تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۱  ، 
کد خبر : ۲۹۰۹۸۳

عبدالله نوري: منتقد را نمي‌توان نفوذي دانست

(روزنامه آرمان – 1394/09/28 – شماره 2928 – صفحه 3)

فشار بر روحاني تا انتخابات بيشتر مي‌شود

عبدا... نوري ديگر خود را يك فعال سياسي- جناحي نمي‌داند و مدت‌هاست پذيراي اقشاري است كه مي‌داند ديدگاه‌هايش بر انتخاب و تصميمات آنها موثر است. اگرچه در جلسات رسمي اصلاح‌طلبان حضور ندارد اما مشخص است كه به طور كامل در جريان جزييات اين تصميمات قرار مي‌گيرد و مواضع وديدگاه‌هاي خود را به آنها ارائه مي‌كند. او اخيرا هم با شوراي اصلاح‌طلبان سيرجان ديدار كرده و از نفوذ و بهترين رويكرد انتخاباتي و عملکرد دولت و رئيس‌جمهور با آنها سخن گفته است.

او در ابتدا با يادآوري زيان‌هاي جبران‌ناپذير تندروها براي كشور بيان كرد: «روي كار آمدن دولت تدبير و اميد، نگراني بالايي براي جريان تندرو ايجاد کرده است، طبيعي است كه اين جريان در مقابل آنچه خطر مي‌پندارد و چه بسا بيشتر نگران محدود شدن منافع گروهي جريان خود است، موضع‌گيري و هياهو كند و راهي كه دولت انتخاب كرده است را به ضرر كشور معرفي كند، درحالي كه از ديدگاه بسياري از مردم نه‌تنها چنين نيست بلكه در شرايط كنوني، رفع مشكلات كشور و منافع ملي و محدود شدن فشارهاي مختلف بر مردم با حمايت از دولت آقاي روحاني ممكن به نظر مي‌آيد.» عبدا... نوري با اشاره به واژه نفوذ اظهار کرد: «همچنان كه امام علي(ع) در نامه خويش به مالك اشتر يادآور شده‌اند، بايد نگران نفوذي بود كه معمولا از سوي افراد چاپلوس و منفعت‌طلبي صورت مي‌گيرد كه نزد مقامات هستند، اما منتقد را نمي‌توان نفوذي دانست زيرا او با توجه به جايگاه انتقادي كه دارد، نه در پي نفوذ، بلكه عمدتا به دنبال اصلاح است.

پس نبايد براي يافتن نفوذي به ميان منتقدين رفت. به نظر مي‌آيد براي يافتن نفوذي بايد در اطرافيان و مقربين و متملقين جست‌وجو كرد. وی در ارتباط با نفوذ در روابط خارجي خاطرنشان كرد: بايد از نفوذ غرب نگران بود از نفوذ شرق هم بايد نگراني داشت. البته استقلال به معناي قطع ارتباط با ديگر كشورها نيست، زيرا ارتباط و تعامل با نظام بين‌الملل با حفظ اصول و رعايت عزت مي‌تواند در راستاي منافع ملي باشد. وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به اهميت شناخت دشمن اصلي افزود: «نفوذي اصلي همان‌گونه كه در قرآن بيان شده، شيطان و ابليس است كه بايد مراقب آن باشيم. در شناخت دشمن بهتر است به خودمان نگاه كنيم و ببينيم دشمن اصلي و قدرتمند ما قبل از استكبار جهاني، نفس اماره خودمان است و راه مبارزه با آن، خودسازي و تهذيب نفس و گسترش اخلاق و اصول انساني است.»

قدرت سياسي و اجتماعي اصلاح‌طلبان همسطح نيست

عبدا... نوري در ادامه سخنان خود بيان کرد: «در شرايط كنوني قدرت سياسي اصلاح‌طلبان با قدرت اجتماعي آنان همسطح نيست و حضور و نقش جريان رقيب در نهاد‌هاي قدرت بیشتر از سهمي است كه در ميان مردم و قلوب آنها دارند و تحليل نتايج انتخابات سال ۹۲ مويد اين صحبت است. متاسفانه جرياني كه مقابل رويكرد اصلاح و اعتدال قرار دارد، براساس قدرتي كه در اختيار دارد، براي تحقق اهداف خود به ويژه كاهش قدرت سياسي اصلاح‌طلبان، كوشش مي‌كند. با وجود اين نابرابري و سهم و حضور اندك اصلاح‌طلبان در نهادهاي قدرت و تلاش مستمر براي تبليغ عليه اصلاحات، به فضل پروردگار و به دليل همسويي بيشتر با خواست‌هاي اجتماعي، به نظر مي‌رسد اقبال افكار عمومي از برنامه‌هاي اصلاح‌گرايانه و اعتدالي به مراتب بيشتر و پررنگ‌تر است.»

وي ادامه داد: «چنانچه واقعيت‌ها براي مردم بيان شود، چه واقعيت‌هاي زمان حال، چه دهه‌هاي گذشته و چه دوره قبل از انقلاب، مي‌توان در جهت جلب اعتماد مردم گام برداشت. به عنوان نمونه، چندي قبل كه مستندهايي درباره تحولات انقلاب اسلامي و پيروزي آن از سيما پخش می‌شد، درباره بسياري از شخصيت‌هاي موثر در شكل‌گيري انقلاب ايران، از حضرت امام(ره) تا شاه سخن به ميان آمد ولي حرف و سخني از برخي ديگر به عنوان شخصيت برجسته و اثرگذار در شكل‌گيري و پيروزي انقلاب ايران گفته نشد.

آيا با حذف صوري نام اين افراد و سانسور نام و تصاوير ايشان، نقش ايشان، مبارزات ايشان، اثر‌گذاري ايشان و سختي‌ها و مرارت‌هايي كه ايشان براي انقلاب متحمل شدند نيز نام ایشان از تاريخ حذف مي‌شود؟ آيا اينگونه مي‌توان افكار عمومي را جذب كرد و جلب اعتماد کرد؟» وزیر اسبق کشور در ادامه اين بحث افزود: «وقتي برخي جريان‌هاي رسانه‌اي با صرف هزينه‌هاي گزاف به گونه‌اي عمل كنند كه همسو با خواست و انتظارات بسياري از مردم نباشد و در بيان و تحليل اخبار و اتفاقات روز و تحولات تاريخي همه واقعيت‌ها بيان نشود، به‌طور طبيعي جامعه به شبكه‌هاي مجازي و ماهواره‌اي روي مي‌آورد و مسبب آن، كساني‌ هستند كه مردم را به اين سمت سوق داده‌اند.

نظر مردم با قلب واقعيت تغيير نمي‌كند

عبدا... نوري با تاكيد مجدد بر اهميت بيان واقعيت به مردم، گفت: «آيا اصلاح‌طلبان طرفدار ايجاد مشكل در كشور هستند؟ آيا بسياري از بزرگان اصلاح‌طلب كه عمرشان، وقف خدمت به كشور و مردم شده است و انتقاداتشان را، با وجود تمام مضايق و تنگناها، آن هم به جهت اصلاح‌گري و بهبودخواهي و حفظ مصالح عاليه كشور مطرح مي‌كنند، به دنبال ضربه زدن به كشور هستند؟ با قلب واقعيت و تكرار اخبار نادرست، نظر مردم را نمي‌توان تغيير داد، چرا كه آنان نيز واقعيات را مي‌دانند.» وی افزود: «آيا افرادي كه حداقلِ مباني اخلاق اسلامي را رعايت نمي‌كنند ارزشي هستند؟ اگر چنين افراد ارزشي باشند، كلمه ارزشي خراب مي‌شود. بگذاريم كلمات در مفهوم خود باقي بمانند، ارزشي، ارزشي باشد و افراطي هم افراطي.»

بسياري، حل مشكلات اقتصادي را در گرو توافق هسته‌اي مي‌دانند

وزیر کشور دولت اصلاحات با اشاره به موضوع برجام افزود: «افكار عمومي حساسيت قابل توجهي نسبت به حل مسالمت‌آميز مساله هسته‌اي داشت، از اين رو توافق با استقبال گسترده‌اي از سوي جامعه روبرو شد و خشنودي و رضايت آنان را در پي داشت. بسياري از مردم حل مشكلات اقتصادي را در گرو حل اين معضل مي‌دانند. برجام به جزئي از مسائل روزمره آنها بدل شده است و اگر كسي با برجام مخالفت كند، او را مخالف منافع خودشان مي‌دانند.» عبدا... نوري با اشاره به انتخابات پيش رو اظهار داشت: «با توجه به پايگاه اجتماعي نيرومند اصلاح‌طلبان و جريان معتدل و همراه دولت آقاي روحاني، هر انتخاباتي كه با در نظر گرفتن معيارهاي قانوني برگزار شود، نتيجه‌اش براي طيف مقابل نگران‌كننده است. به همين دليل آنها از مجموعه امكاناتي كه در اختيار دارند استفاده مي‌كنند تا شايد به نتيجه مورد دلخواه خود برسند.

پس از مديريت موفقيت‌آميز دولت تدبير و اميد براي به نتيجه رساندن پرونده هسته‌اي كه به برجام منتهي شد، در چند ماه پيش رو، دولت بايد با توكل به خدا و همجهت با خواست و اراده اكثريت مردم، برگزاري انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي را با تدبير و هوش سياسي و آرامش مديريت كند.» وی با اشاره به اعمال فشار عليه دولت افزود: «جناب آقاي روحاني تاكنون بيش از حد انتظار ظاهر و فشار زيادي را متحمل شده است و معلوم نيست اگر فرد ديگري جاي ايشان بود مي‌توانست اينگونه عمل كند. اين فشارها قطعا تا انتخابات خبرگان و مجلس بيشتر خواهد شد، بنابراين بايد تلاش كرد تا اوضاع به گونه‌اي پيش برود كه مجلسی معتدل و همگام با شرايط جامعه و خواست اكثريت مردم شكل گيرد و مردم مطمئن شوند انتخاب‌كننده اصلي و نهايي خودشان هستند.»

http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/137517

ش.د9405042

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات