مجله تایم بعد از انعقاد برجام در مطلبی با طرح این سؤال كه «آيا نهايتاً ايران آماده تغيير است؟»، بزعم خود پیشبینی کرد که ایران ظرف یک دهه آینده دچار تغییرات اساسی خواهد شد. تایم در این باره مدعی شده بود: «با اینکه این تغییرات قبل از توافق شروع شده بود ولی اکنون با سرعت زیادی در حال انجام است. ایران در ده سال آینده بسیار متفاوت خواهد بود. ...»
تغییرات جمعیتی در ایران، موضوعی است که از مدتها قبل مورد توجه اتاق های فکر و استراتژیست های غربی قرار گرفته است و آنها براساس نگاههای آینده پژوهانه خود مترصد تغییر ایران یا به تعبیر دقیقتر، استحاله درونی ایران، مبتنی بر تغییر نسل جوان ایرانی هستند. با این حال، تنها پس از توافق هستهای برجام میان جمهوری اسلامی ایران و 1+5 بود که غربیها به طور واضح، پرده از نگاه طمعورزانه و فرصتطلبانه خود برداشتند. اولین بار، چندی بعد از انعقاد برجام بود که مجله تایم با انتخاب تصویر روی جلد خود از یک دختر ایرانی و در مطلبی با عنوان «ایران 2025» در این باره به رؤیاپردازی پرداخت. این نشریه با طرح این سؤال كه «آيا نهايتاً ايران آماده تغيير است؟»، بزعم خود پیشبینی کرد که ایران ظرف یک دهه آینده دچار تغییرات اساسی خواهد شد. تایم در این باره مدعی شده بود: «با اینکه این تغییرات قبل از توافق شروع شده بود ولی اکنون با سرعت زیادی در حال انجام است. ایران در ده سال آینده بسیار متفاوت خواهد بود. اگرچه یک دهه، زمانی بسیار طولانی است. ...» بنا به پیشبینی این مجله، «در 2025 به احتمال زیاد ایرانیها دیگر آرمانی نخواهند بود»! در همین راستا، وزیر داخلی رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر ابراز امیدواری کرده بود که در نسلهای آینده ایران، جنگ با رژیم صهیونیستی به فراموشی سپرده شود.
اما در این ارتباط باید گفت که مفروض اصلی این رؤیاپردازیها، متفاوت بودن نسل جوان ایرانی با رهبران و نسل اول انقلاب اسلامی است. به عبارت دیگر، آنها با فرض ایجاد شکاف و فاصلهای پرنشدنی میان آرمانها، خواستها، انتظارات و در مجموع، نوع نگاه نسل جوان ایران به جامعه، جهان، سیاست و... معتقدند که نسل جوان کنونی و آینده ایران دیگر حاضر به پیروی و پیجویی آرمانها و اهداف نسلی که انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند، نیستند؛ زیرا این نسل را اساساً نسلی متفاوت از پدران و گذشتگان خود و نسل تغییریافته میدانند.
حال اگرچه در نگاه اول و تغییراتی که در سبک زندگی مردم به وجود آمده است، میتوان با این دست اظهارنظرها همنوا بود؛ زیرا ظاهر امر مؤید آن است، اما با نگاهی عمیق به درخششهای نسل جوان و پیشگامی آنها در عرصههای انقلاب و نظام، خلاف خواست و اظهارات بیگانگان به اثبات میرسد. واقعیت آن است که علیرغم ضعفها و نارساییهای مختلف در جامعه و وجود موارد و مسائلی که در پارهای از آنها مایه نگرانی است، اما در مجموع، نسل جوان و نوجوان کشور همچنان ادامهدهنده راه پدران و گذشتگان خود در آرمانخواهی، استکبارستیزی، ضدیت با ظلم و حمایت از مظلوم، ضدیت با رژیم صهیونیستی و... است. درواقع، علیرغم وجود برخی تغییرات در جامعه داخلی ایران، اما همه ایرانیها و ازجمله نسل جوان، در تهدید دیدن رژیم صهیونیستی، ضدیت با ظلم و سلطهگری و سلطهطلبی، حمایت از مظلومان و مستضعفان، ضدیت با استکبار و مصداق اتم آن؛ یعنی آمریکا و... همصدا و متفق القول اند.
علاوه بر این، نگاهی کوتاه به ترکیب سنی و جمعیتی مدافعان حرم بخوبی مؤید این ادعا است؛ زیرا اکثریت قریب به اتفاق این مدافعان و متقاضیان برای دفاع از حرم آلالله در عراق و سوریه را جوانان تشکیل میدهند و یا اینکه در عرصههای مهمی چون علم و فناوری های نوین، این جوانان مؤمن و انقلابی کشور هستند که علم مبارزه و پیشرفت را افراشته نگه داشته اند. علاوه بر این، در عرصه های دیگری مانند راهپیمایی ها به مناسبت گرامی داشت ایام الله مانند 22 بهمن، روز قدس و... نسل جوان و نوجوان کشور نیز پایاپای و بلکه پررنگ تر و قوی تر از بزرگ ترهای خود حضور دارند.
نکته مهم در این میان این است که هرچند باتوجه به آهنگ رشد پیری جمعیت و از میان رفتن نسل اول انقلاب، تغییرات جمعیتی موضوعی حساس و مهم است و باید بیش از پیش به آن توجه کرد، اما بواسطه هویت اصیل اسلامی – ایرانی نسل جوان، چنانچه خطری متوجه کشور شود، آنها نیز مانند پدران خود، آماده جانفشانی در راه ارزشها و حفاظت از عزت، اقتدار، تمامیت ارضی و شرافت خود هستند و اگر نبود وجود همین روحیات و پایبندی نسل جوان به آنها، دشمن خیلی زود در طول سالیان گذشته، درصدد عملی کردن نقشههای شوم خود علیه ایران برمیآمد.
در همین زمینه، مجله تایم در همان مطلب آورده است: «با وجود تلفیق با فرهنگ غربی، ایرانیان هنوز رسومهای مذهبی خود را به جا میآورند و در مراسم محرم همه با هم در برگزاری این مراسم شرکت میکنند. حتی زنان پیرو مد در قسمت غرب تهران نیز در این مراسم شرکت داشتند.» یعنی پیامی که همین نشریه به مخاطبین خود می دهد بر خلاف موضوعی که به آن پرداخته است حاکی از استحکام ساخت دینی جامعه ایران است.
از مطالب فوق چنین استباط می شود که شاید پوسته جامعه ایران بر اثر ضربات فرهنگی دشمن و کوتاهی مسئولین داخلی آسیب دیده باشد اما هویت انقلابی ملت ایران که ریشه در خدا محوری، دین خواهی، استکبار ستیزی، عزت طلبی، پرهیز از ظلم کردن و ظلم پذیری، دفاع از مظلوم و ... دارد محکم و باثبات و بلکه قوی تر از گذشته حفظ شده است.