برخی منابع خبری از تصویب متممی در پارلمان اروپا که خواستار قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست موسوم به «فهرست تروریستی» اتحادیه اروپا است، خبر دادند.
درخواست برای اضافه شدن این متمم به متن یک قطعنامه کلیتر علیه ایران با ۵۹۸ رأی مثبت مورد توافق اعضای پارلمان اروپا قرار گرفت. قطعنامه کلیتر که «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهراتها و اعدامها در ایران» نام گرفته فردا قرار است به رأی گذاشته شود. چنانچه آن قطعنامه تصویب شود، متمم امروز نیز به عنوان بخشی از آن قطعنامه تصویبشده تلقی خواهد شد.
این تقاضای پارلمان اروپا بدون اجماع تصویب شد و باید در شورای اروپا بررسی و در مورد آن تصمیمگیری شود. بر اساس توییت یکی از اعضای پارلمان اروپا، در این مصوبه خواسته شده که تحریمها علیه مقامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برداشته نشود و همچنین برای اقدامات محدودکننده علیه آن درخواست شده است.
طبق این متن، از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
هرچند مصوبات شورای اروپا عموما با رای حداقل ۱۵ کشور که دستکم ۶۵ درصد جمعیت اروپا را نمایندگی میکنند تصویب میشود، اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، شورای اروپا عموما بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیمگیری میکند.
اقدام ضد ایرانی پارلمان اروپا دنبالهروی از سیاست ترامپ است که برای اولین بار نهاد نظامی رسمی یک کشور را در فهرست موسوم به تروریستی قرار داد.
فشارهای اخیر در ادامه حمایت کشورهای غربی از اغتشاشات در ایران است که بینتیجه ماند. بر اساس گزارشها، کشورهای اتحادیه اروپا به رهبری آلمان، فرانسه و هلند و همچنین انگلیس به طور جداگانه نیز در حال بررسی قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی هستند.
در همین حال، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به چنین اقدامی هشدار دادهاند. حجت الاسلام سید محمود نبویان نایب رئیس کمیسیون اصل نود در گفتوگو با خبرنگار سیاسی فارس، با اشاره به تلاش پارلمان اروپا برای تحریم سپاه گفت: تبیین این موضوع که چرا اینها الان آمدهاند و میخواهند سپاه را تحریم کنند، بسیار مهم است. اتحادیه اروپا همگام با آمریکا میخواهد تحریمهایی را علیه ملت ایران و سپاه وضع کند و علاوه بر تحریمهای سابق تحریمهای جدیدی را میخواهد داشته باشد. در هیچ جای دنیا مرسوم نیست نیروی نظامی یک کشور را تحریم کنند و اولین بار ترامپ چنین کاری انجام داد و سپاه را تحریم کرد.
نماینده تهران سپس هشدار داد: اگر واقعاً منافع ملت ایران به خطر بیفتد، ا تحادیه اروپایی را در لیست تروریستی قرار خواهیم داد و مدافعان ملت ایران و مدافعان مقاومت در منطقه میدانند با تروریستها چگونه مواجه شوند.
زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم گفت: «پارلمان اروپا بداند تحریم سپاه موجب انسداد مسیر مذاکرات ایران با اروپا خواهد شد و هزینههای زیادی را برای آنها خواهد داشت». وی افزود: تحریم سپاه به خاطر شکستهایی است که از ملت ایران و سپاه پاسداران متحمل شدند.
ناصر کنعانی سخنگوی دستگاه دیپلماسی ۱۹ دی ماه درباره اضافه شدن سپاه به فهرست سازمانهای تروریستی اروپا گفت: در ارتباط با اظهارات غیررسمی از این دست نه مایلم اظهارنظر بکنم و نه قضاوت زودهنگام میکنم. مایلم تأکید کنم آنهایی که خودشان اقدام تروریستی انجام داده و متهم اصلی حمایت از تروریسم هستند، حق ندارند قهرمانان مبارزه با تروریسم بینالمللی را به تروریسم متهم کنند.
وی ادامه داد: آنهایی که قهرمان مسلم و شناخته شده مبارزه با تروریسم بینالمللی را به صورت ناجوانمردانه و با نقض منشور ملل و حاکمیت یک کشور مستقل ترور کردند و کشورهایی که از این اقدام جنایتکارانه حمایت کردند، حق ندارند در خصوص قهرمانان مبارزه با تروریسم ما از الفاظ ناروا و الفاضی که ارتشهای خودشان شایسته آن هستند، استفاده کنند و چنین صفتی برازنده خودشان است.
منبع: فارس