روزنامه کیهان **
ذوقزدگی از دیدن آمریکاییها تبدیل به عادت زنجیرهایها شده؟!
نشریات زنجیرهای اصلاحطلب برای سفر توریستی هیئتی از تاجران آمریکایی به تهران ذوقزده شدند.
این روزنامهها با تیترهای بزرگی نظیر «اشتیاق آمریکایی برای پایان تحریم»، «تجار غربی برای سفر به ایران از یکدیگر سبقت میگیرند»، «اولین سفر هیئت تجاری 22 نفری آمریکا به ایران پس از انقلاب»، «تجار آمریکایی آمدند، سوئیسیها در راهند» و... سعی کردهاند لغو تحریمها را تداعی کنند حال آن که مشابه همین رفتار فاقد محتوا و به دور از واقعیت را مهر و آذر سال 92 به هنگام اعلام و اجرای توافق ژنو نیز داشتند و مدعی بودند با آن توافق تحریمها از هم فرو پاشیده و هیئتهای فرانسوی و.... در راهند یا پروازهای هوایی میان ایران و آمریکا برقرار میشود اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد و آن روز- مانند همین روزها- مقامات ارشد دولت آمریکا بارها و به تصریح اعلام کردند شالوده رژیم تحریمها سر جای خود باقی میماند. در عین حال رژیم آمریکا در طول 18 ماه گذشته بیش از 100 بار اشخاص حقوقی و حقیقی را با ادعای عبور از تحریمها مجازات کرد.
روزنامه نیویورک تایمز که مستند نشریات زنجیرهای درباره سفر اخیر گروه 22 نفره آمریکاییهاست در گزارش خود از قول دیکسیمون که مؤسس سازمان رؤسای جوان است نوشت: ما جهانگرد هستیم، اما به طور طبیعی بسیاری از مدیران شرکت ما، پتانسیل مشغول شدن به تجارت در اینجا را دارند، زیرا آنها کسب و کارهای بسیار مهمی را رهبری میکنند.
نیویورک تایمز البته میافزاید: شرکتها هنوز قبل از اینکه به طور جدی به سرمایهگذاری در ایران بیاندیشند، منتظر توافق نهایی هستند. سیمون یکی از اعضای گروه مذکور گفت: در حقیقت ما اجازه سرمایهگذاری در ایران را نداریم.
فایننشال تایمز و نیویورک تایمز تصریح میکنند این هیئت با ویزای توریستی به ایران سفر کردهاند.
یک دیپلمات غربی به فایننشال تایمز میگوید: تجار و سرمایهگذاران آمریکایی باید تا انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 این کشور منتظر بمانند.
یادآور میشود جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید برای چندمین بار تصریح کرد: ساختار تحریمها علیه ایران حفظ خواهد شد. او همچنین میگوید ایران باید به بازرسیهای سرزده تن دهد و تعهدات مهم را انجام دهد، سپس روند کاهش تحریمها آغاز میشود!
نشریات ذوقزده از سفر گردشگران آمریکایی، طی 10 روز اخیر با فاصله گرفتن از ذوقزدگی اولیه بر سر بیانیه لوزان تصریح کرده بودند که نباید به توقعات بیجا درباره مذاکرات هستهای دامن زد.
80 میلیارد دلار خرید تسلیحاتی آل سعود به اقتصاد آمریکا رونق میدهد
رژیم جنایتکار آل سعود و برخی رژیمهای مشابه در منطقه تبدیل به بازار بزرگ برای رونق شرکتهای اسلحهسازی آمریکا شدهاند.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی برپایی جنگ و تشدید منازعات در منطقه خاورمیانه را برای صنایع نظامی آن کشور سودمند و رونقبخش بازار تسلیحات آمریکایی ارزیابی کرد.
نیویورک تایمز، تجاوز نظامی سعودیها به یمن را دستمایه پرداختن موضوع بازار اغواکننده تجارت سلاحهای آمریکایی در خاورمیانه قرار داده و آورده است: عربستان سعودی، برای اقدام به جنگ در یمن، از جنگندههای جت اف-15 ساخت شرکت بوئینگ استفاده میکند و امارات هم جنگندههای جت اف-16 ساخت شرکت لاکهید مارتین را برای بمباران یمن و سوریه به کار گرفته است.
براساس آمارهایی که هفته گذشته توسط سیپری (SIPRI)؛ مؤسسه بینالمللی صلح استکهلم منتشر شد، تنها در سال گذشته میلادی، عربستان سعودی 80 میلیارد دلار سلاح خریداری کرد که از هر زمان دیگری بیشتر بود و حتی از هزینههای تسلیحاتی هر یک از دو کشور فرانسه و انگلستان هم فراتر رفت تا به آنجا که عربستان به چهارمین بازار فروش تسلیحات جهانی تبدیل شد. قطر هم، که یک کشور دیگر عربی با خزانهای سرشار و گرایش به اعمال نفوذ در اطراف منطقه خاورمیانه است، اکنون به یک بازار سرمست تسلیحات تبدیل شده است.
نیویورک تایمز میافزاید: سال گذشته، قطر یک قرارداد 11 میلیاردی را با پنتاگون منعقد کرد تا بالگردهای تهاجمی آپاچی و سامانههای دفاع هوایی جاولین Javelin)) و پاتریوت (Patriot) را خریداری کند. حال این کشور کوچک امیدوار است شمار بزرگی از جنگندههای اف-15 را خریداری کند و جایگزین ناوگان قدیمیتر جتهای میراژ فرانسوی نماید.
نیویورک تایمز نوشت: شرکتهای تسلیحاتی آمریکا هم دنبال پول میروند. بوئینگ در سال 2011، دفتری را در دوحه گشوده است و لاکهید مارتین هم امسال چنین دفتری را باز کرد. لاکهید در سال 2013، بخشی را راهاندازی کرد که تنها به فروشهای خارجی تسلیحات میپردازد و مدیر ارشد این شرکت، ماریلین هوسان (Marillyn Hewson) گفته است که لاکهید به افزایش فروشهای خارجی نیاز دارد تا آنجا که این بخش بتواند بین 25 تا 30 درصد درآمد سالانهاش را تأمین کند و به این ترتیب کاهش بودجه پنتاگون را که بعد از حملات یازدهم سپتامبر 2001 فزونی گرفته بود، جبران نماید.
روزنامه آمریکایی مینویسد: سازمانهای اطلاعاتی آمریکایی اعتقاد دارند که جنگهای نیابتی در خاورمیانه، میتواند سالها به طول انجامد و موجب شود که کشورهای منطقه به خرید جنگندههای اف- 35 که به عنوان گرانبهاترین موجودی زرادخانه تسلیحاتی آمریکا در آینده محسوب میشود، هر چه بیشتر علاقهمند شوند.
«داریل کیمبال» مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات میگوید: «بخش بزرگی از تسلیحاتی که در یمن توسط سعودیها مورد استفاده قرار گرفته، علیه مردم عادی بوده است.» به نوشته نیویورکتایمز، سعودیها این نکته را انکار میکنند. کیمبال میگوید که با هراسی بزرگ، نگران فروشهای تسلیحاتی به منطقه است چرا که منجر به گسترش و افزایش بکارگیری انواع پیچیده تسلیحات در این کشورها میشود. در سال 2008، کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که میگوید فروشهای تسلیحاتی به منطقه خاورمیانه، باید الزام به حفظ برتری کیفی نظامی اسرائیل را مراعات کنند. به این ترتیب، مبنای ارزیابی هر فروش تسلیحاتی در خاورمیانه این است که چه تاثیری بر برتری نظامی اسرائیل میگذارد.
کرباسچی: برای کارآمدی دولت دلم شور میزند!
ناکارآمدیهای دولت صدای اعتراض دبیرکل کارگزاران را هم درآورد که معتقد است با آدمهای سالخورده و خسته نمیشود دولت را اداره کرد و دولت بعد از مذاکرات هستهای میخواهد چه کند؟
غلامحسین کرباسچی در مصاحبه با روزنامه شرق ضمن انتقاد شدید از بیتحرکی بخشهایی از دولت یازدهم و گره زدن بیربط همه مشکلات به تحریمها گفته: «قطعاً بخشی از فعالیتهای دولت، با رفع تحریمها با کیفیت بهتری انجام میشود، اما در شرایط تحریم هم نباید این گونه باشد که مسئولیتها را از دوش خودمان برداریم و تا بگویند که چرا فلان کار را نکردید، بگوییم تحریم هستیم در هر شرایطی حتی در شرایط تحریم کارهایی هست که میشود انجام داد و نباید آن کارهایی که میشود را به بهانه تحریم از سر باز کنیم.»
وی در ادامه با اظهار نگرانی نسبت به دلسوز نبودن برخی مدیران دولتی میگوید: دلمان نباید برای اداره کشور شور بزند. نمیشود معاون وزیر، وزیر یا مسئول فلان بخش باشیم، اما استدلال ما این باشد که اگر بودجه دادند، کار میکنیم و اگر هم ندادند کار نمیکنیم! باید کاری کرد جلوی این تلفات جادهای و خسارتهای ناشی از آن گرفته شود. این مسئولیت دولت است و وزیر هم برای همین انتخاب میشود.»
کرباسچی با اشاره به عملکرد نامناسب وزیر راه و شهرسازی در یک سال و نیم گذشته تصریح میکند: «من در مصاحبه دیگری هم در مورد وزارت راه خطاب به وزیر محترم گفتم شما چهار سال وزیر هستید که انشاءالله هشت سال بشود! بعد از هشت سال که بازنشسته خواهید شد، با خانواده به سفر خواهید رفت. اما اگر در همین ترافیک متوقف شوید، نوههای شما نخواهند گفت شما در دوره وزارت خود چه کاری انجام دادید؟! نمیخواهم نقد و سرزنش کنم، اما قصدم این است که بگویم باید دلمان بیشتر از این چیزی که هست شور بزند. من البته مثال وزارت راه را زدم، اما بقیه وزارتخانهها هم همین گونه است. ما همین حرف را در وزارت کار و امور اجتماعی و برخی وزارتخانههای دیگر داریم. دولت باید ابتکار به خرج دهد و فکری در این باره کند.»
دبیرکل حزب کارگزاران با انتقاد شدید از سالخورده و بیتحرک بودن دولت یازدهم میگوید: «اینکه یک تعدادی آدم خسته و سالخورده بنشینیم و بلند شویم که نمیشود! اصلاً فرض کنید که مناقشه هستهای هم حل شد، بعد از آن چه؟ این بیتحرکیها آدم را برای دولت نگران میکند. چشم بر هم گذاشتیم نصف مهلت این دولت گذشت. وزرا و شخص رئیسجمهور باید فکر کنند خروجی این دوره از دولت آن هم با همه امیدی که مردم به آن بستهاند، فقط در این خلاصه نشود که تحریمها برداشته شد. اگر هنگام تحریمها، تحرک ما این گونه باشد لابد بعد از آن دیگر خیالمان راحت خواهد شد و میگوییم همه چیز هست، دیگر!»
رجانیوز درباره علت اظهارات کرباسچی نوشت: شاید کمتر کسی فکر میکرد در حالی که هنوز دومین سالگرد انتخاب دولت یازدهم فرا نرسیده و در این مدت تمام تلاش رئیس جمهور و دولتیها و رسانههای حامی دولت معطوف به «پیروزی نمایی» در مذاکرات هستهای و القای دستاوردهای بزرگ برای مذاکرات بوده است، به یکباره غلامحسین کرباسچی دبیر کل نزدیکترین حزب به دولت، انتقادات صریح و کم سابقهای را نسبت به کم تحرکی و ناکارآمدی دولت مطرح کند.ناکارآمدی واضح دولت و گره زدن سرنوشت کشور به مذاکرات بیسرانجام، باعث شده تا حتی اصلیترین حامیان دولت نیز نسبت به این روند خطرناک لب به انتقاد گشوده و سخنانی را که منتقدان دولت از همان روزهای اول آغاز به کار آقای روحانی بیان میکردند، امروز تکرار کنند.
روایت روزنامه اصلاحطلب از آشفتگی در وعدههای اقتصادی دولت
وعدههای اقتصادی عمل نشده مسئولان، جوّی از بلاتکلیفی را در میان فعالان اقتصادی ایجاد میکند.
سید احمد میرمطهری اقتصاددان در این زمینه نوشت: کافی است که نگاهی به خبرها در رسانههای مختلف بیندازید و مجموعهای از وعدههای اقتصادی را ببینید که مسئولان اقتصادی آنها را مطرح کردهاند، که البته بعضا طرح آنها قابل تامل است، از کاهش نرخ سود سپردهها تا کاهش نرخ تسهیلات بانکها، تکنرخی شدن ارز، رونق در بازار سرمایه، وصول مطالبات معوق بانکها، حذف یارانه اقشار پردرآمد، نظام بخشی به موسسات مالی و اعتباری، جلوگیری از فرارهای مالیاتی و دهها وعده دیگر که هر روز متصدیان امور اقتصادی نوید تحقق آن را میدهند.
وی ضمن یادداشتی با عنوان «اقتصاد وعدهای» در روزنامه اعتماد مینویسد: مشکل طولانی شدن بحث این وعدههاست که بعضا یا تحقق نمییابد یا ناگهان از دستور کار خارج میشود و جوی از بلاتکلیفی در بین فعالان اقتصادی ایجاد میکند و همه در انتظارند تا تکلیف کار روشن شود و این یعنی بیثباتی که آفتی برای اصلاح شرایط فعلی اقتصاد کشور است. نکته قابل تامل دیگر اینکه بعضی از این وعدهها حتی اگر تحقق هم پیدا کند در بهبود اوضاع اقتصادی چندان هم موثر نیست. مثلا متصدیان پولی از کاهش سود سپردهگذاران انتظار دارند که قیمت تمام شده پول در بانکها کاهش یابد و منابع آزاد شده صرف اعطای تسهیلات با نرخهای کمتر شود. ولی این یک توقع است و مادامی که ساختار هزینههای عملیاتی بانکهای ما مخصوصا بانکهای دولتی کارآمد نیست و برای حجم مطالبات مشکوکالوصول و وامهای سوخت شده ذخیرهگیری کافی نشده، تغییر و کاهش نرخ سود سپردهگذاران نمیتواند آن طور که باید کارساز باشد اگر بعدا مواجه با خروج سپردهها از بانکها و افزایش نقدینگیهای سرگردان شدیم آیا برای مقابله فکری کردهایم؟ بدیهی است در شرایطی که ساختار عملیاتی و مالی بانکهای کشور فعلا تا وضعیت مطلوب فاصله دارد، تا اصلاح و دستیابی بانکها به مجموعهای نسبتا بهینه از داراییها و بدهیها ایجاد انعطاف حتی در نرخ سود تسهیلات بعید است، حتی اگر سود سپردهگذاران کاهش یابد.
وی میافزاید: اگر به سایر وعدهها هم بپردازیم، آشفتگی در طرح آنها و بعضا عقب کشیدنهایی ملاحظه میشود که تازهترین آن تکنرخی کردن ارز است که اخیرا اعلام شد از دستور کار خارج شده است و جالب آنکه در تک نرخی کردن ارز تنها موردی که بحث نشد ضرورت افزایش ارزش پول ملی بود. مصادیق زیاد است ولی وعدهها کنار هم که گذاشته میشوند جز بلاتکلیفی اقتصادی پیامی نمیدهد. چرا بعضی متصدیان اقتصادی قبل از هر کار کارشناسی افکار خود را با صدای بلند در رسانهها مطرح میکنند و چرا برای تحقق وعدههای خود زمان نمیگذارند.
******************************************************
روزنامه قدس ***
ورود گرد و خاک به تهران
تسنیم: فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی، در خصوص آخرین وضعیت هوای تهران گفت: به دلیل تشکیل توده گرد و خاک بر روی شمال کشور عراق و عربستان سعودی، شاهد ورود گرد و خاک در شهر تهران هستیم.
انتقاد از قطع بیمه خبرنگاران
ایرنا: خانه مطبوعات اصفهان در بیانیه ای ضمن انتقاد از قطع بیمه خبرنگاران، خواستار اصلاح در نحوه اطلاع رسانی این موضوع شده است.
نبیان: اجل مسافران رسیده بود!
فردا: علی نبیان، معاون امور عمرانی استاندار مازندران، در رابطه با حادثه پیش آمده برای مسافران هوایی مشهد – نوشهر، در جاده تهران – شمال گفت: به دلیل بریدن ترمز، کنترل اتوبوس از اختیار راننده خارج و پس از برخورد با کوه واژگون شده است. وی ادامه داد: با توجه به مشاهدات عینی که از وضعیت ظاهری اتوبوس و شرایط وخیم این حادثه وجود دارد، احتمال بالا بودن تعداد جانباختگان زیاد است. پیگیریها نشان میدهد که مسافران این اتوبوس ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه شب از فرودگاه مهرآباد عازم ساری بودند، اما اجل به تعدادی از مسافران مهلت رسیدن به مقصد را نداد.
از قطع درختان سند دارم
فرارو: رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: خبرنگاران خبرگزاری ها نوشتند که سریال خشکاندن و قطع درختان در تهران ادامه دارد. حافظی برای اثبات حرفش، فیلم هم پخش کرد که بخشی از آن حاشیه پل ولایت را نشان می داد که جای تبر بر تنه درختانش باقی مانده و درختان قدیمی و قطورش قطع شده است.
حمله به مأموران شهرداری توسط دستفروشان
عصرایران: افشین خدامی، معاون امور شهری منطقه 6 شهرداری تهران درپی بروز حادثه در میدان هفت تیر اعلام کرد: اکیپ معبربانان شهرداری منطقه 6 از سوی شماری از دستفروشان شناخته شده میدان هفت تیر، با سلاحهای سرد مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و راهی بیمارستان شدند.
خشم امارات از شکست در یمن
قدس آنلاین: خبرها حاکیست که بتازگی امارات در روند تجارت با برخی بازرگانان ایرانی سنگ اندازی می کند. این در حالیست که برخی تجار ایرانی در هنگام ورود وخروج کالا از امارات با بروکراسی هایی مواجه شده اند. گفته می شود که یکی از دلایل این مساله خشم امارات از شکست عربستان سعودی وهمپیمانانش در جنگ علیه یمن بوده است.
ساختار بازرسی از زائران تغییر کند
ایسنا: حجتالاسلام والمسلمین محمدابراهیم سراج، مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد رودهن گفت: دولت ایران، تسهیل ساختار بازرسی زائران ایرانی را از دولت عربستان سعودی بخواهد.
اقدام عجیب دولت آمریکا
قدس آنلاین: دولت آمریکا در اعماق جنگلهای تنسی تأسیسات مخفی هسته ای مشابه تأسیسات اتمی ایران ساخته است . گفته می شودکه ۹ آزمایشگاه اتمی آمریکا در این پروژه درگیر هستند و وظیفه اصلی آنها یافتن راهی برای متوقف کردن پیشرفت هسته ای ایران است.
******************************************************
روزنامه جمهوری اسلامی ****
اجرای نمایش «نمایشگاه لودلو» در مجتمع امام رضا(ع) شهر مشهد، موجب اعتراض شده است. قاصد نیوز در این زمینه نوشت: مشاهده صحنههایی چون استفاده از لباس خواب در روی سن و رابطه عاشقانه دو دختر و در عین حال توجه به معشوقهای واحد تنها نمای کوچک ترسیمی از نمایشنامهایست که در این اثر شاهد هستیم. «نمایشگاه لودلو» از اولین آثار لنفورد ویلسون نمایشنامهنویس آمریکایی است که در سال 1344 و برای اجرا در کافههای امریکا نوشته شد. صدور مجوز برای اجرای این نمایش هنجارشکن در مشهد جای تعجب و سئوال دارد.
* یکی از شاهزادگان سعودی به 100 خلبان سعودی که در تهاجم هوایی به یمن و قتل عام هزاران یمنی و نابودی زیرساختهای این کشور شرکت داشتند هر کدام یک دستگاه خودروی لوکس و گران قیمت بنتلی داد. پایگاه خبری یمن پرس که طرفدار «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی و فراری یمن است دیروز با اعلام این خبر افزود: «ولید بن طلال» به مناسبت موفقیت عملیات عربی «طوفان قاطعیت» به صد خلبان سعودی صد دستگاه هدیه ارزشمند داد. ولید بن طلال، در وبلاگ خود در پایگاه ارتباط اجتماعی توییتر موفقیت(!) عملیات «طوفان قاطعیت» را به رهبری عربستان و آغاز عملیات باز گرداندن امید به یمن را تبریک گفت. خودروی بنتلی از نوع خودروهای بسیار لوکس است که به پول عربستان بیش از 500 هزار ریال سعودی ارزش دارد. برخلاف تبلیغات پرحجم آل سعود، دلیل توقف عملیات بمباران یمن، بینتیجه بودن این عملیات و شکست حمله نظامی عربستان در برابر مقاومت مردم یمن بود. دادن چنین جایزهای از بیتالمال مسلمین به خلبانان بمباران کننده مردم فقیر یمن و کشندگان کودکان و زنان و مردان غیرنظامی این کشور، ننگ دیگری را در پرونده آل سعود به ثبت رسانده است.
