1ـ دولت اختیار ندارد یا از اختیارات استفاده نمیکند؟!
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «کارنامه دولت در مواجهه با کرونا» به قلم «غلامرضا انصاری» نوشت: « مواجهه دولت با بحران کرونا و کلاً ارزیابی کار دولت دو بعد دارد؛ نخست اقداماتی که در اختیار دولت نیست. امروز متصدی ۸۰ درصد اتفاقاتی که در کشور میافتد دولت نیست. یا به تعبیری میتوان گفت که دولت اختیار عمل را در ارتباط با خیلی از مسائل ندارد». این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نوشت: «دوم بحث عملکرد خود دولت در حجم اختیارات ۲۰ درصدی است که به نظر میرسد دولت دوم آقای روحانی کند و کمکار بوده و جسارت و شجاعت استفاده از همان حداقل اختیارات را نیز نداشته است. در صورتی که دولت میتوانست با شجاعت، جسارت و بهکارگیری کارگزارانی که اعتقاد و التزام به شعارهای داده شده رئیسجمهور داشتند، شرایطی را فراهم آورد که وضعیتی بهتر از این داشته باشیم. شاید بتوان گفت خیلی از کارگزاران و متصدیان اموری که در ساختار دولت هستند اعتقادی به شعارها و کلیت دولت ندارند یا از جای دیگری دستور میگیرند. از این جهت ارزیابی عملکرد دولت کارنامه موفقی را بهدست نمیدهد». در مورد این ادعا، اشاره به این نکته الزامی است که اولاً دولت از ظرفیتهای خود استفاده نمیکند مثل اینکه هلال احمر در این شرایط همچنان با سرپرست اداره میشود و ثانیاً 94 درصد بودجه و امکانات کشور در دست دولت است و ثالثاً در نامه وزیر بهداشت این نکته اشاره شده است که مسئولان دولت با او همکاری نکردهاند.
2ـ یک بام و دو هوای دعا برای رهایی از کرونا
آمریکا برای عبور از کرونا، راهکار دعا را در پیش گرفته است. دونالد ترامپ که تا پیش از این سعی میکرد خطر شیوع ویروس کرونا را بیاهمیت جلوه دهد نوشت: افتخار بزرگی برای من است که یکشنبه 15 مارس (25 اسفند) را به عنوان روز ملی دعا و نیایش اعلام کنم. ما کشوری هستیم که در طول تاریخ در زمانهایی مانند الآن برای محافظت به قدرت خداوند روی آوردهایم. در همین حال کنث کوپلند، کشیش اوانجلیست آمریکایی که با بیش از ۸۵۰ میلیون دلار ثروت خالص (سال ۲۰۲۰)، یکی از ۱۰ چهره مذهبی ثروتمند دنیا لقب گرفته است، طی برنامه زنده از مخاطبانش خواست دست روی صفحه تلویزیون بگذارند و همخوان با او از بیماری کرونا شفا پیدا کنند. این کشیش آمریکایی در کانال تلویزیونی خود به نام کانال ویکتوری برنامهای به نام «ایستادگی در برابر کروناویروس» را اجرا کرد. این کشیش از بینندهها خواست تکرار کرده و بگویند: «من آن(شفا) را دریافت میکنم. من آن را دارم. آن مال من است. من از شما به خاطر آن تشکر میکنم و شما را ستایش میکنم.» در همین حال شبکههای خارجی و ضدانقلاب با حمله به اعتقادات مذهبی مردم ایران و تمسخر دعا و تمسک جستن از خداوند و اهلبیت(علیهمالسلام) برای ریشهکنی این بیماری را در دستور کار خود قرار دادهاند و برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند.
3ـ نسخه برجامی کرونا هم از راه رسید
«سیدحسین موسویان» از اعضای تیم مذاکرهکننده توافق سعدآباد (در دولت اصلاحات) که اکنون در آمریکا اقامت دارد، در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «با برجام مشکلات اساسی فنی و حقوقی پرونده حل شد؛ چون در مقطع ریاستجمهوری اوباما، وی سیاست «تعامل با ایران» را داشت و بنابراین روند تخاصمات سیاسیـ امنیتی بین ایران و آمریکا رو به کاهش رفت و پرونده هم در آژانس از حالت بحرانی خارج شد موضوعات نظامی (پیامدی) هم حل شد. با آمدن ترامپ و تشدید روند خصومت آمریکا با ایران، مجدداً کلید بحرانیشدن پرونده هستهای ایران در آژانس هم زده شده و ممکن است این روند تشدید هم بشود». موسویان در ادامه گفت: «تا زمانی که دشمنی آمریکا و ایران همین روند را طی کند، بحران هستهای ایران را کش خواهند داد و اگر موضوع هستهای هم حل شود، باز بحران دیگری خلق خواهند کرد... به نظر من مسئله اصلی برجام نیست، بلکه اصل مسئله نوع رابطه آمریکا و ایران است. با این نوع رابطه، در آمریکا چه دموکرات قدرت را در دست داشته باشد چه جمهوریخواه، در ایران چه اصولگرا پیروز انتخابات باشد، چه اصلاحطلب یا اعتدالگرا، اساس مشکل باقی خواهد بود؛ همانطور که در ۴۰ سال بعد از انقلاب بوده است». نگاه طیف اصلاحطلب به آمریکا، نگاه «اربابـ رعیتی» است. برای همین است که این طیف صراحتاً آمریکا را کدخدای جهان نامیده و مدعی است تا با کدخدا نبندیم، نمیتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.