تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۸  ، 
کد خبر : ۲۷۶۴۱۹

اخبار ویژه روزنامه ها 30 خرداد


روزنامه کیهان **

گاردین: تشییع غواصان نشان‌ داد مردم ایران از آمریکا منزجرند

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی درباره مراسم تشییع پیکر 175 غواص شهید دفاع توسط مردم ایران، به حضور اقشار مختلف مردم از سنین مختلف اشاره کرده و آنرا نشانه ای از انزجار عمومی مردم ایران از آمریکا دانست.

این روزنامه با اشاره به کمک‌های اطلاعاتی آمریکابه صدام حسین در جریان جنگ می‌نویسد: «این اعتقاد وجود دارد که غواصان ایرانی سال 1986 در عملیات کربلای 4 با کمک سازمان اطلاعات آمریکا دستگیر و زنده به گور شدند». در این گزارش تصریح شده است: «در جریان جنگ، آمریکا از صدام حسین حمایت حیاتی کرد و حتی بعداً چشمانش را به روی استفاده از سلاح‌های شیمیایی بست».

به گزارش رجانیوز تکریم مردم به ویژه جوانان ایران نسبت به غواصان شهید نیز به صورت ویژه‌ای مورد توجه گاردین قرار گرفت چنانکه این روزنامه با اشاره به واکنشهای مردم ایران به موضوع 175 غواص شهید اذعان کرد: تعداد زیادی از مردم ایران که جوانان را هم شامل می‌شود در یک ماه گذشته با خشم و انزجار به مرگ 175 غواص واکنش نشان دادند و به طور فزاینده ای در فضای اینترنتی با احترام از غواصان نوشتند.

در این یادداشت با اشاره به کمک‌های اطلاعاتی و لجستیکی آمریکا از رژیم بعث و عملیات کربلای 4 آمده است: «جای تعجب نیست که چرا یک تراژدی که سه دهه قبل اتفاق افتاد همچنان بر شعله بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا می‌دمد».

روزنامه انگلیسی با اشاره به ادامه اقدامات ضد ایرانی غرب نوشت: «تحریم‌های همه جانبه و کور آمریکا و متحدان اروپایی، همچنان در حال ایجاد اختلال در زندگی مردم عادی ایران است که این تحریمها مواردی چون دسترسی به داروهای با کیفیت بالا و مواد غذایی را هم در بر می‌گیرد». به نوشته گاردین تحریم‌های کور علیه هواپیماهای مسافربری ایران شرم‌آور است.

 

روزنامه‌های الکی‌خوش باز هم درباره آمریکا به جدول زدند

یک روز پس از ذوق‌زدگی نشریات زنجیره‌ای درباره منتفی شدن مطالعات ادعایی نظامی، وزارت خارجه آمریکا بر موضع سابق خود تأکید کرد.

جان‌کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد رفع تحریم‌ها منوط به بررسی ابعاد نظامی احتمالی (PMD) است و هیچ امتیازی در این باره داده نشده است.

روزنامه‌های زنجیره‌ای با استناد به نقل قول مبهم و مغلوطی از قول جان کربی مدعی شده بودند توافق هسته‌ای و پایان تحریم‌ها ربطی به PMD ندارد. روزنامه اعتماد تیتر اول خود را در همین زمینه به عبارت «عقب‌نشینی به سود توافق» اختصاص داده بود. تیتر دیگر روزنامه‌های مذکور به این شرح بود:

- شرق؛ «چرخش بزرگ آمریکا در دور تازه مذاکرات- کربی: روی پی‌ام‌دی متوقف نمی‌شویم».

- آفتاب یزد؛ «شوک مثبت به مذاکرات».

- آرمان؛ «توافق هسته‌ای دست یافتنی‌تر شد».

- شهروند؛ «عقب‌نشینی هسته‌ای در آمریکا، هیجان در بورس تهران»(!)

- ایران؛ «پیام انعطاف آمریکا در آستانه دور نهایی مذاکرات».

برخلاف این رفتارهای ذوق زده و غیر واقعی، جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت تحریم‌ها علیه ایران زمانی برداشته می‌شود که ایران گام‌هایی از جمله بررسی ابعاد نظامی احتمالی اتخاذ کند.

وی در کنفرانس خبری تأکید کرد که در مذاکرات باایران هیچگونه امتیازدهی صورت نگرفته است.

کربی گفت گزارش‌هایی که منتشر شده مبنی بر این که کری اعلام کرد که سیاست‌ها و امتیازدهی در قبال ایران تغییر کرده مطلقاً غلط است.

