پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه اطلاعات ـ 1396/02/12 ـ شماره 26708 ـ صفحه 12)
به گزارش ایرنا، دولت وی صراحتاً می گوید که دوره دیپلماسی و صبر راهبردی به پایان رسیده است و شمار رزمایشها، نیروهای نظامی و تعداد تسلیحات این کشور در شبه جزیره کره هر روز بیشتر می شود. در شرایطی که تصور می شد آمریکا با روی کار آمدن ترامپ بتدریج ۲۸هزار نیروی نظامی خود را از کره جنوبی بیرون کشیده و از شمار ۵۰هزار نظامی خود در ژاپن بکاهد و مسایل امنیتی منطقه را به خود آنها واگذار کند، وضعیت کاملا بر عکس شد و نظامی گری واشنگتن در منطقه به شدت گسترش یافته است .این کشور از یک سو و در پی آزمایشهای موشکی کره شمالی و آزمایشهای اتمی این کشور در سال گذشته میلادی، سخت ترین تحریمها علیه پیونگ یانگ را به اجرا گذاشته شده است و از طرف دیگر آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در حال برگزاری رزمایشهای دوجانبه و سه جانبه در اطراف منطقه شبه جزیره کره و در داخل منطقه هستند.تلاش ترامپ برای افزودن بر تنشها با هدف تحت فشار قراردادن کره شمالی به اشکال اقتصادی و نظامی باعث شده است تا حتی کشورهای نزدیک به آمریکا و چین هم از این بابت ابراز نگرانی کنند.وزارت امور خارجه چین به طور هفتگی بیانیههایی منتشر می کند و در آن با تشویق همه طرفها، از آنها می خواهد به تنشها دامن نزنند.
ترامپ و مسئولان دیگر این کشور هم با طرفهای ژاپنی، چینی و کره جنوبی در حال گفت و گوهای گسترده هستند تا همه با هم کره شمالی را برای توقف برنامه هستهای تسلیحاتی تحت فشار بگذارند.
فشارهای فزاینده بر کره شمالی در سالهای ۱۹۹۰هم سابقه داشته است اما این موضوع تنها منجر به آن شد که این کشور طبق اعتراف خود، توان نظامی و هسته ای اش را برای بالا بردن توان بازدارندگی تقویت کند و اکنون این کشور ابایی ندارد که آزمایشهای اتمی مکرر انجام دهد.در حالی که کره شمالی طبق اعتراف آمریکا و کره جنوبی برای یک آزمایش اتمی دیگر و پرتاب موشک قاره پیمای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی آماده می شود، ناوگروه هجومی آمریکا به همراه رزم ناوهای ژاپن در اطراف شبه جزیره هستند و کره جنوبی هم ناوهایش را برای ملحق شدن به آنها آماده اعزام کرده است .همین موضوعات موجب شد تا حتی «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن و بعد هم «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در گفت و گوهای تلفنی با ترامپ از او بخواهند خویشتندار باشد و از طرف دیگر از کره شمالی هم خواستند دست به حرکت تحریکآمیز دیگری نزند.
شبه جزیره کره هم اکنون به محل بروز مناقشه ای قریبالوقوع مبدل شده است و تنها یک اشتباه به گفته «وانگ یی» وزیر خارجه چین می تواند شروع جنگ را در منطقه قطعی کند؛ نبردی که همه را متضرر خواهد کرد.کره شمالی هم هشدارهایش را متوقف نکرده است و می گوید می تواند هر نبردی را که آمریکا آرزویش را دارد شروع کند و اعلام می کند که آماده است ناو آمریکایی را به آسانی هدف قرار داده و نابود سازد. شاید همین موضوع باعث شد تا رئیس جمهوری چین به ترامپ هشدار دهد که پکن نمی خواهد هیچ طرفی بدون در نظر گرفتن شورای امنیت و با عبور از سازمان ملل اقدامی خطرناک انجام دهد.رئیس جمهوری چین گفت:مساله هسته ای کره شمالی به سرعت حل می شود به شرط آنکه همه در یک مسیر منظم و درست حرکت کنند و آمریکا هم باید در همین مسیر حرکت نماید.این اظهار نظرها و بیانیه وزارت دفاع کره جنوبی مبنی بر اینکه این کشور و آمریکا برای مقابله با آزمایش هستهای ششم کره شمالی آماده هستند، نشانگر آن است که شبه جزیره کره پس از مدتی آرامش در دوران دولت قبلی آمریکا به صحنه اصلی تنشها میان قدرتهای منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شده است و اشتباه راهبردی یکی از طرفها و خطای محاسباتی آنها خساراتی سنگین به ملتها و دولتهای منطقه و کشورهای خارج از این منطقه وارد خواهد کرد.
دلیل ترس و نگرانی واشنگتن از حمله به کره شمالی چیست؟
مرکز «بگین- سادات» اسرائیل با انتشار گزارشی با اشاره به تهدیدهای آمریکا علیه کره شمالی تاکید کرد، واشنگتن به دو دلیل از حمله به کره شمالی ترس دارد.به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه رای الیوم، بر اساس تحقیقات راهبردی مرکز «بگین- سادات» اسرائیل، آمریکا به دو دلیل نمی تواند در چارچوب حمله پیشگیرانه مواضع اتمی کره شمالی را هدف قرار دهد و از این اقدام هراس دارد.بر اساس این گزارش این دو دلیل عبارتند از:
اول: بیم آن می رود چنین اقدامی موجب زیانهای احتمالی تشعشعی شود.
دوم: واشنگتن در صورت حمله نظامی به مواضع موشکی پیونگ یانگ، باید احتمال واکنش انتقام جویانه کره شمالی و حمله موشکی آن به پایگاههای آمریکایی در کره جنوبی یا ژاپن و نیز بمباران توپخانه ای سئول را در نظر داشته باشد.
واشنگتن نیازمند تخریب سریع مواضع پیوینگ یانگ است
در این گزارش آمده است، برای جلوگیری از این انتقام، واشنگتن نیازمند استفاده از نیروی هوایی کافی برای تخریب بسیار سریع مواضع پیونگ یانگ است که البته امکان این کار وجود دارد اما تعداد قربانیان و حتی هزینه اقتصادی آن برای کره جنوبی و نیز ژاپن می تواند بسیار بالا باشد. به عبارت دیگر در این تحقیق تاکید شده است چه بسا حمله آمریکا به کره شمالی هدف مورد نظر یا همان توقف تهدید نظامی کره شمالی را تحقق بخشد اما هزینه آن بسیار سنگین خواهد بود.
علاوه بر این در تحقیق مرکز بگین – سادات اسرائیل آمده است، بحران هستهای و موشکی کره شمالی به ویژه پس از حمله اخیر آمریکا به سوریه، چالشی برای دولت جدید آمریکا به شمار می آید.بر اساس این گزارش دونالد ترامپ علاوه بر توجه به بحران کنونی کره شمالی و گزینههای نظامی و دیپلماتیک فوری و در دسترس برای مقابله با آن باید به اهداف طولانی مدت در منطقه نیز دقت داشته باشد زیرا گزینههای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی همگی عواقب و نتایجی را برجا خواهد گذاشت.بر این اساس منطقه آسیا با توجه زیادی سیاست ترامپ در این منطقه را به ویژه در قبال کره شمالی زیر نظر گرفته است و منتظر است ببیند آیا ترامپ برای مهار کیم جونگ اون قویتر از باراک اوباما است یا خیر؟تا این لحظه دولت ترامپ شمار زیادی از مسئولان وزارت دفاع یا وزارت خارجه را برای تعامل با منطقه آسیا نامزد نکرده و سفیری را نیز برای کره در نظر نگرفته است.
موانع واشنگتن برای تشدید تحریمها علیه کره شمالی چیست؟
اما در خصوص گزینههای واشنگتن باید گفت، وزیر دفاع آمریکا یادآور شد که گزینه نظامی در قبال کره شمالی مطرح است و در صورت بروز تهدید از سوی پیونگ یانگ، احتمال حمله پیشگیرانه وجود دارد و در واقع گزینه نظامی از دهه نود مورد بررسی قرار داشته است.بر اساس گزارش این مرکز، واشنگتن برای صدور قطعنامه شورای امنیت نیازمند این است که پکن را به خودداری از حق وتو متقاعد کند اما پکن بارها اشاره کرده است قطعنامههای جدید شورای امنیت مبنی بر تشدید تحریمها علیه کره شمالی را تایید نمی کند و اصرار دارد این گفت وگو است که می تواند کشمکش موجود را حل و فصل کند. در این خصوص باید یادآور شد، چین و روسیه به طور دائم تمام تحریمهای شورای امنیت علیه پیونگیانگ را به اجرا در نیاوردند.با توجه به این موانع، واشنگتن و متحدانش باید در اجرای تجریمهای مستقیم علیه کره شمالی دقت نظر داشته باشند.
بر اساس گزارش مرکز بگین- سادات، اگر هدف متقاعد کردن پیونگ یانگ به متوقف کردن برنامه سلاح هسته ای است، باید گفت تحریمها تاثیری نخواهد داشت این در حالی است که مسئولان دولت اوباما پیشنهاد کرده بودند به منظورجلوگیری از برخی آزمایشهای موشکی کره شمالی باید این موضوع را با آن حل و فصل کرد. همچنین در این گزارش آمده است، دولت ترامپ از هیچ سیاستی که هدف از آن آرام کردن کره شمالی است، حمایت نمی کند زیرا پیشتر کره جنوبی به منظور متقاعد کردن پیونگ یانگ به تغییر، سیاست موسوم به خورشید درخشان را در قبال آن در پیش گرفت اما این سیاست ناکام ماند.این در حالی است که اکنون کره جنوبی تا انتخابات جدید ریاست جمهوری که قرار است در ماه می آینده برگزار شود، در مرحله انتقالی به سر می برد و نامزد اصلی این انتخابات حامی سیاست هرچه مثبت تر در قبال کره شمالی و چین و بهبود روابط با پیونگ یانگ در مقابل تقویت روند تغییر داخلی این کشور است که البته این روند تدریجی خواهد بود و میتواند هدف کاهش تهدید نظامی از سوی کره شمالی را تحقق بخشد، اما به زمان زیادی نیاز دارد.
همچنین در تحقیق مرکز بگین- سادات یادآوری شده است، کره شمالی نه فقط برای شبه جزیره کره بلکه برای سایر مناطق تهدید به شمار می آید به اضافه اینکه صادرات موشکی و تکنولوژی هسته ای به سایر کشورها از حمله سوریه تهدید آمیز است و جلوگیری از صادرات نظامی آن موجب افزایش فشار اقتصادی بر پیونگ یانگ می شود.در این تحقیق تاکید شده است، حمله نظامی آمریکا به سوریه نه فقط پیامی به بشار اسد رئیس جمهوری این کشور بود بلکه به مثابه ارسال پیام به پیونگ یانگ نیز بود با این حال حتی اگر این حمله بیانگر تغییر سیاست آمریکا باشد، برای متقاعد کردن کیم جونگ به توقف برنامه هسته ای کافی نیست آن هم در حالی که وی تلاش خواهد کرد قواعد جدید بازی را به چالش بکشد.
تهدیدات نظامی توخالی ترامپ
یکی از کارشناسان امور بین الملل با اشاره به تهدیدات هفتههای اخیر رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر استفاده از نیروی نظامی به تهی بودن و غیر جدی بودن این تهدیدات پرداخته است.به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالباری عطوان از تحلیگران امور بین الملل در مطلبی در رای الیوم نوشته است: سه هفته گذشته نشان داده است که تهدیدات دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر استفاده از نیروی نظامی، طبل توخالی و غیر جدی بوده و نتایج عکس داده است.وی مینویسد: دو مثال گواه این مدعاست؛ نخست؛ موضع گیری ترامپ درباره بحران کره که بسیاری فکر کردند که وی در آستانه حمله به کره شمالی است اما به شکل خوارگونه ای از آن صرف نظر کرد.دوم؛ موشکهای تامهاوک شلیک شده به پایگاه الشعیرات سوریه که بعدها مشخص شد که زیان زیادی وارد نکرده است و اوضاع در آن به حالت عادی بازگشت و جنگندهها از آنها پرواز کردند و ادلب را همانند قبل از این حادثه بمباران کردند.عطوان می افزاید: عقب نشینی ترامپ در بحران کره به صلابت رهبر کره شمالی کیم جونگ اون مربوط می شود که در برابر ترامپ ایستادگی و تهدید به مقابله به مثل کرد. از سویی این موضع ترامپ با اقبال همپیمانان آمریکا در اروپا روبرو نشد کما اینکه موضع چین همواره حمایت از کره شمالی بوده است. جنگ کره در قرن گذشته برای شبهجزیره کره ۵ میلیون کشته از کره ایها داشت. دخالت نظامی آمریکا دهها میلیارد خسارت و علاوه بر آن کشتار فراوان به دنبال داشت. اگر جنگی مجددا شعله ور شود با توجه به سلاح کشتار جمعی وضعیت چگونه خواهد شد؟وی نوشت: کره جنوبی و ملت آن حامی اقدامات ترامپ نیستند زیرا آنها به خوبی می دانند که بزرگترین قربانی خواهند بود و واکنش کره شمالی با سلاح متعارف یا کشتار جمعی آنها را هدف قرار خواهد داد. ملت آمریکا و ملت کره خواهان جنگ ضد کره شمالی نیستند زیرا مفهوم آن کشتار و تلفات انسانی و خسارات سنگین است و ترامپ با درک این موضوع از موضع خود عقب نشست.
عطوان می نویسد: برخی نیز بر این باورند که کره شمالی نیز با آزمایش موشکی شکست خورده که با توصیه چین بود به گونهای عقب نشست و نردبانی به ترامپ داد که از تهدیدات خود برگردد. این درست است اما آزمایشهای کره شمالی در آینده متوقف نخواهد شد و خاری در چشم آمریکا زور گو خواهد بود. وی می افزاید: مشروعیت ترامپ حتی قبل از پیروزی اش در انتخابات نیز ناچیز بود و حداقل تاکنون اندک باقیمانده آن نیز در موضوع کره شمالی و سوریه از دست رفته است. رئیس جمهوری آمریکا دروغگو و وقیح که رسوایی دامن گیر وی است؛ چهرهای زشت از آمریکا به نمایش گذاشته است.
ش.د9600584