وی تأکید کرد، خریداری این سامانه برای حمایت از حریم هوایی عراق، بسیار مهم است و تمام کشورهایی که در پی حفظ امنیت خود هستند، این سامانه پیشرفته را خریداری میکنند.
این مسئول عراقی تصریح کرد، مرزهای عراق، کاملا امن نیست، بلکه مبتنی بر ابزارهای دفاعی اولیه است و همین مسئله سبب شده که خطر بزرگی مناطق شمالی و غربی را تهدید کند.
الغانمی در پایان تأکید کرد که عراق برای حمایت از مرزهای خود، نیازمند استفاده از این سامانههای پیشرفته است.
یک مسئول بلندپایه نظامی عراق گفت که همه در عراق اتفاق نظر دارند که سامانههای پدافندی هوایی ارتش عراق، سنتی است، ولی حسابهای سیاسی، مانع بهروز شدن این سامانه است.
وی خاطر نشان کرد، از مدتها پیش، صحبتهایی درباره خرید سامانه پدافند هوایی از روسیه وجود دارد، ولی به دلیل توافقات بغداد با واشنگتن در زمینه تسلیحات، این حرفها به مرحله عمل نرسیده است.
اس-۳۰۰ یک سامانه موشکی سطحبههوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاعهاست که در اواخر دهه ۱۹۷۰ در شرکت همکاریهای صنعتی آلماز برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد. مدلهای مختلف این موشک درنامگذاری ناتو با نامهای سام ۱۰، سام ۱۲ و سام ۲۰ شناخته میشوند.
اولین مدل این موشک با نام اس-۳۰۰ پی برای نخستین بار در سال ۱۹۷۹ در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال ۱۹۶۹ به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد ۷۵ کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود. این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشکهای کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشکهای بالیستیک نیز به آن افزوده شد.
از جدیدترین مدلهای این سامانه میتوان به سامانه اس-۳۰۰ پیامیو اشاره کرد که یکی از پیشرفتهترین موشکهای زمین به هواست و توانایی آن را دارد تا اهدافی واقع در ارتفاع حداکثر ۲۷ کیلومتری را منهدم سازد. این سامانه توانایی پیگیری همزمان ۱۰۰ هدف و درگیری همزمان با ۱۲ هدف را دارد. زمان آمادهسازی آن حدود ۵ دقیقه و موشکهای آن از نوع انبارشوندهاست که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچ گونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند.
اس-۳۰۰ شباهت زیادی به سامانه پدافندی آمریکایی امآیام-۱۰۴ پاتریوت دارد. مدلهای پیشرفتهتر اس-۳۰۰ توانایی اجرای تاکتیک «بزندررو» را دارند که بقاپذیری آنها را در شرایط جنگی افزایش میدهد و در شرایط ویژه میتوانند در نقش سلاح تهاجمیعمل کنند؛ برای مثال موشکهای اس-۳۰۰ چینی مستقر در تنگه تایوان توانایی حمله به فضای هوایی تایوان را دارند و تهدیدی برای تمام هواپیماهای آمریکایی بهشمار میروند که ممکن است در درگیری احتمالی به کمک این کشور بیایند.