 

جیمز زاگبی: مردم خاورمیانه از آمریکا منزجرند

کارگروه راهبرد خاورمیانه اذعان کرد ملت‌های مسلمان منطقه از آمریکا نفرت دارند.

اندیشکده شورای آتلانتیک پروژه‌ای را آغاز کرد که هدف آن تهیه یک استراتژی دراز مدت برای دولت آمریکا در جهت مقابله با چالش‌های موجود در خاورمیانه است. ریاست این پروژه را که «کارگروه راهبرد خاورمیانه» Middle East Strategy Task Force نامیده می‌شود و مورد حمایت هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات است، مادلین آلبرایت، وزیر خارجه بیل‌کلینتون و استیون هدلی، مشاور امنیت ملی جورج بوش برعهده دارند.

یکی از شرکت کنندگان جلسه 4 ژوئن این کارگروه جیمز زاگبی، از متخصصان نظرسنجی و مدیر مؤسسه زاگبی بود که به کار نظرسنجی و پژوهش در کشورهای عربی مشغول است. حضور زاگبی از آن جهت اهمیت داشت که وی علاوه بر تخصص‌اش، یک عرب آمریکایی است.

زاگبی توجه سیاست‌گذاران آمریکایی را به این نکته جلب کرد که طبق نظرسنجی‌ها اعراب از سیاست‌های آمریکا منزجرند. وی اضافه می‌کند: در 15 سال گذشته، وقتی در نظرسنجی‌های مختلف از اعراب پرسیده شده که «بزرگ‌ترین تهدید صلح و ثبات» در منطقه چیست، دو مورد رویارویی اسرائیل و فلسطین و «دخالت آمریکا در جهان عرب» همواره در بالای فهرست قرار گرفته است.

زاگبی در جلسه گشایش «کارگروه راهبرد خاورمیانه»، نظرسنجی‌ها در منطقه را که حاصل چندین سال کار بود مرور کرد و گفت: اعراب اعتقاد خود را به این که آمریکا «بتواند کار صحیحی انجام دهد» از دست داده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی به این ترتیب تا اینجا چند چالش عمده بر سر راه «کارگروه راهبرد خاورمیانه» مشاهده می‌شود. حمایت یک جانبه آمریکا از اسرائیل چنانکه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد و زاگبی هم به آن اشاره دارد، احساسات ضد آمریکایی را در منطقه بالا نگاه می‌دارد و مانع از عملی شدن هر نوع برنامه راهبردی آمریکایی برای غلبه بر بحران‌های منطقه خواهد بود.

براساس بررسی‌های کارگروه راهبرد خاورمیانه چالش پیچیده دیگری که پروژه شورای آتلانتیک و خیل عظیم متفکرانش با آن روبرو خواهند بود، حمایت «راهبردی و اجباری» آمریکا از متحدان خود در منطقه است که تقریباً جملگی حکومت‌های غیردموکراتیک‌اند.

به این ترتیب اگر استراتژی تدوین شده از سوی «کارگروه راهبرد خاورمیانه» بخواهد نسبت به این مسئله بی‌تفاوت باشد، خطر انفجارهای بیشتر در منطقه به دلیل طبیعت حکومت‌های مزبور وجود دارد. از طرفی، اگر آمریکا حمایت خود از حکومت‌های غیر دموکراتیک متحد دست بکشد، معلوم نیست که کار به کجا خواهد کشید و کنترل منابع عظیم انرژی در این کشورها به دست کدام گروه یا گروه‌ها خواهد افتاد.

 

حرکت چراغ خاموش دولت این‌بار برای گران کردن نان!

حذف بی‌سر و صدای یارانه نان صدای روزنامه حامی دولت را درآورد.

روزنامه آرمان، در گزارشی با همین عنوان نوشت: نان یکی از اقلامی است که نقش عمده‌ای در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی دارد و هنوز هم، نان یک پای ثابت سفره‌های ایرانی است. حالا هم که در آستانه ماه مبارک رمضان قرار گرفته‌ایم، نقش این کالا در مصارف روزانه مردم، عمده‌تر  از قبل می‌شود. چند وقتی است که دولت تصمیم گرفته تا یارانه‌ای که به گندم، آرد و نان پرداخت می‌کرده را به شدت کاهش دهد و منابع مالی آن را در بخش‌های دیگر اقتصاد و بودجه کشور به کار بندد؛  به خاطر همین اگر به یکباره تصمیم می‌گرفت تا یارانه نقدی نان را کاهش دهد یا قیمت نان را با مصوبه خود گران کند، ممکن بود نارضایتی گسترده‌ای را در پی داشته باشد. بر همین اساس، به این نتیجه رسید که با اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشی از آرد نانوایان را قطع کرده و آنها را از سمت نانوایی دولتی، به سمت نانوایی خصوصی یا همان آزادپزها هدایت کند. به همین دلیل، در گام اول دولت اعلام کرد حداکثر 20 درصد نانوایی‌ها آزادپز می‌شوند و مابقی همچنان باید تحت نظارت دولت و با دریافت آرد دولتی به کار خود ادامه دهند، اما موضوع از آنجا شروع شد که بسیاری از نانوایی‌ها تمایل به این پیدا کردند که نان را به صورت آزاد بپزند، آرد آزاد بخرند و خود هم قیمت‌گذاری نان‌شان را به عهده بگیرند؛ آنهم با اندکی کم و زیاد کردن کنجد.

آرمان با بیان این که اقدام دولت حرکت به سمت آزادسازی قیمت است نوشت: اما پای دیگر داستان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت است که به تازگی اعلام کرده دولت قصد ندارد یارانه‌ نقدی نان را قطع کند در حالی که حذف بی‌سر و صدای 11 هزار میلیارد تومان یارانه نان با گسترده‌تر شدن بساط نانوایی‌های آزادپز و از گردونه خارج شدن نانوایی‌های دولتی آغاز شده است. در این میان، اگرچه دولت اعلام می‌کند میانگین نانوایی‌هایی که آزادپز می‌شوند، تنها 20 درصد در سال گذشته و 20 درصد در سال جاری است، اما این حذف در کل کشور اتفاق می‌افتد و بنابراین ممکن است سهم یک استان بیشتر و سهم استانی دیگر کمتر باشد. همانطور که هم‌اکنون در پایتخت و حتی کلانشهرها، کمتر نانوایی دولتی را می‌توان یافت.

این روزنامه تصریح کرد: به نظر می‌رسد دولت به صورت کاملا بی‌سروصدا قصد دارد یارانه نان را حذف کند، البته ممکن است مدتی به پرداخت یارانه نقدی نان در کنار سایر یارانه‌ها هم ادامه دهد اما با این روندی که در پیش گرفته شده، به نظر نمی‌رسد پرداخت یارانه نقدی نان هم دوام زیادی داشته باشد، یا حداقل نان‌های دولتی با قدرت و قوت قبل، پخته شده و به دست مردم داده شود. از سوی دیگر، مردم می‌گویند در آستانه ماه مبارک رمضان که نیازشان به خرید نان دو چندان می‌شود، به هر نانوایی که مراجعه می‌کنند، خبر از آزادپز شدن آن می‌دهند و این امر، سرگردانی آنها را برای یافتن نانوایی دولتی رقم زده است، ضمن اینکه  نانوایان هم خیال خود را از بابت پاسخگویی به مردم برای به یکباره آزادپز شدنشان را راحت کرده‌اند و تنها به یک پارچه نوشته نصب شده روی دیوار نانوایی بسنده کرده‌اند که روی آن نوشته، در این نانوایی، نان به صورت آزادپز عرضه می‌شود.

 

فرمول ناگفتنی حذف ناگهانی یارانه‌ها

حذف بی‌سرو صدا و بی‌برنامه یارانه‌ها صدای روزنامه حامی دولت را درآورد.

آفتاب یزد در گزارشی تحت عنوان «شاید یارانه شما هم حذف شده باشد!» نوشت: باز هم تأخیر، اینبار در پرداخت یارانه نقدی. مرحله سوم هدفمندسازی یارانه‌ها، دور از رسانه و در بی‌خبری، در حالی آغاز شده است که جزئیات آن نه در یک نشست خبری و نه حتی در یک اطلاعیه، بلکه با تأخیرهای بی‌سابقه، آشکار می‌شود. هر چند حسن روحانی، چندی پیش در پاسخ به پرسش «آفتاب یزد» گفت: «باید با مردم بیشتر حرف می‌زدم.» بعد از تک نرخی شدن بنزین و افزایش قیمت گاز، حالا شاید نوبت یارانه‌های نقدی باشد.

این روزنامه با تأکید بر ضرورت ساماندهی یارانه‌ها نوشت: اگر دولت سیاست حذف را در پیش گرفته باشد، مبنای حذف یارانه‌بگیران چه خواهد بود؟ در حالی که اقتصاددانان زیادی معیارهایی برای حذف یارانه بگیران به دولت پیشنهاد کردند، اما هنوز هم به نظر می‌رسد دولت حتی در بین تیم خودش هم به اجماع برای قصه پرغصه یارانه‌ها نرسیده است. نمونه‌اش اظهار نظر اخیر معاون سازمان برنامه‌ریزی و بودجه که صراحتاً اعلام کرد: «دولت تنها یارانه تعداد 50 هزار نفر از تهرانی‌هایی را که درآمد بالا و میلیاردی داشتند، قطع کرد.» و درست بعد از اظهار نظر او قائم مقام بانک مرکزی، با ابراز بی‌اطلاعی از اعلام حذف 50 هزار میلیاردر تهرانی از یارانه نقدی تأکید کرد که تا به حال هیچ پیشنهادی برای سرکشی به حساب‌های بانکی نداشتیم و حسابی چک نشده است. کمیجانی حتی صراحتاً اعلام کرد: «سیاست بانک مرکزی از ابتدا هم همین بوده و آنرا ادامه خواهد داد. این اطلاعات، اطلاعات محرمانه‌ای است که در اختیار شبکه بانکی قرار داشته و کسی نمی‌تواند از آن استفاده کند.»

 

احمد خرم: شکست روحانی شکست اصلاح‌طلبی نیست!

وزیر راه دولت اصلاحات تأکید کرد: شکست اعتدالگرایی لطمه به اصلاح‌طلبی نیست.

احمد خرم در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که چه تفاوت و اشتراکاتی میان اصلاح‌طلبی و اعتدالگرایی وجود دارد و آیا شکست اعتدال شکست اصلاحات است؟ گفت: من فکر می‌کنم که اصلاح‌طلبی یک دیدگاه است و اعتدال یک روش. لذا این دو را نمی‌توان با یکدیگر مقایسه کرد. نتیجه انتخابات 92 پیروزی تفکر اصلاح‌طلبی و روش اعتدالگرایی بود لذا هر دو پیروز شدند و اگر روش اعتدال‌گرایی شکست بخورد هیچ لطمه‌ای به دیدگاه و تفکر اصلاح‌طلبی وارد نخواهد شد.

وی با بیان اینکه تداوم مشی 2 ساله دولت به نفع روحانی نیست، افزود: تعداد زیادی از وزرا و معاونین آقای رئیس جمهور تصمیم نمی‌گیرند و اگر به این منوال بخواهند پیش بروند با ارادتی که دارم عرض می‌کنم، اگر آقای روحانی مانند دو سال گذشته کاندیدا شود، انتخابات را از دست خواهد داد. اگر وزیری تصمیم‌گیر نیست رئیس جمهور و معاون اول باید به جای وی تصمیمی بگیرند و ابلاغ کنند در حال حاضر بسیاری از پروژه‌ها و برنامه‌ها روی زمین مانده است و با یک تصمیم ظرف یک هفته راه می‌افتد. بسیاری از فعالیت‌ها نیازمند منابع دولتی نیست بلکه نیازمند منابع بخش خصوصی است. مثلاً نوسازی ناوگان هوایی و ریلی و جاده‌ای نیاز به سرمایه‌گذاری دولت ندارد بخش خصوصی باید سرمایه‌گذاری کند. به عنوان مثال هر کامیون بالای بیست و پنج سال از دور خارج شود مصرف سوخت آن 50 درصد کاهش می‌یابد و این تصمیم که تحول اقتصادی و صرفه‌جویی عظیم است لذا باید تصمیم‌گیری محکم‌تر از دولت قبل باشد. دو سال است طرح موضوع شده و پیگیری شده است، لکن منجر به تصمیم نشده است.

*************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* مفتی دربار آل سعود، قاتلان مردم بی‌دفاع یمن را مجاهد و حافظ مرزها نامید و به آنان اجازه روزه‌خواری داد. به گزارش شبکه خبری العالم، عبدالعزیز آل الشیخ در یک فتوای سفارشی که به دستور دربار سعودی صادر کرده، عناصر ارتش متجاوز سعودی در مرزهای یمن را «مجاهد و حافظ مرزهای کشور» دانست و به آنها اجازه روزه‌‌خواری داد. این مفتی وهابی که مرزهای عربستان با یمن را مرزهای اسلام می‌داند و افراد مهاجم به غیرنظامیان یمن را «مرزداران اسلام و مجاهد» می‌نامد، این سئوال را بی‌پاسخ گذاشته است که مردم یمن که در برابر تجاوز وحشیانه رژیم سعودی ایستادگی می‌کنند، آیا خارج از اسلام هستند؟

