تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۱  ، 
کد خبر : ۲۹۶۰۳۴
رئيس آژانس امنيت ملي آمريكا:

بي‌ثباتي شبيه‌ به خاورميانه در آمريكا شروع شده است

(روزنامه جوان ـ 1395/06/25 ـ شماره 4911 ـ صفحه 1)

همين دو روز پيش بود كه نامزد جمهوريخواهان در انتخابات امريكا گفت حومه بعضي از شهرهاي امريكا از افغانستان هم ناامن‌تر است. حالا خبرنگار سي‌ان‌ان مي‌گويد مدير آژانس اطلاعات ملي امريكا به او گفته كه نگران است امريكا نيز مانند بسياري از كشورهاي خاورميانه و ديگر نقاط جهان دچار بي ثباتي شود و معتقد است كه سنجه‌هايي از اين بي ثباتي در ميان ملت امريكا قابل مشاهده است.

به گزارش «جوان»، جيم اسيوتو، خبرنگار سي‌ان‌ان مي‌گويد در حاشيه نشست امنيتي استين كه 27 تا 30 جولاي 2016 با جيمز كلاپر، مدير آژانس اطلاعات ملي امريكا ملاقات كرد و از او پرسيده كه آيا نشانه‌هايي از بي ثباتي‌هايي مانند بي ثباتي‌هاي عراق، افغانستان، مصر، سومالي، ميانمار، ونزوئلا (و البته به زعم او ايران) هم در امريكا مي‌بيند يا نه، اسيوتو مي‌گويد كه در كمال ناباوري، كلاپر به او جواب مثبت داده و گفته: « من (هم)نگرانم.»

خبرنگار سي‌ان‌ان مي‌گويد كه رئيس دستگاه اطلاعاتي امريكا به او توضيح داده كه دستگاه اطلاعاتي امريكا براي ارزيابي بي ثباتي در كشورها، «سنجه هايي» دارد كه به گفته او «وقتي همين سنجه‌ها را در مورد خودمان به كار ببريم، مي‌بينيم كه برخي از نشانه‌ها شروع شده است.» جيمز كلاپر توضيح داده كه مهم‌ترين نشانه موجود در اين باره، از بين رفتن اعتماد به نهادهاي امريكا است. به گفته كلاپر، از بين رفتن اعتماد به « نهادهاي قانوني، حاكميت قانون، حفاظت از آزادي‌ها و حريم خصوصي شهروندان» كه همه آنها «مورد حمله» قرار گرفته‌اند، مهم‌ترين نشانه‌هاي ارزيابي بي ثباتي در امريكا است. رئيس آژانس اطلاعات ملي امريكا تاكيد كرده كه اين مشكلات با «لفاظي‌هاي بي شماري كه اين روزها ما مي‌شنويم» قابل حل شدن نيست. خبرنگار سي‌ان‌ان سپس شرح داده كه منظور جيمز كلاپر اين نيست كه امريكا مثل عراق يا سومالي است ولي او با چهار دهه حضور در دستگاه جاسوسي امريكا، هشدار عمومي كم سابقه‌اي درباره نگراني از روند‌ موجود در امريكا داده است. خبرنگار سي‌ان‌ان سپس به تجربه حرفه‌اي خود در پوشش ابعاد مختلفي از بحران‌هاي جامعه امريكا اشاره كرده و مي‌گويد كه خودش نيز برخي از اين نشانه‌هاي پريشان‌كننده را در جامعه امريكا تأييد مي‌كند.

بحران بي‌اعتمادي بي‌سابقه

دو روز قبل دونالد ترامپ كانديداي جمهوريخواهان در انتخابات 2016 امريكا نيز گفته بود كه حومه برخي از شهرهاي امريكا حتي از افغانستان هم ناامن‌تر است: «مي‌توانيد وارد جنگ شويد و به افغانستان برويد. مي‌توانيد به كشورهاي جنگ‌زده برويد و ببينيد كه اين كشورها امن‌تر از حومه برخي از شهرهاي امريكا هستند.» جيم اسيوتو، خبرنگار سي‌ان‌ان در ادامه گزارش خود كه ابتداي آن را با نقل قول از جيمز كلاپر مدير اطلاعات ملي امريكا شروع كرده، با استناد به گزارش‌هاي مؤسسه افكار سنجي امريكا، سعي كرده كه مستنداتي درباره وضعيت نگران‌كننده بي اعتمادي ارائه كند: «شكاف‌هاي خشونت بار حتي در دوران جديد هم در امريكا چيز جديدي نيست ولي شكاف‌هاي امروز كه مدير اطلاعات ملي امريكا نيز آنها را برجسته كرده، در نتيجه بي‌اعتمادي به قوانين و نهادهايي به وجود آمده كه در گذشته اين شكاف را پر كرده بودند. امروز، فقط دو ماه مانده به انتخابات رياست جمهوري امريكا، بر اساس نظر سنجي مؤسسه PEW، فقط 11 درصد از حاميان ترامپ و 49 درصد از اطمينان بالايي دارند كه آراي آنها به درستي شمارش خواهد شد. در سطحي گسترده‌تر، بر اساس بررسي PEW در سال 2015، فقط 19 درصد امريكايي‌ها مي‌گويند كه هميشه يا بيشتر اوقات به حكومت اعتماد دارند. اين بي‌اعتمادي به بسياري از نهادها سرايت پيدا كرده است. نظرسنجي اخير گالوپ مي‌گويد كه فقط 36درصد امريكايي‌ها به مقدار زيادي يا تا حدي به رئيس‌جمهوري و همين‌طور ديوان عالي امريكا اعتماد دارند.

ميزان اعتماد به سيستم قضايي كيفري 23درصد و به كنگره فقط 9 درصد است كه برخي از اين آمار‌ها از زمان شروع نظر سنجي‌هاي گالوپ بي سابقه است. ميزان اعتماد به تلويزيون و رسانه‌هاي مكتوب به ترتيب 20 و 21 درصد است كه البته بخشي از آن هم برمي‌گردد به دو قطبي شدن فزاينده خروجي‌هاي رسانه‌ها و نفوذ رو به افزايش رسانه‌هاي اجتماعي كه مخاطبان آنها را تنها منبع اطلاعات و تحليل مطابق با ديدگاه‌هايشان محسوب مي‌كنند. اين بي‌اعتمادي، حتي واقعيت‌هايي را كه در مورد آنها اتفاق نظر وجود دارد نيز تخريب كرده است. از هر پنج امريكايي يك نفر معتقد است كه رئيس‌جمهور او در خارج امريكا متولد شده و 29 درصد معتقدند كه او يك مسلمان است، هر چند كه شواهد در دسترس گسترده‌اي از جمله شناسنامه شخصي رئيس‌جمهور وجود دارد. 19درصد امريكايي‌ها معتقدند كه خود امريكا پشت حملات 11 سپتامبر بوده است.

http://javanonline.ir/fa/news/811812

ش.د9502157

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات