پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
«پاتریک شاناهان»، وزیر دفاع موقت آمریکا بعد از جلسه توضیحی با هیئتی از نمایندگان کنگره بار دیگر تأکید کرد کشورش قصد جنگ با ایران ندارد.
شاناهان مدعی شد که دولت آمریکا ۳ ماه مه اطلاعات «موثقی» درباره «تهدیدهایی» دریافت کرده که از جانب ایران علیه نیروها و منافع آمریکایی در منطقه خاورمیانه وجود داشته است.
وزیر دفاع موقت آمریکا مدعی شد دولت ترامپ توانسته با تغییر در وضعیت استقرار تجهیزات نظامی تهدید حمله به نیروهای آمریکایی را مهار کند.
وی در ادامه تصریح کرد: «بیشترین تمرکز ما در حال حاضر روی جلوگیری از خطای محاسباتی ایران است. نمیخواهیم تنشها تشدید شوند. اقدامات ما برای مهار [تهدیدها] است نه جنگ. هدف ما رفتن به جنگ نیست. هدفمان محافظت از منافعمان در خاورمیانه و پرداختن به مأموریتهایی است که برای انجام آنها در آنجا حضور داریم.»
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.
با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامهای از پیش تعیینشده روانه منطقه شده است. دو رسانه آمریکایی پنجشنبه گذشته در گزارشهایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده و نوشتهاند او از تلاشهای خودسرانه برخی از مشاورانش برای القای اینکه آمریکا در آستانه درگیری نظامی با ایران قرار گرفته، ناخرسند است.
«سیانان» به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود. واشنگتنپست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنشها را ترجیح میدهد و خواستار گفتوگوی مستقیم با سران ایران است.
برخی تحلیلگران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرحشده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیتهای میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفتوگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی میکنند.
این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفتوگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.
از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمبافکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمیکند.