پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه رسالت - 1396/02/10 - شماره 8923 - صفحه 1)
اولين مناظره انتخاباتي رياست جمهوري با طرح مهمترين موضوعات اجتماعي برگزار شد. حاشيهنشيني، فاصله طبقاتي، مشكل مسكن، ازدواج جوانان و عدم كارآمدي دستگاههاي اجرايي در حل مشكلات اجتماعي مهمترين موضوعاتي بود كه در سوالات مناظره مطرح شد. تركيب مناظرهكنندگان در اولين ظهور و چينش حكايت از 6 سليقه سياسي داشت. رقابت جناحي و جرياني در اين چينش برحسب طرح ديدگاههايي كه مطرح شد، ملموس نبود. آقاي ميرسليم يك رجل سياسي و مذهبي است كه از سوي يك حزب باسابقه معرفي شده است. آقاي رئيسي به اصرار برخي علما و نخبگان پاي در اين رقابت گذاشته است. آقاي روحاني رئيسجمهور مستقر است كه با يك كارنامه 4ساله افتخار حضور در اين مناظره را پيدا كرده است. آقاي قاليباف يك رجل سياسي و مذهبي است كه از سال 84 جزء مطرحترين نامزدهاي انتخاباتي بوده است. آقاي هاشميطبا با سوابق روشن اجرايي از ديگر نامزدهاي مطرح در اين مناظره بود.
آقاي جهانگيري معاون اول رئيسجمهور كه خود را به عنوان مكمل نقش رئيسجمهور مستقر به اين مناظره رسانده است، روز جمعه در نقشي متفاوت از نقشي كه خود در مصاحبهها گفته، ظاهر شد.
مناظره، ادب و آداب و موضوع خاص خود را دارد. اگر كسي خارج از اين چارچوب عمل كند، نشان ميدهد كه ماموريتي غير از موضوع مربوط به مناظره دارد.
اگر تيتر اول روز شنبه دو روزنامه شرق و اعتماد را مرور كنيم، ماموريت جهانگيري را به غير از نقش مكمل ميتوان كشف كرد. اين تيترها را در زير بخوانيد:
شرق: توفان جهانگيري
اعتماد: زلزله جهانگيري
انتخابات دوازدهم بنا به نوع آرايش سياسي يك انتخابات جناحي و جرياني نيست. اضلاع رقابت در مناظره روز جمعه حداكثر 6 ضلعي و حداقل 3 ضلعي است. جناحي كردن و جرياني كردن رقابت انتخابات دوازدهم اولين ماموريت جهانگيري است.
وي در اين مناظره صريحا گفت: "من به عنوان كانديداي جريان اصلاحطلب آمدهام تا از فرصتها استفاده كنم."
با آن كه در مناظره روز جمعه كسي به اصولگرايي و اصلاحطلبي و جناحي كردن رقابت تقوه نكرده بود، اما جهانگيري اولين گام را براي دوقطبي كردن رقابت برداشت.
او پس از اعتراف به اينكه نامزد مكمل نيست، بلكه نامزد اصلاحطلبان است، مطالبي گفت كه ربطي به موضوعات مطرح در حوزههاي اجتماعي كه موضوع مناظره اول بود، نداشت.
مناظره، ادب و آداب خاص خود را دارد. پرخاشگري، ستيزهجويي، ايجاد بستر براي كينه و اختلاف و كدورت و عداوت با موازين يك جدال و مناظره احسن فاصله دارد.
جهانگيري با طرح مباحث بياساس مربوط به دولت نهم و دهم و بدون ربط به مباحث اجتماعي مناظره، با علم به اين كه كسي در اضلاع مناظره، دولت نهم و دهم را نمايندگي نميكند، گفت: "آمدهام تا بگويم تمام كساني كه مسئول ايجاد آن شرايط در دولت نهم و دهم بودند، امروز با شخص ديگري به صحنه آمدهاند."
اين يعني عوض كردن زمين بازي و لو دادن حرفهايي كه بايد در مناظره سياسي گفته شود، نه مناظره اجتماعي كه از نقش خود در انتخابات به عنوان دوقطبي كردن فضا پردهبرداري ميكرد. منطق و عقلانيت سياسي حكم ميكند كه دولت اين مسير را طي نكند. دولت امروز، دولت مستقر است و مسئوليت امنيت انتخابات را بر عهده دارد. صورت مسئله رقابت در اين دو دوره مشخص است. يك دولت با يك كارنامه چهارساله ميخواهد دور دوم خدمت خود را اگر با راي مقبول مردم همراه باشد، آغاز كند.
رئيس جمهور و معاون اول او به عنوان يك ضلع رقابت بايد اجازه دهند اين كارنامه مورد نقد مشفقانه در مناظرات قرار گيرد. دولت بايد به شعور مردم اهانت نكند. اجازه دهد در كادر موضوعات مناظره در حوزههاي سياست، اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعي هر ضلع آوردههاي خود را مطرح كند و در معرض قضاوت عمومي قرار دهد. هر قول و فعلي كه در اين داوري اخلال كند، به نفع مصالح و منافع ملي عمل نكرده است.
مناظره روز جمعه روال عادي خود را طي ميكرد. آقاي روحاني با قطع سخنان قاليباف و انكار وعده چهارميليون شغل و اتهام دروغگويي به وي، مسير اخلاقي مناظره را تغيير داد. با قرار گرفتن سند وعده 4 ميليون شغل رئيسجمهور در همان لحظات اوليه در رسانههاي كشور و حتي دادن سند اين گفته در پايان مناظره به آقاي رئيسجمهور از سوي قاليباف، معلوم شد راهبرد رئيسجمهور و معاون اول وي در مناظرات، زدن زير ميز آداب مناظره است.
رقبا بايد دقت كنند در اين مسير نيفتند. اين همان مسير دوقطبيسازي مذموم رقابتهاست. اين شيوه سعي ميكند از رسيدگي مردم به كارنامه دولت جلوگيري كند.
دولت يازدهم وعدههايي به مردم داده است كه برخي را عمل و برخي را عمل نكرده است. برداشتن فايل صوتي و نيز خبر اين وعدهها از پايگاه اطلاعرساني رئيسجمهور مشكلي را از آقاي روحاني و جهانگيري حل نميكند.چون اظهارات رئيسجمهور در دهها پايگاه خبري به نقل از پايگاه اطلاعرساني رئيسجمهور به عنوان يك واقعيت وجود دارد و نميتوان آن را انكار كرد. "توفان و زلزله جهانگيري" به تعبير روزنامههاي اعتماد و شرق نميتواند وعدههاي رئيسجمهور و كاركرد معاون اول وي را از حافظه تاريخي ملت پاك كند.
با به راه انداختن توفان سياسي نميشود ورقه امتحانات دولت يازدهم در عمل به وعدهها را از زير دست مردم براي نمرهدهي خارج كرد.
با به راه انداختن زلزله سياسي نميتوان ورقه امتحانات دولت يازدهم در عمل به وعدهها زير آواري از تغيير صورت اصلي مسئله رقابت در بستري از تشويش اذهان مدفون كرد.
مردم با رايي كه به صندوقها خواهند ريخت، آن توفان را به يك نسيم - اين نيز بگذرد - تبديل خواهند كرد.
مردم با راي خود تكانههاي حاصل از رسانههاي قدرت و ثروت را كنترل ميكنند و نميگذارند زلزلهاي رخ دهد كه همانند فتنه سال 88 امنيت ملي و منافع ملي را به بازي بگيرد.
گرد و غبار آن توفان و اين زلزله فرو مينشيند و مردم بالاخره سوال خواهند كرد عملكرد دولت در حوزه اجتماعي در 4 سال گذشته چه بوده است. اين روزها هر جا ميرويم مردم اين سوال را ميكنند كه دولت يازدهم براي ما چه كرده است؟ اين يك سوال كليدي است كه بي پاسخ مانده است.
http://www.resalat-news.com/Fa/?code=257010
ش.د9600614