صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶  ، 
کد خبر : ۲۶۵۹۸۲

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شماره 3855 چهارشنبه 27 فروردین ماه 1393

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) اگر موضوع حقوق بشر هم حل شود، آن‌ها دنبال بهانه دیگری خواهند رفت؛ بنابراین تنها راه این است که به مسیر پیشرفت خود باقدرت ادامه دهیم. (20/1/93)

سرمقاله

دفن ریچارد فرای مسئله ایران نیست

چند روزی است موضوع دفن «ریچارد فرای» ایران‌شناس آمریکایی، در اصفهان، بحث‌‌برانگیز شده است و هشت نفر از نمایندگان استان اصفهان با ارسال نامه‌ای به رئیس‌جمهور، هشدار داده‌اند که در صورت دفن فرای در اصفهان، «با عکس‌العمل شدید کنترل نشده‌ مردمی مواجه خواهد شد.» چند روز پیش، احمد سالک، یکی از امضاکنندگان نامه و رئیس‌ کمیسیون فرهنگی مجلس، نیز درباره واکنش مردم به دفن ریچارد فرای در اصفهان هشدار داد و گفت: هر حادثه‌ای در این باره رخ دهد، مسئولیت آن به‌عهده کسانی است که اجازه این خاکسپاری را بدهند.

در محافل سیاسی ایران، دو نگاه درباره شخصیت «ریچارد فرای» وجود دارد؛ برخی وی را یک دانشمند ایران‌شناس و بسیار محترم می‌دانند و برخی نیز معتقدند وی جاسوسی است که کارهای علمی و پژوهشی را پوشش کار جاسوسی قرار داده بود. با وجود این دو نگاه، حال این پرسش مطرح است که دفن و یا عدم دفن وی در حاشیه زاینده‌رود چه سود و زیانی برای ایران دارد؟ شاید نهایت سود آن، این باشد که گفته شود ایران، تلاش ایران‌شناسان را ارج می‌‌نهد و علم و عالم را بدون در نظر گرفتن دین و ملیت تکریم می‌کند. چنین باوری برای ایران امتیاز مثبتی است؛ اما چقدر به کار ایران امروز می‌آید؟ دفن آرتور پوپ، ایران‌شناس دیگر آمریکایی و همسرش، در کنار پل خواجوی اصفهان طی سال‌های گذشته چقدر به کار ایران آمده است؟!

درباره زیان آن هم باید گفت فرای شهروند آمریکا بود؛ یعنی کشوری که بزرگ‌ترین دشمنی را با ایران و انقلاب اسلامی دارد و برای ضربه زدن به آن از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و مسئول بسیاری از مشکلات اصلی ایران است که بخشی از آن مربوط به جان و زندگی مردم است و در عین حال، کشوری غیرقابل اعتماد محسوب می‌شود که به هیچ تعهدی پایبند نیست و برای نقض هر پیمان و توجیه هر رفتار ناصوابی، بهانه‌جویی‌های بی‌اعتباری می‌کند که صرفاً با جاروجنجالی گسترده دستگاه تبلیغاتی‌اش پیش می‌رود. از این رو دفن بی‌حاصل و یا کم‌حاصل فرای در ایران، در آینده می‌تواند یکی از همین بهانه‌های واهی آمریکا شود؛ همه آنچه که گفته شد، در حالتی است که جاسوس نبودن وی منتفی شود، در غیر این صورت، تکلیف موضوع برای همه روشن است. پی بردن به جاسوس بودن و یا نبودن وی هم موضوعی است که به‌راحتی نفی و اثبات نمی‌شود؛ بنابراین چون ایران هیچ تعهدی نسبت به دفن وی در اصفهان ندارد، بهتر است موضوع فوراً فیصله پیدا کند.

ترجمه

توانایی ایران برای بهره‌برداری از بحران اوکراین

گروه ترجمه ـ پایگاه اینترنتی اسلیت 16 آوریل 2014 (۲۷ فروردین) در مقاله‌ای به توانایی ایران برای بهره‌برداری از بحران اوکراین پرداخت و نوشت: کشورهای اروپایی در هفته‌های اخیر مشخص ساخته‌اند که در پرتو آزمایش جدی روابط اتحادیه اروپا و روسیه در سال‌های اخیر، به‌دنبال کاهش وابستگی خود به واردات گاز از روسیه هستند به‌طوری که اکونومیست چند روز پیش به این موضوع اشاره کرد که در اوضاع کنونی، طرح‌‌هایی مانند خط لوله گازی ترنس‌آدریاتیک که قرار است سال 2018 به بهره‌برداری برسد، در وضعیت خوبی قرار می‌گیرد که گاز قفقاز را از طریق ایران به اروپا می‌رساند و در واقع روسیه از معادله کنار گذاشته می‌شود. یا اگر تنش کنونی در روابط روسیه و غرب تداوم یابد، خبر و اتفاق خوبی برای ایران خواهد بود.

