(روزنامه اعتماد ـ 1395/01/26 ـ شماره 3503 ـ صفحه 11)
اصلاحطلبان خود را براي كسب كرسيهاي حداكثري از مرحله دوم انتخابات آماده ميكنند. همانطور كه پيشتر بارها چهرههاي سياسي اين جريان اعلام كردهاند هدف و اولويت اصلي اصلاحطلبان در اين مقطع زماني تنها تمركز روي كسب كرسيهاي بيشتر در مرحله دوم است و آنها بر خلاف رقيب اصولگرا فعلا هيچ برنامهاي براي رايزني و لابي جهت انتخاب رييس مجلس ندارند. دور دوم انتخابات رقابت بر سر 69 كرسي باقيمانده خواهد بود.
چگونگي تقسيم اين كرسيها ميتواند سرنوشت فراكسيون اكثريت و اقليت مجلس دهم و به تبع آن رياست و هيات رييسه مجلس را تغيير دهد بنابراين هرگونه گمانه زني درباره رياست محمد رضا عارف يا علي لاريجاني تا روشن شدن نتيجه مرحله دوم، محلي از بحث نخواهد داشت و صرفا ورزش ذهني فعالان سياسي است.
محمدرضا عارف، رييس شورايعالي انتخابات اصلاحطلبان در سخنرانيها و مصاحبههاي گوناگون اعلام كرده است در بدترين حالت حداقل 40 كرسي از 69 كرسي باقيمانده بايد به اصلاحطلبان برسد. او براي محقق شدن اين هدف تصميم دارد تا در ايام تبليغات انتخاباتي با سفر به تمامي حوزههاي انتخابيه باقيمانده نسبت به حمايت از كانديداي فهرست اميد اقدام كند. همچنين برنامههاي گستردهاي نيز از سوي اصلاحطلبان براي سفر به حوزههاي انتخابيه تدارك ديده شده است كه با هماهنگي حوزههاي انتخابيه اجرايي ميشود.
با نزديك شدن به تاريخ 10 ارديبهشت، موعد برگزاري دور دوم اصلاحطلبان حوزههاي انتخابيه جمعبندي نهايي خود را به كارگروه استانهاي شورايعالي سياستگذاري اعلام كرده و آنها نيز طي تعامل و ائتلاف با حاميان غيراصلاحطلب دولت به فهرست واحد دست يافتهاند.
61 كرسي را ميخواهيم
حسين مرعشي، رييس كارگروه استانهاي شورايعالي سياستگذاري انتخابات اصلاحطلبان در گفتوگو با اعتماد پيرامون شرايط اصلاحطلبان در مرحله دوم انتخابات گفت: بعد از رايزنيهاي طولاني با مجموعه دوستان اصلاحطلب و حاميان دولت فهرست نهايي كانديداهاي «اميد» براي دور دوم انتخابات نهايي شد اما تاكيد داريم تا از مجراي رسمي اين شورا اسامي اعلام شود تا از گمانهزنيهاي اشتباهي كه طي روزهاي گذشته صورت گرفته است جلوگيري كنيم.
با اين حال او جزيياتي از فهرست اميد براي دور دوم انتخابات مجلس دهم ذكر كرد.
وي با بيان اينكه براي سه كرسي ما و حزب اعتدال و توسعه از كانديداهاي اختصاصي خودمان حمايت ميكنيم، گفت: در اين سه كرسي تصميم گرفتيم از كانديداي اختصاصي حمايت كنيم و كانديداي ائتلافي نداريم.
مرعشي در پاسخ به اين سوال كه چه تعداد از ليست اميد را اصلاحطلبان و چه تعداد را غيراصلاحطلبان حامي دولت تشكيل ميدهند، گفت: همه كانديداهاي ليست ما حامي دولت و اصلاحطلب هستند.
مرعشي با بيان اينكه از مجموع 69 كرسي مرحله دوم براي 61 كرسي نامزد معرفي كردهايم، گفت: در هشت مورد سكوت ميكنيم كه اين كرسيها مربوط به وضعيتي است كه اساسا يا كانديدا نداريم يا به جمعبندي براي حمايت از يك كانديدا نرسيدهايم.
رييس كارگروه استانهاي شورايعالي انتخابات اصلاحطلبان اظهار كرد: در مجموعه 61 كانديدايي كه مورد حمايت ما هستند 58 نفر اصلاحطلب بوده و سه نفر در ميان حاميان غيراصلاحطلب دولت دستهبندي ميشوند.
وي همچنين در خصوص سفر چهرههاي سياسي به حوزههاي انتخابيه براي حمايت از كانديداهاي فهرست اميد گفت: متناسب با دعوتي كه ستادهاي انتخاباتي كانديداها در حوزههاي مربوطه انجام ميدهند در تهران تصميم ميگيريم كه اعزام سخنران با چه مكانيزمي صورت گيرد.
مرعشي همچنين در پاسخ به اين سوال كه احتمال ميدهيد چند كرسي در مرحله دوم به فهرست اميد برسد، گفت: ما براي هر 61 كرسي برنامه داريم و هدفمان كسب تمامي كرسيهاست.
روز گذشته حسين مرعشي همچنين در مصاحبهاي با تسنيم مواضع اصلاحطلبان درباره رياست مجلس آتي را تشريح كرد و اين موضوع را در حوزه اختيار فراكسيون اميد در مجلس دانست.
عضو ارشد و سخنگوي حزب كارگزاران گفت: اولويت اصلاحطلبان براي رياست مجلس آينده آقاي عارف است، اما به تصميم فراكسيون اميد احترام خواهيم گذاشت. اولويت اول ما براي رياست مجلس دهم آقاي عارف است، اما اين موضوعي نيست كه ما بخواهيم دخالت كنيم، بلكه منتخبان مردم در مجلس بايد درباره آن تصميم بگيرند. توصيه ما به آقاي لاريجاني و عارف اين است كه در فراكسيون «اميد» كه شامل اصلاحطلبان و حاميان دولت ميشود، موضوعات مورد بحث قرار بگيرد و هر چه تصميم گرفته شد به آن عمل شود.
عضو شورايعالي سياستگذاري انتخاباتي اصلاحطلبان درباره امضاي ميثاقنامه توسط اعضاي فراكسيون اميد، توضيح داد: همه افراد ميثاقنامه را امضا كردند كه در قالب فراكسيون حركت كنند. اولويت اصلاحطلبان براي رياست مجلس آينده آقاي عارف است، اما ما به تصميم فراكسيون احترام خواهيم گذاشت.
اين عضو حزب كارگزاران در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برنامه اصلاحطلبان براي دور دوم انتخابات مجلس دهم چيست؟ گفت: برنامه ما ادامه مبارزات سياسي قبلي است.
با تمام توان از كانديداهاي فهرست اميد حمايت ميكنيم
روز گذشته همچنين سيدحسن رسولي، عضو شورايعالي سياستگذاري در خصوص انتخابات مرحله دوم به نامه نيوز گفت: بنا داريم همان راهبردهاي از پيش تعيينشده در مرحله اول را در حوزههاي انتخابيه كه تعيين تكليف آن به دور دوم كشيده شده است پياده كنيم و با همان راهبرد پيش برويم. با اين تفاوت كه اعضاي شورايعالي اصلاحطلبان و حاميان دولت در اين مرحله امكان حمايت و پشتيباني كامل از نامزدهاي مورد حمايت در حوزههاي انتخابيه باقي مانده را دارند.
اين فعال سياسي اصلاحطلب با اشاره به حركت بيسابقه مردم تهران گفت: معتقدم با توجه به پيام عميق رفتار انتخاباتي مردم تهران كه در حركتي بيسابقه به تمامي افراد ليست 30 نفره اصلاحات و حاميان دولت راي دادند؛ تاثير اين رويداد سياسي مهم در مرحله دوم انتخابات در حوزههاي انتخابيه باقي مانده نيز انعكاس خوبي داشته باشد.
رسولي، اولويت اصلي اصلاحطلبان و حاميان دولت را موضوع اركان مجلس ندانست و ادامه داد: اولويت اول اهتمام به مرحله دوم و اهميت آن و حمايت از كانديداهاي اصلاحطلب در ساير استانها است. مساله تعيين اركان مجلس اعم از رياست مجلس، نواب رييس و غيره بعد از اعلام نتايج مرحلهدوم است كه مشخص شود اصلاحطلبان و حاميان دولت چه تعداد كرسي را به خود اختصاص خواهند داد.
سفرهاي استاني عارف شروع ميشود
وي همچنين با بيان اينكه محمدرضا عارف قصد شروع سفرهاي استاني را دارد، خاطرنشان كرد: دكترعارف به عنوان رييس شوراي سياستگذاري و منتخب اول از تهران با استفاده از اين ظرف زماني بنا دارند در حوزههاي انتخابيه كه اصلاحطلبان و حاميان دولت هستند حضور پيدا كرده و در حد توان كمك و ياري كند. سفرهاي استاني ايشان از نخستين روز تبليغات يعني دوم ارديبهشت شروع ميشود و تا پايان روز تبليغات يعني روز هشتم ارديبهشت فعاليت خواهند داشت. علاوه بر دكتر عارف در اجراي تقاضاهاي ستاد انتخاباتي اصلاحطلبان، ساير نمايندگان و افراد سياسي موثر آمادگي دارند كه به كمك اين دوستان بشتابند.
موضوع رياست مجلس در اختيار نمايندگان است
اين فعال سياسي با اشاره به بحث رياست يا انصراف از رياست عارف در مجلس دهم گفت: فراكسيون اميد كه متشكل از نمايندگان اصلاحطلب، اعتدالگرا و اصولگرايان مورد حمايت اين ائتلاف است در اين مورد تصميمگيري خواهند كرد.
مشاور عارف ادامه داد: در اين راستا دكتر لاريجاني كه در حوزه انتخابيه قم مورد حمايت اصلاحات و جريان حامي دولت بودند در تعيين تركيب اركان مجلس آينده در تداوم اين ائتلاف همراهي خواهند كرد. تصميمگيري در مورد اينكه چه كسي بر كرسي رياست مجلس تكيه بزند با نمايندگان محترم مجلس است، اما با توجه به خط مشي دكتر عارف و بحث اخلاقي بعيد ميدانم ايشان بخواهند از كانديداتوري رياست مجلس انصراف دهند، زيرا به خواست مردم كه خواهان تغيير هستند احترام خواهند گذاشت.
http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=41110
ش.د9504457