تاریخ انتشار : ۰۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۷  ، 
کد خبر : ۳۰۰۰۱۵
به مناسبت سال دوم تهاجم عربستان به یمن

تداوم حمایت های مردمی از انصارالله و آزمون بزرگ سازمان های بین المللی

انصارالله یمن سبب افزایش خودباوری یمنی ها و امیدواری آنان به آینده سیاسی کشورشان شده است. در این میان اما قصه پُرغصه ندیدن این حمایت های مردمی و خیزش یک ملت، از سوی نهادهای مدعی حقوق بشر ادامه دارد. اکنون نهادهای بین الملل در آزمون مهمی قرار دارند ....
پایگاه بصیرت / گروه بین الملل/یاسر سعیدنژاد
دو سال از تجاوز نظامی عربستان به یمن می گذرد؛ تجاوزی که ابتدا با حمایت برخی کشورهای عربی در قالب عملیاتی به نام «طوفان قاطع» با رهبری عربستان صورت گرفت و در ادامه برخی کشورها فقط در حد حمایت های دیپلماتیک به  ائتلاف عربستان پیوستند. حمله عربستان به یمن بنا بر صحبت های کالین پاول، وزیر دفاع جورج بوش، باید در مدت 40 روز به پایان می رسید، اما امروزه نزدیک به دو سال است که عربستان درگیر این جنگ شده و تنها دستاورد آن، تخریب زیرساخت های یمن و کشتار مردم بی دفاع این سرزمین بوده است. آل سعود قصد داشت با مداخله همه جانبه نظامی در یمن، دولتی وابسته به خود را در این کشور ایجاد کند تا انقلاب مردم یمن تحت مدیریت ریاض قرار گیرد و مردم انقلابی و انصارالله یمن که خواهان مقاومت در مقابل نظام سلطه و عربستان هستند و در بین مردم خواهان زیادی دارند، از صحنه حذف شوند، اما چنین اتفاق نیفتاد و آل سعود با خریدهای کلان اسلحه از آمریکا، انگلیس و فرانسه، نتوانست انقلاب مردم یمن را در دریای خونیکه ایجاد کرد، غرق کند، بلکه تنها فهرست جنایت های خود را طولانی تر کرد و صنایع تسلیحاتی غرب را رونق بخشید.
در این زمینه روزنامه الاخبار در گزارشی می نویسد: « انصارالله که قرار بود توسط عربستان ظرف چند هفته از صحنه یمن محو شود، اینک به خطر جدی برای عربستان تبدیل شده است.»
اکثر تحلیل گران بر این امر اتفاق نظر دارند که حمله عربستان به یمن به دلیل جلوگیری از قدرت مند شدن انصارالله به عنوان جنبشی مردمی بوده است. صرف نظر از مشکلات و مسایل موجود در یمن همچون عدم تشکیل دولت، کمبود امکانات رفاهی و بهداشتی (به خاطر تحریم) و مسایل امنیتی، اما انصارالله همچنان به عنوان جنبشی مردمی مورد حمایت مردم این کشور است. نمونه آن استقبال گسترده مردم یمن از فراخوان انصار الله برای تجمع علیه حمله عربستان در دومین سالروز حمله آل سعود به این کشور بود.  

تداوم حمایت های مردم یمن از انصارالله و آزمون بزرگ سازمان های بین المللی

بنابراین جای این سوال مطرح است که چه دلایل و عواملی سبب شده تا انصارالله همچنان به عنوان جنبشی مردمی دارای مقبولیت عامه در یمن باشد؟
در این زمینه می توان موارد ذیل را گفت:
نخست؛ انصارالله از ابتدا خود را به عنوان جنبشی مردمی در جامعه یمن معرفی کرده و از هرگونه رقابت های جناحی دوری گزیده است. این جنبش نه به دنبال قدرت است و نه تشکیل حزب. انصارالله به عنوان جنبشی در یمن شناخته شده که وابستگی سیاسی و جناحی به شخص یا جریان خاصی ندارد. مستقل بودن این جنبش در کنار عدم ورود به جریانات سیاسی عامل مهمی در مقبولیت انصارالله است. گروه انصارالله از همان ابتدا اعلام کرد که به دنبال تشکیل دولتی واحد و متشکل از انصارالله نیست و خواهان تشکیل دولتی فراگیر از تمام جریانات و احزاب سیاسی یمن است. این امر در تشکیل دولت وحدت ملی و ائتلاف با حزب کنگره مردمی (علی عبدالله صالح) نمود و بروز داشت. بر همین اساس مردم یمن به انصارالله به عنوان جنبشی مردمی می نگرند تا سیاسی.
دوم؛ انصارالله به عنوان نماد مقاومت و پایداری در یمن شناخته شده است. حملات دو ساله عربستان به یمن، در کنار پنج جنگ تحمیلی علیه انصارالله نتوانسته خللی در مقاومت این جنبش ایجاد کند. همین مقاومت مسبب حمایت مردمی از انصارالله شده است. مردم یمن اکنون مقاومت انصارالله را در مسیر همان خواسته های انقلابی خود می دانند و معتقدند روند تحول خواهی آنان در انقلاب یمن با مقاومت انصارالله تکیمل می شود.

تداوم حمایت های مردم یمن از انصارالله و آزمون بزرگ سازمان های بین المللی

سوم؛ انصارالله دارای ایدئولوژی مستقل و برگرفته از تفکرات مردم یمن است. مقبولیت این جنبش در کنار مشروعیت آن توانسته تلفیقی از مردمی و قانونی بودن را در عرصه داخلی و خارجی برای انصارالله ایجاد کند.
چهارم؛ انصارالله به عنوان مهم ترین بازیگر در عرصه داخلی یمن، در عرصه خارجی نیز توانسته از حقوق ملت یمن دفاع کند.مذاکرات سیاسی و عدم پذیرش شرایط عربستان که مبتنی بر تسلط عربستان بر یمن می شد، عامل دیگری در مقبولیت انصارالله است.
پنجم؛ عامل مهم دیگر در مقبولیت انصارالله را باید در پیشرفت های این جنبش در کنار ارتش یمن دانست. ساخت موشک های برکان 1 و 2 در کنار موشک های کوتاه برد، نمونه ای از پیشرفت های انصارالله است.
ششم؛ مردم یمن به خوبی به این امر واقفند که آمریکا و اسراییل پشت پرده حمله به یمن قرار دارند. نیویورک تایمز در گزارشی می نویسد: «حمله آمریکا به تاسیسات راداری و موشکی انصارالله تاییدی بر باور بسیاری است که آمریکا را پشت پرده حملات هوایی عربستان به یمن می بینند.» بنابراین مردم یمن نیز با توجه به روحیه ظلم ستیزی و استکبارستیزی انصارالله، معتقند که تنها گروه یا جنبش ظلم ستیزدر یمن انصارالله است.
هشتم؛ مردم یمن تنها راه پایان دادن به بحران در این کشور را انصارالله می دانند. انصارالله امروزه در یمن تنها گروهی است که تمام قد در برابر گروه های تروریستی داخلی طرفدار عربستان همچون القاعده و داعش ایستادگی کرده است.از سوی دیگر انصارالله حاضر به پذیرش خواسته های بیرونی مبنی بر پذیرش خلع سلاح که به منزله از بین رفتن مقاومت دوساله است، نخواهد بود.
این نمونه از عوامل سبب شده است تا امروزه با وجود حملات بی رحمانه عربستان به مردم بی دفاع یمن، مردم این کشور با حمایت خودجوش و گسترده از انصارلله، به آینده کشورشان امیدوار باشند. در واقع انصارالله یمن سبب افزایش خودباوری یمنی ها و امیدواری آنان به آینده سیاسی کشورشان شده است. در این میان اما قصه پُرغصه ندیدن این حمایت های مردمی و خیزش یک ملت، از سوی نهادهای مدعی حقوق بشر ادامه دارد. اکنون نهادهای بین الملل در آزمون مهمی قرار دارند و چنانچه این مقطع زمانی که طی آن دو سال از تجاوز عربستان به یمن می گذرد و همچنان خیزش ملت یمن در حمایت از آرمان های خود زنده است، را جدّی نگیرند و به دادِ این مردم و پایان دادن به حملات نامشروع عربستان نرسند، برگ سیاه دیگری بر فهرست بی خاصیت بودن سازمان ملل می افزایند./

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات