بسیجیان، همانهایی که امام(ره) در آن وصیت نامه سیاسی الهی خود آنها را با اصحاب پیامبر(ص) و سیدالشهداء(ع)، مقایسه می کند و رهبر فرزانه ی انقلاب آنها نیز آنها را متن ملت، وظیفه شناس حاضر در میدان های نیاز کشور، الگو و سرمشقی برای ملت های دیگر و... می دانند، نیروی درونزای داخلی کشور می باشند که در برهه ها و صحنه های مختلف توانسته اند با خنثی سازی انواع توطئه ها و عبور از گردنه های مختلف، پایداری و استحکام نظام اسلامی را تضمین کنند. اما آنچه در حال حاضر در ارتباط با بسیج مهم به نظر می رسد، شناخت نقشه ی دشمن در فضای ایجاد شده توسط استکبار برای نفوذ است. به عبارتی، در شرایطی که دشمن بر روی نفوذ و تغییر باورها و تغییر محاسبات مردم، نخبگان و مسئولان کشورمان متمرکز است، نقش بسیجیان می تواند مانند عرصه های دیگر پررنگ بوده و با ایفای نقش به جا و به موقع، این راهبرد دشمن را هم بی اثر کند. در این زمینه، اهتمام به موارد زیر حائز اهمیت است:
1- بصیرت افزایی: بصیرت، به عنوان قطب نمای حرکت و همان چیزی که باعث می شود بدانیم دشمن در کجاست و به سمت دوست نشانه نرویم، مانع از تقویت جبهه نفوذگذاران می شود و اولین شرط مقابله با نفوذ است که مجمهوعه بسیج و بسیجیان باید به تقویت هر چه بیشتر این مهم در خود بپردازند.
2- مطالبه گری : بسیجی می تواند پی گیر اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب از سوی مسئولین باشد. به عنوان مثال، در موضوع نفوذ اقتصادی، علاوه بر شناخت نقشه ی دشمن در راستای ورود شرکت های خارجی به بهانه ی سرمایه گذاری و در اصل ورود فرهنگ غرب به داخل کشور و تغییر ذائقه مردم، مطالبه کردن دستور رهبری در انتهای نامه ی ایشان به ریئس جمهور مبنی بر وارد نشدن کالاهای خارجی به کشور، امری مطلوب است و درعین حال پی گیر بودن عملکرد مسئولین در راستای اقتصاد مقاومتی و همینطور در مورد برنامه ی هسته ای و مسکوت نماندن این ابلاغ مهم توسط مسئولین است.
3- فرهنگ سازی در مقابل فرهنگ زدایی غرب: به فرمایش رهبر معظم انقلاب، فرهنگ بسیجی، فرهنگ معنویت، شجاعت، غیرت، استقلال، آزادگی و اسیر خواست های حقیر نشدن است. به هر میزان که این فرهنگ در میان اقشار مختلف بسیج و جامعه تقویت شود و توسعه یابد، نقشه دشمن در نفوذ و استحاله نظام با شکست مواجه می شود. راهکارهای زیر می تواند در این زمینه موثر باشد :
- مراقبت بر سبک زندگی اسلامی در زندگی شخصی و در بدنه ی بسیج
- توجه کردن به کانون خانواده به عنوان زیربنای هویت و شخصیت بسیج، بسیجیان و کل جامعه
- تقویت حس دینی و دین مداری و پیاده کردن آموزه های دینی در زندگی شخصی بسیجی
- دوری از اسراف، تجمل گرایی، اشرافی گری، محدودیت قایل شدن برای خود در خرید کالای خارجی و پای بندی عملی به مصرف کالای داخلی
- تقویت روحیه ی مقاومت، ایثار و شهادت در تفکر و اندیشه ی بسیج
- مجهز شدن به منطق مستحکم انقلاب برای پاسخگویی به شبهات ایجاد شده در خصوص ارکان مختلف نظام اسلامی