در ادامه مقاله آمده است: وزیر بازرگانی ایران گفته است که «ایران باید شریکی قابل اتکا برای خطوط گاز طبیعی به اروپا تلقی شود» و مدعی شده که دولت به‌دنبال خط لوله‌ای است که گاز طبیعی را از جنوب ایران به ترکیه برساند. همچنین بحران اوکراین گفت‌وگوهای بین‌المللی کنونی بر سر برنامه هسته‌ای ایران را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد که در این حوزه، مسکو به‌طور سنتی حامی ایران بوده است. نماینده روسیه در گفت‌وگوهای میان ایران و گروه 1+5 ماه گذشته اشاره کرد که «ما تمایل نداریم از این گفت‌وگوها به‌عنوان ابزاری برای امتیازگیری استفاده کنیم... اما اگر آن‌ها ما را به این کار مجبور کنند، ما نیز در این مورد اقدامات تلافی‌جویانه صورت خواهیم داد.» گروه 1+5 نشانه‌هایی از شکل‌دهی جبهه‌ای واحد در مورد تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای ایران بروز داده است. هرگونه شکاف در این جبهه می‌تواند به نفع ایران در گفت‌وگوهای هسته‌ای باشد. روسیه و ایران در مورد تجارت گاز بحث و گفت‌وگو کرده‌اند و آمریکا می‌گوید که این موضوع برخلاف مفاد توافق‌نامه هسته‌ای موقت ایران است.

در پایان مقاله آمده است: ایران و آمریکا در حال حاضر در مورد عدم اعطای ویزا از سوی آمریکا به سفیر پیشنهادی ایران در سازمان ملل وارد مناقشه شده‌اند. این سفیر پیشنهادی در گروگان‌گیری سال 1979 در سفارت آمریکا دست داشته است. به‌طورکلی باید گفت در اوضاع کنونی که بحران اوکراین روابط روسیه و غرب را پرتنش ساخته، ایران می‌تواند با حفظ روابط مهم خود با روسیه از این اوضاع به نفع خود بهره‌برداری کند. تا به امروز دولت ایران به‌طور جدی در موضع‌گیری‌های خود در قبال بحران اوکراین محتاطانه رفتار کرده است. بنابراین، ایران می‌تواند به یکی از برندگان این بازی بدل شود.

اخبار و تحلیل‌ها: برخلاف نظر این پایگاه غربی، جمهوری اسلامی ایران گزینه‌های زیادی برای فشار بر غرب دارد؛ گزینه‌هایی که غربی‌ها نیز به‌خوبی از آن آگاهند. هرچند که ایران تاکنون و بر عکس غربی‌ها، از اقدامات غیراخلاقی و غیرانسانی علیه آنان استفاده نکرده و نمی‌کند؛ نظیر اقدام زشتی که آنان با تحریم‌ دارویی علیه مردم ایران انجام دادند. اما این بدان معنا نیست که دولتمردان کشورمان از ظرفیت‌های گسترده ایران برای فشار بر غرب و اجبار آنان به دست برداشتن از اقدامات زورگویانه‌شان استفاده نکنند. بحث اوکراین تنها بخش کوچکی از گزینه‌های ایران برای مقابله با اقدامات خصمانه غرب و آمریکا است.

اخبار

انتصابی با سؤالات و حواشی بی‌شمار!

 پس از اینکه وزیر علوم سال گذشته بدین مضمون اعلام کرد که رؤسای دانشگاه‌هایی را که تغییر نکرده‌اند، با رأی‌گیری از کارکنان و استادان آن دانشگاه‌ها معرفی می‌کند، ظاهراً این اتفاق در دانشگاه چمران اهواز افتاده و رئیس آن با همین شیوه، البته نه با رأی اکثریت، تغییر کرده است!

 تغییر رئیس دانشگاه چمران در روز 28 اسفندماه سال 1392یعنی آخرین روز کاری دولت، اجرایی شد و آقای دکتر «رعایایی اردکانی» با حکم وزیر علوم، سرپرست دانشگاه چمران اهواز شد. شنیده‌ها حاکی است آقای رعایایی اردکانی یکی از هفده نفری است که در تجمع مقابل استانداری حضور داشتند؛ و وی در انتصابات خود، تعدادی از آن هفده نفر را برای مناصبی در این دانشگاه معرفی کرده است؛ برای نمونه  آقای «جنت مکان» یکی از حاضران در تجمع بهمن‌ماه سال 1392، پس از انتصاب رعایایی، به مشاورت و مسئول امور حقوقی و قراردادهای دانشگاه منصوب شد و دکتر دادخواه – دبیر انجمن منحله مدرسین- به سمت مدیر حوزه ریاست دانشگاه منصوب می‌شود.

 گفتنی است دکتر حسن دادخواه چندی پیش و پس از اعتراض آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی به وزیر علوم، در نامه‌ای به ایشان، در اظهاراتی عجیب و قابل‌تأمل، با بیان اینکه شما از تشخیص مصلحت نظام ناتوانید و تشخیص شما نادرست است و به مصلحت آن نیست(!)، گفته بود: «ما با شما حوزویان در مسائل بنیادی علمی و دانشگاهی اختلاف‌نظر اساسی داریم و هیچ‌گاه به وحدت و یگانگی نمی‌رسیم.!» همچنین گفته می‌شود دکتر نواح و دکتر مهرعلیزاده نیز برای پست‌های معاونت فرهنگی و آموزشی و دکتر محمدرضا علم برای معاونت دانشجویی در نظر گرفته شده‌اند. حال سؤال دانشگاهیان و غیردانشگاهیان از وزیر علوم این است که معیار ترجیح نظر تعداد هفده نفر از ششصد عضو هیئت علمی دانشگاه چمران بر نظر پر تعداد سایرین که به ده‌ها برابر می‌رسد، چیست و چنانچه آن دیگران اعتراض کنند و نظر دیگری داشته باشند، وزیر چگونه عمل می‌کند؟!

اخبار کوتاه    

 *«جواد نوروزی» یک فرهنگی شاغل رسمی آموزش‌وپرورش استان سیستان‌وبلوچستان در روستای حیط در سی‌وپنج کیلومتری شهرستان راسک به ضرب گلوله افراد ناشناس ترور شد. جواد نوروزی، معلم پایه ششم روستای حیط از توابع شهرستان راسک صبح دیروز هنگام رفتن به محل کار به ضرب پنج گلوله از سوی راکبان موتور سوار مسلح به سلاح گرم به قتل رسیده است. گروهک تروریستی جیش‌العدل مسئولیت این حمله تروریستی را به عهده گرفته است.

* «انور بیجارزهی» مجری بومی استان سیستان‌وبلوچستان، از بی‌برنامگی دست‌اندرکاران مراسم سفر ریاست‌جمهوری به این استان گلایه کرد. وی گفت: قرار بود من مجری باشم؛ اما در وسط برنامه، تریبون را از من گرفتند و به «رضا رشیدپور» دادند. رشیدپور در ابتدای اجرای برنامه با ادعای اینکه نُه ماه پیش، شعار «دکتر کلیدو رو کن -دنیا  رو زیر و رو کن» از زاهدان جان گرفت، پیش از آغاز سخنرانی روحانی مردم را به سر دادن این شعار در ورزشگاه  17شهریور زاهدان ترغیب کرد.

* مراسم هفتمین روز درگذشت حجت‌الاسلام علی‌اکبر صادقی، پدر همسر سیدمحمد خاتمی، در مسجد جامع شهرک غرب و در فضایی بازتر برگزار شد. با وجود آنکه در مراسم سوم آن مرحوم شخصیت‌های دولتی و اعضای حزب کارگزاران، حضور پررنگی داشتند؛ اما در این مراسم به‌دلیل سفر استانی دولت به زاهدان، استقبال کم‌رنگ‌تری به عمل آوردند به‌گونه‌ای که از دولتی‌ها تنها مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و هاشمی، استاندار تهران و از حزب کارگزاران نیز محمد هاشمی حضور داشتند. محمدرضا خاتمی نیز پس از پایان این مراسم، در پاسخ به این پرسش که به نظرتان کدام جریان در انتخابات آینده برنده خواهند شد؟  گفت: خب اینکه مشخص است مثل همیشه اصلاح‌طلبان!

* خبرگزاری رسمی عربستان، شب گذشته اعلام کرد که ملک عبدالله، پادشاه عربستان با صدور دستوری «بندر بن سلطان» را از منصب خود عزل کرد. در این بیانیه آمده است: «یوسف الادریسی» جایگزین وی در سازمان اطلاعات عربستان معرفی شده است. اگرچه در این بیانیه آمده است که عزل وی به درخواست خودش بوده است؛ اما ناظران سیاسی معتقدند که درگیر شدن با موضوعات تروریستی به‌ویژه شکست در پرونده سوریه، مهم‌ترین علت برکناری بندر است. وی از چند هفته پیش، ناگهان از صحنه سیاسی کنار رفت و اعلام شد که برای درمان به آمریکا سفر کرده است.

* «فهیمه محمدسمسار» مسئول دفتر ترجمه حوزه هنری، با اشاره به اتمام مراحل اولیه انتشار کتاب «دا» در آمریکا گفت: ترجمه این اثر به زبان انگلیسی را چندی پیش، پال اسپراکمن به اتمام رساند. مترجم حدود چهار سال زمان برای برگردان این اثر وقت صرف کرد تا سرانجام پرفروش‌ترین اثر دفاع مقدس در قالب خاطرات به این زبان برگردانده شده است. وی ادامه داد: مترجم بعد از ترجمه، مذاکره با چند ناشر را آغاز کرده و در نهایت به این نتیجه رسیده که این اثر از سوی انتشارات مزدا به چاپ برسد. بنا بر گفته ناشر پیش‌بینی می‌شود که این کتاب تا پایان شهریورماه سال جاری از سوی همین انتشارات در آمریکا چاپ و سپس توزیع شود. این اثر قرار است با عنوان « Woman’s War one »  و با عنوان فرعی «دا» به چاپ برسد.

         

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات