(روزنامه شرق - 1396/06/22 - شماره 2961 - صفحه 2)
«سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان در دیدار سالانه خود با مبلغان دینی در آستانه ماه محرم تأکید کرد مقاومت در سوریه پیروز شده و آنچه باقیمانده «نبردهای پراکنده» است.
به گزارش «فارس» براساس گزارش «الاخبار»، نصرالله گفت: «ما به امور خود در این نبرد (جنگ سوریه) آگاهیم، شهدا، مجروحان و اسرای ما معادلات را تغییر میدهند و تاریخ کل منطقه را مینویسند نه فقط تاریخ لبنان را. ما در سوریه پیروز شدهایم؛ پروژه آخر شکست خورد و میخواهد مذاکره کند تا برخی دستاوردها را کسب کند».
او تأکید کرد: «مسیر پروژه آخر شکست خورد و مسیر پروژه ما که متحمل سختیهای بسیاری در آن شدیم، پیروز شد و نتایج بزرگی، معادلات را به نفع امت تغییر خواهد داد».
نصرالله در ادامه گفت: «نبرد با داعش و النصره بزرگترین رنجی بود که از سال ٢٠١٠ تاکنون با آن زندگی کردیم و خطرناکتر از جنگ ٢٠٠٦ بود. از سال ٢٠١١ مطمئن بودیم که فتنه بزرگی رخ خواهد داد و پروژهای آمریکایی-اسرائیلی-قطری- سعودی با هدف نابودی مقاومت و آرمان فلسطین وجود دارد».
دبیرکل حزبالله لبنان در ادامه گفت: «در آغاز حوادث سوریه، به ایران رفتم و با [آیتالله] سیدعلی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار کردم. در آن زمان همه معتقد بودند نظام سوریه در طول دو یا سه ماه سقوط خواهد کرد، ما دیدگاه خود را مطرح کردیم و گفتیم اگر در دمشق نجنگیم باید در هرمل، بعلبک، ضاحیه، الغازیه، بقاع غربی و جنوب لبنان بجنگیم. رهبر جمهوری اسلامی ایران حرف من را با موافقت تکمیل کرد و گفت: نه فقط در این مناطق بلکه در کرمان، خوزستان و تهران و... این جبهه چند محور دارد: محور ایران، محور سوریه، و محور لبنان. فرمانده محور سوریه «بشار اسد» است و باید کاری کنیم که پیروز شود و پیروز خواهد شد».
دبیرکل حزبالله افزود: «با گذشت یکسالونیم یا دو سال، عربستان پیامی برای بشار اسد فرستاد و گفت سوریه در کنفرانسی قطع روابط با حزبالله و ایران را اعلام کند تا بحران کشورش تمام شود».
سیدحسن نصرالله در ادامه گفت: «ما از همان ابتدا به برادران عراقی خود هشدار دادیم اگر با داعش نجنگند و این گروهک بر دیرالزور مسلط شود، هدف بعدی داعش، عراق خواهد بود. پیشبینی ما درست از آب درآمد و این گروهک تروریستی بر ثلث عراق مسلط شد. سؤال میکنم: اگر ما از جهاد و تکلیف عقب کشیده بودیم چه بر سر لبنان میآمد و اگر اهالی عراق با فتوای جهاد کفایی آیتالله سیستانی عمل نمیکردند چه اتفاقی در این کشور رخ میداد؟».
او افزود: «این نبرد (سوریه) «مبارک » بود و ما برای ادای تکلیف به سوریه رفتیم وگرنه چه چیزی یک جوان را به حلب و دیرالزور با آن شرایط سخت میکشاند؛ برادران ما حدود هشت ماه در این مکانها محاصره بودند. برخی در لبنان هرچه ما انجام دهیم، راضی نمیشوند».
نصرالله در پایان به محرم و عاشورا پرداخت و گفت: «انقلاب امام حسین(ع) فقط در اعتراض به ظلم نبود بلکه برای ادای تکلیف الهی نیز بود و باید بر این موضوع متمرکز شد».
بهمن سال ١٣٩٤ نشریه «خط حزبالله» بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار خانواده شهدای مدافع حرم را منتشر کرد که مضمونی مشابه با نقلقول «سیدحسن نصرالله» از مقام معظم رهبری داشت؛ ایشان گفته بودند: «حقیقتا هم شهدای شما، هم خانوادهها، پدران، مادران و فرزندان آنان، حق بزرگی بر گردن همه ملت ایران دارند. این شهدا امتیازاتی دارند: یکی این است که اینها از حریم اهل بیت در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند... امتیاز دوم این شهدای شما این است که اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمیکردند این دشمن میآمد داخل کشور... اگر جلویش گرفته نمیشد ما باید اینجا در کرمانشاه و همدان و بقیه استانها با اینها میجنگیدیم و جلوی اینها را میگرفتیم. درواقع این شهدای عزیز ما جان خودشان را در راه دفاع از کشور، ملت، دین، انقلاب اسلامی فدا کردند. امتیاز سوم هم این است که اینها در غربت به شهادت رسیدند، این هم یک امتیاز بزرگی است، این هم پیش خدای متعال فراموش نمیشود». ایشان همچنین دیماه ١٣٩٥ در دیدار خانوادههای هفت شهید مدافع حرم از تکاوران ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفته بودند: «اگر در سوریه جلوی فتنهگران گرفته نمیشد، باید در تهران و فارس و خراسان و اصفهان دفاع میکردیم».
سال ١٣٩٣ هم دریابان «علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در مراسم تشییع پیکر سردار شهید حمید تقوی که در حین مأموریت مستشاری در سامرای عراق به شهادت رسید، گفته بود: «شایعهپراکنان بیمار این روزها به ترویج این سؤال میپردازند که چه نسبتی بین سامرا و حمید تقوی وجود دارد و ما را چهکار به اینکه در عراق و سوریه چه میگذرد؛ پاسخ این سؤال روشن است اگر تقویها در سامرا خون ندهند ما باید در سیستان، آذربایجان، شیراز و اصفهان خون بدهیم».
سردار «محمدرضا نقدی»، رئیس وقت سازمان بسیج، هم مهرماه سال ١٣٩٥ گفته بود: «برخی سؤال میکنند چه نیازی است که نیروهای ایرانی در سوریه حضور داشته باشند و منطق ما براساس دفاع از حق است اما به این افرادی که بینش زیادی درباره تحلیل این موضوع ندارند، به زبان ساده پاسخ میدهیم و میگوییم که اگر در سوریه نجنگیم، به مرزهای کشورمان هجوم میآورند و باید در همدان و کرمانشاه بجنگیم و این جواب را برای قانعشدن این افراد به زبان میآوردیم، درحالیکه رسالت اصلی ما دفاع از مسلمان و حق است و همه مدافعان حرمی که در مقابل تکفیریها در سوریه و عراق ایستادگی کردند، عاشق شهادت بودند».
http://www.sharghdaily.ir/News/141022
ش.د9602645