تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۷  ، 
کد خبر : ۲۷۵۴۲۶

پرطرفدارترین صنایع ایران در میان سرمایه‌گذاران اروپایی‌


  شرکت های اروپایی متعدد که بسیاری از آنها در خودروسازی، انرژی و فاینانس فعالیت می کنند از زمان امضای توافق هسته ای مقدماتی میان تهران و گروه ۱+۵ آماده می شوند تا در صورت حصول توافق جامع میان دو طرف که زمینه را برای برداشته شدن تحریم ها هموار می کند، به ایران بازگردند.

 فایننشیال تایمز نوشت: خودروساز فرانسوی پژو یکی از این شرکتهای متعدد است. سه سال پیش زمانیکه تحریمهای غربی مانع عرضه قطعات خودرو از سوی پژو سیتروئن به ایران شد، این شرکت دسترسی به دومین بازار بزرگش را از دست داد در حالیکه پیش از آن سالانه حدود نیم میلیون خودرو در ایران می فروخت.

فروش خودروهای برند پژو به شکل عجیبی در ایران قوی مانده است. بر اساس آمار ثبت خودرو، تنها در سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار خودرو تحت برند پژو در ایران به فروش رفت که نشان می دهد شرکای ایرانی پژو سیتروئن موفق شده اند قطعات مورد نیازشان را از جای دیگری تامین کنند.

به گفته منابع آگاه، پژو در مورد فروش خودرو تحت برند خود نمی تواند کار چندانی انجام دهد با این همه وضعیت فروش مذکور نشان می دهد این خودروساز می تواند امیدوار باشد پس از برداشته شدن تحریمها علیه ایران درآمد از دست رفته از این بازار را مجددا بدست آورد.

منابع آگاه در این گروه فرانسوی اظهار کرده اند ماه گذشته پژو با ایران خودرو یک توافق غیرالزام آور برای تشکیل یک جوینت ونچر با سهم ۵۰-۵۰ به منظور تولید مشترک خودرو امضا کردند.

اگرچه توافق هسته ای جامع هنوز حاصل نشده است اما اگر همه چیز خوب پیش رود، در این صورت تحریمها علیه تجارت و سرمایه گذاری خارجی تسهیل می شود.

پاتریک پویان، مدیرعامل گروه انرژی فرانسوی توتال در آوریل اظهار کرد که مطمنا به بازگشت به ایران فکر می کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرده بود ایران صاحب دومین ذخایر گازی بزرگ جهان پس از روسیه است و ما به محض برداشته شدن تحریمها، بازگشت به این کشور را بررسی می کنیم.

ایران همچنین چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را دارد.

توتال از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰ یک پروژه گازی دو میلیارد دلاری را در ایران به اتفاق شرکای روسی و آسیایی خود اجرا کرد. این شرکت اعلام کرده هنوز تصمیمی درباره طرحهای جدید نگرفته است.

حتی شرکتهای کشورهایی مانند لهستان که روابط تجاری آنها با ایران سابقه چندانی نداشته است، سرگرم بررسی فرصتهای سرمایه گذاری در بخش انرژی هستند.

پی کی ان اورلن که بزرگترین پالایشگاه نفت لهستان است و ماه جاری در سفر هیات تجاری کشورش به ایران حضور داشت، برای فعالیت در این کشور ابراز علاقه کرده است.

در بازار خودرو، رنو با استفاده از تسهیل موقت تحریمها، در حال حاضر عرضه اندک کیتهای خودرو به ایران را آغاز کرده است.

این گروه خودروی فرانسوی که به دلیل تحریم ایران، از فعالیتهایش در این کشور متحمل ۵۱۲ میلیون یورو ضرر و زیان شد، به دقت تحولات وضعیت دیپلماتیک را دنبال می کند تا در صورت امکان بتواند فعالیتش را به سطح عادی بازگرداند.

رنو همچنین یکی از شرکتهای بین المللی است که با برداشته شدن تحریمها، نقدینگی زیادی را بدست می آورد زیرا برداشته شدن تحریمهای مالی پول این شرکت را که در حسابهای بانکی ایرانی مانده است، آزاد خواهد کرد.

به گفته منابع آگاه، رنو ۲۰۰ میلیون یورو به ریال ایران در حسابهای ایرانی دارد.

اپراتور تلفن همراه MTN Group هم اعلام کرده تسهیل تحریمها به این گروه اجازه خواهد داد حدود یک میلیارد دلار سود و بازپرداخت وام از سوی زیرمجموعه خود در ایران را از این کشور خارج کند.

بیشتر کارهای آماده سازی شرکتها با تشویق دولتها صورت می گیرد که مایلند به صنایعشان برای بازگشت به ایران که زمانی بازار موفقی برای آنها بود، کمک کنند.

فرانسه یکی از نخستین کشورهایی بود که سال گذشته یک هیات تجاری به تهران اعزام کرد که بیش از ۱۰۰ شرکت در آن حضور داشتند و یکی از بزرگترین هیاتهای تجاری غربی در یک دهه گذشته بود.

در میان شرکتهای حاضر در سفر سه روزه این هیات به ایران، توتال، آلستوم و رنو حضور داشتند.

این شرکتها به اندازه ای اشتیاق داشتند که هشدار آمریکا مبنی بر بسته ماندن بازار ایران را نادیده گرفتند.

از آن زمان کشورهایی مانند ایتالیا، آلمان، اتریش و پرتغال همگی اقدام به اعزام هیات تجاری به ایران کرده اند و لهستان آخرین کشوری بوده که به تازگی هیات تجاری با حضور ۷۰ گروه به ایران فرستاده است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات