تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۸  ، 
کد خبر : ۳۰۱۹۴۲

سید حسن خمینی: راه آیت‌الله هاشمی در جامعه باقی می‌ماند

(روزنامه مردم سالاري – 1396/02/11– شماره 4304 – صفحه 13)

یادگار امام گفت :‌کسی را به اندازه آقای هاشمی سراغ نداریم که نامش با انتخابات گره خورده باشد لذا او خود دو دوره رییس جمهور بود. به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی در مراسم رونمایی از آثار آیت‌الله هاشمی گفت: یکی از توفیقات خداوند به بنده ارادت مستمر به حضور در محضر در آقای هاشمی طی ۱۲ سال اخیر بود اما خاطراتی را با خود به جای گذاشت که هرجا نگاه می‌کنیم خاطره‌ای از حضور ایشان است. آنچه که مهم است این است که نام آیت‌الله هاشمی نیکوست و راه و مجموعه آن بزرگوار در جامعه باقی می‌ماند. او افزود: تعارض بین اخبار و روایات یک واقعیت از آن اتفاقاتی است که به خود قدمت بشریت برمی‌گردد و همیشه افرادی اتفاقاتی را حکایت می‌کنند و زاویه نگاه خود را در این مساله می‌بینند.

تعارض بین نقل‌هایی که در مورد یک واقعه اتفاق می‌افتد امری محتوم است و آیندگان که آن را عرضه و درک نکردند با این مواجه می‌شود که با تعاریف متفاوت و متعارض برخورد می‌کنند و معمولاً تکذیب می‌شود و آنها نمی‌دانند کدام درست است. سید حسن خمینی تاکید کرد: در علم اصول مبانی داریم که چگونه حکایت‌های متعارض را باهم جمع کنیم در بخش تعارض‌های تاریخی که وجود دارد در روزگار خود با آن برخورد می‌کنیم و می‌خواهیم از آن اثر بپذیریم و نسبت به آن محاکم و قضاوتی داشته باشیم برای اینکه یک جانب را به جانب دیگر ترجیح دهیم هر روایت یک مقام ضبط دارد و یک مقام ژرف گونه و تلقی یعنی چگونه روایت را ضبط و ثبت کنیم و چه برداشتی از واقعه داریم.

یادگار امام یادآور شد: وقتی برداشتی داریم و می‌خواهیم آن را بیان کنیم شرایط مختلفی نسبت به آن حوزه ثبت و تلقی می‌شود اولین مساله این است که چه مقدار واقعه را دقیق ثبت می‌کنیم لذا وقتی در دادگاه برای شهادت می‌رویم باید سه مرحله را رعایت کنیم که آن حقیقت را بگوییم جز حقیقت نگوییم و همه حقیقت را بیان کنیم. سید حسن خمینی گفت: در روایت یک واقعه و نگاه به یک مساله باید توجه داشته باشیم که چه مقدار واقعی و دقیق ثبت می‌کنیم و چه مقدار عمیق تلقی کرده و آن را می‌فهمیم. یکی از بزرگ‌ترین آفت‌های بحث خاطرات این است که همه جوانب در آن نیست. در زمینه خاطرات حضرت امام هم همین مشکلات را داریم طرف دروغ نمی‌گوید اما همه موضوع و عوامل پشت پرده را نمی‌دانند بنابراین بسیاری از اتفاقاتی که می‌افتد پشت پرده را نمی‌دانند پس باید در بیان خاطرات ضبط کامل باشد و اینکه نقل مستقیم باشد.

او ادامه داد: لذا هرچه واسطه بیشتر می‌شود درصد خطا در سند بالا می‌رود و این که چقدر افراد در تلقی موضوع بی‌طرف باشند اهمیت دارد. اگر راوی به صورت ناخودآگاه در بیان داستان حب و بغض داشته باشد با زاویه نقد می‌کند و نکته حائز اهمیت این است که دسترسی به موضوع چقدر بوده است و تا چه حد بی‌طرف و عادلانه قضاوت می‌کنند.

سید حسن خمینی بیان کرد: این که زمان گفتن خاطره چه موقع است بسیار مهم است لذا بسیاری از کسانی از امام نقل خاطره می‌کنند از دوستداران ایشان هستند. اما یک جور نقد می‌شود و وقتی در دسته مخالفان هستند به گونه‌ای دیگر نقل و خاطره دارند بنابراین زمان نقل مهم است. او با تاکید برا ینکه خاطره نگاری روزانه آقای هاشمی جزو ارزشمند ترین منابع تاریخی انقلاب است گفت: کتاب خاطرات آقای هاشمی چه آنهایی که او را می‌پسندند و چه آنهایی که او را نمی‌پسندند از ارزشمندترین کتاب‌های تاریخ انقلاب است و این موارد است که آیت‌الله هاشمی تاریخ‌ساز انقلاب و بازیگردان و بازیگری صحنه می‌کند و تاریخ نگاری او مهم است. سیدحسن خمینی اظهار داشت: ما خوشمان بیاید یا نیاید آقای هاشمی از باهوش‌ترین شخصیت‌های سیاسی است لذا درک او نسبت به موضوع و پشت پرده دقیق وعمیق بوده است.

http://www.mardomsalari.net/4304/page/13/12249

ش.د9600539

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات