تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۳  ، 
کد خبر : ۳۳۴۹۹۷

اخبار ویژه ۲۱ آذر

روزنامه کیهان**

نگاه به شرق را تخطئه می‌کنید یا سنگ آمریکا را به سینه می‌زنید؟!

یک تحلیلگر غربگرا ادعا کرد: سیاست «نگاه به شرق» منطقی نیست.
علی بیگدلی در گفتگو با نامه‌نیوز، با ابراز تأسف از اینکه «نگاه معطوف به چپ مقامات ایران، ما را از دنیای غرب جدا و همچنین ما را در فضای بین‌المللی دست‌نشانده شرقی‌ها کرده» اظهار داشت: «این رویکرد برای منافع ملی ما بسیار زیان‌آور بوده است».
وی گفت: «ما به هیچ وجه نمی‌توانیم روی کمک چینی‌ها حساب باز کنیم. اگر قرار بود چنین اتفاقی رخ دهد باید طی این چهل و چند سال رخ می‌داد. در حالی که در نتیجه فشار آمریکا، چینی‌ها بلافاصله فعالیت و سرمایه‌گذاری خود را در مناطق جنوبی نفت و گاز ایران قطع کردند. اکنون هم اگر از ما روزی ۵۰۰ هزار بشکه نفت می‌خرند، به این دلیل است که زیر قیمت بین‌المللی می‌خرند. این احتمال نیز وجود دارد که اگر مذاکرات برجامی به نتیجه نرسد، اروپا و آمریکا چین را تحت فشار قرار دهند که این خرید را متوقف کند.»
وی گفت: «سفر آقای باقری به روسیه و مذاکرات مفصل برای خرید اسلحه هم به ناکامی‌کشیده شد.
بیگدلی همچنین گفت: «به هیچ وجه نمی‌توان روی کمک چین به ایران حساب کرد به‌خصوص با سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی که چین در منطقه خاورمیانه حتی در اسرائیل کرده است. حتی دیدیم که در نتیجه فشار عربستان سعودی و اسرائیل و حتی مصر، قرارداد ۲۵ ساله نیز به هیچ نتیجه‌ای نرسید.»
وی با انتقاد از سیاست ایران مبنی بر توجه به چین و روسیه، گفت: خیلی تعجب می‌کنم که نگاه مقامات ما تا این حد معطوف به این دوکشور است. در حالی که آن‌ها هیچ کاری برای کشور ما نکرده‌اند. مثلا در موضوع فروش اس۳۰۰‌ها آن همه معطلی ایجاد کردند یا در تاسیسات بوشهر ۱۰ سال ما را معطل‌کردند.»
اظهارات آقای بیگدلی براساس مستندات و اخبار متعدد، مخدوش است. نخست اینکه اساسا در خلأ و نه مبتنی بر واقعیات صورت گرفته است. ایشان اگر می‌خواست واقع‌گرایانه و مبتنی بر واقعیات سخن بگوید، باید سیاست انحصاری «نگاه به غرب» در ۸ سال دولت سابق را با خسارت‌های هنگفتی که در حوزه‌های گوناگون به ارمغان آورد، به نقد می‌کشید و دوم؛ این ادعا که گفته شود نگاه معطوف به چپ مقامات ایران، ما را از دنیای غرب جدا و دست‌نشانده شرقی‌ها کرد»، آنقدر خام‌اندیشانه است که حتی در ادبیات محافل آکادمیک و سیاسی غرب خریدار ندارد. ایران اگر نگاه معطوف به چ‍پ داشت، می‌توانست هنگام اشغالگری شوروی در افغانستان، صرفا به واسطه چشم پوشیدن از این اشغالگری (پیشنهاد معاملات شوروی)، از حمایت‌های تسلیحاتی روس‌ها در جنگ تحمیلی صدام برخوردار شود.
اما پس از فروپاشی شوروی و بلوک شرق، ماجرا فرق کرد، یعنی آمریکا تبدیل به تنها ابرقدرت دنیا شد و چین و روسیه در آن موقعیت ابرقدرتی نبودند، چنان که در غرب، تعابیری نظیر دنیای تک‌قطبی و همچنین کدخدایی آمریکا در دهکده جهانی یا تعابیری نظیر «قرن جدید آمریکایی» مطرح می‌شد. در وضعیت جدید طبیعی بود که همه کشور‌هایی که رقیب آمریکا هستند یا در معرض زیاده‌خواهی او قرار دارند، به هم نزدیک شوند و از موقعیت‌های مشترک همکاری در برابر آمریکا استفاده کنند. در چنین شرایطی طبیعی بود که ایران در برابر تحریم‌های گسترده آمریکا و غرب، از فرصت‌های تجاری چین و روسیه یا کشور‌های دیگر برای مهار فشار تحریم‌های غرب استفاده کند. این رفتار خردمندانه برای شکستن حلقه محاصره، فقط می‌تواند مایه عصبانیت آمریکا و غرب باشد که خیال می‌کردند با تحریم‌ها، ملت ایران را به زانو درمی‌آورند.
از سوی دیگر در معاملات منطقه‌ای روشن است که جمهوری اسلامی ایران، حرف اول را به اذعان دوست و دشمن می‌زند. همچنین رسانه‌های غربی بسیاری مانند فیگارو و... بار‌ها تصریح کرده‌اند که چین و روسیه می‌خواهند خلأ آمریکا در غرب آسیا را پر کنند، اما چین عمدتا دارای قدرت اقتصادی و روسیه دارای قدرت نظامی است، اما هیچ‌یک از آن‌ها نفوذ ایران را ندارند.
مبتنی بر همین واقعیت هم هست که روسیه به تدبیر و دعوت ایران (رایزنی مدبرانه شهید سلیمانی) پذیرفت در کنار ایران، وارد جنگ سوریه (جنگ جهانی سوم، به روایت کیسینجر و موشه یعلون وزیر جنگ وقت اسرائیل) شود و سرانجام نقشه اصلی آمریکا و صهیونیسم مسیحی برای زدن متحدان ایران و سپس آمدن سراغ خود ایران در این جنگ نیابتی به شکست بینجامد.
آقای بیگدلی و امثال وی نمی‌توانند انکار کنند که ایران، این جنگ تروریستی نیابتی را با تدابیر خود مغلوبه کرد وگرنه باید در خاک خود، با تروریست‌های اجاره‌ای می‌جنگید.
سوم؛ نگاه به غرب در دولت سابق با توجیه‌گری امثال آقای بیگدلی، آن‌قدر افراطی اجرا شد که شکل و شمایل اعتماد بی‌حد و حصر، و تنازل و التماس و دادن امتیاز‌های هنگفت در برجام و نظایر آن را پیدا کرد. اما سرانجام آن همه ساده‌زیستی و افراط، چیزی جز وحشی‌تر و طلبکارتر شدن آمریکا نبود در واقع اگر برجام تبدیل به جنازه شد و زیر لگد آمریکایی‌ها افتاد، به خاطر نسخه‌پیچی بیمارگونه غربگرایان بود و عجیب این که آن‌ها امروز، به جای ابراز ندامت - لااقل درباره معامله‌ای که با برجام کرده‌اند- اهتمام به گسترش شرکای سیاسی و تجاری و درآمدن از تعلیق و انتظار را نکوهش می‌کنند.
چهارم؛ آقای بیگدلی توضیح دهند اگرچین نفت ایران را با تخفیف می‌خرد، چرا دولت‌های اروپایی (به قول ایشان، دنیای غرب)، همین کار را نمی‌کنند؟ چین البته برخلاف روایت‌هایشان، در این چند سال تحت فشار آمریکا بوده که روابط تجاری و خرید نفت از ایران را متوقف کند تا حربه تحریم‌ها کارگر شود؛ اما تن به فشار آمریکا نداشته است. در موضوع قرارداد ۲۵ ساله هم، چین پیشگام بوده و استقبال کرده بود؛ اما برخی مقامات دولت سابق یا انگیزه کافی برای این کار نداشتند یا می‌خواستند آمریکا و اروپا را نرنجانند، بنابراین این موضوع را که ۶ سال قبل مطرح شده بود، پیش نبردند. بدتر این که در مقطعی، با وجود این که چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، دولت ما به مدت ۵ ماه در پکن سفیر نداشت! البته در دولت جدید بنابر این است که سند همکاری ۲۵ ساله میان دو کشور نهایی شود.
پنجم؛ در موضوع روابط با روسیه، اولاً روسیه تنها کشوری بود که برخلاف برخی کشور‌های اروپایی (مثل آلمان و فرانسه) به تعهدات هسته‌ای خود، از جمله ساخت نیروگاه بوشهر-، ولی با تأخیر- عمل کرد. ثانیاً موضوع سفر آقای باقری و دیگران به مسکو؛ برای خرید تسلیحات نبوده، بلکه پیش‌بینی شده به میزان ۵ میلیارد یورو، به مبادلات تجاری دو کشور افزوده شود؛ و سرانجام این که سال گذشته وقتی آمریکا تلاش کرد با وقاحت، پرونده ایران را در شورای امنیت باز نمود و ایران را بدهکار کند، چین و روسیه بودند که زیرآب تحرک جدید آمریکا را زدند.

