۹ سیمرغ برای «ابد و یک روز»/ «ایستاده در غبار» بهترین فیلم/ پرستویی بهترین بازیگر نقش اول مرد
سر وقت بودن مراسم موجب غافلگیری مهمانان مراسم شد و با گذشت 15 دقیقه از آغاز مراسم اختتامیه، سالن پر نشد. در این دوره از جشنواره، 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ و 11 فیلم در بخش نگاه نو و 11 فیلم در بخش هنر و تجربه حاضر بودند.
«فهرست مقدس» بهترین انیمیشن/ «a۱۵۷» بهترین مستند/ قیام برای اعتراض به «داعش»
به گزارش مشرق، با پخش سرود ملی ایران و قرائت آیاتی از قرآن، اختتامیه سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر راس ساعت 19 آغاز شد.
سر وقت بودن مراسم موجب غافلگیری مهمانان مراسم شد و با گذشت 15 دقیقه از آغاز مراسم اختتامیه، سالن پر نشد.
این مراسم به کارگردانی محمد پرویزی بود و اجرای آن را محمد سلوکی بر عهده داشت.
در این مراسم مسئولانی چون حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا تابش مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی، حسین مسافرآستانه مشاور رییس سازمان سینمایی، مصطفی ابطحی رئیس موسسه رسانههای تصویری، حسین نوشآبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس حاضر بودند.
همچنین حضور سینماگران و هنرمندان در مراسم اختتامیه چشمگیر بود و حمید فرخنژاد، مهتاب کرامتی، محمد معتمدی، رضا کیانیان، نیکی کریمی، ابوالحسن داودی، سید جمال ساداتیان، سیروس الوند، فرزاد موتمن، بهرام رادان، شهرام مکری، مجید مظفری، پرویز پرستویی، فرهاد اصلانی، طناز طباطبایی، نسیم ادبی و .... از جمله این افراد بودند.
در این دوره از جشنواره 22 فیلم در بخش سودای سیمرغ و 11 فیلم در بخش نگاه نو، 11 فیلم در بخش هنر و تجربه حاضر بودند.
همچنین امسال برای نخستین بار 8 انیمیشین در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند و مورد قضاوت قرار گرفتند. 11 مستند هم در بخش سینما حقیقت سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشتند.
این مراسم در برج میلاد برگزار شد.
قرار بود که مراسم اختتامیه سخنرانی نداشته باشد. اما اولین بخش برنامه سخنرانی محمد حیدری دبیر جشنواره فیلم فجر بود که در قالب نامه او به دبیر جشنواره قرائت شد.
دبیر جشنواره فیلم فجر: سینما المپیک نیست
در این نامه آمده بود:
سلام
این نامه را برای شما می نویسم شاید عجیب باشد که خودت برای خودت نامه بنویسی و خودت به خودت بگویی که چگونه می توانی بهتر باشی یا کجای این راه را باید دوباره ترمیم کنی؛ هیچ قاضی و محکمه ای جز وجدان نمی تواند انسان را با خودش رو به رو کند و از این دیدار در میعادگاه مفهوم عمل باکی نداشته باشد، پس... من محمد حیدری متولد سال 1349 زاده ایران، همین خاک پر غرور برای شما آقای حیدری دبیر محترم فجر می نویسم، جایگاهی که در آن قرار گرفته ای نه متعلق به تو نه بسیاری دیگر پیش و پس از توست، روخانه ای است که محل گذر است و دوباره از آن نمی توان گذشت. بیاموز از آن فرهنگ مدارا را که نیازمند جامعه مدنی امروز است به دوستان نزدیک باش و به رقیبان نزدیکتر. بگذار شنیدن از ضعف های خویش را بیاموزیم، بیاموز جشنواره آوردگاه سلیقه هاست. قیاس در کار هنری امری نسبی است و انتخاب سخت ترین کار است اما چاره ای جز انتخاب نیست و همین انتخاب است که تراژدی را می سازد، زندگی را می سازد و در کنار رقابت، رفاقت را می سازد.
آقای حیدری یاد بگیر امسال و این جشنواره می گذرد سیمرغ را تو نمی دهی. دیگران می گیرند و این هر دو در خانواده بزرگ سینما شکر خداوند را طلب می کند و تنگ نظری را در این میان جایی نیست چرا که مهم برنده شدن نیست و بیاموز که اصلا بردی و باختی وجود ندارد، سینما المپیک نیست، تصویری برای تشریح اندیشه هاست و به اشتراک گذاشتن خویش با دیگران با آینه ای در دست در برابر جامعه ای که نسبت به آن همگی مسئولیم... و مردمانی شریف که ما را می بینند و قضاوتمان می کنند.
از تو می خواهم سروری فرو افتاده باشی و باور داشته باش تو نیز کامل نبودی و نخواهی بود، در رفع ضعف ها و نقص های خویش بکوشی و اگر حسنی بود فراموشش کنی. دیگر آنکه بدانی همدلی و تعامل مسیری است برای ساختن چیزهایی است که نداریم تو را آقای حیدری و سینماگران این مُلک را به عنوان یک مخاطب سینما، به مدارا، همدلی و تعامل با یکدیگر و دوستی و صلح و پرهیز از هر گونه قضاوت و داوری دعوت می کنیم. امید، امید، امید نقشی که آینده را می سازد.
اعلام برگزیدگان بخش انیمیشین، اولین بخش اهدای جوایز جشنواره فیلم فجر بودند.
چهار فیلم:
*پادشاه آب به کارگردانی مجید اسماعیلی و تهیه کنندگی حسین سلطانی و مجتبی امینی
*خلیج فارس 2 به کارگردانی فرهاد عظیما و تهیه کنندگی سید وحید فرزادفر و فرهاد عظیما
*فهرست مقدس به کارگردانی و تهیه کنندگی محمد امین همدانی
*در مسیر باران به کارگردانی حامد کاتبی و تهیه کنندگی مریم چوپانزاده
نامزد دریافت سیمرغ بودند.
جایزه بهترین کارگردانی: ضمن تقدیر از مجید اسماعیلی برای فیلم پادشاه آب جایزه ویژه فیلم انیمشین اهدا میشود به حامد کاتبی برای فیلم «در مسیر باران»
جایزه بهترین فیلم انیمشین: به خاطر استفاده از ظرفیتها و امکانات بیانی اهدا میشود به فهرست مقدس به کارگردانی و تهیه کنندگی محمد امین همدانی
همدانی در سخنان کوتاهی گفت: دوستان تعجب کردند از اهدای جایزه به بخش انیمشین. بله این بخش در این دوره جشنواره وجود داشت. 8 انیمیشی داشتیم با متوسط تیم 50 نفره و حدود 2 یا 3 سال زمان برای ساخت و متوسط 1 میلیارد تومان هزینه برای هر کدام. دغدغه ما دغدغه سیمرغ نیست. دغدغه دیده شدن است. مخاطب من هم جشنواره نیست. بلکه مخاطب من مدیران فرهنگی هستند. در سالی که سال انیمیشن نامیده شد و انیمیشن شاهزاده روم از بسیاری از فیلم های دریافت کننده سیمرغ دوره گذشته بیشتر فروخته است و 8 انیمشین هم به صورت خودجوش به جشنواره آمده است چنین رفتاری با انمیشن میشود. امروز دنیا، سینما را با انیمیشن میشناسد اما ما بیتوجهیم. امیدوارم در سالهای آینده برخورد بهتری با انیمشین شود.
برگزیدگان بخش هنر و تجربه
نامزدهای این بخش عبارت بودند از:
*چهارشنبه به کارگردانی سروش محمد زاده
*سگ و دیوانه عاشق به کارگردانی علی محمد قاسمی
*ممیرو به کارگردانی هادی محقق
*نیم رخ ها به کارگردانی ایرج کریمی
*یک شهروند کاملا معمولی به کارگردانی مجیزد برزگر
تندیس هنر و تجربه به همراه جایزه نقدی اهدامیشود به سروش محمدزاده برای کارگردانی فیلم «چهارشنبه»
محمدزاده در سخنان کوتاهی ضمن تشکر از گروه هنر و تجربه از تهیهکننده و عوامل فیلم نیز تشکر کرد و فیلم و جایزه را به پدر و مادر خودش تقدیم کرد
تندیس هنر و تجربه به همراه جایزه نقدی اهدا شد به نیم رخ ها به کارگردانی ایرج کریمی و تهیهکنندگی علی حضرتی
حضرتی، تهیه کننده نیمرخ ها با تشکر از طراح صحنه و آهنگساز فیلم خود از مادر مرحوم ایرج کریمی دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید تا سیمرغ خود را به او هدیه کند.
مادر ایرج کریمی پس از دریافت هدیه خود با تقدیر از عوامل فیلم نیمرخ ها گفت: جای ایرج خالی است و از همه شما برای این محبت تشکر میکنم.
اهدای جوایز بخش مستند
نامزدهای بخش بهترین دستاورد فنی و هنری عبارت بودند از:
رضا تیموری برای تصویربرداری فیلم اهالی خیابان یکطرفه
مهدی آزادی برای تصویربرداری A157
سید حسن سیدی پریشان برای تصویربرداری فیلم خاطرات خانه متروک
مهدی حدادی برای تصویربرداری رؤیاهای دم صبح
هادی معصومدوست برای تدوین فیلم خوان بی خان.
ضمن تقدیر از مهدی آزادی برای تصویربرداری A157، سیمرغ بلورین اهدا میشود به رضا تیموری برای تصویربرداری فیلم اهالی خیابان یکطرفه
نامزدهای بخش بهترین کارگردانی عبارتند بودند از :
مهرداد اسکویی برای کارگردانی رؤیاهای دم صبح
بهروز نورانیپور برای کارگردانی A157
هادی معصومدوست برای فیلم خوان بی خان
رضا فرهمند و کمیل سهیلی برای فیلم آزادی
لقمان خالدی برای کارگردانی فصل هرس
که ضمن تقدیر از هادی معصومدوست برای فیلم خوان بی خان سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی تقدیم میشود به مهرداد اسکویی برای کارگردانی رؤیاهای دم صبح
اسکویی در سخنان کوتاهی گفت: نشان دادن رنج گاهی برای جلوگیری از ایجاد رنج است. وقتی مستندی می سازیم از یک رنج اجتماعی می خواهیم آلارم دهیم که زندگی بهتری داشته باشیم.
نامزدهای بهترین فیلم مستند عبارت بودند از
رؤیاهای دم صبح بهتهیهکنندگی مهرداد اسکویی
A157 بهتهیهکنندگی بهروز نورانیپور
زمناکو بهتهیهکنندگی محمد شکیبانیا
خوان بی خان بهتهیهکنندگی محسن استادعلی و نسرین عبدی
که ضمن تقدیر از زمناکو بهتهیهکنندگی محمد شکیبانیا سیمرغ بلورین تقدیم شد به 157 بهتهیهکنندگی بهروز نورانیپور
بهروز نورانی پور پس از دریافت جایزه خود گفت: همه شادی دریافت جایزه برای این فیلم رو تقدیم می کنم به همسرم که با تمام وجودش من را حمایت کرد در دوران انجام یک کار خطرناک و پر استرس. خدای بزرگ را سپاس می گویم که توفیق شد در این رویداد بزرگ، اثر من جایزه بگیرد. در این کار پدرم را از دست دادم و امید می کشم که او را در قیامت مجدداً ملاقات کنم.از دوست بزرگم رزاق کریمی که در این دوره به بچه های مستند ساز شخصیت و شأن داد، تشکر میکنم.
اصلانی،یکی از دواران بخش مستند جشنواره نیز پس از اعطای جایزه این فیلم گفت: درعین اینکه این فیلم را ستایش می کنم میخواهم که بلند شویم و یکپارچه در اعتراض به جنایتی که در سوریه علیه هموطنان کرد ما در حال اتفاق افتادن است، اعتراض کنیم. ما ملت ابراهیم هستیم و نژاد کرد نژاد اصیل ایرانی است و این ستم تنها بر آن ها نیست و بر بشریت است. امیدوارم این نیروهای بین المللی متوجه این ستم شوند، و آینده ما بی ستم باشد.
با پایان این بخش، محمد معتمدی، خواننده مطرح موسیقی ایرانی، به اجرای موسیقی پرداخت. اجرای این موسیقی البته تعجب حضار را به همراه داشت. نوازندگان این گروه روی صحنه حاضر نشدند و به صورت مجازی با خواننده همراهی میکردند.
اهدای جوایز بخش «نگاه نو»
نامزدهای بهترین کارگردانی این بخش عبارت بودند از
ابد و یک روز به کارگردانی سعید روستانی
ایستاده در غبار به کارگردانی محمد حسین مهدویان
متولد 65 به کارگردانی مجید توکلی
برادرم خسرو به کارگردانی احسان بیگلری
لاک قرمز به کارگردانی سید جمال سید حاتمی
که سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی نگاه نو اهدا شد به سعید روستایی برای فیلم «ابد و یک روز»
سعید روستایی که با استقبال ویژهای از سمت حاضرین در سالن مواجه شد گفت: خدا را شکر میکنم که توانستم بین بزرگان کشورم حضور پیدا کنم. آقا ملکان تنها کسی بود که در حالی که بقیه این فیلم نامه را در طول این دو سال باز نمیکردند که بخوانند، مرا حمایت کرد.
جایزه ویژه هیئت داوران بخش نگاه نو اهدا شد به محمدحسین مهدویان برای فیلم «ایستاده در غبار»
محمدحسین مهدویان پس از دریافت جایزه خود، به پشت تریبون رفت و گفت: خیلی تشکر می کنم از هیأت داوران و تبریک می گویم به سعید روستایی به خاطر جایزه ای که گرفت. از همسر و پدر و مادرم به خاطر سختی هایی که به خاطر شغل من کشیدند تشکر می کنم.
مانند ابراهیم حاتمی کیا، هر روز در سینمای ایران به این راحتی تولید نمی شوند، خیلی حیف است که او امشب اینجا نیست. زیبایی این است که وقتی ما جایزه می گیریم این بزرگان اینجا حضور داشته باشند.
نامزدهای بهترین فیلم عبارت بودند از:
ابد و یک روز به تهیه کنندگی سعید ملکان
ایستاده در غبار به تهیه کنندگی حبیب والی نژاد
متولد 65 به تهیه کنندگی محمد مهدی عسگرپور
لاک قرمز به تهیه کنندگی مجید مجیدی و کامران مجیدی
خانه ای در خیابان چهل و یکم به تهیه کنندگی سید محمود رضوی
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اهدا شد به فیلم ابد و یک روز به تهیه کنندگی سعید ملکان
اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ
برای اهدای جوایز این بخش، از بهرام رادان دعوت شد تا در کنار محمد سلوکی این بخش را اجرا کنند.
هیئت داوران این بخش متشکل از ابوالحسن داوودی، محمد داوودی، مجتبی راعی،؛ سید جمال ساداتیان، منوچهر شهسواری، مهدی فخیمزاده و نیکی کریمی برای اهدای جوایز این بخش به روی سن آمدند.
نامزدهای بخش بهترین جلوه های ویژه میدانی و جلوه های ویژه بصری عبارت بودند از :
سید هادی اسلامی برای فیلم "بادیگارد (جلوه های بصری)
ایمان کرمیان برای فیلم ایستاده در غبار (جلوه های میدانی)
فرید ناظر فصیحی برای فیلم "نفس" (جلوه های بصری)
محمد رضا نجفی امامی برای فیلم رسوایی 2 (جلوه های بصری)
که هیئت داوران، سیمرغ بلورین جلوههای ویژه میدانی را اهدا کرد به ایمان کرمیان برای فیلم ایستاده در غبار
ایمان کریمیان، دریافت کننده جایزه سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه میدانی پس از دریافت جایزه خود پشت تریبون رفت و از دستیارش و عوامل فیلم ایستاده در غبار تشکر کرد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای بصری نیز اهدا شد به سید هادی اسلامی برای فیلم "بادیگارد
سید هادی اسلامی دریافت کننده جایزه سیمرغ بلورین بهترین جلوه های ویژه بصری برای فیلم بادیگارد، گفت: از خانواده، همکاران و عوامل فیلم بادیگارد تشکر میکنم و جایزه خود را برخلاف مهدویان به ابراهیم حاتمی کیا تقدیم میکنم.
نامزدهای بلورین بهترین چهره پردازی عبارت بودند از :
ایمان امیدواری برای فیلم های "زاپاس" و "بادیگارد"
عبدالله اسکندری و مهرداد میرکیانی برای فیلم "لانتوری"
شهرام خلج برای فیلم "ایستاده در غبار"
مهرداد میرکیانی برای فیلم های "نفس" و اژدها وارد می شود"
سعید ملکان برای فیلم های "ابد و یک روز" و امکان مینا"
سیمرغ بلورین این بخش اهدا شد به سعید ملکان برای فیلم های "ابد و یک روز" و امکان مینا"
سعید ملکان پس از دریافت جایزه سیمرغ بلورین بهترین چهره پردازی، پشت تریوبن رفت و گفت: گله کردند از اینکه صحبت نکردم. از هیأت داوران فیلم های بخش نگاه نو و سودای سیمرغ و عوامل فیلم ابد و یک روز تشکر میکنم.
نامزدهای بهترین طراح صحنه و لباس عبارت بودند از
محمد رضا شجاعی برای فیلم "ایستاده در غبار"
امیر حسین قدسی و نگار نعمتی برای فیلم "اژدها وارد می شود"
بهزاد کزازی برای فیلم "امکان مینا"
محسن نصراللهی و رعنا امینی برای فیلم "خشم و هیاهو"
اصغر نژاد ایمانی برای فیلم "نفس"
که سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس اهدا شد به محمد رضا شجاعی برای فیلم "ایستاده در غبار"
محمد رضا شجاعی دریافت کننده جایزه سیمرغ بلورین طراحی صحنه برای فیلم ایستاده در غبار پشت تریبون رفت و گفت: الفبای این کار را حاتمی کیا و نعمت الله به من آموختند. در ایستاده در غبار کار ما حخیلی ویژه بود و برخلاف پروداکشن بزرگی که داشتیم به خاطر همراهی های جناب والی نژاد هیچ خستگی احساس نکردیم.
نامزدهای دریافت جایزه بهترین صدا عبارت بودند از
بهمن اردلان و سید علیرضا علویان برای فیلم "بادیگارد
سعید بجنوردی و محمد رضا دلپاک برای فیلم "لانتوری"
حسین بشاش و آرش قاسمی برای فیلم "خشم و هیاهو"
امین میرشکاری و سید علیرضا علویان برای فیلم "ابد و یک روز"
مهرشاد ملکوتی برای فیلم "ایستاده در غبار"
سیمرغ بلورین بهترین صدا اهدا میشود به سعید بجنوردی و محمد رضا دلپاک و محمدرضا مهدوی برای فیلم "لانتوری"
دلپاک، پس از دریافت جایزه بهترین صدابرداری، گفت: اینکه صدای فیلم لانتوری شنیده شد برای من خیلی ارزشمند است.کار ما پلی بک نیست، بلکه رکورد است و شاید نتوانم خوب صحبت کنم. اما می گویند همه مردم دنیا شاید به زبان های مختلف صحبت کنند، اما می توانند به یک زبان سکوت کنند، عزیزی در جمع ما نیست که 20 روز است سکوت کرده است. جایزه خود را به یدالله نجفی تقدیم میکنم.
نامزدهای بخش بهترین موسیقی متن
کریستف رضایی برای فیلم "اژدها وارد می شود"
مسعود سخاوت دوست برای فیلم "نفس"
محمد رضا علیقلی برای فیلم "امکان مینا" و "دختر"
کارن همایونفر برای فیلم "بادیگارد"
پیمان یزدانیان برای فیلم "به دنیا آمدن"
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن اهدا شد به محمد رضا علیقلی برای فیلم "امکان مینا" و "دختر"
علیقلی در جمع حاضر نبود و رضا میرکریمی برای دریافت این جایزه به روی سن آمد.
نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین تدوین عبارت بودند از:
سجاد پهلوان زاده برای فیلم "ایستاده در غبار"
بهرام دهقانی برای فیلم "ابد و یک روز"
سپیده عبدالوهاب برای فیلم "به دنیا آمدن"
هایده صفی یاری برای فیلم "لانتوری"
محمد رضا موئینی و هدی موئینی برای فیلم "امکان مینا"
که سیمرغ بلورین این بخش اهدا شد به بهرام دهقانی برای فیلم "ابد و یک روز"
بهرام دهقانی پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین تدوین برای فیلم ابد و یک روز گفت: سخت است در برابر این جمع حرف زدن. از هیأت داوران به سبب این قدردانی تشکر میکنم، این جایزه را از طرف دیگر همکارانم که نامزد دریافت این جایزه شدند، دریافت میکنم. خوشحالم که سعید روستایی و هم نسلانش اجازه نمی دهند سینما، بمیرد و از بین برود. برخلاف حرف هایی که عده ای خاص در این شبها در تلویزیون می زدند، این 120 سال که سینما به وجود آمده، به یمن وجود آن تمام مشکلات در دنیا حل خواهد شد و نسل جوان اجازه مرگ سینما را نخواهد داد.
نامزدهای بخش بهترین فیلمبرداری عبارت بودند از
حمید خضوعی ابیانه برای فیلم "دختر"
هومن بهمنش برای فیلم "اژدها وارد می شود"
پیمان شادمان فر برای فیلم "خشم و هیاهو"
محمود کلاری برای فیلم "بادیگارد"
فرشاد محمدی برای فیلم "امکان مینا"
که سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری اهدا شد به پیمان شادمان فر برای فیلم "خشم و هیاهو"
نامزدهای دریافت بهترین بازیگر نقش مکمل زن
بهنوش بختیاری برای بازی در فیلم "من"
مریلا زارعی برای فیلم "دختر"
ژاله صامتی برای فیلم "آخرین بار کی سحر را دیدی؟"
شبنم مقدمی برای فیلم های "زاپاس" و "نفس"
شیرین یزدان بخش برای فیلم "ابد و یک روز"
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن اهدا شد به شبنم مقدمی برای فیلم های "زاپاس" و "نفس"
شبنم مقدمی سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن را برای بازی در فیلم های نفس و زاپاس دریافت کرد و گفت: از اینکه مجدداً شایسته دریافت این جایزه شدم، از هیأت داوران تشکر میکنم. دو سال پیش که این سیمرغ روی شانه های من نشست پدرم در کنارم بود. دو سال قبل آن سیمرغ را به پدر و مادرم تقدیم کردم، امسال این سیمرغ را به روح او تقدیم می کنم. این سیمرغ برای روح او ناقابل و برای من بسیار ارزشمند است. او روی پای خودم ایستادن را به من آموخت.
نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد عبارت بودند از
حمیدرضا آذرنگ برای فیلم "عادت نمی کنیم"
امیر جدیدی برای فیلم "من"
سیامک صفری برای فیلم "آخرین بار کی سحر را دیدی؟"
آذرخش فراهانی برای فیلم "مالاریا"
نوید محمد زاده برای فیلم "ابد و یک روز"
که سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد اهدا شد به نوید محمد زاده برای فیلم "ابد و یک روز"
نوید محمدزاده، سیمرغ بلورین بهترین بازیگری نقش مکمل مرد را برای بازی در فیلم ابد و یک روز دریافت کرد و با حضور پشت تریبون به جای سخنرانی، سکوت معناداری کرد.
نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول زن:
پریناز ایزدیار برای فیلم "ابد و یک روز"
ساره بیات برای فیلم "عادت نمی کنیم"
مینا ساداتی برای فیلم "امکان مینا"
طناز طباطبایی برای فیلم "خشم و هیاهو"
الهام کردا برای فیلم " به دنیا آمدن"
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن اهدا شد به پریناز ایزدیار برای فیلم "ابد و یک روز"
پریناز ایزدیار پیش از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن پشت ترییون رفت و از عوامل فیلم ابد و یک روز تشکر کرد.
او پس از این قدردانی جایزه خود را دریافت کرد.
نامزدهای بهترین بازیگر نقش اول مرد
فرهاد اصلانی برای فیلم "دختر"
پرویز پرستویی برای فیلم "بادیگارد"
رضا کیانیان برای فیلم "کفش هایم کو"
پیمان معادی برای فیلم "ابد و یک روز"
نوید محمد زاده برای فیلم "خشم و هیاهو"
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد اهدا شد به پرویز پرستویی برای فیلم "بادیگارد"
پرویز پرستویی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای فیلم بادیگارد دریافت کرد و گفت: من پرویز پرستویی بازیگر نقش حیدر ذبیحی بادیگارد هستم. خالق بادیگارد ابراهیم حاتمی کیاست. خوشحالم که در هدایت و رهبری ابراهیم حاتمی کیا، توانستم ایفاگر نقشی باشم که اعضای محترم هیأت داوران این نقش را شایسه سیمزغ بلورین دانستند، سلام عرض میکنم خدمت حضار محترم و میخواهم این سیمرغ را تقدیم کنم اول به ابراهیم حاتمی کیا و به رسم ادب تقدیم میکنم به اساتید محترمی که در این سالن حضور ندارند. استاد عزت الله انتظامی، علی نصیریان، جمشید مشایخی، محمدعلی کشاورز و داوود رشیدی، 5 تن سینمای ایران.
نامزدهای دریافت سیمرغ بهترین فیلمنامه
فرهاد توحیدی و مرتضی اصفهانی برای فیلمنامه "امکان مینا"
سعید روستایی برای فیلمنامه "ابد و یک روز"
امیر عربی برای فیلمنامه "آخرین بار کی سحر را دیدی؟"
مهران کاشانی برای فیلمنامه "دختر"
محمد حسین مهدویان برای فیلمنامه "ایستاده در غبار"
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اهدا شد به سعید روستایی برای فیلمنامه "ابد و یک روز"
سعید روستایی برای فیلم نامه ابد و یک روز جایزه سیمرغ بلورین را دریافت کرد و گفت: من تشکر خیلی ویژهای میخواهم از هیأت داوران بخش نگاه نو و بخش سودای سیمرغ. با اجازه همه اعضای فیلم ابد و یک روز این سیمرغ را تقدیم میکنم به بازیگری که فیلم نامه نویس خوبی هم هست. پیمان معادی.
نامزدهای دریافت بهترین کارگردانی
کمال تبریزی برای کارگردانی فیلم "امکان مینا"
سعید روستایی برای کارگردانی فیلم "ابد و یک روز"
فرزاد موتمن برای کارگردانی فیلم "آخرین بار کی سحر را دیدی؟"
محمد حسین مهدویان برای کارگردانی فیلم "ایستاده در غبار"
سید رضا میرکریمی برای کارگردانی فیلم "دختر"
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر اهدا شد به سعید روستایی برای کارگردانی فیلم "ابد و یک روز"
جایزه ویژه هیت داوران برای بهترین کارگردانی نیز اهدا شد به هومن سیدی برای فیلم "خشم و هیاهو"
نامزدهای دریافت سیمرغ بهترین فیلم جشنواره
منوچهر محمدی برای تهیه کنندگی فیلم "امکان مینا"
سعید ملکان برای تهیه کنندگی فیلم "ابد و یک روز"
فرزاد موتمن برای تهیه کنندگی فیلم "آخرین بار کی سحر را دیدی؟"
سید رضا میرکریمی برای تهیه کنندگی فیلم "دختر"
حبیب والی نژاد برای تهیه کنندگی فیلم "ایستاده در غبار"
سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره ، اهدا شد به حبیب والی نژاد برای تهیه کنندگی فیلم "ایستاده در غبار"
بنان به نمایندگی از حبیب والی نژاد جایزه بهترین فیلم جشنواره را برای فیلم ایستاده در غبار دریافت کرد و گفت: دوست داشتیم این فیلم را مردی ببیند که دوست داشتیم جایزه را به او تقدیم کنیم و او ماه ها قبل شهید شد و از میان ما رفت: سردار شهید حاج حسین همدانی.
سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی نیز توسط محمد حیدری، حجتالله ایوبی و علی جنتی اهدا شد به قیلم «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار
نرگس آبیار سیمرغ زرین بهترین فیلم با نگاه ملی را در سی و چهارمین دوره جشنواره فجر را برای فیلم نفس دریافت کرد و گفت: مانند خیلیها دیگر تشکر میکنم از همراهانم در پروژه نفس. فیلمی درباره معصومیت، کودکی و رویاها و شاید فرصت نیاز دارد تا در ایام اکران و پس از جشنواره مردم آن را تماشا کنند و به آن ارتباط بگیرند.
بعد از بخش اهدای جوایز تقدیر ویژهای از خانواده جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان به عمل آمد.
در اقدامی غافلگیرکننده، در انتهای اختتامیه جشنواره حجتالله ایوبی در حکمی، محمد حیدری را به عنوان دبیر جشنواره سال بعد منصوب کرد.
جایزه و سیمرغ بلورین فیلم برگزیده تماشاگران نیز اهدا شد به فیلم «ابد و یک روز »
5 فیلم برگزیده جشنواره از نگاه مردمی هم به این ترتیب معرفی شدند:
5- اژدها وارد می شود 3/03
4. ایستاده در غبار 3/13
3. بارکد: 3/20
2.بادیگارد 3/43
1.ابد و یک روز 3/61
میرکریمی رئیس خانه سینما که فیلم خود را از بخش رقابت آرای مردمی خارج کرده بود، برای فیلم پشت تریبون رفت و گفت: امسال یک تیم حدوداً 100 نفره آرای مردم را جمع کردند و شبانه روز کار کردند و خود فیلم ها را ندیدند و در رأس ایشان علی آشتیانی پور بود.
منبع: مشرق