تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸  ، 
کد خبر : ۳۰۵۹۳۳
مقامات ایرانی در دیدار رییس مجلس نمایندگان بلژیک خواستار شدند

پیام قاطع اروپا به آمریکا درباره برجام

(روزنامه مردم سالاري – 1396/06/26 – شماره 4416 – صفحه 2)

رئیس مجلس نمایندگان بلژیک که صبح روز گذشته برای دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران وارد تهران شده است، با حسن روحانی رییس جمهور و علی لاریجانی رییس مجلس کشورمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

حسن روحانی در دیدار «زیگفرید براک» رییس مجلس نمایندگان بلژیک، با اشاره به موضوع برجام، لزوم پایبندی طرفین به مفاد این توافق را مورد تأکید قرار داد و گفت:‌ در برجام ایران و 1+5 توانستند در یک مسأله مهم به نام هسته‌ای به توافق برسند و این یکی از موفقیت‌های بزرگ میز مذاکره در یک مسأله پیچیده بود که می‌تواند الگویی برای مسایل پیچیده منطقه‌ای و جهانی باشد. وی تصریح کرد: معتقدیم تنها دستگاهی که می‌تواند اعلام کند که ایران به تعهدات خود بر برجام عمل کرده است، فقط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و جمهوری اسلامی ایران براساس گزارشات آژانس ، به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بوده است و انتظار داریم که طرف‌های مقابل نیز کاملاً به تعهدات خود در چارچوب این توافق پایبند باشند.

رییس جمهوری با اشاره به تخلفات ایالات متحده در خصوص برجام، گفت: از اتحادیه اروپا انتظار داریم که اولاً به طور کامل به توافق برجام عمل کرده‌ و ثانیاً به آمریکا نسبت به پایبندی‌ به تعهداتش در برجام فشار آورده و به آنها پیام قاطعی داده شود. وی با اشاره به اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران استفاده از فضای مناسب بوجود آمده بعد از برجام برای توسعه روابط با اتحادیه اروپا از جمله بلژیک است، اظهارداشت: باید از فضای بعد از برجام حداکثر استفاده را برای توسعه مناسبات و استحکام روابط دوجانبه و چندجانبه به عمل آوریم. روحانی با بیان اینکه ایران خواهان گسترش روابط خود با اتحادیه اروپا است، گفت: بی‌تردید دو طرف با اراده مشترک می‌توانند از شرایط موجود به نفع منافع ملت‌های خود نهایت استفاده را به عمل آورند.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: در دولت یازدهم تلاش کردیم روابط ایران با دنیا هموار شده و مشکلات برطرف شود و در دوره جدید به دنبال آن هستیم تا از فضای بسیار مناسبی که در دولت قبلی بوجود آمده برای بهبود و تأمین منافع ملت‌ خود استفاده کنیم و امیدوارم در این مسیر، کشورهای دوست از جمله بلژیک در ایجاد فضای مناسب برای تقویت مناسبات اقتصادی و فعالیت‌ تجار و بخش خصوصی فعال‌تر عمل کنند. روحانی در ادامه به شرایط حساس منطقه و جهان و معضل تروریسم اشاره کرد و گفت: اقدامات تروریستی در تهران و بروکسل به این معناست که دو کشور دشمن مشترکی در این زمینه دارند و لازم است که در مقابله با این معضل با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند.

زیگفرید براک رییس مجلس نمایندگان بلژیک نیز در این دیدار، با تأکید بر اینکه تصمیم قطعی بلژیک تقویت مناسبات دوجانبه با ایران است، گفت: بسیار مصمم هستیم که همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه مرتبط با اتحادیه اروپا را با جمهوری اسلامی ایران توسعه دهیم. رییس مجلس نمایندگان بلژیک خاطر نشان کرد: حضور هیأت‌های مختلفی از پارلمان بلژیک در تهران طی ماه‌های اخیر نشان‌دهنده آن است که بروکسل برای ارتقای روابط خود با ایران اهمیت بسیار زیادی قایل است و معتقدیم در شرایط کنونی باید از فرصت بزرگ برجام استفاده کرده و تلاش‌های بیشتری برای رفع موانع و توسعه روابط بویژه در حوزه تجاری و اقتصادی به نفع ملت‌های خود به عمل آوریم.

براک در ادامه با تأکید بر اهمیت تعهد و پایبندی طرفین به توافق برجام گفت: برجام نه تنها برای ایران بلکه برای بلژیک و اتحادیه اروپا از اهمیت زیادی برخوردار است و تمام تلاش‌مان را خواهیم کرد که اتحادیه اروپا به همه تعهدات خود عمل کند. وی با تأکید بر لزوم بهبود روابط بانکی بین دو کشور، گفت: برقراری و بهبود تبادلات بانکی را به نفع دو طرف می‌دانم و برخی مشکلات موجود باید هر چه سریع‌تر برطرف شده و کانال‌های باثبات بانکی بین تهران و بروکسل برقرار شود. رییس مجلس نمایندگان بلژیک در ادامه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار مهمی در حوزه سیاسی و راهبردی منطقه‌ای ایفا می‌کند، گفت: همکاری با جمهوری اسلامی ایران در این حوزه به نفع تمامی کشورهایی است که با تروریسم مقابله می‌کنند. بلژیک قربانی تروریسم است و مصمم است همکاری‌های نزدیکی با تهران در این حوزه برقرار کند.

مساله تروریسم با کمک و همکاری‌های بین‌المللی قابل حل است

رئیس مجلس شورای اسلامی نیز ظهر روز گذشته در تالار تشریفات مجلس با رییس مجلس نمایندگان بلژیک دیدار و گفت و گو کرد. علی لاریجانی و زیگفرید براک در این دیدار در خصوص مباحث فی‌مابین دو کشور، مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر کردند. طرفین همچنین در این دیدار درمورد تقویت همکاری‌های پارلمانی و روابط اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و بلژیک گفت‌و‌گو کردند.

علی لاریجانی پس از دیدار زیگفرید براک رئیس مجلس نمایندگان بلژیک در نشست خبری مشترک با ابراز خرسندی از سفر همتای بلژیکی خود به تهران افزود: روابط اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و بلژیک سابقه طولانی دارد و در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته است. وی رفت و آمد پارلمانی بین جمهوری اسلامی ایران وبلژیک را خوب توصیف کرد و یادآور شد: سال گذشته رئیس مجلس سنای این کشور نیز به تهران سفر کرد. رئیس مجلس شورای اسلامی به محورهای بررسی شده در دیدار با همتای بلژیکی خود اشاره کرد و ادامه داد: یکی از این محورها توسعه آینده ایران بود که درمورد آن گفت و گو شد. لاریجانی خاطرنشان کرد: در این دیدار درباره 6 محور استراتژیک که در برنامه ششم توسعه تصویب شد و زمینه سرمایه گذاری برای کشورهای دیگر را فراهم کرده است، گفت وگو کردیم و خوشحالیم که این محورها مورد توجه همتای بلژیکی قرار گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی از دیگر محورهای مورد گفت و گو در این دیدار را همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و بلژیک بخصوص در بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی عنوان کرد. لاریجانی افزود: مسئله تروریسم یک موضوع مشترک بین دو کشور بود که در این دیدار مورد بحث قرار گرفت و برای حل آن به همکاری‌های بین‌المللی نیاز است. وی خاطرنشان کرد: بحران میانمار و جنگ در یمن از دیگر موضوعاتی بود که در دیدار با رئیس مجلس نمایندگان بلژیک در مورد آن بحث شد. رئیس مجلس با بیان این که از گفت وگوی بیشتر بین دو کشور استقبال می‌کنیم، ابراز امیدواری کرد: سفر رئیس مجلس نمایندگان بلژیک به تهران هم در توسعه روابط پارلمانی و اقتصادی و هم در همکاری‌های بین‌المللی در ایجاد صلح در منطقه و جهان موفق و موثر باشد.

استفاده ابزاری قدرت‌های غربی از تروریسم، موجب تسری آن به قلب اروپا شده است

زیگفرید براک رئیس مجلس نمایندگان بلژیک همچنین عصر روز گذشته با نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و در خصوص راهکارهای گسترش مناسبات و همکاری میان دو کشور دیدار کرد. دریابان علی شمخانی در این دیدار با اشاره به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی با کشورهای اروپایی به ویژه بلژیک اظهار کرد: مجالس دو کشور می‌توانند نقش تاثیرگذاری در بسترسازی برای استفاده از ظرفیت‌های گسترده سرمایه‌گذاری در ایران در حوزه‌های انرژی، فن‌آوری دانش بنیان داشته باشند.

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی با تشریح خطرات ناشی از تسلیح، تجهیز، آموزش و گسترش گروه‌های تروریستی که از سوی برخی کشورهای منطقه‌ای و غربی صورت می‌پذیرد خاطر نشان کرد: حوادث روزهای اخیر اروپا نشان داد که استفاده ابزاری برخی کشورها از تروریسم در عراق و سوریه، موجب غیر قابل مهارشدن آن وتسری این پدیده شوم به قلب اروپا گردید. شمخانی اظهار کرد: ادبیات تهدیدآمیز مقامات سیاسی و امنیتی آمریکاعلیه جمهوری اسلامی ایران ضمن آن که موجب شفاف سازی رویکردهای ستیزه‌جویانه این کشور برای افکار عمومی جهانی می‌شود هیچ‌گونه تاثیری در سیاست‌های اصولی ایران در موضوعات منطقه‌ای، ارتقاي توانمندی‌های متعارف دفاعی و تداوم حمایت از ملت‌های تحت ظلم نظام سلطه ندارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مثبت اتحادیه اروپا در توافق هسته‌ای اشاره کرد و افزود: برجام، توافقی بین‌المللی و مورد تایید شورای امنیت است و همه طرف‌ها باید در برابر رفتارهای نابخردانه و مواضع تند و غیر‌قانونی که تضعیف کننده آن است ایستادگی کنند. عضو هیات نظارت بر اجرای برجام تصریح کرد: فضاسازی‌های رسانه‌ای و عملیات روانی آمریکایی‌ها در دوره‌های 120 روزه صدور معافیت‌های تحریمی به منظور تحت تاثیر قرار دادن کشورها و ممانعت از همکاری با ایران بوده و حرکت در مسیر ایران هراسی است. شمخانی با اشاره به روند رو به تزاید دیدار مقامات کشورهای مختلف و حضور هیات‌های تجاری مختلف از سراسر دنیا در ایران افزود: این روند نشان می‌دهد، هیات حاکمه آمریکا درک صحیحی از فضای تجاری و اقتصادی جدید به ویژه نسبت به کشور پهناور و سرشار از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران ندارند.

http://www.mardomsalari.net/4416/page/2/22170

ش.د9602931

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات