پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه آرمان – 1396/02/26 – شماره 3320 – صفحه 7)
* دیدگاه شما درباره سه مناظره برگزار شده بین کاندیداهای ریاست جمهوری چیست؟ آیا عملکرد آقای روحانی در این مناظرات باعث افزایش پایگاه رأی ایشان شده است؟
** برگزاری مناظرهها باعث شده مردم چهره واقعی کاندیدای انتخاباتی را بهتر بشناسند و بتوانند درباره آنها قضاوت کنند. از سوی دیگر مباحث مطرح شده در این مناظرات باعث ارتقای سطح درک ملی و بینش دقیقتر مردم شده است. مردم ایران با مشاهده رفتار و عملکرد کاندیدای انتخاباتی در این مناظرهها به این جمعبندی رسیدهاند که در شرایط کنونی چه کسی بهتر میتواند کشور را مدیریت کند و مشکلات آنها را مرتفع کند. در نتیجه مناظرههای انتخاباتی یک فرصت بزرگ برای مردم بوده است که از نزدیک با منش و شخصیت و گفتمان و برنامههای کاندیدایهای انتخاباتی آشنا شوند. نکته دیگر اینکه ملت ایران از اقوام، سلایق، احزاب و جریانهای مختلف فکری و سیاسی تشکیل شده است که همه این اقوام در جایگاه خود دارای عزت و احترام هستند. تنوع قومی و مذهبی در ایران همواره یک فرصت بزرگ و یک ذخیره ملی به شمار میرود. این فرصت بزرگ نیز همواره در انتخابات بروز و ظهور پیدا میکند که اقوام مختلف ایران از پتانسیل قومیتی خود در جهت وحدت ملی و حضوردر انتخابات استفاده میکنند و صالحترین فرد را به ریاست جمهوری انتخاب میکنند.
نظام جمهوری اسلامی همواره به اقلیتهای قومی و مذهبی به عنوان یک فرصت نگاه کرده و تلاش کرده با احترام به اقوام و مذاهب مختلف در کشور وحدت ملی را به وجود بیاورد. متأسفانه برخی افراد ناآگاه در فضای انتخاباتی تلاش میکنند فرصت تنوع قومیتی و مذهبی در ایران را به تهدید تبدیل کنند که این مسأله بسیار خطرناک است و پیامدهای ناگواری برای امنیت ملی به همراه خواهد داشت. نکته جالب در این زمینه این است که اقوام مختلف ایرانی و به خصوص اقوام مرزنشین در فضای انتخاباتی تحرک و فعالیت بیشتری در جهت مشارکت در انتخابات و ایجاد وحدت ملی از خود نشان میدهند. به عنوان مثال در شرایط کنونی که کشور در آستانه انتخابات سرنوشتساز ریاست جمهوری قرار گرفته، شور و شوق زیادی در بین بلوچها، کردها، ترکها، لرها، عربها و ترکمنها مشاهده میشود و فعالیتهای انتخاباتی در بین این اقوام بسیار گسترده و باشکوه در حال برگزاری است. اقوام مختلف ایرانی همواره از دولتی حمایت کردهاند که به دنبال گفتمان وحدت ملی با توجه به تنوع قومیتی و مذهبی در ایران باشد.
به همین دلیل نیز در سال76 ملت ایران با همراهی اقوام مختلف، دولت اصلاحات را شکل داد و به دنبال تحقق گفتمان احترام به تنوع قومیتی بود. در سال92 نیز آقای روحانی منادی چنین گفتمانی بود و به همین دلیل مورد حمایت اقوام مختلف ایران قرار گرفت. در انتخابات ۹۲ آقای روحانی با مطرح کردن موضوع حقوق شهروندی و احترام به تنوع قومیتی و مذهبی در کشورباعث شد که اقوام مختلف کشور در انتخابات از ایشان حمایت کنند و همین حمایت نیز در نهایت به پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری منجر شد. در انتخابات قبلی آقای روحانی به همه مردم و اقوام مختلف وعدههای مختلفی دادند که در طول چهار سال گذشته به بخش قابل توجهی از وعدههای خود عمل کردند. بدون شک آقای روحانی در آینده نیز به همه وعدههایی که به مردم داده است صادقانه پايبند خواهد بود. در نتیجه همه مردم ايران ازجمله اقوام مختلف ایرانی و مذاهب مختلف موجود در کشور در روز جمعه29 اردیبهشت ماه دوباره در پای صندوقهای رأی حاضر میشوند و از دولت تدبیر و امید حمایت خواهند کرد.
* چرا رقبای آقای روحانی با استفاده از شعارهای پوپولیستی و عوامفریبانه تلاش میکنند برای خود پایگاه رأی ایجاد کنند؟
** خيلي روشن است كه رقبيان آقاي روحاني در مقايسه با وي، فاقد برنامه مشخص و عملي و علمي براي اداره كشور هستند و باز هم بر خلاف آقاي روحاني، گفتماني روشن، تيمي قوي و اطرافياني متخصص و مقتدر ندارند و لذا چارهای جز استفاده از شعارهاي پوپوليستي براي آنان باقي نميماند. به ياد داشته باشيم كه تیم همراه آقای روحانی سابقه افراطگرایی ندارند بلكه یا اصلاحطلب یا اعتدالي و یا راست معتدل هستند و تنها ایشان برنامه مدون و روشن و علمي و عملي دارند و آنها ندارند. از سوي ديگر در حال حاضر روحانی مسلط بر امور اجرايي كشور است و مردم هم این را خوب تشخیص میدهند و لذا فرق است میان کسي كه در ميانه راه است و کساني كه تازه آمدهاند. مردم اين را خوب ميفهمند كه آقای روحانی باید کار نيمهتمام را به پايان برساند و بازگشت به عقب را به صلاح خود و كشور نميدانند.
همچنين ميدانند جابهجایی مدیریت در اين شرايط حساس، هزینه زیادی برای کشور دارد. در ضمن رويكرد رئيس دولت تدبير و اميد به حقوق شهروندي، قانونمداري، تنشزدايي در خارج و توسعه محوري و نگاه عملي و علمي به اقتصاد و معيشت مردم، در مقابل كساني كه شعارهاي پوپوليستي مي دهند و هيچ استراتژي مشخص و روشني براي كشور ندارند، بيشتر مورد توجه و اقبال ملت است و به همين دليل در سال 92 به گفتمان روحاني راي دادند. برای بنده که سالها در حوزههاي امنیتی فعالیت داشتهام این مسأله مشخص شده که برخی با شعارهای پوپولیستی و ایجاد شکاف بین فقیر و غنی در جامعه تنها باعث عمیق شدن شکاف و گسل در جامعه میشوند. بدون شک ایجاد شکاف بین فقیر و غنی، اکثریت و اقلیت بسیار خطرناک است و پیامدهای ناگواری در آينده برای جامعه ميتواند به همراه داشته باشد.
تبليغات پوپوليستي از اين دست، یادآور فعالیت کمونیستها در فضای سیاسی کشور در گذشته است. این افراد باید این نکته را در نظر داشته باشند که مطرح کردن این مسائل برخلاف مصالح و منافع ملی است و ممکن است امنیت ملی را در درازمدت با مخاطره مواجه کند. متأسفانه برخي از اين نامزدها برای جذب آرا به هر روشی متوسل میشوند و به پیامدهای آن توجه نمیکنند. سخنان برخی از کاندیدای ریاست جمهوری به شکلی است که اقشار پایین جامعه را تحریک میکند که برعلیه طبقات بالای جامعه اقدام کنند. این در حالی است که انقلاب اسلامی ایران با هدف عدالت اجتماعی و برابری همه اقشار جامعه به وجود آمده است و نه ایجاد شکاف و نزاع میان طبقات اجتماعی، و تحریک گسلهای اجتماعی. تاكيد ميكنم كه نظام جمهوری اسلامی به هیچ عنوان فاصله بین طبقات مختلف جامعه را بر نمیتابد. از سوی دیگر دولت آقای روحانی در چهار سال گذشته با ایجاد فرصتهای برابر برای اقشار مختلف مردم تلاش کرده زمینه عدالت اجتماعی را به صورت علمی و منطقی در کشور ایجاد کند. اما این افراد تلاش میکنند رفتارها و شيوه هاي احمدینژاد را در فضای انتخاباتی تکرار کنند.
این در حالی است که مدیریت احمدینژاد در کشور باعث شد که نظام و مردم با چالشهای زیادی مواجه شوند و سالها طول بکشد تا از خرابیهای دولت احمدینژاد آوار برداري شده و بازسازی و ترمیم صورت پذيرد. از سوی دیگر کارنامه مدیریتی افرادی که در شرایط کنونی از شعارهای پوپولیستی و عوام فریبانه استفاده میکنند نشان میدهد که شایستگی مدیریت کشور را ندارند و در گذشته شیوه مدیریت آنها برای مردم، مشکلات زیادی ايجاد كرده است. این افراد به جای اینکه مشکلات مدیریتی و خطاهاي گذشته خود را بپذیرند و در پی اصلاح آن باشند تلاش میکنند اين مدیریت شكست خورده را به شكل وسیعتری گسترش و توسعه بدهند. بدون شک این نوع تفکر برخلاف مصالح و منافع ملی خواهد بود. این افراد از شعارهای پوپولیستی و عوامفریبانه با اين هدف استفاده ميكنند كه آقای روحانی را در مقابل مردم قرار بدهند و نميدانند که این اتفاقات در نهایت به ایجاد گسل و گسست اجتماعی درون جامعه در دراز مدت منجر خواهد شد.
* آقای قالیباف در مناظره سوم برخی اتهامات را به آقای روحانی و جهانگیری وارد کردند. چرا اینطور بهنظر میرسد که رقیب آقای روحانی با توسل به هر شیوهای تلاش میکند در انتخابات به پیروزی برسد؟
** بزرگترین اشتباه آقای قالیباف در مناظره اول این بود که بدون هیچ دلیل و مقدمهای به دولت آقای روحانی حمله کرد و با بیاخلاقی تلاش کرد فضای جامعه و افکار عمومی را در مقابل دولت آقای روحانی قرار بدهد. بدون شک با انجام این بداخلاقیها دست او برای مردم رو شده است. مردم ایران مردمی نجیب و اخلاقمدار هستند که چنین بیاخلاقیهایی را نمیپسندند و بر نمیتابند. در شرایط کنونی رقیب آقای روحانی، با دستهبندی کردن مردم تلاش میکند برای خود پایگاه رأی ایجاد کند.
در حالی که همان اقشار پایین جامعه که سنگ آنها را به سینه میزنند در مناظرهها مشاهده کردند كه برخی برای رسیدن به قدرت دست به چه بیاخلاقیهایی میزند. در نتیجه مردم و اقشار ياد شده به خوبی به عمق اين اهداف، پی بردهاند و به همین دلیل از وی در انتخابات حمایت نخواهند کرد. به نظر میرسد رفتار اين كانديدا در مناظرههای انتخاباتی در نهایت به ضرر وی تمام شده و به جای اینکه آرای وی را افزایش دهد به كاهش اين آرا منتهي شده است. نکته دیگر اینکه آقای قالیباف بدون اينكه اتهامي در دستگاه قضائی به اثبات رسيده باشد آن را در سطح افکار عمومی مطرح کرده است که این اقدام نوعی جرم به شمار میرود.
در مناظرههای انتخاباتی طرفین باید به تجزیه و تحلیل و نقد برنامهها، شعارها و وعدههای داده شده به مردم بپردازند. در حالی که ما مشاهده کردیم در سه مناظرهای که برگزار شد برخی از کاندیداها از همان ابتدا به متهم کردن کاندیدای دیگر روی آوردند و از مسیر اخلاق و اعتدال خارج شدند. البته از این نکته نباید غافل شد که این بیاخلاقیها را اولینبار احمدینژاد در مناظرههای انتخاباتی آغاز کرد. بااین وجود در این دوره از انتخابات مشاهده میکنیم که برخي نامزدهاي اصولگرا نیز از همان روش استفاده كرده و تلاش میکنند با اتهام زدن به دیگران و بیاخلاقی برای خود پایگاه رأی ایجاد کنند.
* آیا کنارهگیری آقای قالیباف به نفع آقای رئیسی در شرایط کنونی میتواند روی پایگاه رأی آقای روحانی تأثیرگذار باشد؟
** به نظر من آقای روحانی در مرحله اول انتخابات و با اختلاف قابل توجهي پيروز رقابت خواهد بود و در عين حال از این نکته نیز نباید غافل شد که چنانچه هر يك از کاندیداهای اصولگرا به سود دیگری انصراف دهد در نهایت بخشهایی از آرای آنها به سبد راي آقای روحانی ريخته خواهد شد و برنامهریزیهای اصولگرایان در این زمینه به نتیجه نخواهد رسید. در هر صورت رای آقای قالیباف و رئیسی در صورت ماندن هر دو در رقابت، تقسیم به دو خواهد شد و به پيروزی روحانی منجر میشود و در صورتيكه یکی به نفع دیگری انصراف دهد، باز هم بخشی از آرای آنان به سبد رای آقای روحانی ریخته خواهد شد و آقای روحانی با فاصله زیادی از رقبا در دور اول پيروز انتخابات است.
* دیدگاه شما درباره کسانی که هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات ندارند و در این زمینه تردید دارند، چیست؟
** به نظر بنده در شرایط کنونی و پس تهييج افكار عمومي و پي بردن آنان به اهميت انتخابات و تاثير آن در سرنوشت خود، بخش قابل توجهي از آن قشر مردد هم از شرايط تردید برای حضور در انتخابات عبور کردهاند و به تصمیم نهایی خود رسیده و در چند روز پاياني نيز بيشتر خواهند رسيد. با این وجود، گروهی از مردم هستند که همچنان در تردید بسر میبرند و هنوز تصمیم به حضور در انتخابات نگرفته اند. همه بايد بدانيم كه در روزهای حساس و سرنوشتساز انتخابات قرار گرفتهایم و همین کسانی که در تردید بسر میبرند میتوانند در تعیین سرنوشت انتخابات تأثیرگذار باشند. حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری همواره و در همين دوره نيز مردم را به حضور حداکثری در انتخابات دعوت کردهاند. بدون شک در موقعيت كنوني هرچه مشارکت مردم در انتخابات بیشتر شود به سود آقای روحانی تمام خواهد شد. در نتیجه بنده به اقشاری که هنوز تصمیم به شرکت در اين رقابت ملي نگرفتهاند توصیه میکنم تردیدها را کنار بگذارند و با اقتدار در انتخابات شرکت و از گفتمان اعتدال و عقلانیت آقای روحانی حمایت کنند.
http://www.armandaily.ir/fa/news/main/185902
ش.د9600266