پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه اطلاعات – 1396/08/24 – شماره 26868 – صفحه 12)
حسن کاظمی قمی سفیر پیشین ایران در عراق در ایرنا نوشت:نمونه عملکرد چنین دولتهایی را میتوان در جمهوری اسلامی ایران مشاهده کرد. تاریخ 39 ساله جمهوری اسلامی ایران، گواه مشارکت مردم در صحنههای مختلف ملی از دفاع مقدس گرفته تا مقابله باتروریسم و همینطور سازندگی کشور است. حضور مردم همیشه باعث قدرت دولت و بیمه کشور در برابر هر گونه تهدید بودهاست. بدون حضور و مشارکت مردم در پشتیبانی از سیاستهای داخلی و خارجی و ایستادگی مردم در برابر تهاجمات وحشیانه دشمن، ایران هرگز نمیتوانست دوام داشته باشد و راه سازندگی را طی کند. دولت کنونی عراق نیز از مصادیق عینی یک نظام مردمسالار است که در تضاد با سیاستهای جاری آمریکا است.
از آنجا که یکی از سناریوهای آمریکا برای سلطه بر دولتهای مستقل، ایجاد وابستگیهای امنیتی آنان به خود است، در رویدادهای سالهای اخیر و بویژه یک سال گذشته شاهد بودهایم که آمریکا بهعنوان کشور اشغالگر تلاش کرده با مدیریت بخشهای دفاعی و امنیتی عراق، آن را همچون افغانستان مطیع دستورات و اوامر خود کند. یکی از خیانتهای آمریکا به مردم افغانستان در کنار حمایت از تروریسم، این بود که اجازه نداد در این کشورها ارتش حرفهای و ملی شکل گیرد تا به لحاظ امنیتی و دفاعی به آمریکا وابسته شوند. توافقنامه امنیتی آمریکا و افغانستان محصول چنین سیاستی بود و باعث نقض حاکمیت ملی این کشور شد. اما اکنون این مردم مظلوم افغانستان هستند که دارند تاوان چنین سیاستی را با تحمل انفجارها و مرگ عزیزانشان میدهند.
آمریکا در طول سالهای اخیر همین سیاست را در مورد عراق نیز بهکار گرفته است. بر این اساس امروز مردم و بسیج مردمی، نقشی حیاتی در زندگی نوپای عراق دارد. نگاهی به حوادث عراق از سال 2003 تاکنون نشان میدهد که نقش مردم در تعیین سرنوشت خودشان بویژه پساز حمله تکفیریهای داعش و حمایت آنان از دولت خود، چه نقش ارزشمندی است. «الحشدالشعبی» مصداق سپاه پاسداران در کشور ایران است. سپاهی که به فرموده امام راهحل اگر نبود کشور نبود. نمونه این کلام را بارها در فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دیگر ارکان نظام نیز شنیدهایم.اگر امروز آمریکا به بهانه تروریستی بودن، سپاه پاسداران را زیر خط تحریم میبرد، «الحشدالشعبی» و مقاومت اسلامی را مورد هدف قرار میدهد، به همین دلیل است. در حقیقت همه این نیروهای قدرتمند با پایه مردمی، در تقابل با اهداف امریکا در منطقه حرکت میکنند و مخالفت آمریکا با این جریانات مردم نهاد نیز به معنای هدف قرار دادن امنیت ملی کشورها است.
حشدشعبی مانع تجزیه عراق شد
رئیس فراکسیون «المواطن» پارلمان عراق بیان کرد که جدایی اقلیم کردستان موجب تزلزل امنیت و ثبات در کل منطقه می شود و اقدامات قانونی باید در برابر عوامل ایجاد این فتنه صورت گیرد.به گزارش خبرگزاری مهر،روز سوم مهرماه ۱۳۹۶، برابر با ۲۵سپتامبر ۲۰۱۷میلادی، همه پرسی جدایی اقلیم کردستان از کشور عراق برگزار شد که نتیجۀ آن، رأی موافق شرکتکنندگان به این جدایی بود.البته نتیجۀ این همهپرسی، از اول کار، مانند روز روشن بود و کسی گمان نمیکرد که مسئولان اقلیم، همهپرسی را برگزار کنند که نتیجهاش خلاف میل و هدف خود آنها باشد! نتیجهای که با توجه به پیشزمینههای برگزاری این همهپرسی و هدف برگزارکنندگان آن، پر واضح بود.علیرغم افزایش مخالفتهای بغداد و کشورهای همسایه عراق با جدایی اقلیم کردستان و تجزیه عراق، همه پرسی جدایی کردستان عراق ۲۵سپتامبر برگزار شد. ناظران معتقد هستند جدایی احتمالی اقلیم نفع و صرفی برای مردم کرد نخواهد داشت؛ چرا که کشوری محصور در خشکی و با ضعف ژئوپلیتیک و عدم شناسایی از سوی جامعه بینالمللی در سرزمین پرمنازعه خاورمیانه ظهور خواهد کرد.در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با «حامد الخضری» رئیس فراکسیون «المواطن» در پارلمان عراق انجام داده که در ادامه می آید.
* روند مبارزه با تروریستهای داعش و نابودی کامل این گروه تکفیری و همچنین بازسازی مناطق آزادشده را چگونه ارزیابی می کنید؟ در خصوص مرحله پساداعش نیز توضیح دهید.
** به لطف الهی و تلاش جوانان عراقی و همچنین مجاهدانی که فرمان جهاد کفایی مرجعیت دینی برای مقابله با تروریستهای داعش را لبیک گفتند، امروز عراق در زمینه سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی قویتر از گذشته شده است.همچنین از سوی طرفهای منطقهای و بینالمللی نیز مورد حمایت بی سابقه قرار دارد. از سوی دیگر داعش که مورد حمایت و پشتیبانی تسلیحاتی، اقتصادی، رسانهای و فتواهای گمراهکننده کشورها و سازمانهای مختلف بود، شکست خورد. فقط بخش کوچکی از داعش در غرب عراق باقی مانده است و قهرمانان عراقی در نیروهای مسلح و الحشدالشعبی آماده نابودی داعش در این مناطق طی مدت کوتاهی هستند.
* تحلیل شما از برگزاری همهپرسی اقلیم کردستان و اختلافات ایجاد شده میان رهبران کُردی چیست؟ آیا امکان مجازات و تحت پیگرد قراردادن «مسعود بارزانی» طبق قانون اساسی وجود دارد؟
** برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان اشتباهی تاریخی بود که ضرر آن بیش از همه متوجه کُردها خواهد بود. این همه پرسی مخالف قانون اساسی عراق بود و به صورت کامل رد شده است. علیرغم مخالفت پارلمان و دادگاه عالی با آن باز هم اجرا شد. بیشتر ملتهای جهان و سازمان ملل و شورای امنیت و جامعه بین المللی نیز با آن مخالفت کردند ولی متاسفانه مجریان این همه پرسی به این مواضع و سخنها توجهی نکردند و خواسته کشورهای همسایه و منطقه را هم اجابت نکردند .
تمام عراقیها نیز با این همه پرسی و جدایی اقلیم کردستان مخالفت کردند؛ حتی در میان رهبران و مردم کُرد نیز اختلافاتی در قبال این همه پرسی به وجود آمد که به سادگی هم رفع نخواهد شد. اقدامات قانونی باید در برابر عوامل ایجاد این فتنه صورت گیرد. زیرا عراق را در معرض خطرات و احتمال بروز جنگ داخلی قرار داد.
* اخیرا رهبر معظم انقلاب فرمودند که استقلال اقلیم کردستان به معنای تشکیل «اسرائیل دوم» در منطقه است. به نظر شما علت حمایت صهیونیستها از اربیل و تلاش برای تسلیح نظامیان اقلیم کردستان چیست؟
** حمایت رژیم صهیونیستی از تاسیس یک کشور کُردی در شمال عراق بر هیچ کس پوشیده نبود و روشن بود. مقامات صهیونیست این همه پرسی را تایید کردند، رفت و آمدهایی میان مقامات اقلیم و رژیم صهیونیستی صورت گرفت و در چندین مناسبت نیز پرچم اسرائیل در اربیل بالا رفت.اسرائیل و حامیان آن در صدد تجزیه کشورهای منطقه هستند و این موضوع محدود به عراق نمی شود. بر همین اساس نیز به دنبال تضعیف این کشورها از طریق ایجاد جنگهای داخلی در آن هستند. امام خامنه ای نیز با این سخن خود که استقلال اقلیم کردستان به معنای تشکیل اسرائیل دوم است، دقیق ترین نکته را فرمودند .
* نقش آیت الله العظمی سیستانی را در حل اختلافات پیش آمده پس از برگزاری همه پرسی اقلیم کردستان و ایجاد وحدت میان عراقیها چگونه ارزیابی میکنید؟
** مرجعیت عالی دینی در مقاطع حساس و پیچهای سرنوشتساز نقش مهم و تاثیرگذاری داشتهاند و ایشان سوپاپ اطمینان و امنیت برای تمام گروهها و اقشار مردم عراق هستند. مرجعیت دینی عراق مورد احترام همگان هستند و مواضع واقعا صادقانهای داشتهاند؛ به عنوان مثال مواضع ایشان در زمینه نگارش قانون اساسی و به همهپرسی گذاشتن آن برای حمایت از روند سیاسی و خاموش کردن آتش فتنه تاریخی.فتوای جهاد کفایی ایشان برای مقابله با گروههای تروریستی نیز نقش زیادی در نجات عراق از سقوط به دست این گروههای تروریستی داشت. مرجعیت دینی عراق در قبال موضوع همه پرسی اقلیم کردستان نیز توصیههای مهم داشتند و همه را به رجوع به قانون اساسی و دادگاه عالی در صورت بروز اختلاف فراخواندند.
* علت هجمهها علیه الحشد الشعبی و متهم کردن این گروه به مداخله در تحولات اقلیم کردستان و عملیات کرکوک چیست؟
** تلاش برای اتهام زدن به قهرمانان الحشد الشعبی امری طبیعی است. زیرا الحشد الشعبی در ممانعت از تجزیه کشور و کسب پیروزی در برابر تروریسم نقش داشت. الحشد الشعبی در بیرون راندن داعش و نابودی آن و همچنین خنثی کردن نقشه دشمنان عراق درسال ۲۰۱۴مشارکت داشته است. به همین دلیل نیز از سوی کشورهای حامی تروریسم مورد تهمت قرار گرفت. زیرا با طرح و نقشه این کشورهای دشمن برای تجزیه عراق و انفصال و جدایی اقلیم کردستان مقابله کرده بود. زیرا جدایی اقلیم کردستان موجب تزلزل امنیت و ثبات در کل منطقه می شد. ادامه دارد...
ش.د9603220