پایگاه بصیرت؛ گروه بین الملل: بحران یمن در روزهای اخیر به نقطه اوج خود رسیده است. کشورهایی که از پیروزی انقلابیون یمنی وحشت دارند تمام تلاش خود را برای بی ثبات کردن و ایجاد جنگ داخلی در یمن به کار گرفته اند. در این جهت روز جمعه هفته گذشته شهر صنعا شاهد انفجارهایی خونین بود. در اثر انفجار در دو مسجد بدر و الحشوش در صنعا حداقل 137 تن شهید و بیش از 345 نفر زخمی شدند. بنابر گزارش خبرگزاری رویترز گروه تروریستی داعش مسئولیت این جنایت را بر عهده گرفته است.
از سوی دیگر شورای امنیت سازمان ملل نیز با برگزاری نشستی، انقلابیون انصارالله را به تحریم تهدید کرد. همچنین جمال بن عمر، فرستاده سازمان ملل به یمن نیز اعلام کرد که حوادث اخیر، یمن را در آستانه ورود به جنگ داخلی قرار داده است. در واکنش به اقدامات اخیر رهبر انصارالله نیز، عربستان و قطر و برخی کشورهای دیگر را مسئول حوادث اخیر در یمن معرفی کرد. عبدالملک حوثی، رهبر جنبش انصارالله (حوثی های یمن) طی سخنانی اظهار کرد که سران کشورهای جهان و منطقه از جایگاه عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن برای اجرای توطئههایی که وحدت ملت یمن را در تمامی زمینهها هدف قرار داده سوءاستفاده میکند. وی با تاکید بر ایستادگی ملت یمن، فرمان جهاد علیه تکفیری ها را نیز صادر کرد.
سیر حوادث اخیر یمن از توطئه ای خطرناک در این کشور خبر می دهد. در مورد اهمیت یمن برای عربستان و برخی دیگر از کشورهای منطقه نیازی به ذکر دلایل نیست. این کشور که در جنوب عربستان واقع شده است در سال های گذشته به عنوان حیات خلوت عربستان مطرح بوده است. با پیروزی انقلابیون این کشور، سعودی ها حیات خلوت خود را از دست دادند. به دنبال این اتفاق، آنها تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا شیعیان الحوثی�� قدرت را در یمن به دست نگیرند. در ماه های اخیر عربستان با حمایت از گروه های تروریستی در شهرهای مختلف یمن مشکلات زیادی را در این کشور به وجود آورده است.
از سوی دیگر یمن که بر تنگه استراتژیک باب المندب مسلط است، تهدیدی جدی برای رژیم صهیونیستی نیز می باشد. تنگه بابالمندب مسیر دریایی اصلی کشتیهای باری اسرائیلی و دروازه ورود به دریای سرخ است. این تنگه گذرگاهی حیاتی در مسیر اسرائیل از منتهی الیه شرقی (اقیانوس هند) به سوی بندر ایلات اسرائیل یا کانال سوئز است.
از زمان پیروزی انقلابیون حوثی، کشتیهای اسرائیل در مسیرهای تجارت دریایی در آبهای یمن و تنگه بابالمندب دچار وحشت شده اند، چرا که با توجه به اینکه عرض این تنگه حدود 30 کیلومتر است، کشتیهای اسرائیلی در معرض حمله قرار گرفتهاند. این تهدید زمانی جدی تر می شود که انقلابیون بتوانند شهر جنوبی تعز را نیز به دست بگیرند. در حال حاضر نیروهای انصارالله بخشهای زیادی از شهر تعز را به دست گرفته اند. حوثیها از تمامی نیروهای مسلح موجود در عدن نیز که از سوی منصور هادی به عنوان پایتخت جایگزین انتخاب شده، خواستهاند تا برای رویارویی با نیروهای عبد ربه منصورهادی، آماده باشند که این پیامی است برای حمله به این شهر.
انصارلله هماکنون بر بخشهای مختلف به ویژه در غرب شهر تعز کنترل دارد و ارتفاعات "صبر" که بر شهر تعز اشراف دارد نیز به کنترل آن ها در آمده است. شهر تعز در جنوب یمن در نزدیکی استان عدن قرار دارد. منصور هادی هماکنون در استان عدن است و از آنجا امورات استانهایی که هنوز از وی فرمانبرداری دارند را اداره میکنند.
با بررسی شرایط میدانی به خوبی می توان توطئه محور غربی -عربی در مورد یمن را متوجه شد. در شرایط کنونی انقلابیون یمنی بیش از هر زمان دیگه به پیروزی نهایی نزدیک شده اند. با توجه به اهمیت این کشور برای رژیم صهیونیستی و همچنین عربستان و سایر کشورهای منطقه، آن ها از تسلط شیعیان بر یمن به شدت وحشت دارند. از این رو برای جلوگیری از این امر اقدام به مداخله در یمن کرده اند. به نظر می رسد که با توجه به شباهت های جامعه یمن با لیبی سناریوی لیبی در یمن در حال اجرا است. یمن نیز مانند لیبی جامعه ای قبیله است و شرایط بسیار مستعدی برای پاره پاره شده و تجزیه را دارد.
از این رو آمریکا در اقدامی آشکار، منصورهادی، رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن را به عنوان رئیس جمهور قانونی این کشور به رسمیت شناخته است و عربستان نیز در این مسیر هر نوع کمکی انجام داده است. نتیجه این امر تجزیه یمن است. در حال حاضر نیز منصورهادی با اعلام شهر عدن به عنوان پایتخت یمن، عملا فاز تجزیه را کلید زده است.
حال باید منتظر روزهای آینده بود. رهبر انصارالله برای جلوگیری از تجزیه یمن اعلام جهاد کرده است. در صورتی که گروه های سیاسی یمن در کنار یکدیگر علیه توطئه تجزیه، همکاری نکنند،این کشور با بحران جدی و خطرناکی روبه رو است./