(روزنامه شرق – 1395/11/27 – شماره 2804 – صفحه 2)
دوشنبهشب برنامه تلویزیونی «جهانآرا» در شبکه «افق» با اجرای وحید یامینپور، از چهرههای نزدیک به جبهه پایداری، برگزار شد. میهمان این برنامه «عباس سلیمینمین»، از چهرههای رسانهای اصولگرایان، بود. موضوع برنامه هم «٢٥ بهمن ٨٩» و «حصر» بود که البته بخشی از آن هم به طرح آشتی ملی مربوط میشد. بخشهایی از این گفتگو به نقل از «مشرقنیوز» در ادامه میآید.
سلیمینمین: من معتقدم در تحلیل بحث انتخابات، عوامل مختلف را در نظر بگیریم. ضمن اینکه واقعا معتقدم در این قضیه نظام ما بسیار مظلوم واقع شد، اما برخی پدیدههایی که ذیل نظام خودشان را تعریف یا مخفی کردند، باید نسبت خود را با نظام مشخص کنند. درست است که نیروی انتظامی ما آموزش برای چنین اتفاقاتی از درون خود نظام ندیده بود؛ یعنی آمادگی برای این مسئله نداشت، چون هرچه توسعه سیاسی صورت میگیرد باید عوامل کنترلکننده رشدکردهای باشند که توسعه سیاسی از مسیر خود خارج نشود؛ یعنی همزمان با توسعه سیاسی، آنها هم رشد کنند، ولی درعینحال همین نیروی انتظامی، خیلی اوقات کتک خورد و دست به سلاح نبرد. خیلیجاها با آنها با بدترین شیوهها برخورد کردند، آنها را عریان میکردند، ولی باز هم وارد این وادی نشد. حتی دشمن مجبور شد یکسری قتلهایی انجام دهد تا بتواند جامعه را تحریک کند. مثل قضیه خانم آقاسلطان که با یک سناریوی کاملا تعریفشده کشتند، اما آیا تحریک صورت نگرفت؟ آن کسانی که این توهم را داشتند و این ابهام به آنها منتقل شد و وارد میدان شدند، آیا کارهایی برای تحریک آنها بهنام نظام برای آنها صورت نگرفت؟ درحالیکه متعلق به نظام نبود. کاری که آقای مرتضوی کرد واقعا کار نظام بود؟
یامینپور: شما دوباره سراغ دعوای خود با آقای مرتضوی رفتید.
سلیمینمین: نه، من دعوایی با آقای مرتضوی ندارم. من میگویم باید در یک زمانی، رابطه این پدیدهها را با نظام مشخص کنیم.
یامینپور: به نظر شما نظام با این پدیدهها مواجهه درستی داشت یا خیر؟
سلیمینمین: نه، تا حالا این را تبیین نکرده است، البته نظام چرا تبیین کند؟ رسانهها باید تبیین کنند... کسانیکه یکنوع نقش واسطهگری دارند و در هرجایی قرار بگیرند، خدمات واسطهای انجام میدهند و فاجعه به بار میآورند، باید رابطه اینها با نظام تبیین شود.
یامینپور: منظور شما این است که اینها هم بالاخره جزء تجربیات نظام است.
سلیمینمین: بله، آیا واقعا نظام موافق این بود که افراد را به کهریزک ببرند؟ یا یک واسطهگریهایی این وسط اتفاق افتاد؟ اگر این تبیین نشود به نظر من به نام نظام تمام میشود، درحالیکه معتقدم هیچ ارتباطی با نظام ندارد. موضعگیریهایی که آقای احمدینژاد انجام میداد، واقعا متعلق به نظام بود؟ درحالیکه نظام سعی میکرد این پیام را به برخی خواص برسانند و آنها را به مسیر برگردانند، برخی از حرکتهای آقای احمدینژاد بهگونهای بود که آنها را به آنطرف هل دهد یا خیر؟ کاری که آقای احمدینژاد در سالگرد رحلت امام در مرقد انجام داد که بسیار کار زشتی بود، آیا عامل هلدادن بعضی افراد به آنطرف نشد؟
یامینپور: من اصلا حضور ذهن درباره این خاطره ندارم.
سلیمینمین: همانکاری که درمورد سیدحسن خمینی انجام دادند که نتواند سخنرانی کند و جلوي سخنرانی او را گرفتند.
یامینپور: آنکه کار گروهی از حاضران بود، به ایشان ربط داشت؟ چون شما دقت حقوقی دارید و گفتید کار آن روزنامه استناد نداشته است، میگویم.
سلیمینمین: قطعا به ایشان ربط داشت.
یامینپور: چون این موضوع برنامه ما هم نیست، ممکن است مخاطب احساس کند که ما داریم وارد بعضی از دعواهای شخصی میشویم.
سلیمینمین: اصلا بحث شخصی نیست. میخواهم بگویم بعضی از مسائل را هم در نظر بگیرید، چون اگر از همه زوایا نگاه نکنیم، به تحلیل درستی نمیرسیم. نظام بهدنبال این است که افراد را به درون خود برگرداند، ایشان اصرار داشتند که بعضیها را هل دهند. این را که نمیتوانیم رد کنیم که آیا رهبری دنبال این نبودند که مجمع تشخیص مصلحت نظام به حالت عادی برگردد یا خیر؟ آیا علیرغم اینکه به رئیسجمهور چندبار تذکر دادند که در جلسات مجمع شرکت کند، شرکت کرد؟ میگفتند حتما باید رئیس مجمع عوض شود تا من شرکت کنم. آیا این تدبیر رهبری را تضعیف میکند یا در برابر آن است؟ تدبیر رهبری این است که آقای هاشمی به درون نظام برگردد و یککسی میخواهد هل دهد و او را از نظام بیرون کند. اینها در حلوفصل مسائل بعد از انتخابات ٨٨، مدیریت را سختتر میکرد یا سادهتر؟ اینها را به حساب نظام نمیگذارم، ولی اگر اینها را تبیین نکنیم، علیالقاعده به پای نظام نوشته میشود... .
یامینپور: ... تاریخ شهادت میدهد که رهبر معظم انقلاب واقعا هرکاری که باید میکردند، فراتر هم انجام دادند. خاطرم هست در یکی از روزهای بهمن ٨٨، بعد از ٩ ماه از گذشت این حادثه گفتند انگار بعضی اصرار دارند از کشتی نظام پیاده شوند. این تعبیر خیلی غمناک است.
سلیمینمین: یا بعضی اصرار داشتند، بعضیها را از کشتی نظام بیرون کنند.
یامینپور: کسی منکر این نیست که بعضی افراد یا دچار احساسات شده بودند یا چیز دیگری، این کار را کردند.
سلیمینمین: اتفاقا بهطور هدفمند هم میکردند.
یامینپور: حالا بهقول شما هدفمند این کار را میکردند که البته این هم یک بحث امنیتی است و باید در جای خود بحث شود.
سلیمینمین: نه، این امنیتی نیست. این مشاهداتی دارد که طبق آن میتوان به این نتیجه رسید.
یامینپور: من اصلا برای این موضوع مناقشه نمیکنم؛ چون موضوع من این نیست... . الان زمزمههای آشتی ملی شنیده میشود؛ تعبیر جالبی است، حتما اگر کسی بگوید من با آشتی ملی موافق هستم، باید به او گفت که تو با قهر موافق هستی. تعبیر درستی است، ولی دلالت تصوری آن با دلالت تصدیقی آن تفاوت دارد. میخواهم این جمله را بپرسم با توجه به اینکه این تعبیر را کسانی بهکار میبرند که مصداق آن جمله رهبری بودند که فرمودند اینها اصرار دارند از کشتی نظام پیاده شوند، یکعده قهر کردند و خودشان رفتند و هرچه آغوش باز کرده، رفتند و نمیآیند که انتهای آن به ٢٥ بهمن میخورد. حالا آنها مدعی آشتی ملی هستند. این تعبیر را چگونه باید بفهمیم؟...
سلیمینمین: ... اینکه ما امروز نیاز به آشتی ملی نداریم و همه با هم آشتی هستند، خیلی درست نیست. اجازه بدهید فرمایش رئیس قوه قضائیه را دراینباره خیلی بجا ندانم... . آشتی ملی را کسانی مطرح میکنند که زاویه پیدا کردهاند؛ یعنی اینکه میخواهند برگردند... .
یامینپور: همان کسانی که از کشتی نظام پیاده شدند.
سلیمینمین: نهاینکه کاملا پیاده شده باشند، داشتند کشتی را سوراخ ميکردند.
یامینپور: تلاش شما امشب برای میانهایستادن شايان تقدیر است!
سلیمینمین: در این قضیه مشکل درست کردند، شاید واقعا در صف دشمن هم بهصورت علنی قرار نگرفتند.
یامینپور: ولی برائت هم نجستند.
سلیمینمین: خواسته دشمن را در درون نظام برآورده کردند. آیا باید بگوییم آشتی ملی موضوعیت ندارد؟ آیا کسانی نیستند که گرههای ذهنیشان باز نشده باشد؟
یامینپور: من الان کاری به حرف آقای آملی ندارم، سؤالم از شماست؛ در آشتی ملی چه کسی قرار است با چه کسی آشتی کند؟
سلیمینمین: کسانیکه با قانون، مقررات، نظام و ساختار قهر کردهاند.
یامینپور: یعنی کسانی که قهر کردهاند، میخواهند آشتی کنند؟
سلیمینمین: قطعا؛ آنها این موضوع را مطرح میکنند. یک موقع نظام اعلام میکند که بیایید آشتی ملی کنید؛ الان کسی که خطایی کرده، میگوید میخواهم آشتی کنم. آشتی ملی که طرح میکند؛ یعنی او میخواهد برگردد. البته همواره نظام باید با این مسائل عطوفتآمیز برخورد کند، ... نظام نباید سادهاندیش باشد، باید عطوفت داشته باشد.
یامینپور: من میگویم دو، سه ماه مانده به انتخابات طرح این موضوع یعنی چه؟ مصداقش چیست؟
سلیمینمین: آنطرف این موضوع را مطرح میکند. او که مطرح میکند، موضوعیت دارد... ؛ فردی که سالها ارتباط خود را با رأس نظام قطع کرده و الان به رهبری نامه مینویسد و به ایشان تسلیت میگوید، از این چه استنباطی میکنید؟...
یامینپور: ربطی به فوت آقای هاشمی دارد.
http://www.sharghdaily.ir/News/115158
ش.د9504047