تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۱  ، 
کد خبر : ۲۹۶۲۸۶
رهبر انقلاب در دیدار اعضای شورایعالی حوزه‌های علمیه مطرح کردند

تشکیل مرکز مطالعات راهبردی در حوزه علمیه

(روزنامه وطن امروز ـ 1395/07/12 ـ شماره 1995 ـ صفحه 2)

گروه سیاسی: حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز (یکشنبه) در دیدار اعضای شورایعالی حوزه‌های علمیه، حوزه علمیه را از حکومت اسلامی انفکاک‌ناپذیر دانستند و با تأکید بر نیاز حکومت اسلامی به حوزه علمیه «پرمغز و صاحب علم و پویا و نوآور و آشنا با نیازهای روز» به منظور امتداد معارف و احکام اسلامی در ابعاد مختلف زندگی و اعماق جامعه گفتند: یکی از نیازهای مهم حوزه علمیه در شرایط کنونی، «تدوین طرح تحول» در حوزه و برنامه‌ریزی بلندمدت، دقیق و زمانبندی‌شده براساس این طرح تحول و اهداف مورد نظر است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی‌های حوزه علمیه در بخش‌های مختلف بویژه دانش‌آموختگی و دانشوری، اجرایی و عرصه حکومت باید با هدف پشتیبانی و تغذیه ارتباط با حکومت اسلامی باشد، افزودند: حوزه علمیه پشتوانه اقامه حکم اسلامی است، بنابراین اگر حکومت اسلامی، حکم اسلامی را بخوبی اجرا کند، حوزه علمیه باید با تمام وجود از آن حمایت کند و اگر دچار اشتباه می‌شود، تذکر دهد.
رهبر انقلاب اسلامی «برنامه بلندمدت» برای حوزه علمیه را بسیار ضروری برشمردند و خاطرنشان کردند: در این برنامه‌ریزی باید اهداف کاملاً مشخص و قابل دستیابی و دارای زمانبندی باشند به گونه‌ای که برنامه قابل سنجش کمی و همچنین قابل انعطاف باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه برنامه بلندمدت حوزه باید مبتنی بر یک «طرح تحول حوزه» باشد، افزودند: باید یک «مرکز مطالعات راهبردی» متشکل از نخبگان و فرزانگان هوشمند حوزوی تشکیل و برنامه تحول و دیگر برنامه‌های راهبردی حوزه، در این مرکز تدوین شود. ایشان در پایان سخنان خود، چند توصیه را بیان کردند و گفتند: پرهیز از دیوان‌سالاری‌های شبه‌دولتی، نشست و برخاست مدیران حوزه با طلبه‌ها، ایجاد فضای انس با قرآن در میان طلاب، شناسایی استعدادهای برتر، ترویج مطالعه بویژه در زمینه سیر تاریخ علوم حوزه و تفسیر، تربیت مبلغ‌های قلمی، سخنور و مبلغ فضای مجازی از جمله نکاتی است که باید در حوزه‌های علمیه توجه ویژه‌ای به آنها شود.

پیش از بیانات رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله استادی، دبیر شورایعالی حوزه‌های علمیه گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این شورا و مشکلات پیشروی آن بیان کرد. همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه مهم‌ترین اقدامات انجام گرفته طی سال‌های اخیر در بخش‌های مختلف حوزه‌های علمیه را تشریح کرد.

می‌خواهند آرمان‌های شهدا را پنهان کنند

رهبرحکیم انقلاب در دیدار اعضای ستاد کنگره‌ شهدای استان‌های کهگیلویه‌وبویراحمد و خراسان‌شمالی که ۵ مهر ۹۵ برگزار شده بود، به بیان نکاتی درباره زنده نگاه داشتن نام و یاد شهدا اشاره کردند. متن بیانات معظم‌له روز گذشته (یکشنبه) در مصلای امام خمینی رحمه‌الله علیه یاسوج منتشر شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای، ایشان در این دیدار، هدف از جنگ نرم و پنهان دشمن را «دور کردن مردم از عرصه‌ جهاد و مقاومت، بی‌اعتنا کردن آنها به آرمان‌ها و تصرف فضای فکری و روحی کشور» دانستند و خاطرنشان کردند: ملت ایران با مقاومت و ایستادگی خود، قدرت‌های جهانی را در بسیاری از اهداف‌شان ناکام کرده و سلطه‌گران با ابزارهای فراوان، تبلیغات هنگفت ‌و گویندگان سخن به مزد و همچنین فشارهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی، در تلاش برای مأیوس و از صحنه خارج کردن ملت هستند.

رهبر انقلاب اسلامی ترویج یاد و نام شهیدان را یکی از عوامل مهم مقابله با این برنامه دشمن و حفظ مقاومت توأم با شوق و طراوت در ملت خواندند و افزودند: امروز نگاهبانی یاد شهدا یک وظیفه است. رهبر انقلاب سپس در بیان راه‌های زنده نگه داشتن یاد و راه شهیدان خاطرنشان کردند: یکی از کارهای مهم، «تبیین روحیات و سبک زندگی شهیدان و سابقه و پشتوانه فکری آنان» است تا معلوم شود شهیدی که مخاطب، از شنیدن فداکاری‌های او به هیجان می‌آید، در قبال مسائل حساسی همچون اسراف، تعرض و تجاوز به بیت‌المال و اشرافی‌گری چگونه عمل می‌کرده است؟ رهبر انقلاب اسلامی شهیدان را «قله‌های اخلاق اسلامی» و «الگوهایی برای نسل جوان» دانستند و گفتند: هنرمندان برای نشان دادن سیمای نورانی شهیدان به جوانان، باید به میدان بیایند و با استفاده از شیوه‌های مختلف بویژه هنر نگارش و تولید کتاب‌های کوتاه و خواندنی، واقعیت‌های زندگی شهیدان را بدون اغراق و با قلم زیبا و شیوا بیان کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر ضرورت تبیین ابعاد مهم و تشریح نشده جنگ تحمیلی، افزودند: دفاع‌مقدس جنگی بین‌المللی علیه اسلام و حاکمیت اسلام و علیه امام بزرگوار بود و یک جبهه و عقبه‌ گسترده، صدام بعثی بدبخت و بی‌عقل را پشتیبانی می‌کرد، بنابراین جوان امروز باید بداند کسانی که توانستند کشور را از چنین بلیّه‌ای نجات دهند که بودند و چگونه زندگی می‌کردند. لزوم تبیین اهداف و آرمان‌های بلند شهیدان، نکته دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی در بحث «چگونه زنده نگه داشتن یاد شهیدان» به آن اشاره داشتند و خاطرنشان کردند: برخی سعی می‌کنند آرمان‌های والای شهیدان را پنهان کنند و دفاع‌مقدس را در سطح جنگ‌های معمول دنیا و آرمان آن را در حد عقب راندن دشمن متجاوز تقلیل دهند. ایشان با رد این نگاه سطحی به دفاع‌مقدس، آرمان شهیدان را «خداوند، اسلام، حکومت اسلامی، اسلام انقلابی و احکام دینی مهمی همچون حجاب» برشمردند و گفتند: این آرمان‌ها در وصیتنامه‌های شهیدان آشکارا بیان شده است و علت تأکیدهای امام بزرگوار بر خواندن وصیتنامه‌های شهیدان نیز درک جاذبه فوق‌العاده این آرمان‌ها در ایجاد شوق فداکاری و از جان‌گذشتگی است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «صبر و ایثار پدران و مادران شهیدان» را ریشه‌دار در آرمان‌ها و عاملی مهم در شعله‌ور ماندن مقاومت و مبارزه در راه حق دانستند و افزودند: باید از فرصت باقیمانده برای گفت‌وگو با پدران و مادران شهیدان و دست یافتن به جزئیاتی روشن درباره خاستگاه، محیط پرورش، موقعیت و طبقه اجتماعی و جزئیات خلق و خوی شهیدان استفاده کرد. رهبر انقلاب اسلامی همچنین بر تقویت جنبه‌های محتوایی و تربیتی در کنگره‌ها و یادبودهای شهیدان تأکید کردند.

http://www.vatanemrooz.ir/newspaper/page/1995/2/164561/0

ش.د9502240

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات