فرهنگی >>  فرهنگی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۴۵۲۸۰

سرلشکر باقری: دفاع‌ مقدس از ۲ خطر فراموشی و تحریف مصون نیست

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی به بیستمین جایزه ملی کتاب دفاع مقدس گفت: امروز دفاع‌ مقدس از دو خطر «فراموشی» و «تحریف» مصون نیست که به فرموده مقام معظم رهبری: «دست تحریف، این بخشِ پردرخششِ تاریخ ما را ممکن است مخدوش کند.»

آئین اختتامیه بیستمین جایزه ملی انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس با حضور سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از مسئولان کشوری و لشکری، نویسندگان و ناشران صبح امروز دوشنبه ۲۲ اسفند در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

سرلشکر باقری: دفاع‌ مقدس از 2 خطر فراموشی و تحریف مصون نیست

در ابتدای برنامه عباس بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، پیام سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را قرائت کرد.

باقری در پیام خود آورده است: انقلاب اسلامی ایران، حاصل مجاهدت چند صد ساله تشیّع علوی و اندیشه‌های ناب حضرت امام خمینی(ره) است. انقلابی که مبدأ و هدف آن تربیت انسان متعالی بوده و بر این اساس، راهبردهایی تدوین و شاگردانی تربیت شدند تا این مسیر نورانی را به سر منزل مقصود برسانند. 

با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی ایران، دشمن ستیزه‌جو که از سرعت تحول و پیروزی مردم ایران اسلامی جا مانده و غافلگیر شده بود، در صدد مقابله و تضعیف حرکت آزادیخواهانه و استقلال‌طلبانه ایران اسلامی برآمد. 

از این رو با حمایت همه جانبه از رژیم بعث عراق تهاجمی سراسری، نامتوازن و سنگین را بر علیه کشورمان آغاز کرد، با این گمان باطل که می‌تواند سه روزه نهال نوپای انقلاب اسلامی را ریشه‌کن کند. 

نبردی جانانه که در طول هشت سال، دشمن زبون را به استیصال و درماندگی کشید و عاقبت ناچار به تسلیم در مقابل قدرت روز افزون و فزاینده جوانان برومند این سرزمین شد؛ نبردی که گنجینه‌ای سرشار از دلاوری، شجاعت، شهادت‌طلبی، ولایت‌مداری و ایثار را برای حال و آیندگان به میراث گذاشت. 

امروز اما دفاع‌ مقدس ملت ایران از دو خطر «فراموشی» و «تحریف» مصون نیست که به فرموده ناخدای انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری: «دست تحریف، این بخشِ پر درخششِ تاریخ ما را ممکن است مخدوش کند.» 

حال که در سال‌های آغازین گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم، تکلیفی الهی و انقلابی بر دوش یکایک رزمندگان دفاع مقدس و به خصوص بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس قرار دارد تا این گنجینه ارزشمند را از گزند آفات دروغ و تحریف صیانت و پاسداری کند. 

ایجاد بانک جامع، تدوین درخت‌واره، آموزش و تربیت پژوهشگران نخبه، تلاش برای حرکت در مسیر تولید علم و نظریه‌پردازی دفاع مقدس و تدوین روش‌های پژوهشی باید توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سازمان ادبیات و تاریخ و دیگر مراکز مطالعاتی  به جدیت دنبال شود.

دوره بیستم انتخاب کتاب دفاع مقدس که با تلاش دست اندرکاران و صاحب‌نظران، از تجربه ارزشمندی برخوردار شده است، باید بتواند افق‌های روشنی را برای آینده نشر دفاع مقدس با بهره‌گیری از تمام دستاوردهای گذشته ترسیم و فراروی  علاقمندان این عرصه قرار دهد. 

شعار ارزشمند «معرفت افزایی» و «مقابله با تحریف» از مطالبات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و راهبرد اصولی نشر مکتوب فرهنگ دفاع مقدس است.

موفقیت و سربلندی تمام جهادگران ترویج فرهنگ ناب دفاع مقدس و به خصوص برگزار کنندگان بیستمین انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس را از خداوند متعال مسئلت می‌کنم. 

بنیاد حفظ آثار، سالانه زمینه انتشار ۱۵ هزار کتاب دفاع مقدس را فراهم می‌کند

سردار بایرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز در خصوص این رویداد گفت: از سال ۱۳۷۳ که این رویداد پایه‌گذاری شد تا دوره نوزدهم، ۱۶ هزار اثر مورد بررسی قرار گرفته بود که امروز این آمار به سالانه بیش از ۲۰ هزار افزایش یافته است.

وی خلاقیت‌ها و نوآوری را ویژگی‌های ادبیات دفاع مقدس دانست و گفت: معرفت‌افزایی و مقابله با تحریف با برگزاری نشست‌های تخصصی رویکرد این جایزه بوره است که در لبیک به بیانات رهبر معظم انقلاب به اثری مکتوب مبدل شد.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس تصریح کرد: امسال ۳ هزار و ۹۹۸ کتاب مکتوب و یک هزار و ۲۰۰ اثر شنیداری با حضور ۱۰۰ داور آثار داوری شد. بررسی آثار شنیداری برای اولین‌بار در این رویداد داوری می‌شد. ما معتقد بودیم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس فضای جدیدی را در ادبیات ایرانیان ایجاد می‌کند که با ادبیات دفاع مقدس این مسئله محقق شد.

سردار بایرامی خاطرنشان کرد: امروز با افتخار عنوان می‌کنیم انتشار این کتب سالانه به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ عنوان رسیده است، اما هنوز نسبت به مطالبه رهبر انقلاب برای ۱۰۰ برابری آثار ادبی فاصله داریم؛ در حالی که بنیاد حفظ آثار با جهش خوب زمینه انتشار سالانه ۱۵ هزار کتاب را به‌ وجود آورده است.

 

منبع: فارس

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات