در آستانه «عیداللهالاکبر»، «یوم العهد المعهود» و «یوم المیثاق المأخوذ» قرار داریم و جامعه اسلامی که خود پروش یافته و حامی مکتب غدیر میبیند باید این روزها تبوتاب متفاوتتری نسبت به سایر اعیاد و ایام داشته باشد.
ازآنجاییکه هنوز در زمینه غدیر محتوای فرهنگی، تاریخ و مذهبی قدرتمندی در اختیار پیروان مکتب تشیع قرار نگرفته است ممکن است که در ابنای حرکت کسی از ما بپرسد که اهمیت یا فخر این عید نسبت به سایر اعیاد چیست که آنهمه روی آن تأکید و اصرار دارید؟
1- اخیراً در بین عامه قشر مذهبی این جملهها بسیار دهانبهدهان میچرخد که «اگر روز غدیر گرامی داشته شده بود عاشورا و فاطمیه در تاریخ اسلام رخ نمیداد.»، «انکار غدیر عاشورا را به وجود آورد»، «عاشورا نتیجه تلخ فراموش کردن غدیر است» این جملات دستمایهای شده است که در روز عید غدیر جشنها و مراسمهایی در سطح کشور شکل بگیرد اما تمام ظرفیتهای هیئتها، مساجد، حسینیهها، پایگاههای بسیج صرف گرامیداشت این روز نمیشود. 2- پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم آخرین و برترین، فرستاده خدا و از پیامبران اولوالعزم است. برای انجام رسالت خود خوندلها خورد؛ تحریمها کشید، عزیزترین نزدیکان خود را در نبردها و تحریمها تقدیم اسلام کرد، بهصورت پنهانی و آشکار به تبلیغ اسلام پرداخت، برای حفظ اسلام خانه و عشیره و محل تولد خود را وداع گفت و به سرزمینی غریب مهاجرت کرد، جنگها و غزوات متعددی را با کمبود سلاح و نفرات به طلوع پیروزی رساند و...اما در آخرین سال عمر خود با آیهای عجیب مواجهه میشود: «یاَیُّهَا الرَّسولُ بَلِّغ مآ اُنزِلَ اِلَیکَ مِن رَبِّکَ وَ اِن لَم تَفعَل فَما بَلَّغتَ رِسالَتَه» اگر این حکم را ابلاغ نکنی، اصلاً رسالتت را انجام ندادهای...گویا پیامبر وظیفه مهمتری از 23 سال گذشته برایش به وجود آمده که اگر آن را انجام ندهد رسالتش ناقص میماند و آن اعلام ولایت علی بن ابیطالب است. 3- یکی از مسائل مهم غدیر، مسئله ولایت است و آیه معروف «الیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم فَلا تَخشَوهُم وَ اخشَونِ اَلیَومَ اَکمَلتُ لَکُم دینَکُم وَ اَتمَمتُ عَلیکُم نِعمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الاِسلامَ دیناً» منظور از کامل شدن دین اعلام ولایت و جانشینی امیرالمؤمنین پس از پیامبر(ص) است که یاس کفار را به دنبال داشت.
نکته پایانی: غدیر مسئله مهم اسلام است و باید با روشهای مختلف آن را جشن گرفت؛ حضرت امام صادق (علیهالسلام) در مورد اطعام در این روز مبارک میفرمایند: غذا دادن به یک مؤمن در روز عید غدیر ثواب اطعام یکمیلیون پیامبر و صدیق «در رأس آنها خود ائمه معصومین(علیهمالسلام)» و یکمیلیون شهید «در رأس آنها حضرت عباس(علیهالسلام) و شهدای کربلا» و یکمیلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد. (بحار ج ۶ ص ۳۰۳) در همین راستا پویشهایی در فضای مجازی برای شناخت این روز به راه افتاده است که انشاءالله بر شناخت ما از این روز مهم تاریخی که حیات اسلام به آن گره خورده است بیفزاید و بهصورت فردی و اجتماعی در بزرگداشت این روز کوشا باشیم.