صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۰  ، 
کد خبر : ۳۲۶۹۳۱

وضعیت بورس در روزهای آینده چگونه خواهد بود؟

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند: با توجه به اینکه پول زیادی از طرف سهامداران خرد و حقیقی خارج نشده می توان نتیجه گرفت که همچنان پالس های مثبتی برای سرمایه گذاران می فرستند.

وضعیت بازار سرمایه دیروز دچار افت و خیز فراوان شد و شکل و شمایل پیشروی آن شبیه گلوله کاموایی بود که دیگر روی زمین رها شده است. شاخص کل بازار امروز بیش از ۲۶ هزار واحد افت کرد و این شاخص از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دوباره عقب‌نشینی کرد تا مقاومت در برابر شاخص کل بیش از اندازه قوی به نظر برسد و سهامداران امیدوارتر از روزهای گذشته نباشند. در حالی که بازار این روزها توسط کارشناسان، متعادل خوانده می‌شود، به نظر می‌رسد که سرمایه در این بازار گم شده است. برخی از کارشناسان هم از اصلاح قیمت‌ها در این مرز خبر می‌دهند و سهامداران و صف فروش آنان را در این عقب‌نشینی بازار مقصر می‌دانند.

نشانی از اصلاح عمیق بورس وجود ندارد

محمد مبین شفیعی ناطق در تحلیل شرایط بازار گفت: بازار دیروز نشان از اصلاح عمیق به ما نمی داد و با توجه به اینکه ارزش معاملات نزدیک به ۱۸ هزار میلیارد تومانی را شاهد بودیم و همچنین خروج پول زیادی از طرف سهامداران خرد و حقیقی دیده نشد؛ می توان نتیجه گرفت که همچنان پالس های بازار برای سرمایه گذاران می فرستد. هر چند که دیروز شاخص هم وزن و شاخص کل با عدد منفی تمام کردند ولی آنچنان هم ریزش نداشتند.

او ادامه داد: انتظار نوسان و ایستایی در این حدود از شاخص را باید داشته باشیم و بازار دیروز فشار فروش روی سهم های بزرگ مانند سایپا؛ خودرو و شستا  و سهم های شاخص ساز داشت و در کل سهامدارانی در بازار حضور دارند که در سود هستند و میل به فروش و خروج از سهم هایی که در سود هستند؛ بسیار به چشم می خورد. نکته جالب بازار اینجایی است که یا باید مثبت باشد به سمت صف فروش و یا منفی به سمت صف خرید و متاسفانه بازارهای ملایمی را شاهد نیستیم و سهامداران عجول در سود و ضرر هستند به همین خاطر مقداری ترس ریزش مردادماه در دل همه هست  با اولین منفی ها و فشار فروش ها خیلی از سهامداران فروشنده شده که هنوز از نقاط منفی و تاریک بازار سرمایه است. 

کارشناس بازار سرمایه در ادامه تاکید کرد: دیروز در اواسط بازار سهم هایی مانند شپنا و شبندر در گروه پالایشی شاهد یک افزایش تقاضای جدی بودند و به صف خرید رسیدند و به تبع آن صندوق پالایش یکم هم بازدهی مثبتی را داشت. 

شفیعی ناطق در تحلیل روزهای آینده تصریح کرد: بازار بورس مخصوصا شاخص کل در روزهای آینده حالت خاصی را خواهد داشت به طوری که اگر روز های بعدی در این هفته منفی باشد؛ هشدار اصلاح تا حدود رقم یک میلیون و ۴۰۰ هزار نیز به صدا در خواهد آمد.

نگاه ها به شاخص کل معطوف شده است

مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه درباره روند معملات این بازار و دلایل افت شاخص کل در روز گذشته گفت: متاسفانه نگاه‌ها در تحلیل بازار بیش از اینکه به حجم معاملات باشد، به کم یا زیاد شدن شاخص کل بوده است. این در حالی است که حجم معاملات بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان نشان از نقد شوندگی و شرایط خوب بازار و جریان خرید و فروش مناسب را دارد.

وی ادامه داد: با نگاهی به بازارهای موازی مانند مسکن متوجه خواهیم شد که حجم معاملات در این زمینه، در یک ماه گذشته در صورت حداکثر بودن، نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد اما حجم معاملات در طول یک روز به بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان می‌رسد و همین نشان از شرایط مناسب بازار دارد. باید گفت بازار آن روزی دچار مشکل خواهد بود که حجم  معاملات پایین باشد و حتی اگر در آن روز شاخص با رشد بالایی هم همراه باشد، حجم معاملات خیلی مفید نخواهد بود. 

صفاری در پایان روند بازار را صعودی و مثبت توصیف کرد و تصریح کرد: شرایط بازار بسیار خوب و منطقی است اما امکان دارد بعد از چند روز رشد شاخص روزهایی هم مثل امروز روند نزولی باشد اما این مسئله به روند کلی بازار خللی وارد نمی‌کند و باید به روند کلی بازار که گرایش به سمت مثبت دارد، بیشتر توجه شود.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات