صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۶  ، 
کد خبر : ۲۸۹۴۸۵

امیر پوردستان: موصل به‌زودی آزاد می‌شود

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ‌گونه یگان نظامی به سوریه اعزام نکرده‌ایم و طبق درخواست‌‌های سوریه نیروهای نظامی به‌عنوان مستشار اعزام کرده‌ایم.
امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره اینکه ایران اعلام کرده مشاورانی را به سوریه اعزام خواهد کرد، اظهار داشت: یکی از درخواست‌های دولت سوریه از جمهوری اسلامی ایران اعزام نیروهای نظامی به‌عنوان مستشار برای ارائه راهبردها و کمک‌های لازم به ارتش این کشور است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سال‌های گذشته این نیروها را اعزام می‌کرد و هفته پیش به نیروی زمینی ارتش ایران اعلام شد که تعدادی از نیروهای خود را به‌عنوان مستشار به سوریه اعزام کند.

* یگان اعزام نکرده‌ایم، اما در سوریه مستشار داریم

امیر پوردستان افزود: ما سرباز نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم و حاضریم در هر جایی که نظام صلاح می‌داند، با قوت و قدرت و استحکام مأموریت انجام دهیم. حضور ما در سوریه، یگانی نیست و ما یگانی را به سوریه اعزام نکرده‌ایم زیرا داعش را دشمن اصلی خود نمی‌دانیم، زیرا داعش دشمن کوچکی است که مشغول یک سری شیطنت‌کاری است.

وی تأکید کرد: چون داعش را دشمن اصلی خود نمی‌دانیم، لازم نمی‌بینیم که یک یگان مخصوص را به سوریه اعزام کنیم اما نفراتی را به‌عنوان مستشار به سوریه اعزام کرده‌ایم تا از فضای عملی و عملیاتی از نظر آموزشی به‌خوبی بهره برداری کنند و قابلیت‌های عملیاتی ارتش جمهوری اسلامی را برای مقابله با دشمن اصلی که قطعاً آمریکاست، بالا ببرند.

* مأموریت مستشاری ایران در سوریه با قدرت ادامه دارد

امیر پوردستان در پاسخ به این سؤال که آیا مأموریت یا تعداد مستشاران ایرانی مستقر در آن کشور تغییری کرده است، اظهار داشت: آتش‌بسی که امروز در سوریه است، یک آتش‌بس صوری و ظاهری است و ما شاهد یک آتش‌بس همه‌جانبه نیستیم، زیرا گروهک‌های تروریستی داعش و النصره از این آتش‌بس جدا شده‌اند و جزو توافقنامه آتش‌بس نیستند و همچنان در جنوب و شمال سوریه به شیطنت‌ها و تحرکات خود ادامه می‌دهند لذا مأموریت مستشاری نیروهای ایرانی در سوریه کمافی‌السابق با قوت و قدرت در همه حوزه‌ها ادامه دارد.

* هماهنگی‌های ایران، روسیه و ارتش سوریه

فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره چگونگی هماهنگی ایران با روسیه در سوریه گفت: هماهنگی ایران با روسیه در سوریه کمافی‌السابق به‌قوت خود باقی است. خروج بخشی از نیروهای روسیه از سوریه به‌معنای جداشدن از پشتیبانی‌های عملیاتی نیست زیرا هواپیماهای روسی این قابلیت را دارند که از خاک روسیه پروازهای عملیاتی خود را انجام بدهند و از یگان‌های زمینی سوریه پشتیبانی کنند.

وی افزود: خروج بخشی از نیروهای روسی از سوریه شاید به‌علت مضیقه‌های ناشی از یک سری آمادها و پشتیبانی‌های ارتش روسیه بوده باشد و مقامات روس صلاح دیدند که بتوانند از این نیروها در محل مناسب خودش استفاده کنند، و هر زمان که نیاز به پشتیبانی لازم بود، از همان محل اقدام به پشتیبانی کنند و در صورت نیاز همان نیروهای روسی در محل‌های قبلی خود در غرب سوریه مستقر بشوند و بار دیگر به پشتیبانی زمینی از ارتش بپردازند.

امیر پوردستان خاطرنشان کرد: قطعاً هماهنگی های لازم وجود دارد زیرا پشتیبانی عملیاتی مستلزم هماهنگی همه واحدها است و هرگاه که عملیاتی زمینی اجرا می‌شود، پشتیبانی هوایی باید متناسب و هماهنگ با آن عملیات باشد، و اهدافی را هم که نیروهای هوایی می‌خواهند منهدم کنند‌، باید توسط نیروهای زمینی مشخص بشود بنابراین در همه زمینه‌ها همکاری‌های لازم بین ارتش روسیه، ارتش سوریه و نیروهای مستشاری ایران وجود دارد.

وی درباره موضع‌گیری آمریکا در قبال برنامه موشکی ایران اظهار داشت: ما به‌عنوان بازوهای مسلح جمهوری اسلامی ایران وظیفه داریم که ظرفیت‌ها و توانمندی‌های عملیاتی خودمان را متناسب با تهدیدها بالا ببریم که این اصلی‌ترین وظیفه نیروهای مسلح است و در این رابطه یک سری خطوط قرمز داریم که توسط فرمانده معظم کل قوا تعیین شده است، و این خطوط قرمز سلاح‌های هسته‌ای، شیمیایی و میکروبی است، که مطلقاً به‌دنبال این سلاح‌ها نیستیم و نمی‌رویم ولی در بقیه حوزه‌ها برای ارتقا و بالابردن ظرفیت‌های عملیاتی و دفاعی خود از هر امکاناتی در داخل کشور و جهان استفاده خواهیم کرد.

* ارتقای ظرفیت موشکی هیچ ارتباطی به برجام و قطعنامه 2231 ندارد

امیر پوردستان افزود: ارتقای ظرفیت موشکی نیروی زمینی ایران اصلاً هیچ ارتباطی به برجام و قطعنامه 2231 ندارد و در این اسناد نیز گنجانده نشده است و ما متناسب با تهدیدها و نیازهایمان وظیفه خود می‌دانیم که ظرفیت موشکی کشور را بالا ببریم و برنامه موشکی را توسعه بدهیم و قطعاً رایزنی‌هایی که تاکنون آمریکا درباره برنامه موشکی ایران داشته و از این رایزنی‌ها نتیجه‌ای نگرفته است، پس از این هم نتیجه‌ای نخواهد گرفت.

وی اظهار داشت: مسئله دوم این است که آمریکا نشان داده که کشوری غیرقابل اعتماد است و قطعنامه‌ها و پیشینه آمریکا نشان داده است که نمی‌توان به صحبت‌های مقامات آمریکایی اعتماد کرد به همین دلیل ما برای پشتیبانی از دیپلماسی کشورمان باید از یک نیروی نظامی قدرتمند برخوردار باشیم تا سیاستمداران ما با تکیه بر این قدرت دفاعی بتوانند با استحکام حرف خودشان را بزنند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره چالش‌های پیش روی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی زمینی متناسب با تهدید تلاش کرده است که ظرفیت‌های خودش را بالا ببرد. ما در سالهای گذشته یعنی پس از سپتامبر 2001 با فضایی از تهدید به‌نام تهدید در حوزه جنگهای ناهمطراز مواجه بودیم، و آمریکا با رزم‌ناوهایش به منطقه آمد و اطلاع داشتیم که هدف و قصد آمریکایی‌ها حمله به ایران است و ما متناسب با این فضا ظرفیت‌های لازم را در خودمان ایجاد کردیم یعنی دکترین عملیاتی، تاکتیکی و رسته‌ای را تعریف کردیم و رزمایش‌ها را بر این مبنا ساماندهی کردیم و لایه‌های دفاعی را پیش‌بینی کردیم.

* جنگهای نیابتی، فضای جدید تهدیدات در جامعه جهانی

امیر پوردستان افزود: امروز فضای جدیدی از تهدیدات بر جامعه جهانی حاکم است که این فضا همان فضای جنگهای نیابتی است که بازیگران این فضا گروهک‌های تروریستی و تکفیری هستند. ما ضمن اینکه تهدیدات در فضای جنگهای ناهمطراز را مدنظر داریم، متناسب با تهدید در حوزه جنگهای نیابتی نیز خودمان را آماده کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما در این زمینه تشکیل یگان‌های واکنش سریع، تشکیل مدرسه تک‌تیراندازی، آماده کردن سلاح‌ها و تجهیزات متناسب با فضای تهدید در حوزه جنگهای نیابتی است و چند هزار ساعت فعالیت، نحوه عمل، ساختار، سازمان، تجهیزات، تکنیک و تاکتیک گروهک‌های تروریستی و تکفیری را رصد کرده‌ایم و متناسب با این امور آئین‌نامه‌های رزمی خودمان را نوشته‌ایم و این آئین‌نامه‌ها را در رزمایش‌ها پیاده کرده‌ایم.

* تلاش کشورهای مرتجع برای کشاندن تهدیدات تروریستی به مرزهای ایران

امیر پوردستان اظهار داشت: نیروی زمینی ایران در هر دو فضا آماده مقابله با تهدیدها است و این را هم می‌دانیم که برخی از کشورهای مرتجع منطقه علاقمند هستند که تهدیدات گروهک‌های تروریستی و تکفیری را به مرزهای ایران نزدیک کنند، و ما برای این مسئله هم آمادگی داریم و اعلام هم کرده‌ایم که خط قرمز 40کیلومتری را در آن سوی مرزها ترسیم کرده‌ایم و راهبرد ما این است که هر گروهک تروریستی و تکفیری قبل از نزدیک شدن به مرز باید از بین برود و با هیچ کشوری هم تعارف نداریم و اگر احساس کنیم که یک گروهک تروریستی و تکفیری در 40کیلومتری مرز ایران تهدیدی به حساب می‌آید، این گروهک قبل از اینکه به مرزهایمان نزدیک شود، باید منتظر برخورد قاطع ما باشد.

* خط قرمز 40کیلومتری برای تمام مرزها از جمله پاکستان

فرمانده نیروی زمینی در پاسخ به این سؤال که آیا مقابله با داعش تا عمق چهل‌کیلومتری مخصوص عراق است یا همه مرزهای ایران، گفت: ما چهل کیلومتر را اطراف مرزهای‌مان تعریف کرده‌ایم. من دیداری با وابسته پاکستان داشتم و اعلام کردم که "ما احساس می‌کنیم که گروهک‌های تروریستی و تکفیری در کشور شما پا می‌گیرند" که وی تکذیب کردند، اما این خط قرمز چهل‌کیلومتری برای تمامی مرزهای ماست و ما اگر احساس کنیم و رصد کنیم که این تهدید وجود دارد، قطعاً برخورد خواهیم کرد.

* عربستان از مؤسسان گروهک‌های تروریستی است

امیر پوردستان درباره گزارش‌های غیررسمی درباره اعزام گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورهای منطقه برای برهم زدن امنیت ایران اظهار داشت: واضح و مسلم است که یکی از بنیانگذاران و مؤسسین اصلی گروهک‌های تروریستی و تکفیری کشور عربستان است.

وی افزود: متأسفانه عربستان در این رابطه پشتیبانی‌های زیادی کرده است؛ هم پشتیبانی‌های فکری و هم پشتیبانی‌های مالی فراوانی برای تشکیل گروهک‌های تروریستی و تکفیری کرده است، که یک حرکت صهیونیستی و آمریکایی است، اما اعتقاد ما این است که کسی که باد بکارد طوفان درو می‌کند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: احساسم این است که گروهک‌های تروریستی و تکفیری قبل از اینکه تهدیدی برای جمهوری اسلامی باشند، قطعاً تهدیدی برای خود عربستان خواهند بود و تاریخ این را نشان داده است. سابقه تاریخی این را نشان داده است که کشورهایی که این گروهک‌ها را تشکیل داده‌اند شاید در یک مقطع زمانی کوتاه، تابع و فرمانبردار آنها بوده‌اند، ‌اما بعد از مدتی کوتاه برمی‌گردند و به‌نوعی چاقو دسته خود را می‌برد. من اطمینان دارم که اگر عربستان دست از حمایت این گروهک‌ها برندارد، همان‌طور که اروپا را درگیر کرده‌اند، قطعاً عربستان را نیز درگیر خواهند کرد.

* موصل در آینده نزدیک آزاد می‌شود

فرمانده نیروی زمینی ارتش در پاسخ به این سؤال که ایران چه‌کمکی می‌تواند به عراق برای بازپس‌گیری مناطق این کشور از داعش انجام دهد، گفت: وضعیت نیروهای مسلح عراق امروز با گذشته خیلی فرق می‌کند، هم تجربه لازم و هم اتحاد و وحدت لازم را به دست آورده‌اند. ما اگر مقداری به عقب برگردیم، شاید این قدرت و قوت و استحکام و وحدتی که امروز در ارتش عراق وجود دارد، نداشت.

وی اظهار داشت: امروز ارتش عراق از یک قابلیت بسیار بالایی برخوردار است ضمن اینکه نیروهای مردمی نیز سازمان‌یافته شده‌اند و به‌کمک ارتش آمده‌اند. من احساس می‌کنم که با توجه به وحدت ملی که امروز در عراق شکل گرفته است و دولت قدرتمندی که امروز در عراق حاکم است، مؤلفه‌های قوی هستند که بتوانند از ارتش حمایت و پشتیبانی کنند و ان شاء الله ارتش عراق را به آن اهدافی که مد نظر است که اصلش آزادی موصل است نزدیک کنند.‌‌

امیر پوردستان تأکید کرد: پیروزی‌های اخیر که در عراق و صحنه عملیاتی آن پیش آمده است بیانگر این مطلب است که موصل هم در آینده نزدیکی آزاد خواهد شد و تزلزلی که ما در گروهک‌های تکفیری می‌بینیم باز مؤید این مطلب است که در آینده نزدیک ان شاء الله شاهد آزادی موصل و تمامی عراق از دست گروهک‌های تکفیری و تروریستی هستیم.

وی افزود: نکته‌ای درباره گروهک‌های تکفیری و تروریستی بگویم که آن این است که با توجه به سابقه تاریخی این گروهک‌ها می‌توان از آنها به‌عنوان یک فتنه یاد کرد. فتنه فضا را غبارآلود می‌کند و به هم می‌ریزد، اما عمرش طولانی است و ما اگر روند شکل‌گیری گروهک‌های تکفیری و تروریستی را ملاحظه کنیم، می‌بینیم که این گروهک‌ها به‌نسبت روزهای اولشان، از آن قوت و قدرت و استحکام برخوردار نیستند و هرروز نشانه‌های تزلزل و استیصال و شکست را در آنها بهتر می‌توانیم مشاهده کنیم، هم در صحنه عراق و هم در صحنه سوریه، یعنی آخرین نفس‌هایشان را می‌زنند و من احساس می‌کنم که با روندی که هست و قوتی که نیروهای مسلمان پیدا کرده‌اند، ان شاء الله تا پایان سال ما امید داریم که این فتنه هم برچیده شود و سوریه و عراق رنگ آرامش و آسایش را به خود ببینند.

* داعش در استان دیالی عراق هنوز هوادارانی دارد

امیر پوردستان تأکید کرد: در خرداد سال 93 گروهک تروریستی و تکفیری داعش تلاش کرد خودش را به مرزهای ما نزدیک کند آن موقع از قدرت و استحکام خوبی برخوردار بود ضمن اینکه ارتش عراق انسجام لازم را نداشت، اما هم ارتش عراق و هم نیروهای مردمی وحدت و همدلی و انسجام خوبی پیدا کردند و هم اینکه اکنون نشانه‌های شکست در گروهک‌های تروریستی و تکفیری پیدا شده، به همین خاطر احساس ما این است که نمی‌توانند تهدید سازمان یافته‌ای علیه ما داشته باشند، اما با توجه به تبلیغاتی که دارند و پولهایی که خرج می‌کنند هنوز در استان دیالی که هم‌مرز استان ایلام و کرمانشاه است هوادارانی از این گروهک تروریستی وجود دارند. در ماههای گذشته ارتش عراق و نیروی الحشد الشعبی عملیات بسیار خوبی را داشتند، باقی‌مانده‌های گروهک را توانستند در این استان از بین ببرند اما هنوز هوادارانی وجود دارند که می‌توانند بستر حرکتی را فراهم کنند حرکت انفرادی و گروهی، اما یک حرکت جمعی را نمی‌توانند.

* شناسایی و انهدام تیم تروریستی و تکفیری در مرز

امیر پوردستان اظهار داشت: ما دراسفندماه سال گذشته شاهد بودیم یک تیم تروریستی و تکفیری از مرزهای غربی وارد شدند اما با توجه به توانمندی و هوشیاری نیروهای مستقر در مرز که از نیروهای زمینی وجود دارد این گروهک شناسایی و منهدم شد و قبل از اینکه حرکتی انجام دهند حرکتشان در نطفه خفه شد.

* ارتش و مردم یمن نیازی به پشتیبانی هیچ کشوری ندارند

فرمانده نیروی زمینی ارتش در پایان گفت: اتهام‌زنی‌های آمریکا و متعاقب آن عربستان سعودی علیه جمهوری اسلامی ایران درباره حمایت نظامی از یمن چیز تازه‌ای نیست، ما ضمن تکذیب این مسئله، اعتقاد داریم ارتش یمن و مردم یمن از چنان قابلیت و استحکامی برخوردارند که نیاز به پشتیبانی هیچ کشوری ندارند، همان‌طور که امروز با دست خالی و سلاح‌های اندک توانستند برابر ارتش عربستان که به‌نوعی تمامی دنیای استکبار درحال حمایت از اوست بایستند و حرف حق خود را بزنند و طوفان قاطعیت را چنان درهم بپیچند که کسانی که چنین نامی برای آن انتخاب کرده بودند از کرده خود پشیمان شدند، و به‌دنبال راهی هستند که محترمانه از این نبرد خود را خارج کنند و خود را نجات دهند که اگر زودتر این کار را نکنند، با یک رسوایی و فضاحت جمع‌ناشدنی باید یمن را ترک کنند.
منبع: تسنیم
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات