پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
درست در روزي كه نتايج انتخابات رياستجمهوري ايران با مشاركت 40ميليوننفري اعلام شد، دونالد ترامپ در اولين سفر خارجي خود با گارد كاملاً ضدايراني وارد رياض شد و در مقابل ملك سلمان زانو زد تا مدال افتخار پادشاهي سعودي را به گردن او بيندازد، اين در حالي است كه آلسعود در جهان بيش از هر چيزي به عنوان منبع صدور و تغذيه تروريسم وهابي شناخته ميشوند.
دونالد ترامپ روز شنبه وارد عربستان شد و مورد استقبال رسمي ملك سلمان بن عبدالعزيز قرار گرفت. اين اولين سفر خارجي ترامپ پس از رسيدن به كاخ سفيد است. به گفته منابع سعودي، ترامپ در سه نشست در رياض شركت خواهد كرد. نخست نشست مشترك امريكا و عربستان سعودي، سپس حضور در كنفرانس كشورهاي عربي خليج فارس و سرانجام نشست مشترك امريكا با سران كشورهاي عربي- اسلامي اما تحليلگران هدف اصلي از اين سفر را تلاش واشنگتن براي ايجاد اتحاد بين عربستان و رژيم صهيونيستي از طريق ايجاد يك ائتلاف جديد عنوان كردهاند. سيمون هندرسون، پژوهشگر متخصص درخصوص مسائل عربستان مقالهاي را در پايگاه پژوهشكده واشنگتن در امور خاور نزديك نوشت: پيشبيني ميشود برخي از كشورهاي عرب حوزه خليج فارس اشارههايي براي عاديسازي روابط با اسرائيل نشان دهند كه چه بسا بر اساس آن، خطوط تماس مستقيمي با اسرائيل ايجاد شود و همچنين تبادلات تجاري علني بيشتري ميان طرفها صورت بگيرد يا به هواپيماهاي اسرائيلي اجازه عبور از حريم هوايي كشورهاي عرب حوزه خليج فارس داده شود.
سيمون هندرسون گفت كه نيروهاي هوايي امارات در رزمايشهاي مشترك با نيروهاي هوايي اسرائيل در يونان در ماه مارس گذشته شركت كردند. در همين حال گزارش شده كه امريكا درصدد ايجاد طرح ناتوي عربي است اما تحليلگران تحقق اين مسئله را به دلايل متعدد بعيد ميدانند. از جمله نبود استراتژي مشترك. براي مثال آنها نام تركيه را به عنوان يكي از اعضاي احتمالي ناتوي عربي مطرح كردهاند. اين در حالي است كه براي آنكارا هنوز ايران يك شريك تجاري قوي با منابع نفتي است و مهمتر اينكه يكي از كشورهاي كليدي است كه ميتواند به آنكارا كمك كند تا از ظهور ناخوشايند يك موجوديت ملي كردي در منطقه جلوگيري كند. از طرف ديگر اعضاي شوراي همكاري خليج فارس به هيچ وجه در فكر و انديشه يكدست نيستند و دچار تفرقه هستند. امارات و عربستان سعودي كه قرار است ستون اصلي اين طرح را تشكيل دهند هم اكنون در يمن دچار اختلاف جدي شدهاند. اگر به تحولات چند روز گذشته شهر جنوبي عدن نگاه كنيم به خوبي ميتوانيم به عمق اختلافهاي ابوظبي و رياض پي ببريم.
توئيت خبرنگار آمريكايي
ناظران با توجه به ماهيت مردمسالاري جمهوري اسلامي ايران ميگويند اقدامات امريكا و عربستان در رابطه با ايران نشاندهنده تعارض بنيادين امريكاست.
كالب مائوپين خبرنگار امريكايي در پيامي در صفحه توئيتر خود در آستانه سفر دونالد ترامپ رئيسجمهور امريكا به عربستان سعودي نوشت ترامپ قصد دارد با پادشاه متعصبي دست بدهد كه سر مردم را ميزند اما ايران را به رغم برگزاري انتخاباتي رقابتي «غيردموكراتيك» مينامد. ترامپ بايد از سلمان (پادشاه عربستان) در رياض بپرسد اگر مردم عربستان پادشاه ميانه روتري بخواهند كي ميتوانند رأي بدهند؟ هيچ وقت. وي در پيام ديگري آورده است تقارن سفر ترامپ با انتخابات رياست جمهوري ايران تصادفي نيست. منزوي كردن ايران موضوعي مورد بحث در رياض و تلآويو خواهد بود.
وي در پيام ديگري آورده است: درحالي كه عربستان سعودي جنايت جنگي را عليه يمن به راه انداخته است ترامپ به ترس و نگراني از تهديد ايران در رياض و تلآويو دامن ميزند. درحالي كه ترامپ خود را براي خوش و بش كردن با پادشاه قاتل (عربستان) آماده ميكند، مردم يمن براي نجات جانشان در برابر جنايات جنگي عربستان مبارزه ميكنند. مائوپين در پيام ديگري آورده است ما 28سند مرتبط با النصره را مشاهده كردهايم. خانواده بن لادن بسيار قدرتمند است. ترامپ بايد حاكمان سعودي را به اتهام تروريسم بازداشت كند.
نگراني از مضمون سخنراني ترامپ
بنا به برنامه از پيش توافق شده، قرار است ترامپ در عربستان سعودي، يعني در قلب اسلام پيرامون «اسلام افراطي» و خطرات آن براي امريكا و جهان سخنراني كند. گفته ميشود مواضع ترامپ در رابطه با اسلام و مسلمانان هماهنگي كاملي با نظرات مايكل فلين، مشاور سابق امنيتي كاخ سفيد و استيو بنن يكي از همكاران و حاميان نزديك او دارد. اين دو بر اين باورند كه كشورهاي غربي درگير «جنگي جهاني» با اسلام هستند. بسياري از سياستمداران امريكا نگرانند كه سخنراني ترامپ در عربستان به تنشها ميان غرب و كشورهاي اسلامي بيفزايد. گفته ميشود طراح سخنراني ترامپ، استيون ميلر است. ميلر به همراه بنن از جمله اشخاصي به شمار ميآيد كه در تدوين فرمان ترامپ براي جلوگيري از ورود مسلمان از برخي كشورهاي اسلامي به امريكا نقش داشته است.
هر چند اچ آر مكمستر مشاور امنيت ملي امريكا، در باره مضمون سخنراني ترامپ گفت: «اين سخنان درباره مقابله با دشمن مشترك همه تمدنهاست و در خدمت تحكيم مناسبات امريكا با شركاي مسلمانش است.» ملاقات ترامپ با شمار زيادي از سران كشورهاي جهان در مدتي نسبتاً كوتاه، اين نگراني را در محافل ديپلماتيك امريكا بهوجود آورده كه شايد جمله يا كلمهاي نسنجيده از سوي او به اعتبار امريكا لطمه بزند. به گفته رسانههاي امريكا رئيسجمهور اين كشور «معمولاً هر چه در سر دارد بر زبان ميآورد.»
تجارت ترامپ
يكي از مهمترين اهداف سفر ترامپ فروش تسليحات به عربستان سعودي است. دولت ترامپ انتظار دارد اين توافق به ارزش 110 ميليارد دلار براي 10 سال را به عنوان سنبل تجديد «تعهد امريكا به امنيت خليج فارس» امضا كند اما مقامات سابق امريكايي ميگويند كه باراك اوباما، رئيسجمهور سابق امريكا كه توافقات تسليحاتياش با عربستان به طور كلي 115 ميليارد دلار بود پيشتر با فروش برخي از تسليحات مذكور در اين بسته موافقت كرده بود. درك چالت كه در زمان رياست جمهوري اوباما معاون وزير دفاع امريكا در امور امنيت بينالمللي بود گفت: هر دو طرف ميخواهند اين مسئله را به عنوان عصر جديدي در همكاريهاي امريكا با اعراب خليج فارس اعلام كنند اما چيزي كه تغيير كرده اين است كه عربستان در حال حاضر به صورت مستقيم با يكي از اعضاي خانواده ترامپ سروكار دارد. براي آنها كاملاً عادي است كه با داماد يك رئيسجمهور بنشينند و توافق امضا کنند. اشاره اين مقام سابق امريكايي به گزارشهايي است كه درباره نقش داماد ترامپ در اين توافق منتشر شده است.
اوضاع وخيم العواميه
همزمان با سفر ترامپ به عربستان منابع خبري گزارش دادند شهر شيعهنشين العواميه در شرق عربستان از سوي نيروهاي امنيتي آلسعود همچنان تحت محاصره است. بر اساس گزارشها، هيچ خبرنگار يا خبرگزاري اجازه ورود به العواميه را ندارد، چرا كه نظاميان سعودي با تانك و بولدوزر اين شهر را محاصره كردهاند. ساكنان غيرنظامي شهر العواميه هر لحظه احتمال حمله، ويراني خانه و حتي كشتهشدن خود به دست نظاميان سعودي را ميدهند، اين در حالي است که نظاميان رژيم آلسعود به بهانه مقابله با تروريستها درحال تخريب خانههاي قديمي اين منطقه و بمباران آنها هستند.
استقبال موشكي يمنيها
يمنيها درست چند ساعت قبل از ورود دونالد ترامپ، با يك فروند موشك رياض را هدف قرار دادند. مقامات يمني اعلام كردند، يگان موشكي با شليك موشك بركان 2 به رياض پايتخت عربستان و دو فروند موشك اروگان و زلزال 2 به محل تجمع نظاميان عربستاني و مزدوران آنها در صله نجران و عباسه در شهر عليب، خسارات جاني و مالي زيادي به آنها وارد كرد. عربستان همراه با چند كشور ديگر از ششم فروردين سال 94 اقدام به تجاوز نظامي به يمن و محاصره زميني، دريايي و هوايي اين كشور با هدف بازگرداندن عبدربه منصور هادي رئيسجمهوري مستعفي و فراري يمن به قدرت كرد. اين تجاوز نظامي تاكنون نتيجهاي جز كشتار بيش از 12هزار يمني و زخمي شدن دهها هزار تن ديگر و همچنين آواره شدن ميليونها يمني و ويراني زيرساختهاي اين كشور نداشته است.
«شرف لقمان» سخنگوي رسمي ارتش يمن اعلام كرد: پيام ما با اين موشك به رياض اعلام شد و به سعوديها گفتيم كه براي پاسخگويي آمادهايم و همچنان آماده مقابله با دشمنيم. بر اساس اين گزارش، تنها چند ساعت پيش از ورود ترامپ به رياض موشك بركان۲ به سوي پايتخت عربستان شليك شد و در پي آن، تمامي پروازها در فرودگاه بينالمللي «ملك خالد» به تاخير افتاد. يمنيها در ۱۸ مارس ۲۰۱۶ نيز يك فروند موشك از نوع بركان۲ را به سوي پايگاه هوايي «ملك سلمان» در رياض شليك كرده بودند. در همين حال مردم يمن با برگزاري تظاهرات گسترده در صنعا به سفر ترامپ به عربستان اعتراض كردند.
http://www.javanonline.ir/fa/news/852664
ش.د9600285