اپوزیسیون کشف کرده و نوشته است: سلطنت طلبان، جمهوری خواهان، اصلاح طلبان و ...؛

تبلیغ کنندگانی دارند که چرت و پرت زیاد می گویند و استدلال برای آنها مهم نیست. این عادی است. اما تاسف بار این است که بسیاری از مغزهای همه این گروه ها با استفاده از این چرت و پرت ها سعی بر این دارند که عدم حقانیت گروه های دیگر را اثبات کنند. اثبات کردن مزخرف بودن حرف های مزخرف، نه هنر است نه باارزش، وقت کشی خود و خواننده است. نقد گزاف گویی ها، نقد نیست. نوشته وقتی پربار می شود که نقدهای اساسی مورد چالش قرار گیرند و به سوال های اساسی جواب داده شود و یا سوال های جدیدی به وجود آورد. سیاسی نویسان اپوزیسیون لطفن(!) فقط بدترین ها را نقد نکنند.

افزایش خودکشی و خودسوزی در اردوگاه های کومله و حزب دموکرات (خبر ویژه)

مشکلات شدید پدید آمده در اردوگاه گروه های ضدانقلاب مقیم کردستان عراق، باعث افسردگی و خودکشی شماری از آنان شده است. سران این گروه ها به اعضا اجازه جدا شدن را نیز نمی دهند.

پایگاه اینترنتی «اخبار روز» این مطلب را از قول یکی از عناصر ضدانقلاب کرد منتشر کرد. زاهد حنبلی می گوید: احزابی نظیر حزب دموکرات ساختار مارکسیستی -لنینیستی دارند. کنش و رفتار غیردموکراتیک آنها منجر به انشعاب های پی در پی در طول مدت کمپ نشینی آنها در کردستان عراق شده و نتیجه آن قربانی شدن افراد موسوم به پیشمرگه ها بوده است.

وی اظهار داشت: زد و بندهای غیردموکراتیک و حاشیه های ناسالم اخلاقی در اردوگاه ها، چهره اعضا را خسته تر کرده است. در موارد بسیاری هم به رفتارهای تراژیکی چون خودکشی پیشمرگه ها منجر شده است. آنها تحت سیطره شدید سران احزاب هستند. زنان از جمله قربانیان هستند. تحلیل رفتن اخلاقیات دراین اردوگاه ها، مشکلات عدیده روحی و روانی راموجب شده که بارها به خودکشی و خودسوزی انجامیده است.

بنابر گزارش اخبار روز، نامبرده سال 83 به گروهک حزب دموکرات پیوست، در جریان اختلافات با جریان رفورمیستی حزب همراه شد، سال 85 نیز به انشعاب حزب دموکرات (حوک) پیوست و سرانجام در سال 89 پس از 5 سال، کلاً این تشکیلات را ترک کرد. نامبرده با 5 سال سابقه حضور در گروهک دموکرات تصریح می کند: افراد در ابتدا با حسی نوستالژیک خود را قهرمان می بینند اما به تدریج بار روانی منفی پیدا کرده و خسته می شوند. توهم مبارز بودن به تدریج به افسردگی مفرط می رسد و زد و بندهای ضد دموکراتیک و حاشیه های غیراخلاقی آنها را خسته کرده و ناامیدتر می کند و تا خودکشی پیش می برد.

خاطر نشان می شود برخی سران گروهک های تروریستی نظیر کومله و دموکرات و پژاک در اروپا و آمریکا بودجه های اختصاصی از سوی سرویس های جاسوسی غربی را بالا کشیده و مشغول عیاشی در پوشش مبارزه هستند.

نگرانی اسرائیل از موقعیت لرزان آمریکا در مذاکرات اسلامبول (خبر ویژه)

در حالی که تحلیل گران معتقدند اوباما از شکست مذاکرات اسلامبول وحشت داشت، محافل صهیونیستی از برگزاری این مذاکرات ابراز ناراحتی می کنند و آن را نشانه ضعف اوباما می دانند.

روزنامه هاآرتص در این زمینه نوشت: از گفت وگوهای اسلامبول نباید انتظار زیادی داشت و به نظر می رسد این مذاکرات نیز سرانجام مثبتی نخواهد یافت.

هاآرتص می افزاید: واشنگتن هم امید چندانی ندارد اما باید درنظر گرفت که به باور دولت های بزرگ، ایران همچنان به فعالیت های اتمی خود ادامه می دهد. نباید فراموش کرد که به زودی آمریکا شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود و از این رو باید درنظر داشت که پرزیدنت اوباما و دولت او، در مذاکرات هسته ای با ایران، تحت تاثیر این انتخابات و اثرات آن نیز هستند.

به گزارش رادیو اسرائیل، هاآرتص افزود: سران اسرائیل گفته اند که به مذاکرات «اسلامبول» چندان خوش بین نیستند. رهبر حزب اپوزیسیون «کادیما» در اسرائیل، شائول موفاز با انتقاد از سیاست های دولت پرزیدنت باراک اوباما در قبال برنامه اتمی ایران، که او آن را «ضعف اوباما» خواند، گفت «این موضع اوباما که اگر حکومت ایران تضمین دهد برنامه های هسته ای اش ماهیت نظامی ندارد، با برنامه اتمی صلح آمیز آن موافقت خواهد کرد، بسیار خطرناک است.»

خشم محافل صهیونیستی از انفعال اوباما و نگرانی های انتخاباتی وی در حالی است که محافل اروپایی می گویند اوباما از شکست مذاکرات مانند یک کابوس می ترسد. روزنامه اتریشی هامبورگر ابندبلات نوشت: باراک اوباما شدیدا از شکست مذاکرات هسته ای با ایران هراس دارد. اوباما نگران بحرانی شدن اوضاع است. او قبل از آغاز مذاکرات اسلامبول به خوبی می دانست که این مذاکرات می تواند حساس باشد و بر سرنوشت وی در انتخابات چند ماه آینده اثر بگذارد. مسئله مذاکرات هسته ای با ایران، کابوس شب های اخیر اوباما بوده است.

یادآور می شود رادیو فردا- ارگان رسمی سازمان سیا- نیز با اذعان بر ضعف غرب در مذاکرات اسلامبول گزارش داد: بااهمیت ترین مسئله داخلی دولت کنونی آمریکا که معماری «دیپلماسی هوشمند» (تنبیه و تشویق) در مقابل ایران را به خود نسبت می دهد، پرهیز از شکست در انتخابات رئیس جمهوری ماه نوامبر است. جامعه اروپا نیز مایل نیست که در وضعیت جاری اقتصادی و در حالی که بی ثباتی کشورهای شمال آفریقا، بعد از تجربه بهار عربی، همچنان ادامه دارد، با برافروختن شعله های یک بحران تازه در یک کشور بزرگ و نفت خیز، دشواری های ناشی از گرانی قیمت نفت خام و محدود شدن بازارهای صادراتی خود را بیش از پیش افزایش دهد. در این نگرانی ها، چین به عنوان یک واردکننده بزرگ نفت خام و فروشنده کالا، با اروپا کاملا همراه و هم نظر است.

کابوس سقوط آل سعود وحشتناک تر از انسداد تنگه هرمز (خبر ویژه)

یک موسسه پژوهش های راهبردی در آمریکا، به بررسی عواقب سقوط احتمالی رژیم سعودی پرداخت. بنیاد هریتیج معتقد است سقوط رژیم عربستان اتفاقی مهیب تر از بسته شدن تنگه هرمز است.

4 تن از پژوهشگران بنیاد هریتیج شامل جیمز فیلیپس، آریل کوهن، دیوید کروتزر و میخائیلا بندیکووا در گزارش خود ضمن شبیه سازی سناریوی سقوط رژیم سعودی، به بررسی پیامدهای آن پرداخته اند. این گزارش به بررسی «راهکارهای پس از سقوط تولید نفت سعودی پرداخت، و به دولت آمریکا پیشنهادهایی را برای اتخاذ اقداماتی فوق العاده در صورت وقوع چنین مساله ای، ارائه کرد.

پژوهشگران این بنیاد تاکید کردند که سناریوی سقوط آل سعود بسیار خطرناکتر از پیامدهای بسته شدن تنگه هرمز است. آنها موضوع قطع تولید روزانه 4/8 میلیون بشکه نفت را به مدت یک سال در صورت بروز انقلاب در عربستان بررسی کردند، امری که پس از آن به 2 سال زمان برای بهبود شرایط نیاز دارد.

تهیه کنندگان گزارش بر ضرورت استفاده واشنگتن از نفوذ و ابزار خود برای کمک به هم پیمانان و دوستانش در بحران تاکید کردند. آنها همچنین به دولت آمریکا توصیه کردند در صورت درخواست کشورهای دوست مانند عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس، موضوع استقرار نیروهای نظامی آمریکا را در نظر داشته باشد.

در سناریوی تهیه شده از سوی پژوهشگران آمریکایی، ساکنان استان شیعه نشین و نفت خیز الشرقیه که به شدت از سوی نیروهای سعودی سرکوب می شوند، پس از قیام تاسیسات نفتی را در اختیار می گیرند. پس از آن آل سعود سقوط کرده و شاهزادگان سعودی از عربستان فرار کرده، و دستگیر و یا کشته می شوند. همچنین محتمل است ائتلافی از وهابی ها و عناصر مرتبط با القاعده حکومت را در عربستان در اختیار گرفته و همه کارگران غیرمسلمان را از این کشور بیرون کنند.

به اعتقاد پژوهشگران موسسه هریتیج، نظام جدید در عربستان پس از سرنگونی آل سعود، ترجیح می دهند نفت را به اروپا و آمریکا نفروشند.

به گزارش العالم پژوهشگران آمریکایی تاکید دارند انقلاب در عربستان سعودی پیامدهای اقتصادی شدیدی برای آمریکا به همراه خواهد داشت به صورتی که قیمت هر گالن سوخت به 5/6 دلار خواهد رسید و قیمت نفت نیز از 100 دلار برای هر بشکه به 220 دلار افزایش خواهد یافت.

در رفتیم و فراموش شدیم کجای این حماسه است؟! (خبر ویژه)

قلمفرسایی برخی افراد متواری در خارج کشور با واکنش های قابل توجه در فضای فیس بوک مواجه شد.

برخی کاربران فیس بوک که حتی بعضا خودشان هم فراری هستند، از افراد متواری که فرار خود را تحسین می کنند خواسته اند از این اقدام خود حماسه! نسازند.

نویسنده وبلاگ «مریم اینا»(مریم- الف) با اشاره به نوشته کسانی چون تقی رحمانی می نویسد: از رفتن هایمان حماسه نسازیم. بعد از آن که تقی رحمانی از رفتن خود نوشت: توجیه رفتن بحث خیلی از محافل مجازی شده است. دیگر با دوستانم حشر و نشری ندارم جز این که گاهی در ایمیل و چت به هم بگوییم چه خبر و هوا خیلی سرد شده است. یکی سالها پیش آمده، یکی همین اخیر فرار کرده، یکی پناهنده است، یکی حکم قصاص دارد و نمی تواند برگردد، یکی بی دردسر می رود و می آید و... هر کدام ما داستانی داریم اما یادمان باشد از رفتن هایمان حماسه خلق نکنیم. اخیرا انگار این کار حماسه شده است.

«آرش-ب» نویسنده خارج نشین «ریشه های خاک» نیز در این باره نوشت: برای خیلی ها که ساکن ایرانند، رفتن از ایران شاید مسئله خاصی نباشد. تنها زمانی که یکی از نزدیکان یا دوستان رحل اقامت در کشور دیگر می افکند، ممکن است چند روز درگیر این موضوع شد و بعد می رود لای همه موضوعات کوتاه مدت. مردم به آنان که در خارج کشورند، بی اعتنا هستند و متاسفانه این مشکل در داخل عمومیت دارد. خود من هم تا وقتی در ایران بودم، همین طور بود.

نویسنده وبلاگ «مجمع دیوانگان» هم خاطرنشان کرد: نوشته اخیرا آقای تقی رحمانی[پناهنده پاریس] و دوستان ایشان نشان می دهد آنها از همان کسانی هستند که برای سالها هرگونه مهاجرت به غرب را برای فعالان سیاسی تخطئه می کردند و حالا که خود گرفتار شده اند، احساس می کنند ادعا و عملشان سازگاری ندارد و این شکاف را به نوعی باید توجیه کنند.

 

 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات