صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۲  ، 
کد خبر : ۲۸۹۵۳۷

آخرین تحولات سیاسی و میدانی عراق

هواپیماهای نیروی هوایی عراق هزاران برگه را بر فراز شهر موصل تخلیه کردند که در آن از اهالی این شهر می خواست خود را برای عملیات آزادسازی موصل آماده کنند.
 اعتصابات مردمی در عراق با تدابیر شدید امنیتی و بسته شدن خیابان‌های اصلی و برخی پل‌ها همراه شده و باعث ترافیک سنگین در برخی مناطق بغداد شده است. بغداد از چند هفته گذشته شاهد بحران سیاسی در مورد ساختار دولت این کشور بوده است. حیدرالعبادی نخست وزیر به دنبال تشکیل دولت تکنوکرات از عناصر دانشگاهی و مستقل به جای افراد وابسته به احزاب مختلف است. 
 
پارلمان عراق امروز مناقشه جدیدی در مورد رئیس پارلمان و امکان برکنار شدن یا روی کار ماندن سلیم الجبوری و معاونان وی می شود. بعد از اینکه سلیم الجبوری نشست روز سه شنبه گذشته پارلمان را برای رأی‌گیری در مورد لیست دولت متشکل از 14 فرد پیشنهادی العبادی به تعویق انداخت، نمایندگان پارلمان با امضای 174 نفر، الجبوری را از سمت خود برکنار کردند. این در حالی است که دادگاه عالی فدرال عراق قرار است امروز قانونی بودن جلسه برکناری الجبوری از این سمت را بررسی کند. 
 
متحصنان در پارلمان خواستار برگزاری جلسه‌ای برای انتخاب هیئت رئیسه جدید هستند، آنها به ادعای برخی نمایندگان از تایید ضمنی مرجعیت عراق برخوردار شده اند. در این میان مقتدا صدر رئیس جریان صدر عراق نیز خواستار استعفای فوری وزرا و طرح کابینه جدید وزارتی طی حداکثر 72 ساعت آینده شده است که این مدت فردا به پایان می رسد. بعد از درخواست مقتدا صدر برای استعفای وزرای کابینه ، حامیان وی از شهرهای مختلف عراق اقدام به تحصن در میدان التحریر در مرکز بغداد کرده اند. همچنین صدها نفر دیگر نیز در مقابل مراکز تعدادی از وزارتخانه‌ها تحصن کرده و خواستار استعفای وزرا شدند. منابع مطلع از داخل جریان صدر گزارش می‌دهند که هواداران این جریان برای عزیمت به بغداد جهت شرکت در تحصن‌های متعدد از استان‌های عراق فراخوان شده‌اند. 

نمایندگان وابسته به ائتلاف دولت قانون که ریاست آن را حیدرالعبادی در اختیار دارد، اعلام کردند که اختلافات سیاسی موجود در پارلمان به از بین‌ بردن روند اصلاحات کشور منتهی خواهد شد. جاسم محمد جعفر نماینده پارلمان عراق در اظهاراتی مطبوعاتی تأکید کرد که اختلاف بین نمایندگان، چه نمایندگان متحصن یا دیگران به معنای از بین بردن روند اصلاحات در کشور است. رقابت بین دو مجموعه موضوعی طبیعی است، اما برخی طرف‌ها وجود دارند که تأثیرگذاری خوبی در دو طرف داشته و می‌توانند برای از بین بردن این اختلاف وارد عمل شوند. 
 
در همین رابطه از کربلا گزارش می‌رسد که هیئتی از نمایندگان اعتصاب ‌کننده با شیخ عبدالمهدی کربلایی نماینده آیت‌الله سیستانی مرجعیت شیعه در عراق دیدار کردند. آیت الله کربلایی در این دیدار تنها به اظهارات نمایندگان هیئت مذکور در مورد تازه‌ترین تحولات سیاسی و دیدگاه‌های نمایندگان اعتصاب‌ کننده گوش داد و هیچ موضعی در این خصوص مطرح نکرد. البته برخی نمایندگان مدعی هستند که ایشان از اعتصاب حمایت کرده اند. 

تحولات میدانی مبارزه با داعش 
 
از تحولات میدانی مبارزه گروه‌های نظامی با جریان‌های تروریستی در عراق گزارش می‌دهد که در روند عملیات آزادسازی نینوا 300 فرد مبارز از ارتش عراق به مقر فرماندهی عملیات در منطقه قاطع مخمور در جنوب موصل رسیده اند. وظیفه‌ این نیروها ایجاد حمایت لازم از مقر عملیات است تا نیروهای امنیتی کنترل کامل اراضی آزاد شده از دست داعش را در دست بگیرند. 
 
یک منبع در مرکز فرماندهی این عملیات اعلام کرد که روستاهای آزاد شده نیازمند عناصر مسلح جدید است تا از سقوط مجدد آنها به دست داعش جلوگیری شود. این منبع تصریح کرد که آمادگی‌هایی برای آغاز مراحل دیگر عملیات نظامی در این منطقه ایجاد شده است.  

هواپیماهای نیروی هوایی عراق هزاران برگه را بر فراز شهر موصل تخلیه کردند که در آن از اهالی این شهر می خواست خود را برای عملیات آزادسازی موصل آماده کنند. این نوشته ها تأکید داشت که نیروهای امنیتی عراق بسیار به آن ها نزدیک شده اند. این در حالی است که برخی از روستاهای جنوب شهر موصل که پایگاه مقدماتی داعش برای دفاع از این شهر هستند، نظیر الحویجه و قاطع مخمور به آزادسازی کامل نزدیک شده اند و عناصر داعش مرتبا نیروهای خود را از بخش های مختلف این شهرها به عقب می کشند. 

همچنین فرماندهی عملیات آزادسازی نینوا در شمال کشور اعلام کرد که در عملیات این نیروها 30 نفر از عناصر گروه تروریستی داعش به هلاکت رسیده و ادوات نظامی آن نیز خسارت های گسترده ای دیده است. بخش مبارزه با تروریسم عراق نیز از پاک‌سازی تمامی روستاهای واقع در میان شهر هیت و المحمدی از مین های کار گذاشته شده به دست تروریست ها خبر داد. 
 
 
کارشکنی های آمریکا در روند مبارزه با داعش 
 
مخالفت آمریکایی ها با طرح های دولت و ارتش عراق و کمیته های مردمی در زمینه اولویت مبارزه با گروه های تروریستی در ماههای اخیر یکی از عوامل اصلی تأخیر در تکمیل عملیات آزادسازی عراق است، این در حالی است که یگان‌های گسترده ای از ارتش و نیروهای مردمی و عشایر آماده مبارزه با داعش هستند. 

نقشه کلی مناطق که باید از سوی نیروهای دولتی پاکسازی شود، شامل موصل، الانبار و فلوجه است. موصل در شمال عراق. این شهر پایتخت اصلی داعش است و سرکردگان آن احتمالا در این شهر مستقر هستند. داعش در درگیری‌های خود برای دفاع از مقر اصلی‌اش در موصل، همواره به احتمال انفجار سد موصل واقع در شمال غربی این شهر اشاره می‌کند که این اتفاق می‌تواند فاجعه زیست محیطی برای شهرها و روستاهای نینوا واقع در جنوب و جنوبی غربی این سد رقم بزند. 
 
بخش الانبار که از غرب الرمادی آغاز شده و از شمال تا امتداد نهر فرات و جولان تا مرزهای سوریه امتداد پیدا می‌کند، شامل بیشتر شهرها و مناطق نفت خیز غربی عراق است و محور اساسی ارتباط عراق با اردن  سوریه و عربستان در آن قرار دارد. 

فلوجه در نزدیکی بغداد از غرب این شهر و مشرف به ورودی شمالی کربلا است.  این منطقه یکی از اساسی‌ترین مناطق داعش در عراق به شمار می رود. داعش با استفاده از بستر مناسب این منطقه به صورت گسترده در آن توزیع شده و آن را  پایگاه اساسی بیشتر عملیات خود در عراق قرار داده است. عملیات های تروریستی متعدد داعش در مناطق مختلف عراق معمولا در این منطقه برنامه ریزی و مقدمات آن فراهم می شود. 
 
با توجه به اطلاعات عملیاتی و میدانی مختلف از توانمندی های داعش در این سه منطقه می‌توان گفت که فلوجه اهمیت و حساسیت بسیار بیشتری نسبت به موصل و غرب الانبار دارد، چرا که نقطه فرماندهی عملیات این گروه تروریستی در عراق به شمار می‌رود، درگیری‌های دفاعی و هجومی داعش از آنجا مدیریت شده و عملیات انتحاری متناسب با نیازهای داعش در جبهه‌های مختلف از غرب الانبار در کرانه رود فرات گرفته تا صلاح الدین و ورودی های جنوبی موصل و حاشیه رود دجله از آنجا توزیع می شود. 

اما آمریکا همواره از طریق فرماندهان نظامی خود در عراق سعی دارد روند حمله به این منطقه و آزادسازی فلوجه را با تاخیر مواجه کند. چرا که اگر این منطقه آزاد شود، زمینه مناسب برای تسلط بر سایر مناطق حضور داعش نیز فراهم می شود و داعش خیلی زود شکست می خورد. استراتژی آمریکا در این مانع‌تراشی کاملاً مشخص است، این کشور می‌خواهد تمامی نیروهای شرکت کننده در جنگ عراق و سوریه، شامل نیروهای دولتی و مخالفان و تروریست‌ها را به فرسایش بکشاند و این گونه وانمود کند که تنها آمریکا است که با داعش مبارزه می کند و ابتکار عمل میدانی و نظامی را در دست دارد. 
 
درحالی‌که کارشکنی‌های آمریکایی‌ها برای تجهیز ارتش عراق سلاح های تأثیرگذار از جمله هواپیماهای جنگنده ادامه دارد، وزارت دفاع عراق دیروز یکشنبه اعلام کرد که سه هواپیمای جنگنده از نوع سوخوی 25 که از روسیه خریداری شده است، وارد این کشور شد. براساس این گزارش چندین تن تسلیحات و مهمات مختلف شامل تسلیحات سبک ، نیمه سنگین و سنگین از بخش های دیگر وارد عراق شده است.

وزارت دفاع اعلام کرد که ورود این محموله های تسلیحات و مهمات در نتیجه برنامه کاملی است که ادارات مرتبط با این وزارتخانه برای تقویت قدرت مبارزاتی ارتش عراق و تأمین نیازمندی‌های آن در این مرحله حساس برای سرکوب تروریست ها انجام داده است.
منبع: مشرق
نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات