صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۰  ، 
کد خبر : ۳۱۳۰۶۳

اخبار ویژه روزنامه‌ها 13 آذر ماه

روزنامه کیهان **

رادیو فرانسه: آشوب پاریس شکل و شمایل انقلاب دارد

ارگان رسمی دولت فرانسه تصریح کرد: پاریس، روزهای سیاهی را می‌گذراند و امانوئل ماکرون، با بزرگ‌ترین بحران دوران ریاست‌جمهوری خود مواجه شده است.

وبسایت رادیو فرانسه در گزارشی نوشت: امانوئل ماکرون که برای کنترل اوضاع آشفته ناشی از تظاهرات در پاریس و دیگر شهرهای فرانسه با عجله آرژانتین را به مقصد پاریس فرانسه ترک کرد، در یک جلسه اضطراری در کاخ‌ الیزه که نخست‌وزیر، وزیرکشور و دیگر مقامات امنیتی فرانسه حضور داشتند شرکت کرد.

ماکرون گفت: از دیدن ابعاد تخریب و غارت بنای «طاق پیروزی» که یکی از بناهای نمادین فرانسه است بسیار شوکه شده است. رئیس‌جمهور فرانسه که با بزرگترین بحران سیاسی دوران ریاست جمهوری‌اش مواجه شده، قصد ندارد در این‌باره با رسانه‌های کشور گفت‌وگو کند.

به گزارش رادیو فرانسه، «بنجامین گریوو» سخنگوی دولت، تظاهرات خشن پاریس را بدترین تظاهرات دهه اخیر این کشور ارزیابی کرده است.

سخنان بنجامین گریوو درباره بررسی اعلام وضعیت فوق‌العاده از سوی کاخ الیزه تکذیب شد. کاخ الیزه اعلام کرد، رئیس‌جمهور تاکید کرده است که تمامی اعمال خرابکارانه و حمله به نیروهای پلیس در دیروز باید با برخورد شدید قضایی روبه‌رو شود.

رادیو فرانسه تصریح کرد: رهبران احزاب اپوزیسیون فرانسه به امانوئل ماکرون هشدار داده‌اند در برابر این شرایط که بسیاری آن را چون «شرایط انقلابی» توصیف کرده‌اند، به پاخاسته و واکنش مناسب نشان دهد.

در همین حال روزنامه لیبراسیون فرانسه در گزارشی خاطر‌نشان کرد: شاید بتوان جنبش «جلیقه‌زردها» را قیامی غیرمسلحانه خواند که از حمایت بیشتر از 80 درصد ملت فرانسه برخوردار است. قیام یا جنبشی بدون رهبر که خواستار برقراری دموکراسی بی‌واسطه و از میان رفتن سیستم سلسله مراتبی است به نحوی که تمام صداها به یکسان شنیده شوند. جلیقه‌‌زردها «اشراف‌سالاری سیاسی و دولتی» را پَست می‌شمارند، به آن ناسزا می‌گویند و خود را نادیده و تحقیر شده می‌انگارند. به نوشته لیبراسیون، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، هم در این میان در نتیجه ناشیگری‌های پیاپیش نه در «کسوت لوئی شانزدهم» که در «کسوت ماری آنتوانت» ظاهر شده است اما این بار این مردم پاریس نیستند که بپا خاسته‌اند بلکه ساکنان روستاها و دیگر شهرها هستند.

به نوشته لیبراسیون، در این جنبش تازه مشارکت هر یک از شهروندان در اینترنت و شکوه‌نامه‌های سرگشاده در فیسبوک همانقدر دارای اهمیت است که ایجاد راه‌بندان در میدان‌ها گردانندگان صفحات فیسبوک در فقدان رهبر، این نقش را ایفا و بدون کمترین ابهامی تحت نظارت و دید منتقدانه همنوعان خود فعالیت می‌کنند.

بهزاد نبوی: دولت وضع خوبی در افکار عمومی ندارد

عضو سازمان منحله مجاهدین (انقلاب) گفت دولت وضعیت خوبی در بین افکار عمومی ندارد.

بهزاد نبوی در گفت‌وگو با روزنامه سازندگی ادعا کرد: متأسفانه بعضی اقدامات و تندروی‌ها از طرف ما و پس از آن، روی کار آمدن شخصی مانند دونالد ترامپ، مانع از بهره‌مندی از نتایج برجام شد. این مسائل جمعاً سبب شد در این مرحله دولت روحانی دستاورد مهم و ملموسی نداشته باشد و طیف اصلاح‌طلب هم احساس کند که با حمایت از آقای روحانی عملاً مغبون واقع شده است. قیمت ارز و اجناس بالا رفته، فشار خارجی روی کشور زیاد شده، برجام هم نتوانسته است سبب ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری خارجی شود. طبیعی است در این شرایط دولت روحانی وضعیت خوبی در بین افکار عمومی و جامعه نداشته باشد.

وی می‌افزاید: متأسفانه دوستان اصلاح‌طلب تصور می‌کنند اگر در این شرایط لبه تیز حملاتشان را متوجه دولت کنند،‌ می‌توانند خرجشان را از آقای روحانی و دولت جدا کنند و در افکار عمومی تصویر مثبتی از خودشان برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آینده نشان دهند. در حالی که به اعتقاد من این اشتباه است و اعتماد مردم را نسبت به اصلاح‌طلب‌ها بیشتر سلب می‌کند. مردم می‌گویند شما که ما را به حمایت از آقای روحانی تشویق و هدایت کردید و خودتان ظرف یک سال و نیم مواضع‌تان را این چنین تغییر می‌دهید، از کجا معلوم اگر خواستید در مورد فرد دیگری مثل روحانی به جامعه جهت دهید، بتوان به آن جهت‌دهی اطمینان کرد. ما برای اینکه کم‌کم در خصوص جدا کردن خرج خود موفق شویم، تمام اشکالات کشور را ناشی از دولت و روحانی و تیمش می‌دانیم. نمی‌گویم دولت آقای روحانی اشکال ندارد، اما اگر اشکالات کشور 100 مورد باشد، پنج مورد مربوط به دولت و آقای روحانی است. ما از تندروهای اصولگرا در حمله به دولت جلوتر افتاده‌ایم تا بتوانیم افکار عمومی و رأی مردم را به سمت خودمان جلب کنیم.

نبوی همچنین درباره این نظر خبرنگار که شاید همان سخن همیشگی که دولت‌ها در ایران بیشتر از 10 درصد اختیار ندارند، درست‌تر باشد.»، می‌گوید: این حرف را من در مصاحبه با روزنامه سلام در سال 76 بعد از انتخاب آقای خاتمی برای اولین بار مطرح کردم. در آن مصاحبه گفتم، دولت چنانچه قوا و نهادهای دیگر حاکمیت در مقابلش قرار نگیرند، حداکثر 15 درصد قدرت را در کشور در دست دارد.

به طور کلی شاکله قانون اساسی ما به گونه‌ای است که دولت و مجلس با هم حدود 30 درصد اختیار اداره کشور را دارند.

این سیاست‌باز بی‌صداقت البته توضیح نداده که اگر واقعاً او و هم‌طیفانش مدعی بوده‌اند دولت 15 درصد بیشتر اختیار ندارد، برای چه با وجود تجربه دولت اصلاحات، وعده‌های قلنبه سلنبه در دولت اعتدال دادند و حتی مدعی شدند «ما تضمین وعده‌های دولت هستیم»؟!

شوک ارزی پیش‌بینی شد اما شما تدبیر نکردید آقای روحانی!

سخنان اخیر آقای روحانی قبل از هرچیز مؤاخذه خود وی براساس اظهارات قبلی درباره سوءمدیریت است.

روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: هنوز بعد از گذشت چند روز برای آن دسته از کسانی که اقتصاد می‌خوانند و یا خوانده‌اند، مزاح رئیس‌جمهوری با علم اقتصاد و فرمول‌های اقتصادی نوعی توهین به شمار می‌رود، زیرا بیش و پیش از آنکه فرمول‌های اقتصادی در حوزه عمل اجرایی شود، در نهایت این تصمیمات سیاسی است که مانع تحقق نگاه اقتصادی در کشور شده است. امری که در پنج سال اخیر بارها از زبان خود رئیس‌جمهور به عناوین مختلف بیان شده بود، اما اکنون رئیس‌جمهور سخنان پیشین خود را هم به سخره گرفته است!

روحانی گفته بود: «بزرگ‌ترین مشکلی که ما در روز اول داشتیم عدم استفاده و بهره‌برداری از نظرات کارشناسی بود و این مهم‌ترین معضل در بحث اقتصاد بود.»

و یا در جایی دیگر گفته بود: «در کشور ما سال‌ها و دهه‌هاست که اقتصاد به سیاست خارجی و داخلی یارانه می‌دهد، اقتصاد ما تا کی باید به سیاست یارانه بدهد؟ باید یک دهه امتحان کنیم و از سیاست داخلی و خارجی به اقتصاد یارانه بدهیم تا ببینیم زندگی، معیشت و اشتغال جوانان مردم چگونه خواهد شد.»

سؤالات اصلی این است که کجای کار و فرمول‌های بانک مرکزی غلط بود، اجازه ندادن واردات طلا؟ و از چه زمانی رئیس‌جمهور محترم متوجه فرمول‌های غلط اقتصادی در بانک مرکزی شد؟ چرا به هشدارهای اقتصاددانان بی‌طرف و منتقد درباره سیاستگذاری‌های ناشی از نگاه سیاسی در حوزه نقدینگی و بانک‌ها توجه نشد؟

آیا فقط در زمان حاضر نیازمند بازنگری فرمول اقتصادی هستیم یا ریشه بازنگری به فرمول سیاسی- اقتصادی‌مان به شعارهای انتخاباتی در زمان رأی‌گیری از مردم بازمی‌گردد، آنجایی که کنترل تورم را به عنوان مهمترین و تنها دستاورد دولت نشان دادیم؟ مگر مشکل اقتصاد و بازار ارز با واردات طلا برای طلاسازان حل می‌شود؟ و آیا این فرمول اقتصادی است؟ چگونه به خود اجازه می‌دهیم که مشکلات موجود در حوزه بازار پولی و خروج بیش از 60 میلیارد دلار سرمایه را در 2/5 سال اخیر از کشور و نرخ رشد بیش از 20 درصد در این سال‌ها را با تصمیم به واردات طلا حل کرد؟

آقای رئیس‌جمهور! به هر میزان که فرمول‌های اقتصادی دانشگاه‌ها نیازمند تغییر و بازنگری باشند، این نسخه همراه با مزاح شما برای بازگرداندن ارزش پول ملی در سال جاری نمی‌تواند راهگشا باشد و فرمول‌های اقتصادی را زیر سؤال ببرد، بلکه نشانی واضح از اراده سیاسی است که قبلا نیز قدرت این اراده را در صحن مجلس نشان داده بودید. از آنجایی که در هنگام نسخه مزاح‌آلود شما، دکتر همتی به عنوان یک اقتصاددان در حال خنده است، لازم است یادآوری کنیم که مشکل مزمن بانک مرکزی در ایجاد رابطه با بدنه اقتصادی و بی‌توجهی دولت به نگاه کارشناسی آن بانک است. شما و آقای همتی را به مصاحبه دکتر سیف ارجاع می‌دهیم که مخالفت صریح خود را با قیمت 4200 تومانی نرخ ارز در آخر فروردین اعلام کرده و گفته بود: «شوک ارزی پیش‌بینی شد، ولی تدبیر نشد... توصیف و نامگذاری سیاست ارزی 21 فروردین 97 به بعد (نرخ 4200)، در حقیقت سیاست ارزی دولت و نتیجه مذاکرات در ستاد اقتصادی بود.» آنچه از زمان تصویب دلار 4200 به بعد گذشت را نباید به پای سیاست ارزی بانک مرکزی گذاشت او در این مورد می‌گوید: «در حقیقت بانک مرکزی از آن زمان صرفا مجر‌ی مصوبات دولت بود و سیاست‌گذاری مستقلی از مصوبات دولت، نمی‌توانست داشته باشد.» بد نیست یادآوری مجددی را برای جنابعالی داشته باشیم که ریشه فرمول‌های اقتصادی اشتباه کجا است؟ فرض کنیم که در حوزه اقتصاد کارنامه‌ای موفق نداشته‌ایم در حالی که در هر دو دوره انتخاباتی براساس شعارهای اقتصادی پیروز شده‌ایم. اما امروز حتی حامیان اقتصادی دولت از جمله سعید لیلاز هم این تورم را نه نتیجه تحریم بلکه مشکلات داخلی عنوان کرده‌اند در چنین شرایطی که حامیان دیروز هم انتقادات تندی می‌کنند، چه مقصری بهتر از کتاب و فرمول‌ها که صدایشان هم درنخواهد آمد؟

تأمین هزینه‌های جاری دولت از محل گران کردن ارز غلط است

یک کارشناس اقتصادی تصریح کرد نرخ دلار در بودجه سال آینده نه 8 هزار تومان بلکه باید با نرخ 4200 تومان بسته شود تا موجب صرفه‌جویی در هزینه دستگاه‌ها شود. وحید شقاقی شهری در روزنامه آرمان نوشت: وقتی نرخ دلار در بودجه سالیانه هشت هزار تومان پیش‌بینی می‌شود نشانگر تمایل دولت به این امر است و علامتی به همه بازارهاست که دلار کمتر از این رقم نخواهد شد. مهم‌ترین هدفی هم که با دلار هشت هزار تومانی دنبال می‌شود این است که دولت می‌خواهد با افزایش قیمت دلار در بودجه 98 هزینه‌های جاری‌اش را پوشش دهد. تلاش آمریکایی‌ها این خواهد بود که میزان صادرات نفت ما را کاهش دهند. برآورد من این است که میزان صادرات نفت‌ خام ایران در سال آینده حداکثر یک میلیون و 300 هزار بشکه خواهد بود از طرفی دیگر، طی یک ماهه اخیر متاسفانه قیمت نفت حدود 25 دلار در هر بشکه کاهش پیدا کرده است. بررسی ا‌قتصاد جهانی نیز از تشدید رکود اقتصادی حکایت دارد بنابراین، این دو عامل دست به دست هم داده‌اند و قیمت نفت از 80 دلار به حدود 55 دلار رسیده است که نشان از یک سقوط بی‌سابقه در بهای نفت دارد. برای سال آتی هم میزان صادرات و هم قیمت نفت با ابهام مواجه است و احتمالا ما در حوزه درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت ‌خام با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

اما از طرف دیگر دولت درصدد است هزینه‌های جاری خودش را افزایش بدهد. برای مثال شنیده‌ها حکایت از این دارد که دولت می‌خواهد دستمزد و حقوق کارمندان را 15 الی 20 درصد افزایش دهد وقتی بودجه به شکل انبساطی بسته می‌شود دولت مجبور خواهد شد هم به انتشار اوراق بدهی اقدام کند و هم به افزایش قیمت دلار. دو برابر کردن قیمت دلار در بودجه سالیانه یک خطای راهبردی است. اینکه ما قیمت دلار را بالا ببریم تا از این محل هزینه‌های جاری را پوشش دهیم، یک استراتژی نادرست است. چرا که ماحصل آن تورم و تشدید خط فقر برای اقتصاد ایران خواهد بود در واقع کل اقتصاد ما با این نوع بودجه‌ریزی متضرر می‌شود و این بدترین نوع سیاستی است که دولت عملا در حال اجرایی کردن آن است.

اما راهکار این مسئله چیست؟ به عنوان مثال اگر دولت نرخ دلار را در بودجه سال آینده 4200 تومان پیش‌بینی می‌کرد، با فرض اینکه نرخ دلار در سامانه نیما 9 هزار تومان می‌شد، می‌توانست تفاوت این دو نرخ را در یک حساب ویژه‌ای واریز کند تا در نهایت این درآمد صرف حمایت از تولید، اقشار ضعیف و کم‌‌درآمد و پرداخت بدهی‌ها شود. چنین سیاستی باید جایگزین دلار هشت هزار تومانی شود. تا اتلاف منابع نیز رخ ندهد. بودجه بر مبنای دلار 4200 تومانی سبب این می‌شود که دستگاه‌های اجرایی در اعتبارات هزینه‌ای خودشان صرفه‌جویی کنند.

صوفی: حمایت از روحانی به جای جهانگیری اشتباه بود

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گفت در انتخابات سال 96 اشتباه کردیم که به جای حمایت از جهانگیری، از روحانی حمایت کردیم.

به گزارش سایت فرارو از سایت‌های اصلاح‌طلب، علی صوفی وزیر تعاون دولت اصلاحات با اشاره به سخنان حجاریان (نباید سرنوشت خود را با سرنوشت دولت روحانی گره می‌زدیم) اظهار داشت: آنچه آقای حجاریان می‌گویند کاملاً صحیح است و این یک اشتباه استراتژیک بود که به واسطه هیجانات افراطی برخی از اصلاح‌طلبان شکل گرفت. یعنی درست است که پیروزی آقای روحانی در انتخابات پیروزی اصلاح‌طلبان بود، اما پیروزی اصلاح‌طلبی نبود. ما صرفاً از یک جریانی در برابر جریان دیگر حمایت کردیم تا در وضعیتی که رقابت میان بد و بدتر بود، گزینه بدتر پیروز نشود. اما متأسفانه برخی به دلیل اهداف شخصی که داشتند این جو تند را به راه انداختند که پیروزی آقای روحانی، پیروزی اصلاح‌طلبی است و آرام آرام فضا به سمتی رفت که همین گروه، دولت آقای روحانی را یک دولت اصلاح‌طلب معرفی کردند.» وی ادامه داد: «این گروه تا جایی پیش رفتند که عنوان کردند عملکرد آقای روحانی حتی از عملکرد آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوری، قوی‌تر بوده است.»

او افزود: «یکی از گروه‌هایی که با تمام وجود از آقای روحانی حمایت کردند و حتی در انتخابات 96 هم تمایلی به معرفی کاندیدای سایه توسط جریان اصلاحات نداشتند، اصلاح‌طلبان مجلس بودند. آن‌ها طی این چند سال بی‌محابا از آقای روحانی حمایت کردند. من حتی معتقدم که اصلاح‌طلبان مجلس در انتخاب آقای روحانی به عنوان گزینه اصلاح‌طلبان در انتخابات سال 96 هم خیلی نقش داشتند. زیرا در آن ایام اگر خاطرتان باشد، شرایط آقای جهانگیری خیلی مناسب بود و اگر اصلاح‌طلبان از ایشان حمایت می‌کردند به احتمال زیاد آقای جهانگیری پیروز این رقابت بودند.»

وزیر تعاون دولت اصلاحات اظهار کرد: «حامیان رادیکال آقای روحانی که در جریان اصلاحات بودند پیش از انتخابات بارها تلاش کرده بودند که مسئله کاندیدا در سایه منتفی شود و حتی آن را یک خطر بزرگ عنوان کرده بودند و هر بار به یک بهانه تلاش می‌کردند این تاکتیک منتفی شود. اگر تأکید آقای خاتمی نبود به احتمال زیاد این گروه مانع از حضور آقای جهانگیری در انتخابات می‌شدند.»

صوفی تأکید کرد: «در مجموع در انتخابات سال گذشته همه اشتباه کردند. از یک سو اصلاح‌طلبان باید از آقای جهانگیری حمایت می‌کردند و ایشان را به عنوان کاندیدای نهایی اصلاح‌طلبان معرفی می‌کردند و از سوی دیگر اصلاح‌طلبان دو آتیشه حامی آقای روحانی هم اشتباه کردند. زیرا زمان زیادی نگذشت آقای روحانی به خوبی جواب همه آن حمایت‌ها را دادند و آن‌قدر از جریان اصلاحات فاصله گرفتند که حامیان اصلاح‌طلبشان در داخل مجلس هم از عملکرد آقای روحانی عصبانی شدند. اینگونه بود که در یک سال گذشته رفتار این نمایندگان نسبت به دولت تغییر کرد و دیدیم که حتی در جلسه سؤال از رئیس جمهور هم حاضر به حمایت از ایشان نشدند.»

صوفی در پایان تأکید کرد: «ما الان دیگر کار خاصی از دستمان برنمی‌آید. تنها می‌توانیم در صورت لزوم انتقاد کنیم و سعی کنیم با فشار آوردن به دولت، آقای روحانی را مجبور کنیم به تعهداتی که داده عمل کند.»

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* بزرگترین شبکه ماهواره‌ای کرد زبان متعلق به وهابی‌های وابسته به عربستان سعودی در کردستان عراق از آغاز سال نو میلادی تعطیل می‌شود. به گزارش ابنا، رهبر سلفی‌های کردستان عراق که توسط عربستان سعودی تامین مالی می‌شود با اعلام این مطلب گفت: تعطیلی شبکه کرد زبان آموژگاری از ابتدای سال نو میلادی به دلیل بحران مالی است. عبداللطیف سلفی، با اعلام این مطلب گفت: مدیریت یک شبکه ماهواره‌ای نیازمند هزینه زیادی است از این رو بدلیل نبود منابع مالی مجبور شدیم شبکه را تعطیل کنیم. مهمترین برنامه‌های این شبکه شامل برنامه‌های تبلیغ وهابیت می‌باشد. این شبکه همچنین دارای رادیو و رسانه‌های مکتوب می‌باشد.

* یک مقام مسئول مسیحی در مصر از برگزاری اولین مراسم مذهبی عشای ربانی برای مسیحیان در عربستان خبر داد. به گزارش پایگاه خبری رای الیوم، «الانبا مرقس» سراسقف کلیسای شبر الخیمه در شمال قاهره در گفتگو با روزنامه دولتی اخبارالیوم مصر گفت که اولین مراسم عشای ربانی مسیحیان در عربستان برگزار شد. وی که به دعوت دربار پادشاهی عربستان به این کشور سفرکرده است، گفت سفرش به این کشور در راستای بازدید از مسیحیان قبطی در عربستان و اطمینان از وضعیت آنها صورت گرفته است. این مقام مسیحی مصری، عربستان را دومین کشور قبطیان دانست و تاکید کرد: قبطی‌ها در کشور دومشان اقامت دارند. سفر من به دعوت دربار پادشاهی عربستان صورت گرفته است. سراسقف شبرا الخیمه از برگزاری اولین مراسم مذهبی عشای ربانی در عربستان و ریاض خبر داد و یادآور شد: یک سالن در یکی از ویلاهای ریاض به این مراسم اختصاص داده شد و مراسم عشای ربانی با حضور دهها قبطی برگزار شد. الانبا مرقس تاکید کرد که هنوز در عربستان کلیسایی ساخته نشده است. نه عربستان و نه مصر به طور رسمی از برگزاری چنین مراسمی در عربستان خبر نداده‌اند.

*********************************

روزنامه خراسان**

دستور دولت درباره هوای پاک، هوا شد

در حالی که هیئت دولت در نیمه مهرماه امسال، آیین نامه اجرایی مربوط به ماده 3 قانون هوای پاک را به دستگاه های مربوط ابلاغ کرده، یک نهاد نظارتی با ارسال نامه ای برای مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری، به آن ها متذکر شده علاوه بر این که در این مصوبه جدید کابینه، اطلاع رسانی شرایط اضطراری از سازمان حفاظت محیط زیست سلب و به یک کارگروه تفویض شده، وضع ممنوعیت مندرج در قانون مذکور نیز از هیئت دولت گرفته شده که هر دوی این تدابیر جدید، مغایر با قانون است و باید لغو شود.

تشکیل کارگروه 6 وزارتخانه برای کارت هوشمند ملی

پیرو دستورات سال گذشته کابینه برای استفاده بهتر از ظرفیت های کارت ملی هوشمند، مقرر شده به پیشنهاد یک مسئول مهم دولتی، کارگروهی با عضویت نمایندگان وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نهاد ریاست جمهوری، سازمان فناوری اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی و سازمان ثبت احوال تشکیل تا علاوه بر بررسی نحوه تجمیع کارت ها در کارت ملی هوشمند، روند اجرای مصوبات مربوط نیز تسریع شود.

*********************************

روزنامه ایران**

فرجام نامشخص شکایت صالحی امیری از الیاس نادران

خبر اول اینکه،سید رضا صالحی امیری در گفت‌وگویی با خبرآنلاین، موضوع شکایت خود از سه نماینده مجلس نهم در زمان رأی اعتماد به وزرای دولت یازدهم را روایت کرده است. او در بخشی از این مصاحبه با اشاره به ادعاهای احمد توکلی، جواد کریمی قدوسی و الیاس نادران علیه وی در جلسه رأی اعتماد به او توضیح داده که توکلی و کریمی قدوسی بعد از طرح شکایت وی و محکوم شدن نامبردگان از وی حلالیت طلبیدند اما الیاس نادران این کار را نکرد. وی گفته است: آقای نادران حاضر به عذرخواهی کتبی نشد و در دادگاه محکوم به 10 ماه حبس شد و چون در فرصت قانونی به حکم اعتراض نکرد، 10 ماه حبس قطعی و به اجرای احکام ابلاغ شد. این خبر را نخستین بار من اطلاع می‌دهم و این جای تأسف دارد. در واقع دارم به رجال سیاسی پیام مهمی می‌دهم. آقای نادران که محکوم شد و می‌خواست حکم به او ابلاغ شود، آدرس جعلی خیابانی در گرگان را داده که اصلاً وجود خارجی ندارد، در حالی که در تهران زندگی می‌کند و ما هم مطلع هستیم اما تلاش می‌کند که از قانون فرار کند. حکم در اجرای احکام است.

تلاش جدید امریکا برای مصادره دارایی‌‌های ایران

رسانه‌های امریکایی یکشنبه شب از تلاش‌هایی در این کشور برای طرح دعوی حقوقی با موضوعیت اتهام‌زنی علیه ایران خبر دادند. به گزارش تابناک، به نوشته وبگاه «میلیتری تایمز»، این دادگاه قرار است ادعای نقش‌آفرینی ایران در کشته شدن بیش از هزار نظامی امریکایی در عراق بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ را بررسی کند. به نوشته این وبگاه، اینک در دادگاه فدرال امریکا سند هزار صفحه‌ای علیه ایران جمع‌آوری شده است. این دادگاه سه روزه فدرال در حالی برگزار می‌‌شود که یک شرکت حقوقی کوچک از ایالت نیوجرسی و یک وکیل سعی دارند ایران را مسئول آموزش، حمایت، ارائه تجهیزات نظامی و کمک‌های مالی به گروه‌هایی در عراق که با نیروهای اشغالگر امریکایی مبارزه کردند، معرفی کنند.

بررسی شکایت ایران از «ایران اینترنشنال» توسط آفکام

سازمان نظارت برمقررات رسانه‌ای بریتانیا (آفکام) تأیید کرد که شکایت سفارت ایران در لندن از شبکه خبری «ایران اینترنشنال» به طور رسمی تحت رسیدگی این نهاد قرار دارد. حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن این خبر را براساس بولتن آفکام که در آن به این مسأله اشاره شده، اعلام کرده است.

بعد از آنکه شبکه ایران اینترنشنال که مقرآن در لندن است بعد از حادثه تروریستی اهواز با سخنگوی گروه الاحوازیه گفت‌وگو کرد، سفارت ایران در لندن در اواخر شهریورماه ضمن محکومیت این اقدام، برخورد جدی نهاد نظارتی در انگلیس با این اقدام را به عنوان ترویج تروریسم و خشونت پیگیری فوری کرد.

دو هفته بعد از شکایت ایران به آفکام، این نهاد نظارتی در لندن تأیید کرد که در حال تحقیق درباره این مصاحبه است. سخنگوی آفکام اعلام کرد که تحقیق درباره این شبکه خبری را در اولویت قرار داده‌ است. اکنون بعد از دو ماه، آفکام به طور رسمی اعلام کرده است که به طور رسمی شکایت سفارت ایران در لندن از این شبکه خبری را در دستور کار قرار داده است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

معرفی آیت‌الله کعبی به عنوان حقوقدان تراز انقلاب

آیین تجلیل از حقوقدانان برجسته کشور با حضور رئیس جامعه مدرسین برگزار شد. در این مراسم آیت‌الله کعبی به عنوان حقوقدان تراز انقلاب مورد تجلیل قرار گرفت. به گزارش رسا، دوره تکمیلی حقوقدانان تراز انقلاب اسلامی و نخستین دوره توانمندسازی مربیان آموزش همگانی حقوق صبح دیروز از سوی سازمان بسیج حقوقدانان با همکاری مرکز بسیج قوه‌قضائیه و معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه در مجتمع یاوران مهدی جمکران برگزار شد. در این همایش، آیات یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو فقهای شورای نگهبان، کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجج اسلام ابراهیمی رئیس دفتر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، خلیلی رئیس کل دادگستری استان قم، همچنین افشار رئیس هیأت اندیشه‌ورز سپاه پاسداران و بهرامیان مسؤول سازمان بسیج حقوقدانان و جمعی از قضات، وکلا و دانشجویان رشته حقوق حضور داشتند. آیت‌الله یزدی در این نشست اظهار داشت: اعتبار حکومت تا حد زیادی وابسته به دستگاه قضایی و اعتبار دستگاه قضایی وابسته به قضات و کارمندان آن است، بنابراین وکلا و قضات باید قدر نعمتی که خداوند نصیب‌شان کرده است را بدانند. در این نشست همچنین از برخی حقوقدانان تقدیر شد که آیت‌الله کعبی عضو جامعه مدرسین و استاد برجسته حقوق حوزه و دانشگاه به عنوان حقوقدان تراز انقلاب؛ قاضی صلواتی با عنوان قاضی برگزیده در عرصه فسادستیزی، قاضی اصانلو به عنوان قاضی جوان استکبارستیز و قاضی فیض‌الله صالحی مستشار عالی تجدید نظر در قوه‌قضائیه نشان استکبار و فسادستیزی را دریافت کردند.

توان دفاعی ایران متناسب با تهدیدها تعریف می‌شود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: آمریکایی‌ها همیشه از گزینه نظامی روی میز علیه ایران صحبت می‌کنند، این حق ملت ایران است برای تقویت بنیه دفاعی خود هر کاری را که بخواهد انجام دهد. سیدحسین نقوی‌حسینی در گفت‌وگو با خانه ملت، درباره اظهارات کشورهای اروپایی درباره تحریم بیشتر ایران بابت فعالیت‌های موشکی، اظهار داشت: توان دفاعی هر کشوری متناسب با تهدیدهای آن کشور تعریف می‌شود، ایران کشوری است که صراحتا از سوی کشورها تهدید می‌شود. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه آمریکایی‌ها همیشه از گزینه نظامی روی میز علیه ایران صحبت می‌کنند، بیان کرد: این حق ملت ایران است که برای تقویت بنیه دفاعی خود هر کاری را که بخواهد انجام دهد. وی افزود: قبلا نیز اعلام کرده‌ایم استراتژی جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه تهاجمی نیست و ایران هیچ‌گاه به کشوری حمله نکرده و از این پس نیز حمله نمی‌کند. وی افزود: مطابق برجام باید کشورهای اروپایی به تعهدات خود عمل کنند، ایران تاکنون خلاف مفاد برجام عمل نکرده است و نباید اروپایی‌ها به فعالیت‌هایی که در برجام تعریف نشده، بپردازند.

رایزنی رئیس دفتر سیاسی حماس با وزیرخارجه

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان درباره آخرین تحولات فلسطین تبادل نظر کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل هنیه در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف درباره آخرین تحولات فلسطین تبادل نظر کرد. آقای هنیه با اشاره به تلاش آمریکا برای ارائه پیش‌نویس قطعنامه‌ای در مجمع عمومی برای محکومیت مقاومت اسلامی فلسطین خواستار مخالفت جمهوری اسلامی ایران با این اقدام آمریکا شد. ظریف، وزیر امور خارجه هم در این گفت‌وگو ضمن تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از حقوق مردم فلسطین، از اینکه به دلیل برخی سیاست‌های کشور‌های منطقه دولت آمریکا این جسارت را پیدا کرده که نه‌تنها در یک اقدام مغایر حقوق بین‌الملل سفارت خود را به قدس شریف منتقل، بلکه حتی در مجمع عمومی ملل متحد علیه مقاومت مردم فلسطین قطعنامه پیشنهاد کند، اطمینان داد ایران در مجمع عمومی تمام تلاش خود را در هماهنگی با سایر کشور‌های اسلامی و مترقی برای جلوگیری از تصویب این قطعنامه مخالف منشور ملل متحد به‌کار خواهد گرفت.

***************************************

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات