تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰  ، 
کد خبر : ۳۰۰۱۹۴

سیدحسن خمینی: اگر «حضور مردم» و «اعتماد به دین» کم‌رنگ شود اساس نظام از بین می‌رود

(روزنامه شرق - 1395/11/16 - شماره 2794 - صفحه 6)

جماران: حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی در دیدار اعضای شورای‌ عالی استان‌ها، گفت: دوست و دشمن بر این نکته اعتراف دارند که خواسته اکثریت کم‌نظیری از مردم ایران در دوران مبارزات، نفی استبداد ستم‌شاهی و روی‌کارآوردن نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.

او با اشاره به «امام خمینی» و «مردم» به‌عنوان دو قهرمان انقلاب اسلامی ایران، افزود: امام مورد قبول همه مردم بود؛ به‌گونه‌ای که برخلاف دیگر انقلاب‌ها، گروه‌های متضادی که مبارزه می‌کردند، در بازه زمانی یک‌ سال منتهی به پیروزی، لحظه‌ای در دل و زبان خویش به رهبری امام تردیدی نداشتند و همه جامعه آن روز پذیرفته بود که آنچه محقق می‌شود، نتیجه یک رهبری مورد وفاق اقوام، گروه‌ها، مذاهب و طبقات مختلف جامعه است.

یادگار امام با تأکید بر اینکه قهرمان دوم این انقلاب مردم بودند که کار بسیار بزرگی انجام دادند، گفت: انقلاب ما دوره زمانی کوتاهی داشت و هم خشونت و کشتار بسیار کمی را در قیاس با انقلاب‌های دوران جنگ سرد و قبل از آن داشت؛ انقلابی که شعار آن «گل در مقابل گلوله» بود.

او علت ناتوانی رژیم پهلوی در مقابله با مردم را فراگیربودن انقلاب ذکر کرد و گفت: حرکت‌های دیگر در دنیا بیش از آنکه انقلاب باشند، یک‌سری جنگ‌های چریکی بودند که در آنها مردم اگر همدل هم بودند؛ اما همراه و هم‌زبان نبودند.

سیدحسن خمینی یادآور شد: اگر آغاز انقلاب اسلامی را از دی ١٣٥٦ در نظر بگیریم و نقطه اوج آن را شهریور ماه ٥٧ بدانیم، مجموع جریان ١٣ ماه و اوج آن حدود پنج ماه بوده است؛ اما در سایر کشورها بعضا تا دهه‌ها یک انقلاب به طول انجامیده است؛ علت این امر آن است که در آن انقلاب‌ها، همه مردم در میان نبودند؛ اما در انقلاب اسلامی ایران همه بودند و با همه نمی‌توان جنگید.

یادگار امام با اشاره به نقش ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: ارتشی می‌تواند بجنگد که ریشه‌های آن در دل مردم باشد؛ به‌ اين‌ معنا که سرباز وقتی وارد میدان می‌شود، بداند در شهر مردم پشتیبان او هستند، مادرش برای او دعا می‌کند، فرزندش سرش را با افتخار بالا می‌گیرد و با افتخار می‌گوید پدر من در حال جنگیدن است و همسر او با عزت نام همسرش را می‌برد؛ اما ارتشی که سربازش از سوي مادرش نفرین می‌شود و خانواده‌اش به او دشنام می‌دهند و باعث سرشکستگی آنهاست، نمی‌تواند بجنگد.

او در همین زمینه افزود: استراتژی بزرگ امام در انقلاب، این بود که ایشان گفتند با ارتش درگیر نشوید؛ زیرا فرزندان همین مردم هستند.

سیدحسن خمینی یادآور شد: می‌توان گفت اتقاقی که در پادگان دوشان‌تپه افتاد، پایان رژیم است؛ در آن واقعه، تلویزیون تصویر امام را پخش کرد، چند افسر به ایشان دشنام دادند و سپس سربازان آنها را به گلوله می‌بندند و به‌این‌ترتیب، ارتش از دورن فرومی‌پاشد.

او با بیان اینکه به‌دلیل حضور مردم رژیم پهلوی توانایی اعمال خشونت و ضربه‌زدن به انقلاب را نداشت، تأکید کرد: انقلاب اسلامی در دست یک حزب و تشکیلات نبود که با قطع بخشی از آن تشکل، بقیه آن هم قطع شود.

یادگار امام با بیان خاطره یکی از فرماندهان عالی‌رتبه نظامی رژیم پهلوی درباره جلوگیری اهالی زنجان از اعزام لشکر این شهر به تهران برای سرکوب مردم، گفت: من یقین دارم یک نفر از اعضای شورای انقلاب نمی‌دانستند قرار است لشکر زنجان به تهران بیاید تا از مردم بخواهند جلوی آنها را بگیرند؛ بلکه خود مردم تصمیم گرفتند و آن کار را کردند یا آن سربازی که در دوشان‌تپه به یک افسر شلیک می‌کند، از جایی دستور نگرفته بود، بلکه عشق، فهم اجتماعی و همدلی مردم او را به این کار وا می‌دارد.

او با اشاره به تجربه انقلاب در سایر کشورها مانند مصر، عراق و... که کودتایی نظامی با همراهی بخشی از مردم بودند، گفت: علت پیروزی انقلاب ما حضور همه مردم و نگاه آنها به یک نقطه مشخص بود. جبهه ملی شاید در ابتدا مورد اقبال مردم بود؛ اما وقتی امام با دولت بختیار که نفر دوم جبهه ملی بود، مخالفت می‌کنند، حتی نزدیک‌ترین دوستان او حاضر به همکاری با او نشدند. رمز این امر، وحدت عمیق و اعتقاد بی‌نظیر مردم به امام و اتکاي جامعه به شخصیت ممتاز ایشان است.

شورا، جلوه اعتماد مردم به نظام

او «اعتماد مردم به دین و مرجعیت» را از عوامل مهم شکل‌گیری وحدت مردم خواند و گفت: یکی از جلوه‌های اعتماد مردم که سرمایه اصلی نظام است، شوراهاست و اکنون که انتخابات شوراها در پیش است، باید نسبت به این امر حساسیت داشته باشیم که مردم باید در تمام لحظه‌های زندگی احساس کنند سیاست‌ها و تصمیمات جامعه از صدر تا ذیل متعلق به آنهاست. جمهوری اسلامی بی‌حضور و اعتماد مردم بی‌معناست؛ همان‌طور که بدون ‌ارزش‌های دینی از معنی تهی می‌شود.

سیدحسن خمینی، اعتماد مردم به دین و توانایی مشکل‌گشایی آن و امکان اداره جامعه نسبت به رقبا را دیگر امری دانست که باید نسبت به آن حساسیت داشته باشیم و تأکید کرد: باید با کار و تلاش بیشتر برای این هدف تلاش کنیم.

او با تأکید بر اینکه اگر خدای‌نکرده اعتماد مردم بشکند، آن پایه و اساسی که انقلاب را به‌راحتی به پیروزی رساند از بین رفته است، هشدار داد: اگر حضور مردم و اعتماد آنان به دین به هر دلیلی و با هر تنگ‌نظری کم‌رنگ شود، پایه و اساس نظام اسلامی از بین می‌رود؛ اما اگر مردم در صحنه باشند و اعتماد به دین مشگل‌گشا، فقرستیز، زایل‌کننده فساد، دنیا‌ساز و آخرت‌ساز باقی بماند، انقلاب برای نسل‌ها باقی می‌ماند. جامعه باید ببیند که متدینین و مسئولان دین‌دار می‌توانند مشکلات ایشان را حل کنند و این نکته‌ای است که هم امام همواره به آن اشاره داشتند و هم پس از امام مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است.

یادگار امام گفت: جامعه ما مانند تشنه‌ای که به آب نیاز دارد، محتاج این دو عامل است.

او همچنین از زحمات مهندس مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در شورای ‌عالی استان‌ها قدردانی کرد.

http://www.sharghdaily.ir/News/114148

ش.د9503831

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات