بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۰۳۳۵۲

تلاش آمریکا برای تجزیه روسیه/ ترکیه قربانی منافع ژئوپلتیک غرب است

استاد دانشگاه سانفرانسیسکو با تشریح علل سیاست روسیه هراسی آمریکا و تلاش غرب برای ایجاد درگیری بین روسیه و ترکیه، درباره تداوم توطئه های آنها علیه روسیه و خاورمیانه هشدار داد.
به گزارش بصیرت به نقل از خبرگزاری مهر، چندی قبل در سالگرد کودتای نافرجام ترکیه برخی تحلیلگران از طراحی های غرب و آمریکا برای ایجاد یک درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه با هدف پیشبرد اهداف منطقه ای خود خبر دادند.

این عده بر این باورند که انجام کودتای سال گذشته در ترکیه ناشی از تن ندادن اردوغان به خواسته های غرب برای وارد کردن ترکیه به جنگی ویرانگر با روسیه که می تواند اقتصاد و ثبات ترکیه و منطقه را تهدید کند، است.

به اعتقاد این گروه از تحلیلگران اگر روسیه و ترکیه وارد جنگ شوند کشورهای اروپای غربی، به خصوص انگلیس، از این بحران سود خواهند برد. هرچند اردوغان و پوتین تصمیم گرفته اند که به این روند مخرب پایان دهند.

این عده بر این باورند که از این رو ترکیه در حال ورود به ساختار اوراسیا و رابطه با روسیه و چین و خروج از  آتلانتیک است.

درباه این مبحث گفتگویی با پروفسور«فلیپ کواسویچ» استاد علوم سیاسی دانشگاه سانفرانسیسکو و دانشگاه منتنگرو داشته ایم که در زیر آمده است.

وی درباره علل سیاست های روسیه هراسی آمریکا و تلاش های آن برای منزوی کردن روسیه گفت: روسیه در نظر آنها یک مخالف است زیرا روسیه ساختار جهان تک قطبی مد نظر آنها را به چالش کشیده است. در ساختار تک قطبی مد نظر آنها که توسط روسیه به چالش کشیده شده است جهان بایستی تحت سیطره آمریکا باشد. به همین دلیل آنها در تلاشند تا روسیه را به زانو درآورند.

 کواسویچ درباره هدف نهایی آمریکا و غرب درباره روسیه گفت: هدف نهایی آنها تجزیه روسیه مانند اتحاد جماهیر شوروی است. هدف نهایی آنها تجزیه روسیه به کشورهای کوچکتر است تا از این طریق بر منابع طبیعی آنها مسلط شوند. آنها این پروسه را از دهه ۱۹۹۰ با تلاش برای جدا کردن چچن از روسیه شروع کردند اما سیاست های «ولادیمیر پوتین» موجب شد تا آنها نتایج عکس بگیرند.

استاد دانشگاه سانفرانسیسکو که خود معتقد است آمریکا و ناتو در تلاش هستند تا با ایجاد یک درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه، اهداف و منافع ژئوپلتیک خود را محقق کنند، درباره علت این طراحی پنهانی آمریکا و غرب گفت: تاریخ دیپلماسی مخفی انگلیسی –آمریکایی ها نشان می دهد که آنها استاد راه انداختن جنگ علیه مخالفان خود با استفاده از «دست های دیگران» هستند. روسیه و ترکیه در ۴۰۰ سال گذشته بیش از ۱۰ بار با هم جنگیده اند، به همین دلیل هم سرویس ها و مجموعه های اطلاعاتی، نظامی و صنعتی انگلیسی –آمریکایی فکر کردند که اینبار نیز می توانند با ایجاد یک بهانه به سادگی جنگی را بین این دو کشور ایجاد کنند.

وی در ادامه افزود: ساقط کردن جنگنده نظامی روسیه توسط ترکیه با تحریک ناتو در نوامبر سال ۲۰۱۵ و همچنین ترور سفیر روسیه در آنکارا در دسامبر ۲۰۱۶ همگی را می توان در راستای این هدف آنها دید، اقداماتی که هر یک می توانست به یک درگیری گسترده منتهی شود.

کواسویچ تاکید کرد: در این طرح ها و نقشه ها قرار بود ترکیه قربانی اهداف و منافع غربی ها شود. اما «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه نهایتا پی به اهداف و نقشه های آنها برد و از آنجائی که اردوغان می دانست جنگ با روسیه برای ترکیه ویرانگر خواهد بود لذا  اجازه نداد نقشه های غرب اجرایی شوند. کار تا جایی پیش رفت که تعهد وی به منافع ترکیه که آنها را بر منافع ژئوپلتیک انگلیسی –آمریکایی ترجیح داده بود نزدیک بود به قیمت جان وی تمام شود.

استاد دانشگاه سانفرانسیسکو در ادامه درباره عوامل پشت پرده کودتای نافرجام جولای در ترکیه و علت شکست آن گفت: کودتای جولای ۲۰۱۶ علیه وی (اردوغان) توسط ساختارهای اطلاعاتی –نظامی انگلیسی و آمریکایی و نفوذی های آنها در ترکیه صورت گرفت. گزارش هایی وجود دارند که روس ها با مطلع کردن اردوغان از کودتا وی را نجات دادند و موجب شدند وی در قدرت بماند.

وی با تاکید بر تداوم طراحی های آمریکا و غرب برای بر هم زدن ثبات منطقه از طریق ایجاد درگیری بین ترکیه و روسیه افزود: در صورتی که چنین گزارش هایی درست باشند این مسئله موجب خواهد شد تا روابط و همکاری های روسیه و ترکیه توسعه یافته و قوی تر شود به ویژه در زمینه های نظامی و اطلاعاتی. با اینحال این روند بسیار شکننده است و خطر فعالیت های پنهانی انگلیسی –آمریکایی برای برهم زدن این روند زیاد است.

کواسویچ افزود: اساس سیاست خارجی انگلیسی-آمریکایی در خاورمیانه که توسط واشنگتن هدایت می شود و مورد حمایت لندن و بروکسل هم می باشد، وجود کشورهایی تحت کنترل خود در منطقه است و نه وجود کشورهای مستقل.

این استاد علوم سیاسی با تاکید بر ناموفق بودن سیاست های آمریکا و متحدانش تا به اینجا گفت: اما با اینحال سیاست های تهاجمی و خصمانه «تغییر نظام ها» و «انقلاب های رنگی» آنها نتایج برعکسی برای آنها به وجود آورده است. این سیاست ها موجب شده اند تا قدرت های اوراسیایی که دارای اختلافات تاریخی با هم هستند، با وجود بی میلی همکاری های پایدار خود را گسترش دهند. سازمان همکاری های شانگهای یک سازمان منطقه ای مهم در این خصوص به شمار می آید که انتظار می رود در سال های آینده اهمیت آن در عرصه بین المللی افزایش بیشتری یابد.

وی با تاکید بر ادامه تلاش های آمریکا و غرب برای ایجاد بحران در روسیه و ترکیه با هدف پیشبرد اهداف ژئوپلتیکشان گفت: با این حال همانطور که گفتم خطر درگیر کردن روسیه و ترکیه هنوز برطرف نشده است. آنها در ماه های آینده تلاش های خود را برای حذف پوتین و اردوغان از قدرت تشدید خواهند کرد. در روسیه انتخابات ریاست جمهوری مارس ۲۰۱۸ در راه است و در ترکیه هم اعتراضات علیه اردوغان را هر روز بیشتر می کنند.

کواسویچ تاکید کرد: در هر دوی این کشورها آمریکا و غرب «ستون پنجم» خود را دارند. ستون پنجم حاضر در این کشورها افراد نخبه و گروه هایی هستند که عمدتا با اهداف مالی، در راستای منافع حامیان انگلیسی-آمریکایی خود و بر خلاف منافع ملی کشورهای خودشان کار می کنند. تردیدی ندارم که در آینده شاهد تلاطم های سیاسی زیادی در امور داخلی روسیه و ترکیه خواهیم بود.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات