تاریخ انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸  ، 
کد خبر : ۲۹۳۹۷۰

وقتی «بیل گیتس» از طرح بسیج کپی می‌کند

(روزنامه كيهان – 1395/04/22 – شماره 21388 – صفحه 6)

بیل گیتس، پایه‌گذار شرکت کامپیوتری مایکروسافت، به تازگی از طرحی برای کمک به نیازمندان خبر داد که نمونه این طرح سه سال است توسط بسیج سازندگی در مناطق محروم کشورمان در حال اجرا است.

سازمان بسیج سازندگی پس از طرح گفتمان «اقتصاد مقاومتی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، به صورت عملی و کاربردی به فعالیت در حوزه‌ها و مولفه‌های مردمی این اندیشه ورود کرد.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، از حدود سه سال پیش در راستای تحقق این حماسه اقتصادی، بسیج سازندگی به ارائه تسهیلات خود اشتغالی، اشتغال زایی و مشاغل خانگی و توزیع هزاران جوجه در سراسر کشور و در مناطق محروم اقدام و علاوه بر توزیع مرغ و جوجه، کار واگذاری دستگاه‌های جوجه‌کشی به صورت اقساطی را هم آغاز کرده است.

اما به تازگی شنیده شده، بیل گیتس،که از او با عنوان ثروتمندترین شخص در جهان و پایه گذار شرکت مایکروسافت نام برده می‌شود، گفته است که برای کمک به مبارزه با فقر در جهان، در نظر دارد در طرحی به عنوان «انقلاب مرغی» 100 هزار قطعه جوجه را به صورت رایگان در اختیار مردم کم درآمد 12 کشور فقیر جهان ازجمله کشورهای قاره آفریقا قرار دهد.

جوجه‌های اهدایی آقای گیتس، در میان روستائیان این کشورها توزیع خواهد شد تا پس از پرورش آنها به منظور تولید و فروش تخم‌مرغ و همچنین تکثیر و فروش مرغ منبع درآمد جدیدی برای دریافت کنندگان ایجاد کند.

علی حسین رعیتی مسئول اجرایی قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج سازندگی با اشاره به طرح بیل گیتس که به انقلاب مرغی در دنیا معروف شده است و در حال تبلیغات رسانه ایست، گفت: طرح اهدای مرغ بومی در روستاها و مناطق محروم توسط این سازمان از سال 92 اجرا و سالیانه 5 هزار واحد پرورش نیز راه‌اندازی شده است.

وی افزود: هر خانواده که قصد ورود به این طرح را دارد با دریافت حداقل 70 مرغ بومی هم از محصولات ارگانیک استفاده می‌کند و هم در سبد غذایی از آن بهره می‌برد.

رعیتی با بیان اینکه در سه سال گذشته حدود 11 هزار واحد راه اندازی شده است، گفت: تعداد مراکز تکثیری مرغ بومی در سراسرکشور 6 مرکز است و تعداد محدودی نیز زیر نظر بخش خصوصی کار می‌کنند که این تعداد جوابگوی نیاز ما نیست در حالی‌که با افزایش این مراکز می‌توان در جهت حفظ نژاد مرغ بومی گام برداشت و به معیشت خانوارها در روستاها کمک کرد.وی با اشاره به اینکه پرورش مرغ در خانه‌ها جزء فرهنگ قدیمی ما ایرانیان بوده است، افزود: متأسفانه این فرهنگ در 10 - 15 سال اخیر کمرنگ شده و تلاش ما در سازمان بسیج سازندگی به برگرداندن این فرهنگ است تا مردم خود به تولید دست بزنند و هم از تولید خود استفاده کنند.این مقام مسئول ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه دستگاه‌ها بتوان این الگو را جهانی کرد.

رعیتی با تاکید بر اینکه طرح آقای بیل گیتس سال‌های قبل توسط بسیج انجام شده و به نحوی می‌توان گفت ایشان از طرح بسیج کپی‌برداری کرده است، گفت: کاری که ما در بسیج انجام داده ایم استفاده از ظرفیت بسیج برای توزیع مرغ‌های بومی در روستاها و بهره‌برداری مردم بوده است.

بیل گیتس در مورد طرح انقلاب مرغی گفته است: اهدای چند مرغ و یک خروس به یک خانواده فقیر می‌تواند آن را تا حد زیادی از چنگ فقر رهایی بخشد زیرا خانواده با پرورش و فروش جوجه قادر خواهد بود حدود 1250 دلار در سال درآمد اضافی کسب کند. با توجه به اینکه درآمد روزانه این قبیل خانواده‌ها معمولا از دو دلار در روز تجاوز نمی‌کند، کسب چنین مبلغی کمک بسیاری به بهبود وضعیت آنان خواهد کرد.

پـایـه‌گـذارشـرکـت مایکروسافت این ضرب‌المثل را یادآور شده که اگر به فردی یک ماهی بدهند، قوت یک روز او را تامین کرده‌اند اما اگر فن ماهیگیری را به او بیاموزند، زمینه معاش یک عمر او را فراهم آورده‌اند. او گفت که «این ضرب‌المثل را می‌توان در مورد جوجه هم به کار برد و گفت که دادن جوجه و آموختن نحوه پرورش و نگهداری آن می‌تواند زندگی یک خانواده را برای همیشه بهتر کند.»

http://kayhan.ir/fa/news/79692

ش.د9501323

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات