از چند روز پیش کارکنان پالایشگاههای نفت فرانسه اعتصابی را در اعتراض به طرح اصلاح قانون کار آغاز کردهاند.
به گزارش گروه بین الملل بصیرت به نقل از ایرنا، معترضان که پالایشگاه ها و ذخایر سوخت در فرانسه را هدف قرار داده اند اکنون دامنه این اعتراضات را به صنعت برق و نیروگاه های هسته ای فرانسه نیز کشانده اند و با رای اعضای اتحادیه های کارگری، کارکنان نیروگاههای اتمی فرانسه امروز به اعتصابات و اعتراضات صنفی پیوسته اند.
اعتصاب و اعتراض صنفی در فرانسه امروز همچنین وارد هشتمین روز خود شد.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: چهار هزار مگاوات از ظرفیت برق هسته ای فرانسه روز پنجشنبه به دنبال ادامه اعتصاب قطع شد.
این خبرگزاری افزود: تارنمای RTE فرانسه که تامین برق فرانسه را عهده دار است این آمار را نشان میدهد.
اعضای اتحادیه CGT در 19 نیروگاه هسته ای فرانسه روز گذشته (چهارشنبه) به پیوستن به اعتصاب های سراسری این کشور رای دادند.
سایت RTE خروج 9 راکتور هسته ای برق بدون برنامه قبلی را بدنبال رای روز گذشته کارکنان به اعتصاب ها را نشان می دهد.
یکی از معترضان به لایحه جدیدقانون کار به شبکه تلویزیونی فرانس24 گفت که راهپیمایی های اعتراض آمیز کافینیست و باید از سلاح بزرگتری استفاده کرد.
فرانس24 گزارش داد: به درخواست اتحادیه CGT، تمامی 19 نیروگاه هسته ای فرانسه برای پیوستن به اعتصاب در روز پنجشنبه، رای داده اند.
این شبکه تلوزیونی گزارش داد در صورتی که فرانسه در زمینه تولید برق فلج شود، شرکت RTE فرانسه که مسئولیت تهیه برق در این کشور را برعهده دارد نیروگاه های 'هیدروالکتریک سوختی' را به مدار وارد خواهدکرد و واردات برق را نیز به عنوان یکی دیگر از گزینه ها مدنظر قرار خواهد داد.
فرانس24 افزود: هرچند خاموشی کامل فرانسه را در بر نخواهد گرفت اما مناطق حساس و استراتژیک را شامل خواهد شد.
در حالی دولت فرانسه با تهدید خاموش شدن نیروگاه های برق هسته ای از سوی معترضان مواجه است، که تامین سوخت در این کشور نیز در پی اعتصاب های گسترده با مشکل مواجه شده است.
از 12 هزار جایگاه عرضه سوخت در سراسر فرانسه، چهار هزار و 26 جایگاه کمابیش با مشکل کمبود سوخت مواجه هستند.
اتحادیه صنایع نفتی فرانسه (Ufip) روز چهارشنبه اعلام کرد: به منظور مقابله با تهدید کمبود سوخت ناشی از ناآرامی های مدنی و اعتراض ها به لایحه اصلاح قانون کار، بهره برداری از ذخایر راهبردی سوخت آغاز شده است.
گزارش ها حکایت از آن دارد که هم اکنون فعالیت شش پالایشگاه از هشت پالایشگاه در سراسر فرانسه تعطیل شده و یا فعالیت در آن ها با کندی صورت می گیرد. همچنین کارکنان همه هشت پالایشگاه فرانسه در نظر دارند در اعتصاب سراسری روز پنجشنبه شرکت کنند.
هدف این اعتراض ها، اعمال فشار بر دولت و وادار کردن آن به پس گرفتن لایحه جنجالی اصلاح قانون کار اعلام شده است.
به گزارش ایرنا، «مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه پیشتر با تاکید بر این که دولت لایحه اصلاح قانون کار را پس نخواهد گرفت، وعده داد که همه سایت های نفتی فرانسه از حضور معترضان آزاد خواهد شد.
لایحه اصلاح قانون کار که به نام «مریم الخمری» وزیر کار فرانسه مشهور شده، دست کارفرمایان را برای اخراج کارگران بازتر می کند و نرخ پرداخت های اضافه کاری و نیز اضافه کاری در شب را کاهش می دهد. افزایش اختیارات شرکت ها در تغییر ساعات قانونی کار در هفته نیز از جمله موارد اصلاحی قانون کار است.
از سوی دیگر به گزارش پرس تی وی، شبکه انتقال برق فرانسه (آر تی ئی) اعلام کرد در پی آغاز اعتصاب در نیروگاههای اتمی فرانسه، ظرفیت تولید برق این کشور دستکم 4 گیگاوات کاهش یافته است.
آر تی ئی روز پنجشنبه افزود کارگران دستکم 9 راکتور اتمی فرانسه به اعتصاب عمومی دیگر بخش ها پیوستهاند.
اعتصاب در نیروگاههای اتمی فرانسه از آن جهت برای مقامات پاریس نگران کننده است که انرژی هستهای حدود 75 درصد از برق مورد نیاز این کشور را تامین میکند.
اتحادیه کنفدراسیون عمومی کار فرانسه (سیجیتی) پیشتر اعلام کرده بود کارگران 16 نیروگاه اتمی از 19 نیروگاه اتمی فرانسه به برگزاری اعتصاب یک روزه در روز پنجشنبه، رای دادهاند.
اعتصاب کارگران پالایشگاهها در فرانسه دولت این کشور را مجبور کرد از ذخایر استراتژیک سوخت خود استفاده کند.
فرانسیس دوزو، رئیس اتحادیۀ صنایع نفت فرانسه، روز چهارشنبه گفت: «طی دو روز گذشته، از آنجایی که پالایشگاهها دچار مشکلات عملیاتی بودهاند و مخازن نفتی تحت محاصره (کارگران معترض) قرار گرفته بودند، ما از منابع ذخیره شدۀ خود استفاده کردهایم.»
وی افزود با توجه به ترس مصرفکنندگان از تشدید شرایط، خرید سوخت در برخی مناطق سه یا حتی بیش از پنج برابر شده است.
به گفته تحلیلگران، ذخایر سوخت فرانسه نزدیک به چهار ماه می تواند نیازهای این کشور را تامین کند.
طی چند ماه اخیر دولت فرانسه برای اجرای سیاستهای ریاضتی و مقابله با افزایش نرخ بیکاری، اصلاحاتی برای قانون کار پیشنهاد کرد که در پارلمان این کشور به تصویب رسید.
پمپ بنزینی در شهر رنه، غرب فرانسه، 5 اردیبهشت 1395 (عکس از خبرگزاری فرانسه)
این اصلاحات شامل قطع پرداختی اضافهکاریهای بیش از 35 ساعت است تا کارفرمایان بتوانند نیروهای بیشتری را به خدمت بگیرند.
اعتصاب و محاصره پالایشگاهها از سوی معترضان تاکنون عملکرد 6 پالایشگاه نفت از 8 پالایشگاه فرانسه را مختل کرده است.
پلیس در تلاش برای شکستن محاصره پالایشگاههای نفت است که گفته شده به درگیریهای پراکنده منجر شده است.
به گفته آلن ویدالی، وزیر حمل و نقل فرانسه، 40 درصد از پمپ بنزین ها در اطراف پاریس با مشکل کمبود سوخت مواجهند.
با توجه به اینکه هنوز مذاکرهای میان معترضان و دولت درباره اصلاح قانون کار صورت نگرفته انتظار می رود طی روزها یا هفتههای آتی این بحران همچنان ادامه یابد.