پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه جمهوري اسلامي ـ 1395/07/28 ـ شماره 10715 ـ صفحه 10)
ایران به عنوان قدرت بزرگ خاورمیانه و غرب آسیا همواره یکی از مهمترین وزنههای تعیین سمت و سوی تحولات و بازیگری غیرقابل انکار در معادلات سرنوشت ساز منطقه بوده است. به رغم خدشه ناپذیری جایگاه ایران، مقامهای برخی دولتهای پیرامونی بر مبنای اهدافی کوته نظرانه یا به واسطه مداخله گریهای فرامنطقه ای، گهگاه موضع گیریهایی ضدایرانی را در پیش گرفتهاند.
«شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات متحده عربی 29 شهریور ماه گذشته در نشست سالانه وزیران در مجمع عمومی سازمان ملل، به طرح اتهامهای واهی و تکراری علیه کشورمان پرداخت و گفت: به رغم همه انتظارهای خوش بینانه، از زمان حصول توافق اتمی با ایران، این کشور لحظهای از تلاش برای ناامن کردن منطقه دست برنداشته است.
طرح این اتهام بیاساس از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل، از سوی مقامهای کشورمان بیپاسخ نماند. «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه چهارم مهر به این ادعاها پاسخ داد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این باور بوده و هست که آنچه منطقه را در لبه پرتگاه مصایب و فجایع جبران ناپذیر قرار میدهد، سیاستهای حمایتی از تروریسم تکفیری بوده است.
قاسمی با اشاره به لزوم در پیش گرفتن سیاستهای واقع بینانه و ضدخشونت از سوی همه کشورهای منطقه برای عبور از ناآرامیهای کنونی خاورمیانه گفت: تکرار ادعاهای بیاساس واقعیات تاریخی را تغییر نمیدهد.
طرح اتهامهای واهی و بیسند علیه ایران از سوی دولتهایی که برخی مشوق جنگ افروزی و گروهی عامل خشونت و نفرت پراکنی و افراطی گری به شمار میآیند، پربسامد بوده است. چندی پیش بود که سخنگوی وزارت امور خارجه، ادعاهای مقامهای سعودی علیه نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران در منطقه را بیاندازه تکراری و ملال انگیز خواند. این بار اما سخنگوی دستگاه دیپلماسی، واقعنگری و رجوع به واقعیتهای تاریخی را شاهدی بر بیاساس بودن ادعاهای تکراری جنگ افروزان دانسته است. در این خصوص چند نکته لازم به یادآوری است؛
1- یکی از نمودهای واقعی و آشکار ایجاد بیثباتی در سطح منطقه یا نظام بین الملل، تجاوز نظامی یک کشور به کشور دیگر است. بر اساس واقعیتهای تاریخی، ایران در تاریخ معاصر یعنی چند صد سال گذشته هرگز به قلمرو کشوری دیگر دست اندازی نکرده و آغازگر هیچ جنگی نبوده است. این در حالی است که کشوری چون عربستان سعودی با تنها 84 سال سابقه به عنوان یک دولت، ضمن دامن زدن به اختلافهای مرزی با همسایگان، تجاوز به یمن را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
2- این روزها که گروههای تروریستی آرامش و امنیت منطقه را به مسلخ خشونت و دهشت گری برده اند، دیگر حمله نظامی، تنها مصداق بحران سازی نیست بلکه حامیان مالی و سیاسی گروههای تروریستی، عامل اصلی ایجاد و گسترش ناامنی منطقه به شمار میروند؛ دولتهایی که خود نسلهای گوناگون گروههای افراطی مسلح از القاعده تا داعش را در دامان اهداف ویرانگر خود پروردهاند و چالشی امنیتی را نه فقط در منطقه بلکه در سطحی جهانی پدید آوردهاند.
این دولتها افزون بر حمایت از گروهها تروریستی به ویژه در عراق و سوریه، تجاوز به یمن و کشتار مردم بیدفاع این کشور، مداخله گری سیاسی در کشورهایی چون لبنان و نیز تنش زایی، نفرت پراکنی، ترویج وهابیت و... خاورمیانه را به ورطه ناامنی کشاندهاند و حال ایران را به ایجاد بیثباتی در منطقه متهم میکنند.
نکته مهم دیگر اینکه همکاری و ارتباط صمیمانه دولتهایی چون سعودی با رژیم صهیونیستی به عنوان مهمترین عامل ناامن سازی منطقه و نماد تروریسم دولتی، خود موجب کوچ آرامش و ثبات از منطقه خاورمیانه شده است. این حامیان تروریسم دولتی در حالی ایران را به ناامن کردن منطقه متهم میکنند که جمهوری اسلامی هرگز موجودیت این رژیم جعلی را به رسمیت نشناخته و خواهان اعاده حقوقی مردم فلسطین است.
3- رویکرد اعلامی و اعلانی تهران همواره مبتنی بر مبارزه با خشونت و تروریسم بوده است. جمهوری اسلامی ایران به صورت مستمر حسن همجواری با دیگر کشورها، جلوگیری از مداخله بازیگران خارجی در منطقه، تحقق مردمسالاری و تعیین سرنوشت ملتها به دست خودشان را دنبال و از دولتهای منتخب در کشورهایی منطقه حمایت کرده است.
جمهوری اسلامی ایران حتی پیش از توافق هستهای -که در مظان اتهام تنش زایی در منطقه بود- هیچگاه عامل ناامن کردن منطقه نبوده است. اگرچه تصویر نادرست و غیرصلح آمیز از ایران پیش از توافق هسته ای، دستاویزی برای ایران هراسی بعضی از دولتهای منطقه و رژیم صهیونیستی قرار گرفته بود و بیتدبیریهای دولت پیشین هم به این مساله دامن میزد، اما دشمنان کشور هرگز نتوانستند سندی از تلاش ایران برای ناامن سازی منطقه و اثبات ادعای خود ارایه کنند.
در زمان حاضر که دولت تدبیر و امید بانگ اعتدال را از تریبون سازمان ملل برمی آورد و تعهد خود به تعامل سازنده و صلح خواهی را در عمل و در قالب سندی چون برجام به اثبات رسانده، ادعاها ضدایرانی یادشده بیبنیادتر و بیسندتر از همیشه مینماید. اینها واقعیتهای تاریخی است که هرگز وارونه سازی آن امکانپذیر نخواهد بود و بر ادعاهای بیاساس حامیان خشونت، ناامنی و دهشت افکنی خط رد میکشد.
http://jomhourieslami.net/?newsid=110125
ش.د9502684