* دولت چین، کارگران بخش خدمات شهری، دانش آموزان و معلمان منطقه مسلمان نشین سین کیانگ را از روزه‌داری در ماه رمضان منع کرد. به گزارش پایگاه‌های اینترنتی رسمی چین، دولت کمونیستی چین حتی به رستورانها و مشاغل مرتبط با تامین آذوقه عمومی شرق کشور دستور داد همه ساعات ایام ماه مبارک رمضان به کار بپردازند. این گزارش به نقل از یادداشتی که هفته گذشته در پایگاه اداره غذا و داروی استان‌های شرق چین و استان‌های دارای اکثریت مسلمان قرار گرفت اعلام کرد این مراکز به هیچ وجه حق ندارند در ایام ماه رمضان اقدام به روزه‌داری و یا هرگونه فعالیت دینی نمایند. گروه‌های حقوق بشری استان اویغور، محدودیت‌های اعمال شده برای ماه رمضان در شرق کشور را منشاء تنش‌های قومی در منطقه‌ای توصیف کردند که طی سال‌های اخیر درگیری‌های قومی خونبار زیادی را تجربه کرده است. اگرچه دولت چین با متهم کردن برخی مقامات رسمی منطقه به افراطی‌گری دینی اعلام کرد که با هرگونه تهدید تروریستی مقابله می‌کند اما «دیلخات رخیت» سخنگوی کنگره اویغوری‌های در تبعید، در پایگاه خبری این کنگره نوشت دولت چین با اعلام ممنوعیت اجباری روزه‌داری قصد دارد مردم منطقه را به زور از فرهنگ اسلامی اویغوری دور سازد.

*************************************

روزنامه خراسان ***

انتخاب نوشت

روزنامه الحيات به نقل از منابع خود مدعي شد: نخست وزير عراق در جريان سفر اخير به تهران، مسئولان ايران را در جريان مذاکرات هفته گذشته خود با مسئولان کشورهاي غربي قرار داد و با آنان درباره امکان ايجاد سازوکارهايي براي هماهنگي ميان مشاوران ايراني و مشاوران آمريکايي به منظور آمادگي براي آزادسازي الرمادي، بحث و تبادل نظر کرد.اين روزنامه در پايان مدعي شد: العبادي از همه مسئولان ايران سخن دلگرم کننده اي شنيد.

 

الف نوشت

عوامل برنامه «راديو هفت» با انتشار متني در صفحه سايت رسمي خود اعلام کردند که ادامه ساخت «راديو هفت» با شرايط فعلي امکان‌پذير نيست.

 

پارس نيوز مدعي شد

يک نهاد عالي در مورد انتشار وسيع اخبار مجعول حضورگسترده نظامي ايران در سوريه با اشاره به برخي اخبار پشت صحنه اين ماجرا تاکيد کرده است: خبر حضور گسترده نيروهاي ايراني براي اولين بار از سوي روزنامه الشرق الاوسط منتشر شد و هدف اصلي از انتشار اين خبر «تجميع و تشويق طرفداران جريان وهابيت در کشورهاي منطقه براي حضور گسترده در سوريه براي سرنگوني اين نظام» بوده است. در عين حال، وزارت خارجه نيز در مورد مسائل سوريه راه حل مستشاري نظامي و سياسي را همزمان ارايه کرده است.پيش از اين برخي عناصر دولتي، فشارهايي را به ظريف براي توقف کمک مستشاري ايران به سوريه مطرح کرده بودند. ظريف اين موضوع را در مشورت با کارشناسان درون و بيرون وزارت خارجه مطرح کرده و در نهايت به اين جمع بندي رسيده است که «مذاکره وقتي معني دارد که دولت سوريه دست برتر داشته باشد. ابتدا بايد دولت سوريه اقتدارش را در کشور داشته باشد و بعد وارد مذاکره شود.»

 

آفتاب نيوز نوشت

دختران محمدرضا رحيمي پس از فوت مادرشان در رنجنامه اي نوشتند: «... خدايمان گواه است که آقازادگي را به معني مرسوم و رايج و البته منفور امروزي، نه مي‌شناسيم و نه براي آن تربيت شده‌ايم... تا به امروز زندگي ما چيزي جز حقوق کارمنديِ پدر و معلميِ مادر نبوده است. نه سهمي در بورس داريم، نه سهامي در کارخانه‌اي و نه سفرهاي غرب و شرق عالم را به چشم ديده‌ايم... هم‌استاني‌هاي عزيز! مي‌دانيد پدر ما امروز دوران محکوميتش را به خاطر اخذ يک ميليارد و دويست ميليون تومان يا اندکي بيشتر يا کمتر، از فردي و مصرف تمام آن در جريان انتخابات مجلس شوراي اسلامي سپري مي‌کند. روالي که متاسفانه در همه ادوار مجلس شوراي اسلامي متداول بوده است. اما بدانيد که زندگي ما به گواه موجود، حتي ريالي آلوده به حرام نيست.»

 

دستور دولت براي رفع يک ممنوعيت براي گردشگران خارجي

بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مقام ارشد اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که حسب پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، آيين نامه مربوط به تعيين مناطق ممنوعه تردد و اسکان اتباع خارجي در مرزهاي کشور اصلاح شده و تردد و اسکان گردشگران، تجار و رانندگان خدمات عبور کالا از کشور (ترانزيت) داراي گذرنامه و رواديد معتبر و مجوزهاي مربوط، از ممنوعيت هاي فوق مستثنا مي شوند.

 

دردسرهاي يک قانون قديمي براي ديپلمات هاي وزارت خارجه

بر اساس نامه مسئولان وزارت امورخارجه به مديران ارشد نهاد رياست جمهوري، اعلام شده است که با گذشت 20 سال از زمان تصويب قانون نظارت بر مسافرت‌هاي خارجي کارکنان دولت و تأثير احتمالي مشکلات مالي و ارزي دولت در آن مقطع زماني بر احکام قانون يادشده، نوعي تعارض ضمني در ماهيت و شرح وظايف قانوني وزارت امور خارجه با قانون يادشده ديده مي شود که باعث به وجود آمدن مشکلات و موانعي براي فعاليت نمايندگان وزارت امور خارجه در عرصه بين‌ المللي و ايفاي وظايف محوله شده است.

************************************

روزنامه ایران******

روایت «الحیات» از هدف سفر «العبادی»

«الحیات» به نقل از منابع خود نوشت:« نخست وزیر عراق در جریان سفر اخیر به تهران، مسئولان ایران را در جریان مذاکرات هفته گذشته خود با مسئولان کشورهای غربی قرار داد و با آنان درباره امکان ایجاد سازوکارهایی برای هماهنگی میان مشاوران ایرانی و مشاوران امریکایی به منظور آمادگی برای آزادی سازی «الرمادی»، بحث و تبادل نظر کرد».

به گزارش «انتخاب»، این روزنامه عرب زبان افزود: «منابع همراه با حیدر العبادی در این سفر به این روزنامه گفتند: وی در این سفر حامل یک پرونده بود که قصد داشت آن را با مسئولان ایران در میان بگذارد و آن پرونده همکاری و هماهنگی در زمینه امنیتی و نظامی بود؛ بویژه اینکه وی هفته گذشته رایزنی هایی با مسئولان شش کشور صنعتی از جمله باراک اوباما رئیس جمهور امریکا در برلین داشته است. همچنین وی از تمایل امریکا برای ایجاد پایگاه جدید نظامی در نزدیکی بغداد برای آموزش و مسلح کردن عشایر سنی به منظور کسب آمادگی برای نبرد الرمادی سخن گفت».

 

ایران همکاری با طالبان را تکذیب کرد

سفیر ایران در افغانستان درباره شایعات اخیر رسانه‌های غربی درباره کمک ایران به طالبان برای مقابله با جریان امریکایی در افغانستان، هرگونه همکاری ایران با طالبان یا هر گروه تروریستی دیگری را رد کرده است.

محمدرضا بهرامی به خبرنگار «وال‌استریت ژورنال»  گفت: «ما از طالبان حمایت نکرده‌ایم و از هیچ گروه تروریستی یا افراط‌گرای دیگری هم حمایت نمی‌کنیم».

 

انتقاد از حضور احمدی نژاد در جایگاه مراسم شهدا

در ادامه واکنش ها به برخی حاشیه های مراسم وداع با شهدا در روز سه شنبه، حجت الاسلام زائری کارشناس مذهبی در یادداشتی اینستاگرامی به برنامه ریزان مراسم خرده گرفته که چرا اجازه داده اند محمود احمدی نژاد به جایگاه  برود. در بخشی از این یادداشت آمده است: « این عکس ها را ندیده بودم و از حضور احمدی نژاد در مراسم تشییع جنازه شهدا در بهارستان خبر نداشتم. من هم مثل صدها هزار نفر دیگر بین جمعیتی بودم که وسط بی برنامگی و بی نظمی متصدیان امور عرق می ریختند و لگد می شدند ولی به احترام شهدا به روی خود نمی آوردند.شب هم در برنامه گفت وگوی ویژه خبری از سردار باقرزاده تشکر کردم و از این یوم الله گفتم چون این عکس را ندیده بودم.

راستش فکر می کنم اگر سرسوزنی تدبیر و هوشمندی در برنامه ریزان این تشییع جنازه بود نباید اجازه می دادند احمدی نژاد بالای سن بیاید. ... و حتی هنگام سخنرانی محسن رضایی برای مردم دست تکان بدهد. لااقل بعد از این افتضاحات سریالی و دستگیری حلقه اولش نباید اجازه می دادیم. ما که وسط امت شهید پرور بودیم ولی کسانی که دور و بر سن بودند آیا به غیرتشان برنخورد و دلشان نلرزید ؟

 

روسیه و عربستان قرارداد هسته‌ای امضا کردند

«مسکو»  و «ریاض»، پنجشنبه توافقنامه بین دولتی همکاری در زمینه بهره برداری صلح‌آمیز از انرژی اتمی را امضا کردند.به گزارش «خبرآنلاین» به نقل از پایگاه اینترنتی «اسپیوتنیک»، روسیه و عربستان سعودی روز پنجشنبه توافقنامه بین دولتی همکاری در زمینه بهره برداری صلح‌آمیز از انرژی اتمی را امضا کردند.

«سرگی کی‌رینکو»، مدیر کل شرکت دولتی «روس اتم» و «عبدالله هاشم عبدالله یمانی»، رئیس مرکز انرژی اتمی و تجدید پذیر عربستان این سند را به امضا رساندند. عربستان، بارها تأکید کرده است که در صورت توافق هسته ای با ایران، «ریاض» نیز در مسیر دستیابی به انرژی هسته ای گام برخواهد داشت.

************************************

روزنامه جام جم**

خیالپردازی، از نوع اوباما

روزنامه وال‌استریت ژورنال با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی درباره بازگشت‌پذیری تحریم‌ها علیه ایران نوشت: باراک اوباما دوست دارد بگوید در صورتی‌که ایران هر توافق هسته‌ای را که امضا شود نقض کند، تحریم‌هایی که علیه این کشور اعمال شده قابل بازگشت است. اما این هم یکی دیگر از خیالپردازی‌های دولت اوباماست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این نشریه در مطلبی نوشت: در کنگره شرکت‌های نفتی جهان که امسال در لندن برگزار شد شاهد علاقه زیاد شرکت‌ها برای تجارت با ایران بعد از تحریم‌ها بودیم. این شور و اشتیاق تقریبا بعد از امضای توافق موقت در نوامبر 2013 در ژنو آغاز شد.

وال‌استریت ژورنال نوشته است: دو ماه بعد از آن اتحادیه اروپا ممنوعیت بیمه کشتی‌های حامل نفت ایران را برداشت. تقریبا در همان زمان مدیران اجرایی شرکت‌های شل، انی ایتالیا و دیگر شرکت‌های بزرگ نفتی اروپا با وزیر نفت ایران در وین ملاقات کردند. این علاقه‌مندی فقط به همکاری در صنعت نفت محدود نمی‌شود. نمایندگان شرکت‌های ایرباس، پژو سیتروئن، سوسیته ژنرال و بی. ان. پی در فوریه 2014 به ایران رفتند. ایرانیان و همتایان تجاری آنها در غرب زیرساخت‌های تجاری را هم ارتقا داده‌اند. این روزنامه افزود: شاید اوباما فکر می‌کند که اگر ایران توافق هسته‌ای را نقض کند همه این فعالیت‌های اقتصادی متوقف خواهد شد، اما به نظر می‌آید جامعه تجاری خلاف آن را باور دارد.

 

نشست مشترک وزرای ارشاد و کشور درباره کنسرت‌ها

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار است هفته آینده با وزیر کشور جلسه‌ای مشترک درباره برگزاری کنسرت داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی جنتی پس از پایان جلسه دولت در جمع خبرنگاران گفت: برخی از مصوبات قبلی دولت وجود دارد که به اداره اماکن نیروی انتظامی اجازه می‌دهد در برخی جاها دخالت کند که آن را اصلاح می‌کنیم. وی افزود: بر این اساس دیگر کنسرتی لغو نمی‌شود.

 

تدوین طرح 2 فوریتی برای افطاری‌ها

29 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی ممنوعیت تامین هزینه افطاری از محل اعتبارات غیرشخصی را تهیه و تدوین کردند.

به گزارش فارس، مهرداد بذرپاش، نماینده مردم تهران و عضو هیات‌رئیسه مجلس گفت: در ماده واحده این طرح آمده، تامین هزینه افطاری تمامی دستگاه‌های اجرایی مندرج در ماده 5 قانون خدمات کشوری از هر محل از جمله بودجه کل کشور، اعتبارات عمومی و اختصاصی، منابع داخلی، اعتبارات خارج شمول و منابع حاصل از صرفه‌جویی به هر میزان و به هر نحو مطلقا ممنوع است. عضو هیات‌رئیسه مجلس همچنین تصریح کرد: نمایندگان از هرگونه هدررفت بیت‌المال جلوگیری خواهند کرد و مردم عزیز کشورمان مطمئن باشند وکلای آنها تمامی تلاش خود را برای صرفه‌جویی در نهادهای کشور به کار خواهند گرفت.

 

وزیر کشور: با تبلیغات نامزدها در فضای مجازی برخورد می‌شود

وزیر کشور درباره تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس در فضای مجازی از جمله تلگرام، فیسبوک و وایبر اظهار کرد: اگر تبلیغات توسط نامزدها در فضای مجازی باشد، حتما تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

به گزارش تسنیم، عبدالرضا رحمانی‌فضلی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا تجمعاتی که از حامیان دولت هستند، لغو شده است، گفت: هیچ جا چنین چیزی نبوده و برنامه‌ای لغو نشده است. وزیر کشور درباره تجمع گروهی موسوم به حزب‌الله مقابل ساختمان وزارت ورزش در اعتراض به حضور بانوان در ورزشگاه‌ها نیز گفت: این تجمعات غیرقانونی است و برخورد لازم با آن صورت می‌گیرد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا تشکل یکتا که بتازگی اعلام موجودیت کرده از وزارت کشور مجوز گرفته است یا خیر، گفت: هنوز از وزارت کشور مجوز نگرفته‌اند و درخواستی هم نداشته‌اند و باید مجوز بگیرند.

 

واکنش ضرغامی به احتمال نامزدی‌اش در انتخابات مجلس

عزت‌الله ضرغامی، رئیس پیشین سازمان صدا و سیما در حاشیه مراسم ختم همسر محمدرضا رحیمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای حضور در انتخابات دارید، اظهار کرد: بنده فعلا هیچ برنامه‌ای برای هیچ چیز ندارم. از این بهتر و صریح‌تر نمی‌توانم پاسخ دهم.

به گزارش ایسنا، وی همچنین درباره مذاکرات هسته‌ای و بازرسی از مراکز نظامی ایران گفت: چارچوب و کلیات این مساله مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و طبق همان مصوبه عمل خواهد شد و مردم نباید نگران باشند. حضور مردم در صحنه حاکی از این است که چه می‌خواهند.

ضرغامی افزود: فکت‌شیت ایرانی در مراسم تشییع شهیدان صادر شد و مردم عملا بدون آن‌که تعبیر و تفسیری وجود داشته باشد با آن اجتماع بزرگ و عظیم خود، موضع جمهوری اسلامی ایران را اعلام کردند.

 

آخرین فرصت برای استعفا

براساس تقویم وزارت کشور برای انتخابات مجلس دهم، امروز آخرین فرصت استعفا برای آن دسته از مسئولانی است که قصد نامزدی در انتخابات مجلس را دارند.

وزیر کشور چندی قبل اعلام کرده بود، استعفا به این صورت نیست که مسئولی استعفا کند و به صورت سرپرست در مدیریتش باقی بماند، بلکه این کار خلاف است و حق ماندن در همان پست به صورت سرپرست را نخواهد داشت.

 

خرازی: «ندا» به اصلاح‌طلبی مدنظر امام(ره) معتقد است

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: ندا به هیچ وجه از اصلاحات عبور نخواهد کرد چون به باورهای اصلاح‌طلبی واقعی که مدنظر امام(ره) بود، اعتقاد دارد.

به گزارش فارس، صادق خرازی در نخستین همایش تشکیلاتی این حزب گفت: هدف ندای ایرانیان این است که گام‌های مشترکی در راستای منافع ملی بردارد و بتواند بحث اصلاح‌طلبی جامع را تبیین کند.

***********************************

 

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات