بهزاد نبوی از فعالان سیاسی قبل و بعد از انقلاب در مراسمی که به مناسبت دوازدهمین سال درگذشت میر مصطفی عالی نسب برگزار شده بود، گفت: من نامه ای برای آقای روحانی نوشتم که تمام همت خود را صرف سیاست خارجی و اقتصاد کن؛ چون حل مسائل اقتصادی را در گرو سیاست خارجی میدیدم. تفسیر برخی رسانهها این بود که نبوی گفته ما را رها کن و به آمریکا بچسب!
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضع اقتصادی امروز شاید در بعضی موارد از سال 92 هم بدتر است، تصریح کرد: گویی جنگلی داشته آتش میگرفته و روحانی مشعل را زمین گذاشته ولی جنگل دارد میسوزد. تصور من این است که این مشکل فقط با سرمایهگذاری حل میشود.
وی ادامه داد: قبل از آقای روحانی گفتند که باید نفت سر سفره مردم باشد و به جای اینکه ماهیگیری یاد دهیم به مردم ماهی داده شد. بعد از دوره اصلاحات با افسانه ای شدن درآمد نفتی و واردات 70 میلیارد دلاری، معده اقتصاد کشور گشاد شد. ارز و دلار کشور بر اساس آن سیاستها هزینه شد و سرمایهگذاری جدی صورت نگرفت.
نبوی خاطرنشان کرد: وقتی روحانی مشعل را زمین گذاشت چون با برخی کشورهای دنیا رابطه نداشتیم امکان سرمایهگذاری وجود نداشت. البته با بورکینافاسو رابطه داشتیم ولی کم لطفی میکردند و تکنولوژی به ما نمیدادند. پولمان را یا باید از هند چای و برنج و یا کالای چینی میخریدیم؛ چون به ما پول نمیدادند.
وی افزود: بنابراین اولین کار ما این بود که باید تحریمها برداشته میشد. با امضای برجام ما خوشحال شدیم که روابط ما با کشورهای دنیا به حالت عادی درآمد. اما متاسفانه شرایط اجازه پیشرفت را به ما نداد. چند روز پس از برجام هیئتهای سرمایهگذاری زیادی به کشور ما آمدند ولی بعد از یک مدت تعطیل شد. البته با سرمایهگذاری توتال امیدوار شدم که اگر عاقلانه رفتار کنیم اتفاقاتی بیفتد.
وزیر صنایع سنگین دوران دفاع مقدس تاکید کرد: الآن درآمد نفت خیلی پایین آمده و آن معده کماکان گشاد است و با یارانه و مسکن مهر تقریبا ریالی برای سرمایهگذاری باقی نمیماند. بنابراین دولت نه ارز دارد و نه ریال دارد که بتواند به معنای واقعی سرمایهگذاری کند. کسی میگفت که اگر چندین سال پیدرپی 60 میلیارد دلار سرمایهگذاری کنیم اشتغال در سطح کنونی باقی میماند؛ یعنی بر تعداد بیکاران افزوده نخواهد شد.
وی تاکید کرد: دولت چنین سرمایه ای ندارد و بخش خصوصی داخل هم سرمایهگذاری نمیکند(!) خیلی از کشورهای دنیا از سرمایهگذاری خارجی استفاده میکنند. ما در جوانی فکر میکردیم که سرمایهگذاری خارجی به معنای وابستگی است. با آمدن ترامپ مهربانی هر دو سر شده است و تندروهای دو طرف بده بستان میکنند. کسانی که اوباما را قابل تحمل نمیدانستند در مورد ترامپ میگفتند باید صبر کرد.
به گزارش جماران، نبوی با تاکید بر اینکه مشکل ما همان است که در نامه به آقای روحانی نوشته، گفت: صرف نظر از فشارهایی که بیش از دوره اصلاحات به روحانی است، امیدوارم مایوس نشود؛ چون امضای برجام برای این بود که بتواند اقتصاد کشور را تکان دهد.
http://aftabeyazd.ir/?newsid=78050
ش.د9602776