تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۴:۵۳  ، 
کد خبر : ۲۷۳۳۹۸
وزیر ارشاد با حضور در تئاتر فجر:

دولت تنگناهای جدی دارد


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در مجموعه تئاتر شهر درباره بودجه این وزارتخانه و همچنین مسایل و حاشیه‌های تئاتر پاسخ داد. علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه شب گذشته 9 بهمن ماه با حضور در مجموعه تئاتر شهر از مراحل باز‌سازی و تعمیرات و نوسازی سلن‌های «سایه»، «قشقایی» و «کارگاه نمایش» مجموعه تئاتر شهر بازدید و در جریان روند بازسازی این مجموعه قرار گرفت. وی همچنین در نهمین روز از برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دیدن نمایش «بیست» به کارگردانی سیدعلی موسویان در تالار چهار سو نشست به گزارش مهر، علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد  اسلامی، پریسا مقتدی رئیس مجموعه تئاتر شهر، ندا انتظامی مدیر روابط عموم معاونت هنری وزارت ارشاد، عباس غفاری مدیر روابط عمومی اداراه کل هنرهای نمایشی و نماینده پیمانکار در حال فعالیت‌ در این مجموعه، جنتی را در این بازدید همراهی می‌کردند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح پرسش‌های از جزئیات بازسازی این سالن‌ها با ادامه روند آماده‌سازی مجموعه تئاتر شهر تاکید کرد و در گفتگو با  مدیر مجموعه تئاتر شهر و معاون هنری از نحوه ساخت و ساز این تالارها آگاه شد. جنتی بعد از بازدید از مراحل ساخت و ساز مجموعه تئاتر شهر در دفتر مدیریت این مجموعه به سئوال خبرنگاران و اهالی رسانه پاسخ داد.

آماده شدن یک سالن تئاتر شهر تا پایان بهمن ماه

وزیر ارشاد درباره دیپلماسی فرهنگی دولت و پیگیری مراحل بازسازی تئاتر شهر عنوان کرد: در مورد دیپلماسی فرهنگی ما باید از تمام ابزارهایی که داریم استفاده کنیم تا بتوانیم فرهنگ و هنر و تمدن ایرانی را به ملت‌های دیگر منتقل کنیم. بخش از این امر توسط رایزن‌های فرهنگی و نمایندگان ما در کشورهای مختلف صورت می‌گیرد و بخش دیگر از دیپلماسی فرهنگی دعوت از کشورهای دیگر برای دیدن آثار ایرانی است که در همین جشنواره‌های بین‌المللی فیلم و تئاتر اتفاق می‌افتد. بر همین اساس امسال بخش بین‌الملل جشنواره فیلم را از بخش مسابقه ایران جدا کردیم که قرار است در اردیبهشت ماه برگزار شود. این تصمیم برای این صورت گرفت که بخش بین‌المللی مستقل ع��ل کند و تحت‌الشعاع بخش داخلی قرار نگیرد. وی ادامه داد: همیشه به معاونت امور هنری و سینمایی تاکید داشتم که از سفرا و رایزن‌های فرهنگی کشورهای مختلف دعوت کنند تا در برنامه‌های مختلف حضور داشته باشند و کارها را از نزدیک ببینند چون این افراد بیشترین تاثیر را می‌پذیرند و به سرعت هم نظرات را به خارج از کشور منتقل می‌کنند.

به هر صورت تمام کشورها به این نوع اقدامات توجه دارند و ما هم باید از سفرای مقیم ایران دعوت کنیم تا در برنامه‌های ما شرکت کنند. جنتی متذکر شد: در مورد بازسازی تئاتر شهر هم باید بگویم که مجموعه پیشرفت کار خوب بوده و همانطور که شما هم ملاحظه کردید بعد از وقفه کوتاهی که به وجود آمده و دست‌اندرکاران این پروژه به شکل شبانه‌روزی در حال آماده‌سازی مجموعه تئاتر شهر هستند. همان طور که پیمانکار پروژه هم اعلام کرد بعضی از سالن‌ها تا آخر بهمن آماده و برخی دیگر ابتدای سال آینده آماده بهره‌برداری خواهد شد. به هر جهت ما قصد داریم کاری ماندنی انجام شود چون سالیان دراز بود که وقتی بلک باکس‌های تئاتر شهر را می‌دیدیم افسوس می‌خوریم چون این سالن‌ها اصلا در شأن تئاتر کشورمان نبود.

به هر حال الان دارد طبق برنامه‌ریزی کارهای مثبتی انجام می‌گیرد، زمانی که این سالن‌ها را تخریب کردند تنها یک اسکلت از آنها باقی مانده بود اما الان می‌بینیم که یکسری سالن جدید با امکانات در حال ساخته شدن است و امیدواریم که تجهیزات نیز هر چه زودتر از خارج وارد ایران شود تا هر چه زودتر مراحل بازسازی تئاتر شهر به پایان برسد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره مشکل بودجه تئاتر و پاسخگو نبودن این بودجه برای فعالیت‌های هنرمندان و لزوم تخصیص بودجه‌ای مستقل برای تئاتر عنوان کرد: اینکه بودجه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هیچ وجه  تکافوی نیازی که ما داریم نیست و حتی در برخی موارد می‌توان گفت این بودجه تنها می‌تواند نیمی از نیازها را جواب دهد، یک واقعیت است. از طرف دیگر تلاشی که هم از طرف شخص من و هم کلیه معاونان به خصوص معاونت توسعه مدیریت منابع وزارت خانه که مسئول تامین بودجه است و همچنین در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و در کمیسیون تلفیق صورت می‌گیرد نکته‌ای انکار‌ناپذیر است. وی اضافه کرد: ما جلسات متعددی با همه معاونان وزارتخانه و در سازمان مدیریت با جناب دکتر نوبخت داشتیم و به کرات درباره مسائل و مشکلات حوزه تئاتر، سینما و سایر حوزه‌های فرهنگی صحبت کرده‌ایم. اگر شما با هر وزارتخانه دیگری هم که صحبت کنید می‌بینید از بودجه‌اش راضی نیست. ما با توجه به تنگناها و مشکلاتی که دولت دارد احساس می‌کنیم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی هم توانش را به کار گرفته تا بودجه را عادلانه بین همه دستگاه‌ها توزیع کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشکلات مالی که در کشور وجود دارد تاکید کرد: توجه داشته باشید در شرایطی هستیم که به جای دو میلیون و هفتصد هزار بشکه نفتی که قبلا صادر می‌کردیم الان یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کنیم و قیمت هر بشکه از صد و چند دلار رسیده به زیر 40 دلار و نزدیک به ثلث شده است. بنابراین تنگناهای دولت تنگناهای جدی است و به هر حال با وضعیت موجود فکر می‌کنم دولت همه امکاناتش را در حوزه‌های فرهنگی و هنیر به کار گرفته البته باید این امکانات را مدیریت بکنیم تا بیشتر از‌ آنها بهره‌مند شویم به عنوان نمونه از امکانات شهرداری‌ها استفاده کنیم که خوشبختانه در این زمینه شهرداری همکاری خوبی با ما کرده و همین پردیس خاوران از جمله کارهای ماندی است که انجام گرفته است. وی ادامه داد: اینکار وظیفه دولت بود اما ما نتوانستیم از کمک‌های غیر دولتی برای ساخت این پردیس استفاده کنیم. در نهایت تلاش می‌کنیم از کمک‌های غیردولتی برای کمک به هنرمندان تئاتر و سینما استفاده کنیم تا آنها بتوانند کارشان را به درستی انجام دهند. شاید برخی از دوستان ندانند که ما داریم چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهیم اما آقای مرادخانی به طور مرتب یا به دفتر معاون اول رئیس‌جمهور یا به دفتر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نزد آقای نوبخت می‌رود و پیگیر مطالبات و گرفتن بودجه است.

جنتی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر حضورش در اختتامیه جشنواره تئاتر فجر اشاره کرد که حتما در این مراسم شرکت خواهد کرد و در ادامه درباره پرسش دیگری مبنی بر بحرانی بودن وضعیت تئاتر کشور و تفاوت زیاد بودجه جشنواره تئاتر فجر نیست به جشنواره فیلم فجر و حاشیه‌هایی که در بدنه مدیریتی رخ داده و همچنین ضعیف بودن بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره به دلیل نبود امکانات مالی و تامین هزینه‌های گروه‌های خارجی اینگونه پاسخ داد: مسئله ضعیف بودن آثار بخش بین‌الملل جشنواره هم معلول کمبود امکانات مالی وزارتخانه است. وقتی دست ما کاملا باز باشد می‌توانیم از 50 – 60 کشور دعوت کنیم تا در جشنواره شرکت کنند و شاهد جشنواره‌ای پرنشاط و باشکوه باشیم اما وقتی امکانات کم است می‌توانیم به همان اندازه دیگران را در این مشارکت دهیم.

از اعتبار دیگر معاونت‌ها خرج تئاتر می‌کنیم

وزیر یادآور شد؛ ولی آقای مرادخانی خودش می‌داند که ما خیلی آرام و آهسته حتی از برخی اعتباراتی که دیگر معاونت‌ها دارند کاسته و به حوزه تئاتر کمک می‌کنیم تا انشا‌ءالله رونق بیشتری بگیرد اگر وضعیت مالی دولت بهبود یابد مطمئن باشید ما کمک بیشتری به  حوزه معاونت هنری و مخصوصا تئاتر خواهیم کرد. و در واکنش به این سوال که چه تمهیدی برای از بین بردن ناامیدی و نارضایتی هنرمندان تئاتر اندیشیده‌ است. گفت: ناامیدی در بین هنرمندان تئاتر نباید وجود داشته باشد. در حال حاضر با تامین اعتبارات تئاتر و بازسازی سالن‌های تئاتر شهر داریم فضا را به سمتی هدایت می‌کنیم تا هنرمندان بتوانند در فضایی استاندارد آثارشان را تمرین و اجرا کنند. هر چند وقتی یکبار نیز جلساتی با هنرمندان و رئیس خانه تئاتر می‌گذاریم و روی مسائل و مشکلات تئاتر بحث می‌کنیم تا راه حل‌هایی برای آنها بیابیم. ناامیدی زمانی رخ دهد که هنرمندان احساس کنند مسئولان امر هیچ توجهی به حوزه‌شان ندارند یا اصلا این حوزه را رها کرده‌اند اما همه مسئولان از وزیر و معاون وزیر گرفته در حال تلاش برای رفع مشکلات هستند. در پایان این جلسه پرسش و پاسخ جنتی درباره اینکه چرا در نهمین روز به دیدن جشنواره تئاتر فجر آمده است، گفت: اگر روز اول هم به جشنواره می‌آمدم باز هم چنین سوالاتی مطرح می‌شد شاید اولین روز جشنواره مصادف بوده با جلسه هیئت دولت به همین دلیل نتوانستم به جشنواره تئاتر فجر بیایم.

چیزی که مهم است این است که ما عنایت داشته باشیم تا مسائل تئاتر را حل و فصل کنیم. وزیر ارشاد در ابتدای ورودش به محوطه تئاتر شهر با سوال چند تن از خبرنگاران در مورد وضعیت بحرانی تئاتر کشور مواجه شد اما در ابتدا عنوان کرد که به صورت سرپایی به سوالات پاسخ نمی‌دهد چون وزارت خانه سخنگو دارد و خبرنگاران می‌توانند سوالاتشان را در جلسه‌ای که هر هفته توسط سخنگو دارد و خبرنگاران می‌توانند سوالاتشان را در جلسه‌ای که هر هفته توسط سخنگوی وزارت ارشاد برگزار می‌شود، مطرح کنند. جنتی در طول مراحل بازدید از روند بازسازی تئاتر شهر توضیح داد که تنها برای دیدن تئاتر و اطلاع از روند نوسازی تئاتر شهر به این مکان آمده است اما در نهایت با اصرار اهالی رسانه و هماهنگی روابط عموم معاونت هنری در دفتر مدیریت تئاتر شهر پذیرای پرسش‌های آنان شد.

نمی‌گذاریم کنسرت‌ها، تئاترها و فیلم‌های مجوز دارد دچار حاشیه شوند

در همین راستا و در جریان بازدید وزیر ارشاد از مجموعه تئاتر شهر وی اعلام کرد همانگی‌هایی صورت گرفته که فیلم‌ها، کنسرت‌‌ها و نمایش‌هاش که در تهران و شهرستان مجوز می‌گیرند، بتوانند بدون مشکل و حاشیه اجرا شوند. جنتی درباره حاشیه‌هایی که برای اکران فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری به وجود آمد و همچنین درباره تکرار نشدن این اتفاق در سال‌های آینده گفت: در حوزه سینما سال گذشته فیلم‌های داشتیم که پروانه ساخت گرفته بودند و این مطرح شد که این فیلم‌ها باید اکران بشوند یا خیر؟ ما مسئول صدور پروانه ساخت این فیلم‌ها نبودیم اما برخی آثار برخلاف فیلمنامه‌ای که تصویب شده بود ساخته شده بودند بنابراین نباید انتظار داشت فیلمی که برخلاف تصویب اولیه فیلمنامه تولید شده حتما اکران شود. برخی فیلم‌ها هم هستند مثل «خانه پدری» که با بعضی ارزش‌های ما سازگار نیستند. فارغ از حاشیه‌های که این فیلم داشت هر فیلمی هم که در کشورهای غربی به نمایش در می‌آید اگر صحنه‌های خشونت‌بار داشته باشد برایش گروه سنی تعیین می‌کنند و محدودیت می‌گذارند. ما هم گفتیم نمایش این فیلم برای برخی نخبگان و هنرمندان ایرادی ندارد اما نمی‌توانسیم اجازه دهیم که به راحتی برای عامه مردم به نمایش در آید.

پای مجوزهایمان می‌ایستیم

وزیر ارشاد تصریح کرد: در این دوره به هر فیلمی که مجوز ساخت داده شود و طبق همان مجوز به تولید برسد، دفاع خواهیم کرد و پای مجوزهایمان می‌ایستیم. هماهنگی‌هایی هم صورت گرفته که فیلم‌ها، کنسرت‌ها و نمایش‌هایی که در تهران و شهرستان مجوز می‌گیرند، بتوانند بدون مشکل اجرا یا نمایش داده شوند. وزارت ارشاد وظیفه دارد پای مجوزهایی که می‌دهد بایستد و در همین زمینه‌ها هم هماهنگی‌های خوبی با وزارت کشور و نیروی انتظامی شده که آنها بایستی از یک روال قانونی دفاع کنند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات