پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
▼ حرف روز
پایان انتخابات، آغاز حرکت
دیروز، جمعه دوم اسفند ماه به عنوان روزی که تجلیگر و نشاندهنده مردمسالاری دینی در جمهوری اسلامی است، ثبت شد. از همان آغاز مشخص بود، انتخابات دوره یازدهم مجلس که پس از سلسلهای از رخدادها و تحولات مهم داخلی و منطقهای برگزار شد، دارای اهمیت و نقش تعیینکننده در روندهای آینده باشد. انتخابات در کشورمان به خودی خود از این نظر که تشکیلشده از جمعی کاندید و مردمی است که نقش انتخابکننده دارند و نیز سازوکارها و قواعدی که در این زمینه وجود دارد، امری ثابت و دارای خصوصیاتی مشابه است؛ اما آنچه هر انتخابات را متمایز، متفاوت و دارای معنا و پیام خاصی میکند، در نظر گرفتن زمان و موقعیتی است که انتخابات در آن برگزار میشود. برشمردن متغیرهای داخلی منطقهای و بینالمللی مؤثر بر انتخابات یازدهم مجلس، فراوان و متعدد است؛ اما نقطه اوج و هسته مرکزی شرایط و مؤلفههای کنونی مؤثر بر انتخابات دوره یازدهم مجلس، اعلام و اعمال راهبرد و سیاست فشار حداکثری و جنگ اقتصادی است که آمریکا از سال گذشته علیه ملت ایران به کار گرفته است تا به گمان خود ایران را مجدداً پای میز مذاکره بکشاند و جمهوری اسلامی را این بار در زمینههای غیر هستهای، مانند موشکی و منطقهای به دادن امتیاز وادار کند. در سطح درونی نیز این انتخابات اولین انتخابات پس از حوادث سالهای 1396 و 1398 و نارضایتیهای اقتصادی و معیشتی شمرده میشود؛ بنابراین مشارکت بامعنا و سرنوشتساز مردم در این دوره انتخابات، باید با لحاظ این وضعیت و شاخصها بررسی و تحلیل شود.
موضوع مهم دیگر در این زمینه آن است که حضور مردم جدا از اینکه پیام سیاسی خود را به دشمنان ملت ایران منتقل کرد، مشارکت مردم در این شرایط، اقدامی تأثیرگذار بر معادلات و ترتیبات سیاسی و امنیتی محیط داخلی و منطقهای به حساب میآید؛ به عبارتی، آنچه وظیفه مردم بود، تحقق یافت؛ اما از حالا به بعد این انتخابات، نقطه شروع قلمداد میشود؛ نقطه آغازی برای حرکت به سمت حل مسائل اصلی و اولویتدار کشور و توجه به مشکلاتی که مردم این رزوها با آن دست و پنجه نرم میکنند. نمایندگان منتخب باید با درک و عبرت از تجربیات گذشته، مسیر حرکت مجلس را در عرصه خارجی برای عزت، اقتدار و تأمین منافع ملت ایران و در حوزه داخلی بر گرهگشایی از معضلات اقتصادی مردم تنظیم کنند.
▼ گزارش روز
جنگ روانی با FATF
FATF با انتشار بیانیهای اعلام کرد با پایان مهلت تهران برای تصویب و الحاق به لوایح پالرمو و CFT، ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است! رسانههای ضد ایرانی و ضد انقلاب از روز گذشته موج گسترده روانی را درباره اثرات مخرب و افزایش مشکلات اقتصادی کشور آغاز کردند و با بمباران رسانهای که البته در داخل نیز برخی رسانهها و جریانها در همان راستا حرکت میکنند، تلاش دارند اقتصاد و افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهند؛ اما واقعیت چیست؟ آیا رفتن در لیست سیاه FATF اقتصاد کشور را به بنبست میکشاند؟ یا شاهد شوک در اقتصاد کشور خواهیم بود؟ یا اینکه اگر به FATF میپیوستیم همه مشکلات حل میشد؟ پاسخ این پرسش را میتوان در میان اظهارات مقامات دولتی که خود نیز به سختی در پی تصویب لوایح دوقلوی ضد پولشویی و پیوستن به FATF بودند، جستوجو کرد؛ «محمدجواد ظریف» چند ماه پیش در جلسه علنی مجلس در این باره گفته بود: «نه بنده و نه آقای رئیسجمهور نمیتوانیم تضمین دهیم که با پیوستن به لایحه حمایت مالی از تروریسم، مشکلاتمان حل خواهد شد؛ اما میتوانیم تضمین بدهیم که با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی را برای افزایش مشکلات ما پیدا خواهد کرد.» «عبدالناصر همتی» رئیس بانک مرکزی در هفتههای گذشته در واکنش به احتمال قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF اعلام کرده بود: «یک احتمال وجود دارد که ایران وارد لیست سیاه شود، اما یک احتمال دیگر نیز است که در این لیست قرار نگیرد؛ اما هر اتفاقی که رخ دهد، باید توجه داشت که مبادلات تجاری و ارزی ما از طریق مسیرهای تحریمناپذیر انجام میشود.» وی تأکید کرد با توجه به اینکه ایران اکنون به دلیل تحریمهای آمریکا با بانکهای بینالمللی کار نمیکند FATF تأثیری بر روند مالی کشور نداشته است، گفته بود: «از ابتدای امسال تاکنون ۳۵ میلیارد دلار تأمین ارز برای واردات کالا در کشور انجام شده که همین روند را ادامه خواهیم داد.» رئیس بانک مرکزی روز گذشته نیز پس از اعلام نظر FATF و رفتن ایران به لیست سیاه در اینستاگرام خود نوشت: «مردم عزیزمان خوب میدانند که در این دوران سخت تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری، نظام پولی و مالی کشورمان توانسته است ارتباطات تحریمناپذیری با نظام پولی و مالی دنیا، خارج از چارچوب FATF برقرار کند که تا حد زیادی تهدیدهای ناشی از سنگاندازی و دشمنی آمریکا را مهار کرده است. چنین وقایعی، مشکلی برای تجارت خارجی ایران و ثبات نرخ ارز ایجاد نخواهد کرد.»
▼خبر ویژه
پیشتازی جریان انقلابی در انتخابات مجلس
آمارهای اولیه منتشرشده از نتایج انتخابات در حوزههای انتخابیه سراسر کشور حاکی است، نیروهای جریان اصولگرا و انقلابی با کسب اکثریت کرسیهای مجلس یازدهم همچنان پیشتاز این دوره از رقابتها هستند. از سوی دیگر، بنا بر خبرهای غیر رسمی، «فهرست وحدت» نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر نیز با اختلاف از سایر فهرستهای انتخاباتی پیشی گرفته است. مشاهدات میدانی و گزارشهای رسیده بیانگر اقبال 60 تا 70 درصدی رأیدهندگان تهرانی به فهرست ایران سربلند است. بر اساس گزارشهای رسیده، این اقبال در مناطق مرکزی و جنوبی شهر بالاتر است و در شهرستانهای حاشیه شهر تهران حتی به بیش از 80 درصد میرسد. بر این اساس، به نظر میرسد اکثریت کرسیهای مجلس یازدهم در اختیار اصولگرایان قرار دارد و پس از آن، اصلاحطلبان و مستقلین به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار خواهند گرفت.
▼ اخبار
1ـ انگ تأمین مالی تروریسم وصله نچسبی است که به ایران نمیچسبد
«سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه در اظهاراتی درباره قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه FATF گفت: «یک سال و اندی بود ایران همه قوانین و مقررات مربوط به پولشویی و تأمین مالی تروریسم را اجرا میکرد.» وی با بیان اینکه سازوکارهای بینالمللی خاصیتهای خوبی دارند و خاصیتهای بدتری هم دارند، اظهار داشت: «بردن ایران در لیست سیاه FATF علیرغم همه تلاشها در داخل کشور و همه قوانین و مقرراتی که سعی کردیم مراعات کنیم، صورت گرفته است.» سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: «به هر حال انگ پولشویی و انگ تأمین مالی تروریسم وصله نچسبی است که قطعاً به جمهوری اسلامی ایران نمیچسبد.» وی خاطرنشان کرد: «متأسفانه این هم از سیاسی کاریهایی است که در مکانیسمهای بینالمللی وجود دارد و کشورهایی، مثل آمریکا و رژیم عربستان سعودی و حتی رژیم صهیونیستی با توجه نفوذهایی که در مکانیسمها دارند، سعی میکنند با سیاسیگری جهتدهی کرده و این اتفاقات بیفتد.»
2ـ پیشتازی «برنی سندرز» در انتخابات درونحزبی دموکراتها
نظرسنجیهای جدیدی که این روزها درباره محبوبیت نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ آمریکا برگزار میشود، نشان از پیشتازی سناتور «برنی سندرز» دارد. پیمایش دانشگاه ماساچوست در «لووِل» نشان میدهد سندرز توانسته است با جلب افکار عمومی، فاصله 8 درصدی با دیگر نامزدهای دموکرات در انتخابات درونحزبی در ایالت کالیفرنیا ایجاد کند. به نوشته پایگاه خبری «هیل» در حالی که کمتر از دو هفته تا مرحله بعدی انتخابات درونحزبی دموکراتها در ایالت کالیفرنیا باقی مانده، طبق این نظرسنجی سندرز هماکنون حائز رأی ۲۴ درصدی در این ایالت است. رتبههای بعدی این نظرسنجی به سناتور «الیزابت وارن» با ۱۶ درصد، «جو بایدن» با ۱۳ درصد، «پیت بوتجج» و «مایک بلومبرگ» با ۱۲ درصد اختصاص دارد. نامزدهای دموکرات برای کسب رأی وکلای ایالتی در کالیفرنیا باید حداقل ۱۵ درصد از کل رأی عمومی این ایالت را داشته باشند.
3ـ افزایش آمار آسیبهای مغزی نظامیان آمریکایی در عینالاسد
خبرگزاری «رویترز» در گزارشی بر اساس مصاحبه با نظامیان آمریکایی پایگاه «عینالاسد» عراق نوشت: «شدت آسیبهای وارده به نظامیان آمریکایی در پی حملات موشکی ایران به حدی بود که برخی احساس میکردند یک کامیون به آنها برخورد کرده است. «تیموتی گارلند» نظامی آمریکایی که در زمان حملات موشکی ایران، در پایگاه عینالاسد حضور داشت، تأکید کرد، آن دسته از نظامیان آمریکایی که پروازهای پهپادها را هدایت میکنند، ظاهراً بیشترین آسیبهای مغزی را در حمله عینالاسد متحمل شدند؛ زیرا خلبانهای این پهپادها در محل مستقر شده بودند تا مراقب هرگونه حملات زمینی احتمالی به این پایگاه باشند. آمار و ارقام زخمیها و آسیبدیدگان حمله ایران در هفتههای آتی رو به افزایش رفت و در حالی که آمار اولیه 11 تن بود، با افزایش تدریجی و اعلام قطره چکانی، این آمار به 110 نفر رسید.»
4ـ اعلام صحت انتخابات بعد از پایان شمارش آراست
«عباسعلی کدخدایی» سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به میزان مشارکت مردم در انتخابات گفت: «مردم در ساعات پایانی روز پای صندوقها آمدند و با تدابیر وزارت کشور ساعت رأیگیری تمدید شد.» سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: «ما معمولاً مشکلات اجرایی در روند انتخابات داریم و در این دوره که احراز هویت الکترونیکی بود، اگرچه اقدامات خوبی را وزارت کشور انجام داد، اما چون این روش جدید بود، مشکلاتی داشتیم.» کدخدایی درباره زمان اعلام صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان گفت: «اعلام صحت انتخابات بعد از پایان شمارش آراست و طبق مهلت قانونی در قانون انتخابات است و پس از پایان شمارش آرا خواهد بود. باید در تمام حوزهها اعلام صحت یا عدم صحت داشته باشیم.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به اقدام «کارگروه ویژه اقدام مالی» معروف به «FATF» در قرار دادن نام ایران در فهرست سیاه واکنش نشان داد. وی گفت: «کارگروه ویژه اقدام مالی اقدام صحیحی را برای حراست از نظام اقتصادی بینالمللی در برابر اقدامات اقتصادی سهلانگارانه ایران انجام داده که طی آن از اعضا خواسته است اقدامات متقابل را علیه ایران اعمال کنند.» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «ما تصمیم کارگروه ویژه اقدام مالی در اتخاد اقدام قاطعانه را تحسین میکنیم.»
◄ در درگیری مرزبانان هنگ مرزی «جکیگور» در استان سیستانوبلوچستان تعدادی تروریست مسلح که قصد ضربه زدن به یگانهای مرزی را داشتند، مرزبانان بلافاصله با آتش سنگین با اعضای این گروهک تروریستی به مقابله برخاستند که تعدادی از آنها با توجه به مقاومت شدید مرزبانان، با دادن تلفات به سمت خاک کشور مقابل متواری شدند. در این درگیری مسلحانه، متأسفانه دو نفر از مرزداران هنگ مرزی جکیگور به نام استوار یکم «احمد رحمانیفرد» و سرباز وظیفه «احمد توکلی» به فیض شهادت نائل آمدند.
◄ «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در ادامه تور منطقهای خود دیروز وارد عمان شد و با پادشاه جدید این کشور دیدار کرد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با گزارش این خبر از عمان به عنوان کشوری نام برد که روابط نزدیکی با ایران و آمریکا دارد و در گذشته به عنوان کانال مذاکرات پشت پرده میان دو طرف عمل کرده است. «یوسف بنعلوی عبدالله» وزیر خارجه عمان گفته دولت او با آمریکا و ایران در تماس است و معتقد است امکان گفتوگو میان طرفین وجود دارد.
◄ «دمیتری پسکوف» سخنگوی ریاستجمهوری روسیه از احتمال برگزاری نشست سهجانبه روسیه، ایران و ترکیه درباره تحولات ادلب سوریه خبر داد. پسکوف در عین حال اعلام کرده است زمان این نشست هنوز قطعی و مشخص نیست. به گفته پسکوف، مذاکراتی درباره سوریه از سوی ایران صورت گرفته است. این نشست تحت بررسی قرار دارد و روسیه آمادگی خود را اعلام کرده است؛ اما برای نهایی شدن این نشست، برنامه رؤسایجمهور سه کشور باید تنظیم شود.
◄ «فیصلبنفرحان» وزیر خارجه سعودی که به برلین سفر کرده است در کنفرانس خبری مشترک با «هایکو ماس» همتای آلمانی خود گفت: اعمال فشار بر ایران برای توقف آنچه میتوان دخالتهای ایران در امور کشورهای منطقه نامید، ضروری است. بنفرحان همچنین مدعی شد استمرار حمایت از اقدامات انسانی در یمن مهم است و «حملات حوثیها نیز بیانگر عدم جدیت آنها در حل بحران یمن است.»