تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰  ، 
کد خبر : ۲۹۶۷۵۹

آيت‌الله هاشمي: مهم‌ترین سرمایه دولت، ‌آگاهی مردم است

(روزنامه آرمان ـ 1395/08/03 ـ شماره 3166 ـ صفحه 2)

حمایت از دولت اعتدال تا آخرین روز فعالیت برنامه ای است که دلسوزان و میانه‌روها برای خود ترسیم کرده‌‌اند چرا که بخوبی در ذهن دارند در سال ۹۲ دولت در چه شرایطی تحویل روحانی شد و در آن مقطع بود که بزرگانی از جمله آیت‌ا... هاشمی با حمایت‌های بی دریغ خود، زمینه آرامش و فعالیت دولت تدبیر و امید را فراهم کردند. اکنون که بیش از ۳ سال از فعالیت آن دولت می‌گذرد، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه پرسش و پاسخ جمعی از مدیران و فعالان رسانه‌ای در سایت‌ها و روزنامه‌ها، گفت: اگر عقلانیت و اعتدال براساس خواست اکثریت مردم محور برنامه‌های کشور شود، به خاطر نیروی انسانی کارآمد و منابع غنی و آماده شدن زیر ساخت‌ها، می‌توانیم از مشکلات به ارث رسیده کنونی عبور کنیم. آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از فضای سیاسی کشور، به سیاست‌های کلی انتخابات و ابلاغ آن از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: اگر رقابت‌های انتخاباتی سال آینده جدی و برپایه قانون باشد، مردم ایران نشان داده‌اند که به خاطر علاقه به کشور و انقلاب، به صحنه می‌آیند. البته نقش و وظیفه رسانه‌ها برای افزایش آگاهی مردم بسیار مهم است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ سؤالی درباره برجام و روند تصویب و اجرای آن، گفت: برجام نیاز جامعه جهانی، برای باز کردن گرهی بود که چند کشور بزرگ دنیا به ناحق در مسیر ملت بزرگ ایران ایجاد کرده بودند و متأسفانه برخی سوء مدیریت‌ها هم در داخل به آن دامن زده بود که با توجه به وجود عقلای فکری و سیاسی در مجموعه تصمیم‌گیری‌ها و اجرا، برجام مسیر خود را می‌رود، هر چند برخی‌ در خارج و داخل از آغاز در مسیر آن مانع‌تراشی‌ می‌کردند و هنوز هم به تلاش خود برای ناموفق جلوه دادن آن ادامه می‌دهند.

عدم وجود برنامه جامع برای رسانه‌ها ضعف بزرگی است

هاشمی رفسنجانی، با تشریح روند تدوین سیاست‌های کلی انتخابات، در پاسخ به نگرانی یکی از اصحاب رسانه در خصوص عدم اجرای آن، گفت: براساس قانون و تفویض رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، ناظر بر حسن اجرای سیاست‌های کلی است، اما آنچه در این امر مهم است، افکار عمومی و مطالبه آنها برای اجرای کامل و صحیح این سیاست‌هاست. وی برخورد سلیقه‌ای و جناحی و عدم وجود برنامه جامع برای رسانه‌ها را ضعف جدی در این بخش دانست و با اشاره به رشد رسانه‌های مجازی در کشور، گفت: نظامی که منطق و استدلال داشته باشد، از افزایش رسانه‌های قانونی و آزادی بیان و امنیت پس از آن به طور مساوی و عادلانه برای همه رسانه‌ها متعلق به جناح‌های داخل انقلاب استقبال می‌کند و باید قوانین موجود درباره فعالیت‌های رسانه‌ای مطابق شرایط زمان اصلاح شود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در خصوص شرایط آغاز به کار دولت یازدهم و برنامه‌های آینده، گفت: مهم‌ترین سرمایه دولت، آگاهی و توجه مردم، حتی در دورترین مناطق کشور به مسائل است و امیدواریم در آینده دولت بتواند با رفع موانع و دست اندازها برنامه‌هایی داشته باشد که بیشتر به مشکلات مردم رسیدگی کند.

بدترین تندروی‌ها

هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر راهنمایی‌های قرآن و روایات دینی درباره رعایت اعتدال، به بعضی از تندروی‌ها در مقاطع مختلف پس از پیروزی انقلاب، اشاره کرد و گفت: یکی از بدترین نوع تندروی‌ها، افراط و تفریط‌های انتخاباتی است و متأسفانه کسانی که از دوران مبارزه، انقلاب را قبول نداشتند، در نظامی که همه مسئولیت‌ها را براساس قانون اساسی انتخاباتی کرده بود، تریبون گرفتند و همان طیف و تفکر، رأی مردم را زینتی خواندند. وی اصلاح قطعنامه ۵۹۸ در سازمان ملل را مکمل پیروزی‌های نظامی فرزندان ایران پس از ۸ سال دفاع مقدس دانست و با ارائه تحلیلی از برنامه‌های کشور در دوران سازندگی، گفت: در کنار سیاست‌های داخلی و خارجی دولت دوران سازندگی، با حمایت‌های رهبری، وحدت سیاسی بین مسئولان عالی رتبه و همراهی نهادهای تأثیرگذار مانند صداوسیما با دولت را داشتیم که نتیجه آن رونق اقتصاد و کم شدن نرخ بیکاری بود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: اگر عقلانیت و اعتدال بر اساس خواست اکثریت مردم محور برنامه‌های کشور شود، به خاطر نیروی انسانی کارآمد و منابع غنی و آماده شدن زیر ساخت‌ها، می‌توانیم از مشکلات به ارث رسیده کنونی عبور کنیم.

شاگردان امام در زمان مبارزه به فکر تحزب بودند

هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به سوالی در خصوص نگرانی‌های بعضی از مراجع در خصوص رشد اینترنت و افزایش استفاده جوانان از رسانه‌های مجازی، گفت: اگر براساس حقانیت اسلام و مکتب تشیع و با استدلال و عقلانیت به رشد رسانه‌های مجازی بیندیشیم، این رشد را مصداق آن تعبیر حضرت علی (ع) درباره آمدن انبیا به عنوان روشن کردن گنجینه‌های فکری بشریت می‌دانیم و اتفاقا‌ باید از آن در جهت معرفی اسلام، تشیع و انقلاب اسلامی همان‌گونه که مدنظر مراجع بزرگوار است، استقبال کنیم. وی دموکراسی را پایه نظام دانست و با اشاره به اصول مربوط به تعدد احزاب در قانون اساسی، گفت: تجربه موفق دنیا استفاده از احزاب برای نهادینه کردن دموکراسی است و شاگردان امام که در زمان مبارزه به فکر تحزب بودند، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب آن هم در اوج شورش‌ها و تجزیه‌طلبی‌ها، حزب جمهوری اسلامی را تأسیس کردند و تاریخ نقش ارزشمند آن را در آن مقطع می‌داند. وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران در خصوص اصلاح اصل ۴۴ به روند تصمیم گیری، تصویب و اجرای آن در زمان دولت سابق اشاره کرد و افزود: آن دولت با شیوه‌های همیشگی شعاری، سهام عدالت را برای جلوگیری از مصوبه نظام و مطالبه رهبری در سیاست‌ها گنجاندند، در حالی که تجربیات بشری می‌گوید که رقابت عادلانه، باعث رونق ابعاد اقتصادی جامعه می‌شود و آن هم بر پایه تقویت بخش خصوصی است.

هاشمی رفسنجانی، در پاسخ به سوال دیگری در خصوص راهکار مبارزه با فساد، گفت: براساس‌شناختی که از زوایای مختلف کشور و تجربیات متعددی که در تقنین، اجرا و تدوین سیاست‌های کلی دارم، راهکار مبارزه با فساد را تمکین به قانون می‌دانم و امیدوارم به تأثیرگذاری واقعی مردمی برگردیم. وی تدوین قانون فعالیت‌های رسانه‌ای را وظیفه نظام دانست و درباره گلایه بعضی از حاضران که به رسانه‌های مستقل و بخش خصوصی توجه نمی‌شود، گفت: اوج مظلومیت این است که به رسانه‌های این بخش نه تنها کمک نمی‌کنند، بلکه مانع‌تراشی هم می‌کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ یکی از حاضران که «چه کار کنیم به اهداف انقلاب نزدیک شویم؟»، گفت: دوری کردن از دروغ و فریبکاری، همکاری با دنیای اسلام، تقویت سیاست خارجی، توجه به تولید، عدم دخالت نیروهای نظامی در انتخابات، تقویت معیارهای انتخاباتی، افزایش حضور مردم در اقتصاد، استفاده از جوانان و زنان تحصیلکرده در ابعاد مختلف و ورود حوزه‌های علمیه برای نهادینه کردن اخلاقیات اسلامی از مهم‌ترین کارهاست تا انقلاب اسلامی که بر پایه عقلانیت و دانش بود، جایگاه ویژه‌ای در جهان پیدا کند.

http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/167189

ش.د9502435

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات