پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه اطلاعات ـ 1396/10/14 ـ شماره 26907 ـ صفحه 12)
به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، تکه پارههای هواپیمایی بدون سرنشین، راکت ضدتانک، قطعات تسلیحاتی کنترل از راه دور و از همه مهمتر استوانه ای چند متری و سوخته اجزای صحنه آرایی اخیر خانم «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل پیش چشم خبرنگاران بود.
هیلی دو روز پیش در یک پایگاه نظامی حومه پایتخت، با این صحنه آرایی بر پس زمینه ای سیاه، مدعی ارسال تجهیزات نظامی به ویژه موشک از ایران به یمن شد. وی با اشاره به استوانه سوخته پشت سرِ خود، آن را موشک ایرانی خواند که سیزدهم آبان از سوی انصارالله یمن به فرودگاه ریاض شلیک شده است.نماینده آمریکا در سازمان ملل کوشید با نمایش نشان گروههای صنعتی- نظامی همچون شهید باقری و شهید همت بر لاشه تجهیزات و جنگ افزارهای یاد شده و چند تصویر از رسانههای ایران، زمینههای باورپذیری ادعای خود را ایجاد کند.همزمان با طرح این ادعا بود که جانشین سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اظهار داشت مدارک قابل اعتنایی برای تعیین کشور سازنده موشکهای شلیک شده به عربستان وجود ندارد.
پیش از آن نیز گروه حقیقتیاب شورای امنیت نظر خود را درباره ماهیت موشک انصارالله به مقصد فرودگاه ملک خالد ریاض اعلام داشته بود. این هیات نوزدهم آبان ماه در نامه ای که به دیپلماتهای این شورا تسلیم داشت، تصریح کرد:هیچ سندی مبنی بر اثبات ادعای سعودیها در زمینه مسوولیت ایران در حمله موشکی یمنیها به دست نیاورده است.برخی منابع آمریکایی با استناد به گزارش این هیات نوشتند بازرسان سازمان ملل در مورد نقش ایران در ساخت موشک انصارالله به جمعبندی خاصی نرسیده و حتی قطعاتی آمریکایی را در آن یافتهاند.
با توجه به سستی ادعای هیلی، حتی دوستان غربی واشنگتن نیز چندان با اتهامات آمریکایی- سعودی همراهی نکرده و به ابراز نگرانی در زمینه توسعه فعالیتهای موشکی ایران بسنده کردند. به این ترتیب، مقامات ریاض بیشترین استقبال را از نمایش پنجشنبه شب هیلی به عمل آورند.در دیگر جناح جبهه ضدایرانی، مقامات صهیونیستی وارد عمل شده و کوشیدند برنامه موشکی ایران را خطری پیش روی ثبات منطقه قلمداد کنند. «یسراییل کاتز» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی اواخر هفته گذشته ضمن تقدیر از شخصیت «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و دعوت از وی برای سفر به سرزمین اشغالی، درباره فعالیتهای موشکی ایرانی در محیط پیرامون این سرزمین به خصوص لبنان هشدار داد. به گفته وی ریاض و واشنگتن باید ائتلافی راهبردی را علیه تهران پدید آورند.
دور تازه ایران هراسی مثلث یادشده به ویژه اظهارات نیکی هیلی، از سوی مقامات کشورمان بی پاسخ نماند؛ از جمله نماینده ایران در سازمان ملل شواهد مورد نظر هیلی را ساختگی خواند و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، نمایش هیلی را مشابه صحنه سازی دیپلماتیک واشنگتن در آستانه حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق دانست.
اظهارات اخیر «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا در زمینه رد هرگونه احتمال اقدام نظامی علیه ایران از دید برخی تحلیلگران نشان داد که ادعاهای هیلی در میان هیات حاکمه آمریکا نیز چندان مشتریان پروپا قرصی ندارد و سررشته تلاشها برای اعمال فشار مضاعف بر تهران را می توان در دست «دونالد ترامپ» و سپس گماشتگان تندرو وی در نهادهای مختلف سیاسی و دیپلماتیک دید.از این منظر، شکاف دیدگاه و رویکردهای سیاست خارجی آمریکا از موضوعاتی چون پایبندی برجام به سایر حوزهها تسری یافته است. به نوشته رسانههای آمریکایی، در جریان تصمیم جنجالی ترامپ در انتقال سفارت این کشور از تل آویو به بیتالمقدس و شناسایی این شهر به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بار دیگر اختلاف نظر جدی مقاماتی چون وزیر دفاع، وزیر امور خارجه و رییس سازمان اطلاعات مرکزی با ترامپ و کمیته ویژه وی درباره فلسطین آشکار شد؛ کمیته ای متشکل از چهرههایی چون «جرد کوشنر» داماد ترامپ و «دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در تلآویو که ماموریت یافتهاند روند راکد سازش را به سرانجام برساند.به این ترتیب گروهی از ناظران بر این نکته اتفاق نظر یافتهاند که در موضوعات گوناگون خاورمیانهای و بینالمللی نظیر بحران شبه جزیره کره، روند واگرایی میان دولتمردان آمریکایی در حال افزایش است و اظهارات تازه متیس را نیز می توان بر این مبنا مورد تحلیل قرار داد.
در زاویه ای متفاوت، گروهی از ایجاد نوعی تقسیم کار میان مقامات کشورهای جبهه ضدایرانی سخن به میان می آورند. از این زاویه دید، آمریکاییها و متحدان منطقه ای واشنگتن با توجه به واقعیتهای خاورمیانه و جایگاه جمهوری اسلامی ایران، در عمل نقشه راهی در زمینه اقدام یا تهدید نظامی- امنیتی علیه کشورمان نداشته و بازگرداندن فضایی مشابه دوره تحریمهای هسته ای را خواهانند.به عقیده این گروه از ناظران، هدف اصلی اقداماتی نظیر نمایش هیلی، ایجاد چهره ای تهدیدزا برای ایران و اقناع کشورهای اروپایی و منطقه برای اقدام علیه تهران است. به عبارتی، در شرایطی که سیاست تعاملی و تنش زدایی جمهوری اسلامی ایران راه را بر بسیاری از توطئهها بسته و ایران هراسی دشمنان را ناکام گذاشته، فرایندی زمانبر برای اثبات انگاره تهدید امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای منطقه آغاز شده است. همچنان که متیس گفته است اقدامات دیپلماتیک برای عیان ساختن اهداف ایران کفایت می کند.
به همین خاطر، هیلی از راههای ممکن برای اثبات اقدام ایران در نقض تعهدات بین المللی و مصوبات شورای امنیت به ویژه قطعنامههای ۲۲۳۱ (در ارتباط با توافق هستهای و فعالیتهای موشکی ایران) و ۲۲۱۶ (مبنی بر ممنوعیت انتقال سلاح به انقلابیون یمن) ورود یافته و حتی پیش از این جمهوری اسلامی ایران را به واسطه حمایت از حزب الله لبنان، ناقض قطعنامههای شورای امنیت درباره این کشور خوانده است.نکته دیگری که برخی صاحبنظران در این ارتباط به آن اشاره دارند، اهدافی است که آمریکا از رهگذر ادعای تهدیدزایی موشکهای ایرانی برای تضعیف و بازنگری در برجام دنبال می کنند. بر اساس این انگاره، در شرایط ناهمسویی ۱+۵ و حتی کنگره با دولت آمریکا، موضوع فعالیتهای موشکی ایران به تنها دستاویز مقامات کاخ سفید مبدل شده تا با آوردن نمایندگان تهران پای میز مذاکرات مجدد، وعدههای ضدبرجامی ترامپ را به تحقق نزدیک سازند.
پشت پرده ماموریت سازمان مللی ترامپ برای نیکی هیلی
افشار دارابی کارشناس مسائل آمریکا در ایرنا نوشت:دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا همچون سلف خود اوباما، پیروی از استانداردهای دوگانه را در مواجهه با تحولات خاورمیانه به عنوان قلب جهان (Heart Land) در دستور کار قرار داده ، استراتژی که در چند دهه گذشته بارها با شکست مواجه شده است.ایران هراسی با سوء استفاده از ظرفیت ارکان سازمان ملل، همواره یکی از راهبردهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال تهران بوده است که در مواقع استیصال این دو رژیم در منازعات منطقه خاورمیانه در قالب سناریوهای جدید ارایه می شود.
در سال ۱۳۹۳ زمانی که رژیم صهیونیستی از تلاشهای خود برای برهم زدن توافق هسته ای ناامید شده بود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در صحن علنی مجمع عمومی سازمان ملل عکسی را به نمایش گذاشت که در آن با ترسیم یک نمودار تخیلی، زمان رسیدن ایران به بمب اتمی را نشان می داد، این اقدام نتانیاهو تا مدتها مورد تمسخر کارشناسان و دیپلماتهای مستقر در سازمان ملل قرار گرفت. هفته گذشته، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل از سوی دولت ترامپ مسئولیت یافت تا نمایش مضحک دیگری شبیه به آنچه نتانیاهو سه سال پیش انجام داد، در سازمان ملل بازی کند، هیلی تکههایی از یک موشک را به نمایش گذاشت و مدعی شد که روی این موشکها آرم گروه صنعتی شهید باقری حک شده و تهران آن را در اختیار حوثیها قرار داده است. این نمایش جدید آمریکاییها همچون سایر سناریو سازیهای این کشور علیه ایران مشمئز کننده و تسمخرآمیز است. ابتدایی ترین سوال این است اگر بنا به اظهارات آمریکاییها، ایران به شکل مخفیانه این سلاحها را در اختیار حوثیها قرار می دهد، پس چرا آرم سازنده آن را حذف نکرده است.
غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل در این باره گفت:نمایشی که امروز سفیر امریکا اجرا و ادعا کرد که ایران به یمن موشک داده است، نشان داد که آنها به دنبال سرپوش گذاشتن بر انواع سلاحهایی هستند که خودشان به عربستان داده اند تا زنان و کودکان یمنی را از بین ببرند .دولت فرانسه از تایید آن خودداری کرده و فرحان حق سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز اعلام نمود که هیچ شواهد قاطعی که نشان دهد چه کشوری سازنده موشکهای شلیک شده توسط حوثیهای یمن به عربستان بوده است، وجود ندارد.
چرایی شکلگیری سناریو جدید واشنگتن علیه تهران
۱-تلاش برای مهار خشم افکار عمومی جهان نسبت به تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس
این تصمیم ترامپ، موجب خشم جهانیان به ویژه مسلمانان و شکل گیری اعتراضات جدید در سرزمینهای اشغالی شده است، دولت آمریکا تلاش می کند با این نمایش مضحک، نگاه افکار عمومی دنیا و رسانهها را نسبت به پایمال کردن حقوق مسلم و قطعی فلسطینیها منحرف کند.
۲- در عرصه میدانی درسوریه، عراق و یمن سیاستهای آمریکا و دوستانش شکست خورده و محورمقاومت به پیروزیهای بزرگی دست یافته است. این مسئله باعث خشم و استیصال واشنگتن و همپیمانانش شده است.
۳- فرار از پاسخ گویی واشنگتن به حمایت از جنایات سعودی در یمن
بمباران ومحاصره یمن توسط سعودیها، موجب بروزبزرگترین بحران انسانی دریمن شده است، آمریکاتلاش می کند تا با تحریف واقعیتهای منطقه، مانع از انجام تحقیقات مستقل و بی طرف درمورد جنابات سعودیها در یمن شده و همچنین اجازه ندهد که نهادهای بین المللی درباره نقش آمریکا در این فاجعه انسانی تحقیقات مستقلی انجام دهند.
سازمان تحقیقات تسلیحات جنگی (سیایآر) در گزارشی با عنوان (Conflict Armament Research) که چند روز پیش منتشر کرد، فاش نمود که سلاحهایی که آمریکا و عربستان سعودی در اختیار مخالفان رژیم سوریه قرار دادهاند، بیشتر آنها به دست گروه «دولت اسلامی» (داعش) افتاده و بهشکل قابل توجهی «کمیت و کیفیت» سلاحهای این گروه را بهبود بخشیده است.
۴- آمریکا برای رسیدن به اهداف خود در قبال تهران به دنبال سناریو سازیهای جدید در سطح منطقه وبین المللی است.
نتیجه گیری:
آمریکا برای فرار از پاسخ گویی به افکار عمومی و نهادهای بین المللی در خصوص اهداف و راهبردهای خصمانه جدید خود در قبال تحولات خاورمیانه که مهمترین آن تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس شرقی است، راهبرد ایران هراسی و سناریو سازی علیه تهران را به شکل جدی تری در دستور کار قرار داده است.
ترامپ به نیکی هیلی ماموریت داده است تا با گروگان گرفتن ارکان مختلف سازمان ملل از جمله شورای امنیت و شورای حقوق بشر مانع از تصویب قطعنامه علیه آمریکا در موضوع فلسطین و عربستان سعودی در بحث یمن شود .
هیلی همچنین تلاش می کند تا با راه اندازی این گونه سناریوها از ظرفیت خبرنگاران و رسانههای مستقر در سازمان ملل برای سرپوش گذاشتن بر جنایات سعودیها در یمن، تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس استفاده کند و به جای پرداختن به مهمترین بحرانهای واقعی در خاورمیانه که در همه آنها رد پای آمریکا و رژیم صهیونیستی دیده می شود، ایران هراسی را دراولویت برنامههای خبری و تحلیلی خود قرار دهند . ادامه دارد...
http://www.ettelaat.com/etiran/?p=337023
ش.د9605216