* برگزاری همایشی درباره ایران و عملیات طوفان قاطعیت در ریاض که در آن درباره چگونگی تعامل رسانههای عربستان با نتایج این عملیات بحث شد، نگرانی شدید سران رژیم آل سعود را آشکارتر کرد. این همایش، دیروز یعنی درست روز بعد از توقف حملات هوائی عربستان به یمن برگزار شد. روزنامه الریاض چاپ عربستان در این زمینه در پایگاه اینترنتی خود نوشت: «امروز همایش «ندوه الثلاثاء» با موضوع اوضاع ایران پس از عاصفه الحزم (طوفان قاطعیت) و نحوه تعامل رسانههای این کشور با نتایج این عملیات در عربستان برگزار شد. در این همایش که تعدادی از تحلیلگران درباری در آن حضور داشتند تلاش شد به رسانههای عربستان چنین القاء شود که ایران در برابر حمله نظامی عربستان به یمن غافلگیر شد و عربستان نیز توانست به اهداف خود در این جنگ برسد. دستپاچگی آل سعود در برگزاری این همایش نشان داد به ثمر رسیدن سیاست فعال ایران برای جلوگیری از ادامه جنایت آل سعود در یمن و پیشبینی رهبر انقلاب که گفته بودند بینی مسئولان عربستان به خاک مالیده خواهد شد، آل سعود را دچار هراس کرده و برای جلوگیری از عوارض شکستی که با آن مواجه شده به تلاش واداشته است.
******************************************************
روزنامه خراسان*****
تابناک نوشت
با پخش با تاخير بخشي از سخنراني آيت ا... اکبر هاشمي رفسنجاني در مراسم سالگرد بانوي انقلاب و همسر امام خميني (ره)، به غيبت رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در تلويزيون طي چند سال اخير پايان داده شد.
گفت وگو نيوز مدعي شد
اسفنديار رحيم مشايي از حوزه انتخابيه تهران به همراه نيکزاد، بقايي و رضا داوري کانديداي مجلس مي شوند.
عصر خبر مدعي شد
در حالي که تا کنون در بنر پشت سر وزير کشور در نشست هاي خبري، عکس مقام معظم رهبري و امام راحل وجود داشت، در نشست خبري هفته گذشته عکس روحاني رئيس جمهور جايگزين عکس امام راحل شد اما با انتقاد رسانه ها اين روند در نشست ديروز وزير کشورتصحيح شد.
اعتدال مدعي شد
در حاشيه مراسم رونمايي از خاطرات سيدمحمد صدر، هادي سليمان پور، رئيس مرکز آموزش و پژوهش هاي بين المللي وزارت امور خارجه گفت:«سال گذشته و در جريان برگزاري سمينار ملي سفراي جمهوري اسلامي ايران در کشور ديداري ميان سفرا و مقام معظم رهبري برگزار شد. بر اساس يک رسم، قبل از حضور رهبر معظم انقلاب در ميان سفرا، شوراي مديران وزارت امور خارجه در حياط پشت حسينيه امام خميني (ره) به پيشواز رهبر معظم انقلاب رفتند که در آن ديدار دو اتفاق جالب افتاد. نخست اينکه حضرت آقا، خانم مرضيه افخم را با اسم خطاب و با گرمي با ايشان احوالپرسي کردند و ابراز داشتند از اينکه بانويي با حجاب کامل در محافل خبري و ديپلماتيک وارد شده است، ابراز رضايت دارند و در ادامه نيز با چهره اي باز به استقبال و احوالپرسي خاص با آقاي صدر پرداختند و از آقاي ظريف پرسيدند که آقاي صدر به وزارت خارجه بازگشته است؟ که آقاي ظريف پاسخ مثبت دادند و ايشان نيز با مهرباني فرمودند که بسيار اتفاق خوبي است.»
الف مدعي شد
دکتر هادي وکيلي دانشيار تاريخ دانشگاه فردوسي مشهد از ممانعت سفارت فرانسه در تهران از سفر علمي وي به اين کشور و ارائه مقاله در کنفرانس ايران شناسي خبر داد.
عصر ايران خبر داد
دادگاه رژيم صهيونيستي يک ايراني - بلژيکي را با ادعاي جاسوسي از اسرائيل براي تهران به 7 سال زندان محکوم کرد.
تابناک مدعي شد
بار ها و بار ها برخي مسئولان صنعت خودروسازي ايران از شراکت با يک شريک غيرآسيايي خبر داده بودند. در حالي هيچ گاه اين مسئولان از اين شريک نامي نبرده و همه چيز را به آينده مذاکرات دو خودروساز، موکول کرده اند، که اکنون از آغاز مطالعات امکان سنجي خودروسازان آمريکايي در بازار ايران خبر مي رسد. حتي برخي ها را نيز واسطه کرده اند که پاي مذاکره با خودروسازان ايراني بنشينند.
******************************************************
روزنامه ایران******
نظر رهبر معظم انقلاب درباره مرضیه افخم
«حضرت آقا، خانم مرضیه افخم را با اسم خطاب و با گرمی با ایشان احوالپرسی کردند و ابراز داشتند از اینکه بانویی با حجاب کامل در محافل خبری، دیپلماتیک وارد شده است، ابراز رضایت دارند.»
به گزارش «ایسنا»، در حاشیه مراسم رونمایی از خاطرات سیدمحمد صدر؛ هادی سلیمانپور، رئیس مرکز آموزش و پژوهشهای بینالمللی وزارت امور خارجه گفت: «سال گذشته و در جریان برگزاری همایش ملی سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشور دیداری میان سفرا و رهبر معظم انقلاب برگزار شد.
بر اساس یک رسم، قبل از حضور رهبر معظم انقلاب در میان سفرا، شورای مدیران وزارت امور خارجه در حیاط پشت حسینیه امام خمینی(ره) به پیشواز رهبر معظم انقلاب رفتند که در آن دیدار دو اتفاق جالب افتاد. نخست اینکه حضرت آقا، خانم مرضیه افخم را با اسم خطاب و با گرمی با ایشان احوالپرسی کردند و ابراز داشتند از اینکه بانویی با حجاب کامل در محافل خبری، دیپلماتیک وارد شده است، ابراز رضایت دارند و در ادامه نیز با چهرهای باز به استقبال و احوالپرسی خاص با آقای صدر پرداختند و از آقای ظریف پرسیدند که آقای صدر به وزارت خارجه بازگشته است؟ که آقای ظریف پاسخ مثبت دادند و ایشان نیز با مهربانی فرمودند که بسیار اتفاق خوبی است.»
بازگشت هاشمی به «سیما» پس از چند سال
با پخش بخشی از سخنرانی آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در مراسم سالگرد بانوی انقلاب و همسر امام خمینی(ره)، به غیبت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در تلویزیون طی چند سال اخیر پایان داده شد.
به گزارش «تابناک»، همایش بزرگداشت بانوی انقلاب خدیجه ثقفی همسر امام راحل با حضور و سخنرانی حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری و آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ فروردین ماه در سالن اجلاس سران برگزار شد؛ اما این سالگرد با پوشش رسانه خاصی همراه نبود.
همین اتفاق باعث شد تا هاشمی هنگام سخنرانی در این مراسم بزرگداشت، از رسانه ملی سخن به میان بیاورد و این موضوع را مطرح کند که انتظار میرفته تا این همایش را زنده پوشش دهد؛ نقدی که البته در ادامه انتقادات نسبت تند رئیس مجمع تشخیص مصلحت از صداوسیما ارزیابی شد اما نقدها به همین نقطه ختم نشد و بعد از آنکه این سخنان ضبط شده نیز پخش نشد، سایت «جماران» انتقادات شدیدی را مطرح کرد.
در بخشی از یکی از نقدهای این وبسایت که روز سیام فروردین ماه منتشر شد، از پخش نشدن سخنان رئیس جمهوری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین رونمایی از کتاب خاطرات رهبر معظم انقلاب از دیدارهای ایشان با خانم خدیجه ثقفی با وجود گذشت یک هفته انتقاد کرده بود. سرانجام سهشنبه شب، فیلمی از این مراسم در شبکه سوم سیما پخش شد که حاوی بخشی از سخنرانی هاشمی نیز بود تا بدین ترتیب پس از چندین سال، بار دیگر یک سخنرانی از هاشمی رفسنجانی از تلویزیون پخش شود.
سردار رستگار پناه: سپاه سهم خواهی نمیکند
جانشین مرکز مطالعات و امنیت پایدار ملی ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: «سپاه؛ متشکل از فرزندان همین مردم است و سهم خواهی نمیکند و منافعی ندارد.» سردارحسن رستگار پناه، در گفتوگو با روزنامه «قانون» افزود: «سپاه، در هیچ جریان سیاسی و اقتصادی سهم خواهی نمیکند، البته شاید تخلفات فردی باشد ولی در همه انقلابها این اتفاقها وجود دارد...
وی گفت: «سپاه امسال، با سپاه سال ۵۷ متفاوت شده است و به دنبال روشهای صحیح و بهتر برای حفظ ارزشهای انقلاب میگردد. سپاه به دنبال نقش آفرینی در بحثهای فرهنگی است.» «جوان» نیز در یادداشتی به مناسبت سالروز تأسیس سپاه – دوم اردیبهشت - نوشت: «سؤال اساسی این است؛ در شرایطی که نظام سلطه در حوزه فرهنگ و سیاست سرمایهگذاری میکند و اراده دارد به وسیله جریانی سیاسی در داخل استحاله نظام را عملیاتی کند – و به قول نتانیاهو «بزرگترین سرمایه غرب در ایران هم همین جریان است» - سپاه باید تنها روی مباحث نظامی و دفاعی تمرکز کند؟ اگر چنین کند آیا توانسته به وظیفه خود که «نگهبانی از انقلاب» است، عمل کند؟ آیا نگهبانی از انقلاب تنها به حفظ تمامیت ارضی و برخورد با متجاوزان و گروهکهای تروریستی و موارد این چنینی خلاصه میشود؟
پاسخ قطعاً منفی است چراکه قانونگذار «نگهبانی» را تخصیص به بعد نظامی نداده و جالبتر آنکه در بخشی از اصل 150 عبارت «... برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای...» را میآورد که نمایانگر این است که سپاه در سالهای ابتدایی انقلاب هم نقش «نگهبان» را داشته و مقابله این نهاد با سازمان منافقین که - در ابتدا در بستر سیاسی شکل گرفت- قابل تطابق با شرایط فعلی است.»
******************************************************
روزنامه جام جم *******
آغاز مذاکرات هستهای برای نگارش متن تفاهم نهایی
پس از وقفه حدود 20 روزه که بعد از صدور بیانیه لوزان در مذاکرات هستهای ایجاد شد، گفتوگوهای هستهای از امروز در وین از سرگرفته شده و قرار است تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان امروز و فردا با هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتوگو کند تا این گفتوگوها زمینهای باشد برای مذاکراتی که قرار است روز جمعه بین ایران و کشورهای 1+5 در سطح معاونان برگزار شود.
دولت مکلف به ارائه پیوست تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی شد
در جریان رسیدگی به جزئیات طرح نحوه پیگیری تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دولت مکلف شد اجرای قوانین مربوط به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را در اولویت قرار داده و در تنظیم لوایح از جمله برنامههای پنجساله شاخص مندرج در ماده یک این طرح را مد نظر قرار دهد و تاثیر اجرای این لوایح بر شاخصهای مذکور را پیشبینی و پیوست لوایح کرده و به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
به گزارش ایسنا، همچنین در ماده دیگری از این طرح شورای هماهنگی و پیگیری تحقق اقتصاد مقاومتی موظف شد تا پایان خردادماه هر سال عملکرد سال گذشته و برنامههای یک ساله هر قوه را بهمنظور نظارت بر تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گزارش کند.
تذکر برخی نمایندگان به روحانی و ظریف برای انتشار فکت شیت ایرانی
در پایان جلسه علنی دیروز، تذکرات کتبی 10 نماینده بهرئیسجمهور و وزیر خارجه برای انتشار گزاره برگ (فکت شیت) ایرانی از بیانیه لوزان قرائت شد.به گزارش ایرنا، سیدمرتضی حسینی، نادر قاضیپور و فرجالله عارفی نمایندگان قزوین، ارومیه و جیرفت در تذکری کتبی به وزیر امور خارجه، خواستار توضیح درباره دلیل منتشر نشدن فکت شیت شدند.اسماعیل کوثری، محمدمهدی زاهدی، فتحالله حسینی و حسین سبحانینیا نمایندگان تهران، کرمان، قصرشیرین و نیشابور نیز در همین زمینه علاوه بر وزیر خارجه، به رئیسجمهور نیز تذکر دادند. همچنین حمید رسایی، مهدی کوچکزاده و روحالله حسینیان، نمایندگان تهران به رئیسجمهور در مورد استنکاف از انتشار جزئیات مذاکرات اخیر هستهای به رغم تصریح رهبر معظم انقلاب تذکر دادند. سیدمحمود نبویان، نماینده تهران دیگر نمایندهای بود که در تذکری به وزیر امور خارجه علت عدمصدور فکت شیت را خواستار شد.