اقدام ضد تورمی دولت ترمز در برابر رشد پایه پولی

دولت با کشیدن ترمز رشد پایه پولی، گامی مهم برای مهار تورم برداشته است.
این موضوع را روزنامه ایران ضمن گزارشی مورد تاکید قرار داده و نوشت: بررسی منشأ و ریشه‌های اصلی جهش تورمی اخیر ما را به سیاست‌های دولت می‌رساند. در کنار متغیر‌هایی مانند نرخ ارز و افزایش هزینه‌های تولید، در سال‌های اخیر، رشد پایه پولی و نقدینگی یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر تورم بوده است؛ متغیری که از ناترازی بودجه‌های سنواتی به‌خصوص بودجه سال‌جاری زاییده شده. بدین ترتیب دولت برای تأمین کسری قابل توجهی، از منابعی استفاده کرده که بر حجم پایه پولی افزود. یکی از این منابع استفاده از منابع صندوق توسعه ملی بدون دسترسی ارزی آن است که به عنوان موتور محرک رشد نقدینگی عمل کرده و خود را در افزایش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی نشان داد. همچنین افزایش بدهی‌های بخش دولتی به بانک مرکزی عامل دیگری است که به‌خصوص در ماه‌های نخست امسال موجبات رشد بالای پایه پولی را فراهم کرد. در نتیجه نقدینگی در سال‌جاری با عبور از مرز ۴۰۰۰ میلیارد تومان و درپایان مهرماه امسال با ۴۲۲۷ میلیارد تومان، در بالاترین قله تاریخی خود ایستاد.
بررسی میزان پایه پولی و رشد آن براساس داده‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که پایه پولی از بیش از ۷۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ به ۴۵۸ هزارمیلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است. در نخستین ماه از سال‌جاری نرخ رشد پایه پولی به ۲۷.۴ درصد محدود شد و بدین ترتیب حجم آن به ۴۶۵ هزار میلیارد تومان رسید. در اردیبهشت و خرداد ماه نیز به ترتیب نرخ رشد پایه پولی به ۳۱.۵ و ۳۰.۷ درصد رسید، اما آثار کسری بودجه در نخستین ماه تابستان نمایان شد و بالاترین رشد پایه پولی در یک دهه اخیر ثبت شد. در تیرماه امسال پایه پولی به بیش از ۵۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۲.۶ درصد افزایش داشت. در مرداد ماه نیز هر چند اندکی از رشد پایه پولی کاسته شد، ولی همچنان نرخ رشد آن با ۴۲.۱ درصدی بالای ۴۲ درصد بود.
نگاهی به روند رشد پایه پولی نشان می‌دهد که در مهرماه رشد این متغیر در مقایسه با تیرماه ۶.۲ درصد کم‌تر شده است. بر این اساس هرچند همچنان رشد و حجم پایه پولی بالاست، ولی آثار تغییر سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم آشکار است. توقف استقراض از بانک مرکزی مهم‌ترین علت کاهش شتاب رشد پایه پولی به‌عنوان دلیل اصلی رشد نقدینگی و تورم محسوب می‌شود.
آنچه در دولت گذشته باعث افزایش پایه پولی شد این بود که کسری بودجه را از طریق ذخایر بانک مرکزی و انتشار پول جبران کردند. همچنین با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی پایین بود، خلق پول برای سیستم بانکی هزینه‌ای نداشت و زمینه افزایش نقدینگی و پایه پولی را ایجاد کرد. البته مشکل افزایش پایه پولی تنها به این موارد ختم نمی‌شود. زمانی که سیستم خلق پول می‌کند از طریق عملیات وام‌گیری و اضافه برداشت از ذخایر بانک مرکزی بر اساس میزان نرخ بهره بین‌بانکی زمینه خلق پول و استقراض ایجاد می‌شود و تا زمانی که منافع این اقدام به هزینه‌های آن اولویت داشته باشد ادامه می‌یابد.

۲۰۰ هزار میلیارد پول به ارث گذاشتید یا کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی؟!

رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت سابق ادعا کرد بالغ بر ٢٠٠ هزار میلیارد تومان از دولت دوازدهم برای دولت سیزدهم باقی ماند.
به گزارش آفتاب‌نیوز، اخیرا سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اظهار داشت که «دولت را با خزانه خالی و کلی بدهی تحویل گرفتیم». وی در جریان یک سخنرانی گفته بود: همه می‌دانیم آقای رئیسی در یک شرایط گل و بلبل کشور را تحویل نگرفته است. همین الان ماهانه چندهزار میلیارد تومان بدهی‌های دولت سابق توسط دولت سیزدهم پرداخت می‌شود. اگر در گذشته می‌گفتند خزانه خالی تحویل گرفتیم ما باید بگوییم که علاوه بر آن دولت را با قرض فراوان تحویل گرفتیم» محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی در واکنش به این اظهارات، گفت: آقای حسینی قطعا بی‌اطلاع هستند که بالغ بر ٢٠٠ هزار میلیارد تومان معادل ارزی به‌صورت نقد و اسکناس در دسترس از دولت دوازدهم برای دولت سیزدهم باقی ماند.
نوبخت توضیح نداده که دقیقاً منظورش از «معادل ارزی به‌صورت نقد و اسکناس در دسترس» چیست؟ چرا که اولاً دولت روحانی بالغ بر ۵۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ارزی به‌عنوان قرض گرفت، اما آن را تسویه نکرد. همچنان که ده‌ها هزار میلیارد توان تنخواه تسویه نشده نیز از بانک مرکزی اخذ شده بود.
ثانیاً آقای نوبخت همین اواخر مدعی بود که دولت امکان فروش یک بشکه نفت را هم ندارد.
ثالثاً دولت روحانی، همین امسال با پیش‌خور کردن بودجه سالانه در همان پنج ماه اول سال، کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی را برای دولت جدید به ارث گذاشت.
رابعاً مجموعه بدهی انباشته و تسویه نشده دولت روحانی، حداقل ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی شده و دولت جدید همین حالا، ماهانه ۱۰ هزار میلیاد تومان سود اوراق فروخته شده در دولت سابق را پرداخت می‌کند.
خامساً گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد ۸ میلیارد دلار منابع ارزی که برای خرید کالا‌های اساسی از جمله نهاده‌های دامی، روغن، دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری اختصاص داشته، در پنج ماه اول امسال توسط دولت سابق پیش‌خور شده است.

**************

روزنامه وطن امروز**

سند جامع همکاری‌های ایران و ترکیه رونق اقتصادی به همراه دارد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم سند جامع همکاری‌های ایران و ترکیه در سفری که رئیس‌جمهور این کشور به ایران دارد نهایی شود، زیرا موجب ایجاد رونق بیشتر در مسائل اقتصادی می‌شود.
محمدباقر قالیباف در بدو ورود به تهران پس از پایان سفر ۲ روزه خود به ترکیه برای حضور در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: این سفر به مدت ۲ روز و به دعوت رئیس مجلس ترکیه برای شرکت در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه بین‌المجالس کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی انجام شد. رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه در این سفر ملاقات‌های چندجانبه‌ای خصوصا با رئیس مجلس ترکیه صورت گرفت، ادامه داد: دستور جلسات این اجلاس متمرکز بر موضوع افغانستان و مهاجران با توجه به شرایط سختی که در افغانستان با سرد شدن هوا در زمستان وجود دارد و موضوع فلسطین بود. قالیباف با تأکید بر اینکه اجلاس به مدت ۲ روز برگزار و تصمیمات خوبی در آن گرفته شد، عنوان کرد: در کنار این اجلاس ملاقاتی با رئیس‌جمهور ترکیه درباره همکاری‌های تجاری، سیاسی، فعالیت‌های بیشتر و بالا بردن سقف تجارت ۲ کشور انجام شد. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در سفر چندی قبل وزیر خارجه ترکیه به تهران، بحث مربوط به توافقنامه و سند جامعی در روابط دوجانبه انجام شد که در این باره با اردوغان نیز مباحثی مطرح شد. وی ادامه داد: بزودی رئیس‌جمهور ترکیه سفری به تهران خواهد داشت که امیدواریم در این سفر سند جامع نهایی شود و به امضا برسد و رونق بیشتری در حوزه مسائل اقتصادی داشته باشیم.

***

به شکل روزانه قدرت خود را گسترش می‌دهیم

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امروز مصمم هستیم به شکل روزانه قدرت خود را گسترش دهیم، گفت: تولید قدرت برای ما یک عادت نیست بلکه الهام یافته از یک راهبرد نیرومند است و از یک منطق استراتژیک تبعیت می‌کند و کاملا هدفمند و هوشمندانه این توسعه قدرت اتفاق می‌افتد. سرلشکر حسین سلامی اظهار داشت: ما در عرصه یک تحریم ظالمانه جهانی در حال گسترش قدرت دفاعی خود هستیم و منطقی که ما را به این موضوع ترغیب می‌کند و حکمت راهبردی‌ای که از قلب به زبان رهبر انقلاب جاری می‌شود بر این اساس شکل گرفته که امروز یا باید قدرتمند بود و آزاد زندگی کرد یا اگر مسیر ضعف را پیش گیریم باید اسیر دشمن شویم.

***

وزیر خارجه هند:
تحریم‌های آمریکا تأثیری بر پروژه بندر چابهار نداشته است

وزیر خارجه هند در یک جلسه پرسش و پاسخ در پارلمان این کشور، هرگونه تاثیر تحریم‌های آمریکا بر پروژه بهره‌برداری از بندر چابهار را رد کرد.
سوبرامانیام جایشانکار در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان پارلمان این کشور درباره تاثیر تحریم‌های آمریکا بر همکاری دوجانبه هند و ایران در زمینه پروژه بندر چابهار، گفت: تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر پروژه بندر تاثیری نداشته و این تحریم‌ها اصلا هیچ ربطی به پروژه بندر چابهار ندارد. وی در پاسخ به ادعای نماینده مذکور مبنی بر اینکه چین تلاش می‌کند روی پروژه چابهار کار کند و از تحریم‌های آمریکا علیه ایران به نفع خود استفاده کند، اظهار داشت: مایلم به اطلاع‌تان برسانم این ادعا کاملا نادرست است. این توافق [بهره‌برداری از بندر چابهار]سال ۲۰۱۶ امضا شد. بهره‌برداری از این بندر سال ۲۰۱۸ به دست ما افتاد. ما تاکنون ۶ جرثقیل در بندر چابهار نصب کرده‌ایم و کاملا فعال است. نماینده پارلمان هند همچنین از جایشانکار پرسید آیا هند توافقی پنهان برای بهره‌برداری از بندر چابهار در راستای کمک به کشور‌های آسیای میانه و افغانستان پس از در دست‌گیری قدرت این کشور توسط طالبان امضا کرده است یا نه، گفت: تمام توافق‌های ما درباره عملیات‌های بندر چابهار محدود به ایران است. در اصل، این یک توافق سه‌جانبه بود، اما در واقع آن توافق مبنای شکل‌گیری این پروژه بود. لازم نیست در زمینه فعالیت بنادر قراردادی با دولت طالبان داشته باشیم. من به شما اطمینان می‌دهم این بندر فعال است.

***
معاون رئیس آکادمی موشکی روسیه:
ایران می‌تواند اسرائیل را به محلی غیرقابل سکونت تبدیل کند

معاون رئیس آکادمی دانش موشکی روسیه با بیان اینکه ایران جزو ۴ کشور اول تولیدکننده سامانه‌های موشکی در سطح جهان است، گفت ایران قادر است اسرائیل را به محلی غیرقابل سکونت تبدیل کند. «کنستانتین سیوکوف» در گفتگو با «روسیاالیوم» درباره احتمال وقوع جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی، با بیان اینکه احتمال آغاز جنگ از طرف تل‌آویو علیه ایران کم است و اسرائیل طبق ارزیابی‌ها بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد، گفت: ایران موشک‌های میانبرد و تسلیحاتی متعارف در اختیار دارد که از دقت بالایی در نقطه‌زنی برخوردار هستند که این موضوع هنگام شلیک موشک به سمت پایگاه‌های آمریکا نمایان شد. معاون رئیس آکادمی دانش موشکی روسیه ادامه داد: مقابله با این موشک‌ها در توان اسرائیل نیست. اسرائیل امروز سامانه‌های پدافند هوایی یا سامانه‌های پدافند موشکی را که بتواند با این موشک‌ها مقابله کند، در اختیار ندارد. بر این اساس، حمله موشکی ایران به این سامانه‌ها و رآکتور‌های هسته‌ای اسرائیل، سرزمین کوچک اسرائیل را به محلی غیرقابل سکونت تبدیل خواهد کرد.

**************

روزنامه خراسان**

تورم آمریکا به بالاترین رقم ۴۰ سال گذشته رسید

فارس - شاخص قیمت مصرف کننده (تورم) در آمریکا در ماه نوامبر به ۶.۸ درصد افزایش یافت که بالاترین رقم از ژوئن ۱۹۸۲ به شمار می‌رود. این افزایش به دلایل متعدد از فشار دستمزد‌ها و کمبود کارگر گرفته تا اختلال در زنجیره تامین و تقاضای بالا برای کالا اتفاق افتاده است.

افزایش قیمت میوه در آستانه یلدا

مهر - قیمت میوه‌ها در بازار با نزدیک شدن به شب یلدا روند افزایشی در پیش گرفته به طوری که قیمت هر کیلوگرم انار به ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده است. قیمت هر کیلوگرم انار در هفته‌های گذشته بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان بود. بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم خرمالو در مراکز خرده فروشی ۳۹ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم کیوی ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان است. بر این اساس قیمت هر کیلوگرم سیب درختی نیز ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان و پرتقال ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان است.

واردات لوازم خانگی کره‌ای برای مرزنشینان هم ممنوع شد

ایسنا - مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت ثبت آماری ۱۶ تعرفه لوازم خانگی با نشان تجاری و ساخت کشور کره جنوبی را برای مشمولان تسهیلات قانون سامان دهی مبادلات مرزی، بازارچه‌های مرزی غیر رسمی موقت، ملوانان و کولبران ممنوع اعلام کرد.

شکاف حداقل ۱۰۰ میلیون تومانی خودرو از کارخانه تا بازار

تسنیم - به اعتقاد فعالان بازار با وجود افزایش قیمت‌ها هنوز فاصله قیمتی انواع خودرو‌ها از کارخانه تا بازار بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است. بر همین اساس می‌توان گفت فقط با افزایش قیمت‌ها سود دلالان از بازار کاهش یافته است. به عنوان نمونه اگر در محصول ۲۰۶ تیپ ۲ سود ۱۴۰ میلیون تومانی نصیب دلالان می‌شد با افزایش قیمت‌ها این سود به ۱۲۰ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.

هزینه پیامک بانک‌های خصوصی زیاد شد

ایسنا - دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی از افزایش هزینه سرویس پیامکی بانک‌های خصوصی به ۲۰ هزار تومان خبر داد. محمدرضا جمشیدی اظهار کرد: طبق آخرین مصوبه شورای عالی کانون بانک‌های خصوصی هزینه سرویس پیامکی بانک‌های خصوصی برای هر حساب بانکی متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی به ترتیب به ۲۰ و ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد که بانک‌ها ملزم به دریافت این مبلغ هستند و باید آن را در دو یا یک نوبت به شرط اطلاع به مشتری و اعلام رضایت او دریافت کنند.

**************

روزنامه ایران**

اعطای مدال قدس به نماینده دولت مالزی توسط دانشجویان

خبر اول اینکه، جمعی از دانشجویان بسیجی به‌دلیل ممانعت مالزی از ورود تیم اسکواش رژیم اشغالگر قدس به خاک این کشور، مدال قدس را به شخص اول سفارت مالزی در تهران اعطا کردند. چندی پیش، دولت مالزی که میزبانی مسابقات جهانی اسکواش را بر عهده داشت، مانع از ورود تیم رژیم اشغالگر قدس به خاک خود شد و به‌همین دلیل، فدراسیون جهانی اسکواش حق میزبانی را از این کشور سلب کرد. محمد نظام حلیمی کاردار سفارت مالزی در تهران، در گفتگو با دانشجویان بسیجی ضمن اشاره به پیشینه مقابله کشورش در عرصه ورزش با رژیم صهیونیستی، افزود: هیچ‌گونه رابطه دیپلماتیک بین دولت مالزی و رژیم صهیونیستی وجود نداشته و در آینده نیز وجود نخواهد داشت. همگان باید بدانند که مردم و دولت مالزی مسأله فلسطین را رها نخواهند کرد. گفتنی است این اقدام دولت مالزی، با بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های منطقه همراه شد.

به چالش کشیدن دولت بایدن از سوی ایران، روسیه و چین

خبر دیگر اینکه، معاون سابق ستاد ارتش ایالات متحده و تحلیلگر ارشد شبکه خبری امریکایی گفت که «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده در چالش ایران، روسیه و چین قرار گرفته است. به گزارش فارس، ژنرال جک کین گفت: «من معتقدم که این دولت توسط روسیه، ایران و همچنین چین به چالش کشیده شده است. آن‌ها به دولت بایدن به عنوان مماشات کننده‌ای نگاه می‌کنند که می‌توان از آن بهره برد و مطمئناً پس‌از فروپاشی افغانستان، این عامل تسریع‌کننده‌ای برای دشمنان ما شده است که با جدیت بیشتری از آن استفاده کنند. شاهد هستید که در مرز اوکراین با روسیه با ۱۱۰ هزار نظامی چه می‌گذرد.» چندی قبل نیز یک وبگاه تحلیلی امریکایی با اشاره به شکل گرفتن ائتلاف قدرتمند ایران، روسیه و چین نوشت، رسمی شدن همکاری آشکار و فزاینده ایران، روسیه و چین نشان دهنده تقویت اتحاد قدرتمند ضد امریکایی است.

الحاق ۱۱۰ شناور تندرو و موشک‌انداز به نیروی دریایی سپاه

دست آخر اینکه، ۱۱۰ شناور تندرو و موشک‌انداز به سازمان تجهیزات رزمی عملیاتی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ملحق شد. به‌گزارش خبرگزاری صدا‌وسیما، سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه این مراسم با بیان اینکه ساخت شناور‌های تندرو سپاه از راکت‌انداز به موشک‌انداز پیشرفت کرده است، گفت: این موشک‌ها نقطه زن هستند و برد آن‌ها از ۱۰ کیلومتر تا یک برد استراتژیک که بزودی اعلام می‌شود، افزایش یافته است. وی اضافه کرد: توان این موشک‌ها در زمینه‌های برد، سرعت، دقت و قدرت تخریب برای دفاع از کشور اسلامی افزایش یافته است. دریادار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه هم در این مراسم گفت: شناور‌های الحاقی امروز در کلاس‌های ذوالفقار موشک انداز، طارق موشک انداز، عاشورا اژدر افکن، عاشورا راکت انداز، شناور ویژه رعد و ناصر است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: این هفتمین الحاق شناور‌هاست که در این مرحله سرعت آن‌ها از ۵۵ نات به ۷۵ و ۹۰ نات رسیده است و در مرحله بعد به ۱۱۰ نات خواهد رسید.

**************

روزنامه شرق**

‌گروه ۷ به دنبال جبهه متحد علیه تهاجم روسیه

هم‌زمان با اینکه بریتانیا میزبان نشست وزیران خارجه گروه هفت در شهر لیورپول در شمال انگلیس است، ثروتمندترین دموکراسی‌های جهان به دنبال ارائه یک «جبهه متحد» علیه «تهاجم» روسیه به اوکراین خواهند بود. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در میان نگرانی‌های بین‌المللی تحت عنوان اینکه روسیه می‌تواند به اوکراین حمله کند، گرچه روسیه چنین چیزی را رد می‌کند، نشست «گروه هفت» (G ۷) با حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و همتایانش از فرانسه، ایتالیا، آلمان، بریتانیا، ژاپن و کانادا برگزار می‌شود. لیز تراس، وزیر خارجه این کشور، قبل از مذاکرات به خبرنگاران گفت: کاری که ما باید انجام دهیم، این است که اقدامات روسیه را متوقف کنیم. نشست گروه هفت درباره «اتحادی» بین اقتصاد‌های اصلی و همفکر جهان است. ما قطعا نسبت به موضع خود در قبال تهاجم روسیه با احترام به اوکراین قاطع خواهیم بود. هم‌زمان با اینکه اوکراین، روسیه را به علت گردآوری هزاران سرباز روسی در مرز به ایجاد «احتمال درگیری نظامی» متهم کرده، این کشور (اوکراین) مرکز بحران در روابط شرق-غرب شده است. روسیه، اوکراین و آمریکا را به «رفتار بی‌ثبات‌کننده» متهم می‌کند و گفته است برای حفاظت از خود به تضمین‌های امنیتی نیاز دارد. بریتانیا به‌عنوان رئیس فعلی نشست گروه هفت از اعضا خواسته تا در قبال دفاع از آنچه «دنیای آزاد» نامیده می‌شود، مصمم باشند.

‌آمریکا باز هم فرانسه را دور زد

وزارت خارجه آمریکا فروش احتمالی ناوچه‌های نیروی دریایی این کشور به دولت آتن را که توافق ماه سپتامبر میان فرانسه و یونان را به چالش می‌کشد، تأیید کرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴، آژانس همکاری امنیت دفاعی آمریکا در بیانیه‌ای فروش ۶.۹میلیارددلاری چهار فروند ناوچه ضربتی ساخت کمپانی لاکهید‌مارتین آمریکا به یونان را تأیید کرد و این درست ۱۰ هفته پس از آن صورت می‌گیرد که آتن یک تفاهم‌نامه با پاریس منعقد کرد تا در معامله‌ای مشابه از فرانسه ناو خریداری کند. این آژانس همچنین برنامه ۲.۵ میلیارد دلاری لاکهید‌مارتین برای تقویت و ارتقای ناوچه کلاس «MEKO» یونان شامل افزودن و ارتقای سیستم‌های تسلیحاتی و الکترونیکی را تأیید کرده است. این توافق تسلیحاتی نشان می‌دهد که فرانسه با یک تهدید جدید تجارت تسلیحاتی پس از توافق آکوس میان آمریکا، استرالیا و انگلیس روبه‌رو شده است.

**********************************************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات