ایسنا: جمعی از اعضای شورای مرکزی و هيئت اجرائي حزب مؤتلفه اسلامی عصر دیروز با حضور در بیت آیتالله هاشمیرفسنجانی با خانواده آن مرحوم دیدار کردند.
مصطفی میرسلیم، رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، در این دیدار با ذکر خاطراتی از مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی و ویژگیهای مدیریتی ایشان، گفت: آقای هاشمی در دوران مسئولیتش در دولت همواره به وزرا و افرادی که منصوب وی بودند، اعتمادی کامل داشت؛ تاجاییکه ما در هيئت دولت به ایشان میگفتیم لازم است شما گاهگاهی به ما نظارتی هم داشته باشید.
میرسلیم با بیان اینکه ما در ۲۰ سال گذشته در مجمع تشخیص مصلحت نظام با انواع و اقسام افراد و طیفهای گوناگون سیاسی سروکار داشتیم، گفت: ادارهکردن چنین جلسهای که افرادی با نظرات کاملا متفاوت از یکدیگر در آن حضور دارند، بسیار دشوار است.
او گفت: مواردی در جلسات مجمع پیش میآمد که برخی اعضا بهشدت از یکدیگر عصبانی میشدند؛ اما آیتالله هاشمیرفسنجانی یک بار هم نشد که در این شرایط عصبانی شوند. اگر هم زمانی احساس میشد که فشاری به مرحوم آقای هاشمی وارد میآید، از انتهای جلسه مرحوم عسگراولادی وقت میگرفت و التهاب جلسه را التیام میبخشید.
میرسلیم به بررسی برنامه ششم توسعه در جلسه مجمع تشخیص مصلحت اشاره و تأکید کرد: وقتی محورهای برنامه ششم در مجمع تشخیص به دست ما رسید، آقای روحانی، رئیسجمهوری، وارد جلسه شد و گفت بررسی این برنامه جزء اختیارات رئیسجمهوری است. آقای هاشمی هم خیلی قاطع گفت این خطوط راهنمایی است که از جانب رهبری آمده و اینجا جای اینگونه حرفها نیست.
در ادامه این دیدار محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، گفت: مهمترین خاطرهای که از آن مرحوم دارم، به پروژه متروِ تهران در دوران مسئولیتم بهعنوان شهردار تهران برمیگردد.
او افزود: من سال ۶۲ که مسئولیت شهرداری تهران را پذیرفتم، دعوای مفصلی وجود داشت که آیا مترو در تهران باشد یا نباشد. شورای انقلاب هم مصوب کرده بود که فعلا طرح مترو متوقف بماند.
حبیبی گفت: آقای هاشمی در آن دوران رئیس مجلس بود. من در مذاکرات خصوصی که با آقای هاشمی داشتم، فهمیدم که ایشان کاملا موافق ایجاد مترو در تهران هستند.
او گفت: پس از جلسات متعددی که با آقای هاشمی داشتیم، ایشان در یکی از خطبههای نماز جمعه کاملا کارشناسانه از احداث مترو در تهران دفاع کرد. او افزود: اولین مانع ما برای ساخت مترو هيئت دولت آن زمان بود که باید مصوبه شورای انقلاب را اجرا میکرد. از سوی دیگر مخالفان سرسختی هم در داخل هيئت دولت وجود داشت که کار ما را با مشکل مواجه کرده بود.
حبیبی ادامه داد: ما این مسئله را به آیتالله هاشمی گفتیم و ایشان هم در یکی از جلسات دولت حضور یافتند و با توضیحاتی که ارائه دادند، اعضای دولت را در این زمینه متقاعد کردند. در آن جلسه از دولت که ۱۹ نفر حضور داشتند، ۱۴ نفر رأی موافق به پروژه مترو دادند و پنج نفر هم مخالفت کردند.
او گفت: بعد از موافقت دولت با پروژه متروِ تهران، آقای منتظری نطق شدیداللحنی علیه مترو کرد. ما به آقای هاشمی گفتیم، ایشان هم وقت ملاقاتی از آقای منتظری گرفتند و ما هم رفتیم منزل ایشان و توضیحات خودمان را درباره مترو مطرح کردیم و در نهایت هم آقای منتظری قانع شد.
در ادامه این دیدار ابوالفضل توکلیبینا، رئیس هيئت نظارت حزب مؤتلفه اسلامی، گفت: «من اسلحهای که شهید محمد بخارایی به وسیله آن حسنعلی منصور را به هلاکت رساند، از آقای هاشمیرفسنجانی تحویل گرفتم. در همان مقطع بنده رفتم محله صفائیه قم و دو قبضه اسلحه از ایشان گرفتم؛ اما بعد از اعدام منصور دراینباره سکوت کردیم؛ زیرا قرار بود روحانیت را درگیر اینگونه ماجراها نکنیم». گفتني است در پي درگذشت هاشمي، اسدالله بادامچیان چنين موضوعي را مطرح کرده بود که خانواده هاشمی در اطلاعیهای آن را تکذیب کرده بودند.
در این دیدار اسدالله بادامچیان، نایبرئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، با تسلیت رحلت آیتالله هاشمیرفسنجانی به خانواده آن مرحوم، گفت: آقای هاشمی رفسنجانی از ابتدا با حزب مؤتلفه اسلامی همراهی داشته است. بنده در مردادماه امسال که با ایشان ملاقات داشتم، ایشان گفت مؤتلفه اسلامی خوب عمل میکند و همین راه را ادامه بدهید.
محسن هاشمیرفسنجانی نیز در این دیدار ضمن تقدیر از همدردی و قدرشناسی حزب مؤتلفه اسلامی از مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی، گفت: مرحوم پدرم همواره معتقد بودند که تعالی اقتصادی باید جزء ارزشهای کشور شناخته شود و برای این هدف هم تلاشهای بسیاری انجام دادند. خطبه معروف ایشان در دفاع از پروژه مترو خیلی اثرگذار بود و اگر آن خطبه نبود، شاید امروز مترویی نداشتیم.
http://www.sharghdaily.ir/News/113166
ش.د9503533