«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه در سخنانی به سند راهبردی میان ایران و چین واکنش نشان داد.
وی که در کنفرانس خبری وزارت خارجه صحبت میکرد، گفت: «درباره توافق میان ایران و چین، تحریمهای کنونی آمریکا علیه ایران همچنان پابرجاست و آمریکا هرگونه تلاش برای گریز از تحریمها را بررسی خواهد کرد اما واشنگتن در منافع خود در پرونده هستهای با پکن همسو است».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت که تحریمها علیه ایران جز در مسیری دیپلماتیک لغو نخواهد شد.
ند پرایس مدعی شد:«آمریکا آماده پیگیری بازگشت مشترک به پایبندی به برجام با ایران است».
جمهوری اسلامی ایران پس از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا در تاریخ 20 ژانویه (1 بهمن) به صراحت اعلام کرده است که آمریکا، طرفی بوده که از برجام خارج شده و نخست آمریکا باید به تعهدات خود ذیل توافق هستهای بازگردد و پس از راستی آزمایی، ایران نیز کاهش تعهدات برجامی خود را متوقف کرده و به پایبندی کامل به برجام باز خواهد گشت.
در حالی که مقامهای مختلف دولت بایدن طی هفتههای گذشته بارها تاکید کردهاند که نخست ایران باید به تعهدات برجامی خود بازگردد پس از آن، دولت آمریکا نیز به برجام باز خواهد گشت اما چند روز پیش یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفته بود: «مسئله این نیست که چه کسی اول به برجام بازمیگردد ، (بلکه) موضوع، توافق بر این است که چه گامهایی به صورت همزمان برداشته میشود.»
شامگاه دوشنبه نیز نشریه پولیتیکو در گزارشی از طرح احتمالی جدید آمریکا برای احیای برجام خبر داد. این نشریه به نقل از دو مقام آشنا نوشت که مقامهای دولت آمریکا با توجه به شرایط زمانی، در نظر دارند به زودی و طی این هفته، پیشنهاد جدیدی را برای شروع مذاکرات ارائه دهند.
پولیتیکو به نقل از یکی از این مقامها نوشت که بر اساس این پیشنهاد، ایران برخی از فعالیتهای هستهای خود نظیر کار بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته و غنی سازی اورانیوم با خلوص 20 درصد را متوقف میکند و در مقابل نیز آمریکا برخی از تحریمهای اقتصادی را کاهش میدهد.